Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Monarhia, izvorul de putere care a generat dezvoltarea României!

Publicat

pe

10 mai – „Ziua Regalităţii” marchează trei momente importante din istoria României: începutul domniei lui Carol I – 1866, Proclamaţia de independenţă faţă de Imperiul Otoman – 1877 şi încoronarea primului rege al ţării – 1881. Pe 10 mai, România a păşit pe tărâmul modernităţii, a devenit parte a lumii europene.

Ca orice liberal autentic, care respectă sistemul monarhic, izvorul de putere care a generat dezvoltarea economică, educaţională, culturală şi socială a ţării noastre, Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidat pe lista liberalilor la alegerile europarlamentare din data de 26 mai, a transmis un mesaj de suflet pentru ziua în care ni s-au deschis, ca ţară, ca popor, porţile devenirii, porţile Europei.

„Ca membru al Partidului Naţional Liberal, formaţiune politică ataşată credinţei în Dumnezeu, credinţei în monarhie şi credinţei în valorile democraţiei, nu pot trece cu vederea această zi solemnă. 10 mai are o triplă însemnătate pentru poporul român. Este parcă un dar oferit de Dumnezeu acestui popor greu încercat de-a lungul istoriei sale.

Pe 10 mai 1866, principele Carol de Hohenzollern a păşit în Bucureşti pentru întâia oară. A urmat o domnie de 48 de ani. 10 mai, pentru noi, românii, reprezintă ziua în care, sub cârmuirea Majestăţii Sale Regele Carol I al României, ne-am rupt pentru totdeauna de Imperiul Otoman, care, sute de ani, ne-a ţinut în umbra Europei, ne-a dictat şi ne-a sugrumat valorile, ne-a învrăjbit, ne-a blocat înaintarea spre civilizaţie, spre dezvoltare.

10 mai este ziua în care porţile Europei civilizate s-au deschis pentru români, am păşit într-o lume nouă, am căpătat alte viziuni asupa vieţii, asupra existenţei, asupra rolului nostru pe Bătrânul Continent. Pe 10 mai, pentru români, au prins contur speranţele unei vieţi ieşite din ignoranţă, din apatie, din convulsiile şi temerile generate de stăpânirea otomană, de mentalitatea de tip fanariot.


Nu putem, ca liberali, ca urmaşi ai Brătienilor, ai marilor politicieni care au stat alături de regii României şi au trudit pentru ţară, ca români, să trecem cu vederea aceste clipe memorabile.

10 mai a fost momentul în care s-a pornit, cu paşi siguri, fermi, spre făurirea României Mari, a României moderne. Pe 10 mai 1881, Parlamentul a votat transformarea ţării din principat în regat, Carol I fiind încoronat Rege al României.

Pe 10 mai, în Târgovişte, un oraş cu oameni loiali, credincioşi monarhiei, se organizau diferite manifestări cultural-artistice dedicate «Zilei Regalităţii», precum renumita bătaie cu flori, care se desfăşura pe Bulevardul Cralol I. Era un moment de bucurie, de fericire, care arăta încrederea în rege, în democraţia care se înrădăcinase în România.

Avem datoria de a cinsti şi celebra cum se cuvine această zi definitorie pentru crearea României moderne, a noastră ca popor. Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal au fărit istorie, civilizaţie, alături de regii României.

Cele mai importante schimbări economice, sociale, culturale, educaţionale care au dus la dezvoltare, la prosperitatea României, au fost înfăptuite de reprezentanţii Partidul Naţional Liberal, care au respectat ţara, poporul şi pe regele său! Tocmai de aceea, consider că noi, liberalii, suntem cei mai dedicaţi, mai responsabili, mai demni şi mai indicaţi să reprezentăm România în Parlamentul European. PNL a fost întotdeauna loial şi adept al valorilor europene. PNL a apărat şi apără democraţia, statul de drept. PNL luptă pentru România”, spune Aurelian Cotinescu.

10 mai, Ziua Regalităţii, a fost „Ziua Naţională a României” din 1866 până în 1947, când au venit comuniştii la putere.

Miercuri – 8 mai 2019, a fost prezent la Târgovişte Principele Nicolae al României, care a participat la toate acţiunile organizate de Mişcarea pentru Regat şi Coroană în cinstea „Zilei Regalităţii”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmboviţa turistică, promovată la Târgul European al Castelelor!

Publicat

pe

de

Complexul National Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte, este prezent, în perioada 24 – 25 mai 2019, la Târgul European al Castelelor, ediţia a V-a, organizat la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, un eveniment unic în România care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa.

În cadrul evenimentului, Complexul National Muzeal ”Curtea Domneasca” Targoviste face cunoscută oferta turistică a judeţului Dâmboviţa şi prezintă principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Tot cu această ocazie vor fi distribuite publicului participant materiale de promovare şi informare despre muzeele şi obiectivele turistice din judeţ.

Citește în continuare

ACTUALITATE

N-ai act de identitate valabil? Îl obţii la urgenţă cu prilejul alegerilor!

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.ziarulincomod.ro)

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.E.P.) Târgoviște va asigura în zilele de 25 și 26 mai 2019 un program de lucru special pentru eliberarea actelor de identitate cetățenilor cu drept de vot, care nu au act de identitate valabil.

Persoanele arondate se pot adresa S.P.C.E.P. în situația în care au actul de identitate pierdut, furat, distrus, deteriorat sau cu termenul de valabilitate expirat astfel: sâmbătă, între orele 08ºº- 16ºº și duminică în intervalul 07ºº- 21ºº.

Procedura de eliberare a cărții de identitate precum și modalitatea de soluționare a cazurilor particulare pentru solicitanții care nu îndeplinesc condițiile necesare eliberării cărții de identitate:
– Cartea de identitate se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, statutului civil, cetățeniei române și a domiciliului. Contravaloarea cărții de identitate în cuantum de 7 lei se va achita la ghișeul serviciului de evidență.
– În situația în care nu pot fi prezentate documentele prevăzute de legislația în vigoare (certificate de stare civilă, hotărâri judecătorești, dovezi cu privire la domiciliu) cetățenilor li se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care vor depune 3 fotografii ³/4 și taxă în valoare de 1 leu, achitată ca și în cazul cărților de identitate.

Șef serviciu S.P.C.E.P. Târgoviște
jr. Ioniță Mirabela-Denisa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!