Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Grădiniţă nouă, inaugurată în comuna Tătărani

Publicat

pe

La Tătărani, a fost inaugurată, duminică – 12 mai, o grădiniţă proiectată şi realizată după toate cerinţele impuse de Uniunea Europeană în materie de construcţie, dotare şi confort, atât pentru preşcolarii care vor fi educaţi aici, cât şi pentru cadrele didactice.

Investiţia are o valoare de 155.000 de euro şi a fost finanţată prin AFIR. Instituţia de învăţământ preşcolar dispune de două clase spaţioase şi luminoase, dotate corespunzător, sală de mese, sală de sport, cabinet medical şi grupuri sanitare. În curtea grădiniţei a fost amenajat un loc de joacă utilat cu echipamente destinate petrecerii timpului într-un mod plăcut şi sănătos.

La inaugurarea acestui edificiu, alături de primarul Constantin Pătru, s-au aflat Rovana Plumb – preşedinta PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean, deputaţii Carmen Holban şi Corneliu Ştefan, cel din urmă – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, Laurenţiu Neculăescu – secretar de stat, Luminiţa Preda – inspector şcolar general, Cristina Stroe – inspector şcolar general adjunct, Andrei Plumb – şeful campaniei electorale pentu alegerile europarlamentare în Dâmboviţa, Radu Popa – vicepreşedinte PSD, Sebastian Marin – secretar executiv adjunct, primari de pe Valea Dâmboviţei, consilieri locali şi judeţeni ai PSD.

După slujba de sfinţire şi tăierea panglicii inaugurale, copiii au prezentat, în cinstea invitaţilor, un scurt program artistic. Edilul comunei Tătărani, Constantin Pătru, în discursul său, a trecut în revistă proiectele pe care le-a implementat în comună, pe cele care sunt în diferite faze de lucru şi ceea ce are de gând să mai realizeze pentru binele concetăţenilor săi.

ACTUALITATE

Nu rata o interesantă incursiune în vremurile Universității Populare de Vară!

Publicat

pe

Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ din Vălenii de Munte, județul Prahova, vernisează, vineri – 7 august 2020, la ora 11:00, expoziția temporară „Universitatea Populară de Vară – trecut și prezentˮ. Evenimentul va fi transmis on-line pe paginile de facebook: https://www.facebook.com/Muzeul-Memorial-Nicolae-Iorga; https://www.facebook.com/Muzeul-Judetean-de-Istorie-si-Arheologie-Prahova, precum și pe site-ul şi canalul de youtube ale Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

„Pentru a rămâne în spiritul înălțător al Cursurilor de Vară, care se țineau în jurul datei de 15 august, vă propunem o scurtă incursiune prin momentele importante din timpul profesorului Nicolae Iorga și până în zilele noastre, prin intermediul exponatelor din patrimoniul propriu.

Vă așteptăm la Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ în perioada 7 – 31 august 2020 să rememorăm o filă importantă din istoria culturii naționale și să omagiem cea mai de seamă ctitorie a savantului român prin acestă expoziţie, care valorifică fotografii inedite cu Nicolae Iorga în mijlocul cursanților, documente originale emise de Universitatea de Vară, alături de publicații recente și plachete omagiale”, se arată într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Consultare publică pentru punerea în practică a Pactului verde european

Publicat

pe

Kadri Simson - comisar european pentru energie (Foto: OLIVIER HOSLET | Sursă: EPA-EFE

Comisia Europeană îi invită pe cetățeni să-și prezinte, până în data de 21 septembrie, observațiile în procesul de revizuire a Directivei privind energia din surse regenerabile și a Directivei privind eficiența energetică.

„Pentru a atinge obiectivele ambițioase ale Pactului verde european, am început să evaluăm impactul unor obiective mai ambițioase privind clima pentru 2030, precum și diferitele scenarii pentru a ajunge acolo. Este clar că fiecare cale către neutralitatea climatică necesită extinderea și accelerarea producției de energie din surse regenerabile, precum și consolidarea acțiunilor noastre în materie de eficiență energetică. Trebuie să luăm în considerare toate instrumentele de care dispunem pentru a ne atinge scopul. Aceste foi de parcurs sunt începutul unui proces care va orienta viitoarele noastre acțiuni stabilite pentru iunie 2021″, a declarat Kadri Simson – comisarul european pentru energie.

Următoarea etapă a revizuirii directivelor va fi o consultare publică deschisă, mai târziu în cursul acestui an.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!