Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Monarhia, izvorul de putere care a generat dezvoltarea României!

Publicat

pe

10 mai – „Ziua Regalităţii” marchează trei momente importante din istoria României: începutul domniei lui Carol I – 1866, Proclamaţia de independenţă faţă de Imperiul Otoman – 1877 şi încoronarea primului rege al ţării – 1881. Pe 10 mai, România a păşit pe tărâmul modernităţii, a devenit parte a lumii europene.

Ca orice liberal autentic, care respectă sistemul monarhic, izvorul de putere care a generat dezvoltarea economică, educaţională, culturală şi socială a ţării noastre, Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidat pe lista liberalilor la alegerile europarlamentare din data de 26 mai, a transmis un mesaj de suflet pentru ziua în care ni s-au deschis, ca ţară, ca popor, porţile devenirii, porţile Europei.

„Ca membru al Partidului Naţional Liberal, formaţiune politică ataşată credinţei în Dumnezeu, credinţei în monarhie şi credinţei în valorile democraţiei, nu pot trece cu vederea această zi solemnă. 10 mai are o triplă însemnătate pentru poporul român. Este parcă un dar oferit de Dumnezeu acestui popor greu încercat de-a lungul istoriei sale.

Pe 10 mai 1866, principele Carol de Hohenzollern a păşit în Bucureşti pentru întâia oară. A urmat o domnie de 48 de ani. 10 mai, pentru noi, românii, reprezintă ziua în care, sub cârmuirea Majestăţii Sale Regele Carol I al României, ne-am rupt pentru totdeauna de Imperiul Otoman, care, sute de ani, ne-a ţinut în umbra Europei, ne-a dictat şi ne-a sugrumat valorile, ne-a învrăjbit, ne-a blocat înaintarea spre civilizaţie, spre dezvoltare.

10 mai este ziua în care porţile Europei civilizate s-au deschis pentru români, am păşit într-o lume nouă, am căpătat alte viziuni asupa vieţii, asupra existenţei, asupra rolului nostru pe Bătrânul Continent. Pe 10 mai, pentru români, au prins contur speranţele unei vieţi ieşite din ignoranţă, din apatie, din convulsiile şi temerile generate de stăpânirea otomană, de mentalitatea de tip fanariot.


Nu putem, ca liberali, ca urmaşi ai Brătienilor, ai marilor politicieni care au stat alături de regii României şi au trudit pentru ţară, ca români, să trecem cu vederea aceste clipe memorabile.

10 mai a fost momentul în care s-a pornit, cu paşi siguri, fermi, spre făurirea României Mari, a României moderne. Pe 10 mai 1881, Parlamentul a votat transformarea ţării din principat în regat, Carol I fiind încoronat Rege al României.

Pe 10 mai, în Târgovişte, un oraş cu oameni loiali, credincioşi monarhiei, se organizau diferite manifestări cultural-artistice dedicate «Zilei Regalităţii», precum renumita bătaie cu flori, care se desfăşura pe Bulevardul Cralol I. Era un moment de bucurie, de fericire, care arăta încrederea în rege, în democraţia care se înrădăcinase în România.

Avem datoria de a cinsti şi celebra cum se cuvine această zi definitorie pentru crearea României moderne, a noastră ca popor. Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal au fărit istorie, civilizaţie, alături de regii României.

Cele mai importante schimbări economice, sociale, culturale, educaţionale care au dus la dezvoltare, la prosperitatea României, au fost înfăptuite de reprezentanţii Partidul Naţional Liberal, care au respectat ţara, poporul şi pe regele său! Tocmai de aceea, consider că noi, liberalii, suntem cei mai dedicaţi, mai responsabili, mai demni şi mai indicaţi să reprezentăm România în Parlamentul European. PNL a fost întotdeauna loial şi adept al valorilor europene. PNL a apărat şi apără democraţia, statul de drept. PNL luptă pentru România”, spune Aurelian Cotinescu.

10 mai, Ziua Regalităţii, a fost „Ziua Naţională a României” din 1866 până în 1947, când au venit comuniştii la putere.

