Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Monarhia, izvorul de putere care a generat dezvoltarea României!

Publicat

pe

10 mai – „Ziua Regalităţii” marchează trei momente importante din istoria României: începutul domniei lui Carol I – 1866, Proclamaţia de independenţă faţă de Imperiul Otoman – 1877 şi încoronarea primului rege al ţării – 1881. Pe 10 mai, România a păşit pe tărâmul modernităţii, a devenit parte a lumii europene.

Ca orice liberal autentic, care respectă sistemul monarhic, izvorul de putere care a generat dezvoltarea economică, educaţională, culturală şi socială a ţării noastre, Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidat pe lista liberalilor la alegerile europarlamentare din data de 26 mai, a transmis un mesaj de suflet pentru ziua în care ni s-au deschis, ca ţară, ca popor, porţile devenirii, porţile Europei.

„Ca membru al Partidului Naţional Liberal, formaţiune politică ataşată credinţei în Dumnezeu, credinţei în monarhie şi credinţei în valorile democraţiei, nu pot trece cu vederea această zi solemnă. 10 mai are o triplă însemnătate pentru poporul român. Este parcă un dar oferit de Dumnezeu acestui popor greu încercat de-a lungul istoriei sale.

Pe 10 mai 1866, principele Carol de Hohenzollern a păşit în Bucureşti pentru întâia oară. A urmat o domnie de 48 de ani. 10 mai, pentru noi, românii, reprezintă ziua în care, sub cârmuirea Majestăţii Sale Regele Carol I al României, ne-am rupt pentru totdeauna de Imperiul Otoman, care, sute de ani, ne-a ţinut în umbra Europei, ne-a dictat şi ne-a sugrumat valorile, ne-a învrăjbit, ne-a blocat înaintarea spre civilizaţie, spre dezvoltare.

10 mai este ziua în care porţile Europei civilizate s-au deschis pentru români, am păşit într-o lume nouă, am căpătat alte viziuni asupa vieţii, asupra existenţei, asupra rolului nostru pe Bătrânul Continent. Pe 10 mai, pentru români, au prins contur speranţele unei vieţi ieşite din ignoranţă, din apatie, din convulsiile şi temerile generate de stăpânirea otomană, de mentalitatea de tip fanariot.


Nu putem, ca liberali, ca urmaşi ai Brătienilor, ai marilor politicieni care au stat alături de regii României şi au trudit pentru ţară, ca români, să trecem cu vederea aceste clipe memorabile.

10 mai a fost momentul în care s-a pornit, cu paşi siguri, fermi, spre făurirea României Mari, a României moderne. Pe 10 mai 1881, Parlamentul a votat transformarea ţării din principat în regat, Carol I fiind încoronat Rege al României.

Pe 10 mai, în Târgovişte, un oraş cu oameni loiali, credincioşi monarhiei, se organizau diferite manifestări cultural-artistice dedicate «Zilei Regalităţii», precum renumita bătaie cu flori, care se desfăşura pe Bulevardul Cralol I. Era un moment de bucurie, de fericire, care arăta încrederea în rege, în democraţia care se înrădăcinase în România.

Avem datoria de a cinsti şi celebra cum se cuvine această zi definitorie pentru crearea României moderne, a noastră ca popor. Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal au fărit istorie, civilizaţie, alături de regii României.

Cele mai importante schimbări economice, sociale, culturale, educaţionale care au dus la dezvoltare, la prosperitatea României, au fost înfăptuite de reprezentanţii Partidul Naţional Liberal, care au respectat ţara, poporul şi pe regele său! Tocmai de aceea, consider că noi, liberalii, suntem cei mai dedicaţi, mai responsabili, mai demni şi mai indicaţi să reprezentăm România în Parlamentul European. PNL a fost întotdeauna loial şi adept al valorilor europene. PNL a apărat şi apără democraţia, statul de drept. PNL luptă pentru România”, spune Aurelian Cotinescu.

10 mai, Ziua Regalităţii, a fost „Ziua Naţională a României” din 1866 până în 1947, când au venit comuniştii la putere.

Miercuri – 8 mai 2019, a fost prezent la Târgovişte Principele Nicolae al României, care a participat la toate acţiunile organizate de Mişcarea pentru Regat şi Coroană în cinstea „Zilei Regalităţii”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Unitățile de învățământ din Cândești și Nucet au trecut la cursuri online

Publicat

pe

Foto arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a hotărât, în această seară, ca toate unitățile de învățământ din comunele Cândești și Nucet să funcționeze de acum înainte în scenariul 3 (online), având în vedere că rata de incidență a cazurilor COVID în cele două localități a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori.

De asemenea, au mai intrat în scenariul roșu de funcționare următoarele instituții de învățământ:

– Până la data de 02.11.2020, inclusiv, toate clasele din cadrul Şcolii Gimnaziale “I. Al. Brătescu Voineşti” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 02.11.2020, inclusiv, toate clasele din cadrul Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 28.10.2020, inclusiv, clasele a V-a – grupa 2, a VI-a – grupa 2, a VII-a – grupa 2, a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 3 Moreni vor funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 28.10.2020, inclusiv, clasele a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasa I B din cadrul Şcolii Gimnaziale “Prof. Paul Bănică” Târgovişte va funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 01.11.2020, inclusiv, toate clasele din cadrul Colegiului Naţional “Constantin Carabella” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

– Până la data de 01.11.2020, inclusiv, clasa în regim simultan Pregătitoare + III din cadrul Şcolii Primare Mărunţişu Costeşti Vale (structură a Şcolii Gimnaziale Costeşti Vale) va funcţiona în scenariul 3.

În situaţia în care, până la datele menţionate, DSP Dâmboviţa nu semnalează niciun impediment, efectele prezentei hotărâri încetează şi activitatea claselor / unităţilor şcolare menţionate mai sus va fi reluată potrivit scenariului anterior.

Hotărârea C.J.S.U. nr. 54/19.10.2020 se modifică în mod corespunzător potrivit dispoziţiilor prezentei hotărâri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: 5 localități în scenariul roșu, 7 fără niciun caz COVID

Publicat

pe

Foto arhivă

Cinci localități din județul Dâmbovița au depășit rata de incidență de 3 cazuri de infectare cu coronavirus la 1.000 de locuitori. În afară de Dobra, comună aflată în carantină și unde rata de incidență calculată raportat la ultimele 14 zile este 5,38/1.000 de persoane, pe listă regăsim, astăzi – 22 octombrie 2020: Cândești (3,72), Nucet (3,5), Glodeni (3,1) și Moțăieni (3,01).

La polul opus, adică localități unde nu s-a înregistrat, în ultimele 14 zile, niciun caz COVID, se află: Bărbulețu, Cojasca, Cornățelu, Gura Foii, Pietrari, Șelaru și Vârfuri.

CITEȘTE ȘI: Restricțiile COVID diferă în funcție de rata de incidență

În scenariul galben, adică incidență cazuri COVID peste 1,5/1.000 de locuitori, dar nu mai mult de 3/1.000 de persoane regăsim 28 de localități din județul Dâmbovița, între care municipiul Târgoviște (2,97) și orașele Fieni (2,31), Pucioasa (2,06), Titu (2,05) și Găești (1,66). VEZI INCIDENȚA PENTRU FIECARE LOCALITATE DIN DÂMBOVIȚA.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!