Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Regi şi regine, expoziţie de grafică la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa

Publicat

pe

Joi – 9 mai 2019, la ora 14:30, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa va avea loc vernisajul expoziţiei de grafică „Regi şi Regine”, realizată de Alexandru Coman.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Penitenciarul Mărgineni angajează patru asistenți medicali

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cardul de sănătate a redevenit obligatoriu la 1 octombrie 2020

Publicat

pe

de

Având în vedere dispozițiile OUG nr.162/2020 pentru completarea OUG nr.70/2020 se vor aplica următoarele măsuri în domeniul sănătății, începând cu data de 1 octombrie 2020 până la data de 31 decembrie 2020, după cum urmează:

1. Serviciile medicale şi medicamentele pentru tratarea cazurilor COVID-19 şi complicaţiile acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României şi se suportă din bugetul FNUASS;
2. Consultaţiile medicale acordate în asistenţa medicală primară şi ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv pentru unele servicii conexe necesare actului medical, prevăzute în pachetul de servicii de bază, respectiv în pachetul minimal de servicii medicale, pot fi acordate şi la distanţă, utilizând orice mijloace de comunicare. dar nu mai mult de 8 consultaţii/oră/medic.

Consultațiile medicale la distanță acordate în asistența medicală primară și ambulatoriul de specialitate pentru specialiățile clinice, inclusiv pentru specialiatatea medicină fizică și de reabilitare se acordă și se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare prevăzute de lege.

Pentru consultațiile acordate la cabinet, este obligatorie validarea serviciilor cu cardul de sănătate;

3. Medicii de familie pot prescrie pentru pacienții cronici inclusiv medicamentele restricţionate din Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare;
4. Se prelungește până la data de 31 decembrie 2020 valabilitatea biletelor de trimitere pentru specialități clinice, inclusiv pentru biletele pentru specialitatea medicină fizică și de reabilitare, valabilitatea biletelor pentru specialități paraclinice, valabilitatea recomandărilor pentru dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive, precum și valabilitatea deciziilor de aprobare pentru procurarea dispozitivelor medicale, tehnologiilor și dispozitivelor asistive, al căror valabilitate expiră înainte de sfârșitul anului 2020;

DOCUMENTE CU TERMEN DE VALABILITATE PRELUNGIT

– biletele de trimitere pentru specialităţi clinice, inclusiv pentru specialitatea medicină fizică și de reabilitare;
– biletele de trimitere pentru specialităţi paraclinice;
– recomandările medicale pentru dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive
deciziile de aprobare pentru procurarea dispozitivului medical, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive.

Informații pot fi consultate în cadrul OUG nr.162/2020 pentru completarea OUG nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri.

Sursa: CJAS Dâmboviţa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!