Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Indisciplina pietonilor a generat 34 de accidente rutiere în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (sursa: kanalmediagroup.com)

În primele patru luni ale acestui an, în judeţul Dâmboviţa, au avut loc 34 de evenimente rutiere având drept cauză nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, soldate cu 6 decese, nouă persoane rănite grav şi una accidentată uşor. În cele mai multe cazuri, cauza generatoare a fost traversarea neregulamentară a străzii.

Recomandări IPJ Dâmboviţa pentru pietoni:
– Luaţi toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunteţi observaţi în trafic de către conducătorii auto și nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

– Circulaţi numai pe trotuare, traversaţi partea carosabilă numai prin locurile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat, iar conducatorii de vehicule v-au înțeles intenția de a traversa și au oprit.

– Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în față!

– La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și după, din stânga din nou!

– Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să fiți mai prudenți!

– Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi întrucât drumul cel mai scurt reduce timpul de expunere la pericol! Oferiți-le șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

– În condiții de vizibilitate scăzută sau pe timp de noapte, pentru a fi mai ușor de observat, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

– Dacă ați consumat băuturi alcoolice, evitați deplasările pe drumurile publice

Atenţie! Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia pe acel sector de drum!

Dâmboviţa

Atmosferă încinsă, aer aproape irespirabil în PSD Dâmboviţa! Se ascut cuţitele pentru 6 septembrie

Publicat

pe

de

Înainte de conferința județeană a PSD Dâmbovița, din data de 6 septembrie 2019, spiritele în partid se încing de la o zi la alta. Informațiile curg gârlă prin varii canale. Se pun la cale chiar și diversiuni, realizate cu cap de cei care au activat în domeniu, dar nu despre asta vom vorbi acum.

Toată lumea așteaptă conferința de alegeri a unei noi conduceri a filialei. Primul care și-a anunțat candidatura pentru funcția de lider al organizației a fost deputatul Corneliu Ștefan. În rest, nimeni nu a ieșit la rampă, dar, aşa cum se întâmplă de la venirea Rovanei Plumb la conducerea organizației, se acționează ocult, se lucrează cu jumătăți de măsură, cu petarde și fumigene. Totul parcă după un scenariu securistic.

Sunt social-democrați mai vechi care spun că este vorba de o acțiune menită să distrugă una dintre cele mai mari structuri PSD din țară. Faptul că se încearcă refacerea filialei, reconsolidarea ei, nu a picat tocmai bine celor care vor să o distrugă. Acum, când au aflat că majoritatea membrilor se strâng în jurul lui Corneliu Ștefan şi al altor lideri locali şi primari, care vor să salveze organizația, au devenit mai duri, mai acizi în declarații și acțiuni. Se duce o luptă pe toate fronturile, culmea, nu cu PNL sau USR, ci cu proprii membri.

Declarația președintei Viorica Dăncilă cu privire la reprimirea în partid a celor expulzați pe vremea lui Liviu Dragnea i-a înfuriat și mai mult pe apucătorii de funcții ai momentului. Războiul s-a încins mai ales în mediul comunicațional intern al organizației PSD Dâmboviţa.

Am aflat, pe surse, că primarul de la Voineşti, Gabriel Dănuț Sandu, într-o comunicare pe grupul WhatsApp, a afirmat că organizația va redeveni ce a fost după ce va fi readus la cârmă Adrian Tutuianu. Imediat, s-au înfuriat contestatarii, apropiații Rovanei Plumb. Unul dintre ei, de fel de prin Butimanu, Bogdan Gabriel Olteanu, uns pentru loialitate director la ADS, a oripilat activul partidului prin declarația sa belicoasă și de-a dreptul nepermisă la adresa unor colegi.

Acesta, care, fie vorba între noi, nu știm pentru ce merite a ajuns mare șef al Agenției Domeniilor Statului, a recomandat tovarășilor din partid, pesedişti pur sânge, să se ducă după Ţuţuianu. Cu alte cuvinte, s-a poziţionat împotriva liderului PSD! Pentru un asemenea afront, doamna Viorica Dăncila ar trebui să-l sancționeze pe perdantul din Butimanu.

Radu Popa, fost deputat PSD de Dâmboviţa, a fost exclus din grupul WhatsApp, pentru faptul că a întrebat pe ce criterii au fost nominalizate persoanele delegate la Congresul PSD de ieri, 24 august. În opinia lui Popa, membrii BPJ, primarii de oraşe şi consilierii judeţeni trebuiau să reprezinte organizaţia Dâmboviţa la şedinţa de la Bucureşti. Mai mult, fiind vorba despre un congres extraordinar, conform statului, participanţii ar fi trebuit să fie validaţi printr-o conferinţă judeţeană extraordinară.

Tot pe surse, am aflat că se mai pune la cale o ciudățenie, care, de asemenea, nu are treabă cu statutul partidului. Se vrea suplimentarea listelor de delegați la conferința din 6 septembrie cu mai mulți membri din organizațiile de tineret şi de femei, alții decât primarii, consilierii locali și județeni şi lideri de filiale. Nu este exclus, în ciuda celor care susțin că Bucureștiul i-a cerut să se retragă, să candideze și europarlamentara Rovana Plumb, mai ales că se aude că Bruxelles-ul ar fi respins propunerile Guvernului României pentru comisar european. Adică, pe Rovana Plumb şi Dan Nica.

Se vorbește că nici Alexandru Oprea, vicepreședinte PSD Dâmboviţa și președinte al Consiliului Judeţean, nu ar fi primit acceptul conducerii centrale a partidului să candideze, în data de 6 septembrie, pentru funcția de lider al PSD Dâmbovița.

Citește în continuare

Dâmboviţa

ALDE, la răscruce de drum. Rămâne sau nu în coaliţia de la guvernare?

Publicat

pe

Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, este unul dintre liderii formațiunii care, în ultimul timp, a fost circumspect în ceea ce privește relațiile cu partenerul de guvernare PSD.

Petre a atras atenția, în numeroase rânduri, că, în Dâmbovița, dar și în alte județe ale țării, social-democrații, prin atitudinea adoptată, prin necolaborare, sabotează interesele ALDE. Acesta consideră că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu trebuie să pornească pe propriul drum.

„ALDE urmează să ia, zilele acestea, o decizie importantă în ceea ce privește viitorul scenei politice, prin care să aleagă între a continua în actuala formulă, pe un drum înfundat, lucru neînțeles de partenerii noștri, sau a ne desprinde şi a ne continua drumul liberal, luptând pentru drepturile şi libertățile cetățenești”, a punctat Ionel Petre.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!