ACTUALITATE
Senatorul Adrian Ţuţuianu, despre tripla semnificaţie a zilei de 9 mai
Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România, a făcut, astăzi, pe pagina sa de Facebook o scurtă istorie a momentului pe care îl sărbătorim în data de 9 mai. „Ziua Europei” nu putea fi celebrată, dacă, de-a lungul a două veacuri, românii, europenii, nu ar fi luptat, cu arma în mână, pentru drepturile lor, pentru libertate, pentru democraţie, dacă politicienii de anvergură ai vremii nu ar fi stabilit norme sociale şi economice clare, dacă nu ar fi pus umărul la consolidarea ideii de unitate, care a ţinut starea de conflic, războiul, tensiunea, departe de comunitatea statelor europene.
„Pe 9 mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta.Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.
La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!
«Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie» – Robert Schuman.
La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.
Un gând de recunoștință înaintea tuturor celor care au făcut posibile aceste fapte. Curajul și viziunea lor trebuie purtate cu respect pe mai departe, aici, în România, ca parte a unei Europe coezive”, a precizat senatorul Adrian Ţuţuianu.
ACTUALITATE
Atenție, șoferi! Restricții de circulație în municipiul Târgoviște, la intersecția a două străzi importante
Primăria Municipiului Târgoviște informează că, începând de vineri, 8 noiembrie 2024, de la ora 08:30, sensul giratoriu situat la intersecția Străzii Calea Câmpulung cu Strada Tudor Vladimirescu va intra într-un proces de reparații.
În cursul zilei de vineri, în această zonă se va circula cu restricții, urmând a se efectua lucrări de decopertare a asfaltului deteriorat.
În ziua de sâmbătă, 09 noiembrie 2024, sensul giratoriu va fi închis temporar circulației pentru a permite turnarea noului strat de asfalt, urmând a fi redeschis în aceeași zi, după finalizarea lucrărilor.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar lucrările sunt absolut necesare pentru a asigura siguranța și confortul participanților la trafic.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
ACTUALITATE
Camera de Comerț Dâmboviţa nu ratează evenimentele informative. Astăzi, „PROTECTOR – Afaceri în siguranță”
Trei reprezentante ale Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița au participat, astăzi – 7 noiembrie 2024, la Ploiești, la o conferință informativă, ultima din acest an, organizată în cadrul Programului național de conștientizare „PROTECTOR – Afaceri în siguranță”, ediția a II-a.
Evenimentul s-a adresat operatorilor economici din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova și Teleorman implicați în operațiuni comerciale cu produse cu dublă utilizare, militare sau utilizabile în domeniul nuclear, Camerelor de Comerț și Birourilor vamale.
Cu acest prilej, au fost oferite participanților clarificări pe teme precum:
– Riscurile legate de nerespectarea sancțiunilor impuse în contextul neproliferării;
– Regimul național de control al exporturilor pentru bunuri și servicii sensibile.
– Perspectiva ANAF privind sancțiunile internaționale în contextul noilor reglementări europene.
„PROTECTOR – Afaceri în siguranță” urmărește să consolideze în rândul antreprenorilor cunoștințele legate de protejarea afacerilor românești și asigurarea unui mediu economic sigur, în conformitate cu standardele internaționale.
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Atenție! Se oprește furnizarea apei în mai multe blocuri din Târgoviște
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Succesul tău profesional poate începe la Târgul de cariere organizat la Târgoviște
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Au fost desemnați finaliștii Festivalului-Concurs Național „Ileana Sărăroiu”, organizat la Târgoviște
-
ACTUALITATEacum o zi
Violonist din județul Dâmbovița a cucerit publicul din Viena. Felicitări, Theodor Arnăutu!
-
ADMINISTRAŢIEacum 2 zile
Primărița de la Sălcioara organizează întâlnire cu locuitorii comunei, să le afle problemele
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Atenție! Se oprește apa în șapte comune din județul Dâmbovița
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Cornel Coman a revenit în fruntea Primăriei Pietrari după 8 ani
-
ADMINISTRAŢIEacum 2 zile
Voinești: Continuitatea înseamnă performanță și respect pentru cetățean. Claudiu Popa a fost reales viceprimar al comunei!