Miercuri – 8 mai 2019, a fost prezent la Târgovişte Principele Nicolae al României, care a participat la toate acţiunile organizate de Mişcarea pentru Regat şi Coroană în cinstea „Zilei Regalităţii”.

ACTUALITATE

Deputata Claudia Gilia, un nou gest menit să-i încurajeze pe elevi să performeze

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, de profesie cadru didactic universitar, a orga nizat o întâlnire cu cei 30 de elevi de gimnaziu şi profesori excepţionali din comuna Cojasca, pe care administraţia locală i-a trimis în tabără la munte, în comuna Moroeni, ca răsplată pentru rezultatele foarte bune obţinute pe parcursul anului şcolar 2018-2019.

„Puterea exemplului este cea mai bună lecție de viață! Apreciez gestul domnului primar Gheorghe victor, de a se implica în susținerea școlii, în recunoașterea și premierea performanței. Ne-a arătat că o comunitate poate crește prin eforturile tuturor membrilor săi. Comuna Cojasca are cu ce se mândri: o generație tânără bine educată, profesori implicați și un primar responsabil și generos.

Copiilor le-am spus că fiecare notă de 10 înseamnă o cărămidă la construcția unei vieți mai bune pentru ei și pentru părinții lor. Trebuie să știe că în viață reușesc oamenii care muncesc cinstit, care învață și care-și găsesc talentul. Fiecare dintre ei are câte un talent: unii știu să deseneze frumos, alții să învețe poezii, unii sunt pasionați de matematică, iar alții au abilități tehnice sau IT foarte bune. Fiecare va putea să-și dezvolte talentul dat de Dumnezeu și să-și croiască un drum frumos în viață.

I-am încurajat să se implice în activități extrașcolare, să se implice ca voluntari în organizațiile care îi pot ajuta să-și descopere și să-și cultive talentul, să-i asculte și respecte pe profesori și pe părinți. Doar prin ajutorul oferit altor organizații non-profit sau comunității, se vor ajuta și pe ei înșiși.

Am încredere că noua generație va fi una puternică, una implicată în activitățile comunității și că țara va fi pe mâini bune! Tot ceea ce trebuie să facem în acest moment pentru ei este să-i sprijinim și să le arătăm că avem încredere în forțele lor!”, ne-a precizat Claudia Gilia.

Reamintim că parlamentara este prezentă aproape săptămânal printre copii, în diferite localităţi ale judeţului, făcând de fiecare dată gesturi menite să-i încurajeze să performeze, să-şi pună în valoare talentul, să conştientizeze cât de important este procesul educaţional.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Se dau câte 15.000 euro pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole de mici dimensiuni

Publicat

pe

Adrian Chesnoiu - director general al AFIR

De luni – 22 iulie 2019, începând cu ora 09:00, fermierii români pot depune, pe pagina de internet a AFIR, solicitări de finanţare pentru dezvoltarea fermelor mici, prin submăsura 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul este în sumă fixă de 15.000 de euro, 100% nerambursabilă.

Cererile se primesc până cel târziu la data de 31 decembrie 2019, ora 16:00, sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Alocarea financiară disponibilă pentru această sesiune este de 45.900.000 de euro, din care 13.770.000 de euro sunt alocați doar pentru fermele din zona montană.

Potrivit directorului general al AFIR, Adrian Chesnoiu, fondurile sunt insuficiente, raportat la nevoie de finanţare a micilor fermieri. Cei 15.000 de euro se acordă în baza unui plan de afaceri, în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului la momentul finalizării obiectivelor propuse de beneficiar prin Planul de afaceri.

Pragul minim de selecție a cererilor de finanțare depuse la AFIR prin submăsura 6.3 (pentru teritoriul național, inclusiv zona ITI Delta Dunării și pentru zona montană) este de 15 puncte, cu precizarea că pragurile de calitate lunare sunt următoarele:
– 85 de puncte (valabil în perioada 22.07 – 31.08.2019);
– 80 de puncte (valabil în perioada 01.09 – 30.09.2019);
– 75 de puncte (valabil în perioada 01.10 – 31.10.2019);
– 70 de puncte (valabil în perioada 01.11 – 30.11.2019);
– 15 de puncte (valabil în perioada 01.12 – 31.12.2019).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!