Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte va lansa o aplicaţie pentru raportarea incidentelor

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a prezentat, în cadrul dezbaterii „Caravana Smart City”, ideile şi proiectele administraţiei publice locale în ceea ce priveşte implementarea noilor tehnologii.

Spre exemplu, toate staţiile de călători din municipiu urmează să devină independente din punct de vedere energetic şi vor beneficia de un sistem de management care va transmite în timp real informaţii despre întârzierea autobuzelor şi numărul de călători. A mai vorbit edilul şi despre o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care va deveni funcţională în trei săptămâni.

„Conceptul de Smart City are numeroase aplicaţii în cadrul proiectelor accesate de către administraţia publică locală târgovişteană, mai ales pe zona de transport public sau de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgovişte.

Tot legat de acest subiect, în cel mult trei săptămâni, târgoviştenii vor avea la dispoziţie propria aplicaţie de raportare a incidentelor, astfel încât să fie facilitată transmiterea continuă şi structurată a informaţiilor dinspre cetăţeni spre administraţia publică şi invers. Concret, se vor putea raporta foarte multe tipuri de incidente, indiferent că ne referim la deşeuri, iluminat public, salubritate, câini fără stăpân, parcuri şi zone verzi, subiecte care ţin de poliţia locală etc.

De remarcat că utilizatorul care a făcut sesizarea va fi informat de starea incidentului raportat, pe măsură ce statusul acestuia se modifică în cadrul activităţii de soluţionare. Folosind această tehnologie, Primăria Târgovişte va putea în plus anunţa cetăţenii, prin notificări, şi localiza pe o hartă, orice lucrare sau investiţie, precum şi aspecte care ţin de întreruperea furnizării unei utilităţti, accidente rutiere etc.

Aplicaţia va avea şi un modul de promovare turistică, va putea fi descărcată din Magazin Play sau App Store, iar autentificarea se va face pe baza numărului de telefon”, a explicat edilul Daniel Cristian Stan.

Coordonatorii Caravanei Smart City au apreciat proiectele Primăriei Târgovişte şi şi-au exprimat convingerea că acestea vor evolua în ritm accelerat.

„A fost o premieră pentru caravana noastră, pentru proiectul nostru, este pentru prima dată când am ajuns la nivelul schimbului de experiență între autorități. L-am avut alături de noi pe domnul Ioan Gâf-Deac, de la Primăria Sectorului 4, care ne-a prezentat câteva exemple de proiecte realizate în cadrul sectorului, așa cum și gazda noastră, Primăria Municipiului Târgoviște, prin domnul primar Cristian Stan, ne-a oferit proiecte concrete de tip smart city, am descoperit o multitudine de proiecte de tip smart city în diverse stadii de implementare”, a spus Cristina Florescu – coordonator Caravana Smart City.

La dezbaterea „Caravana Smart City” au fost prezenţi şi deputaţii Carmen Holban şi Corneliu Ştefan, subprefectul judeţului Dâmboviţa – Florina Mureşan, secretarul CJ – Ivan Vasile Ivanoff şi Corneliu Sălişteanu – prorector Universitatea Valahia Târgovişte.

Caravana Smart City este primul program naţional de promovare a conceptelor smart city. Proiectul a început în 2017 şi este derulat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, sub patronajul Ministerului Energiei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Mall-ul de la Târgovişte va fi gata în următoarele 12 luni

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Municipiului Târgoviște și Prime Kapital au anunțat, astăzi – 24 mai 2019, începerea lucrărilor de construcție a complexului comercial Dâmboviţa Mall, care se va desfăşura pe o suprafață de 33 000 m2 și va cuprinde un hipermarket Carrefour, 150 de magazine, restaurante, cinema, spații de agrement, de recreere și de petrecere a timpului liber și locuri de joacă pentru copii. Investiția de aproximativ 50 milioane euro este singura de acest gen din județ.

„În ultima lună, am avut discuții și analize foarte aplicate pe ceea ce înseamnă investițiile de la gară și, zic eu, că am reușit, prin seriozitate și prin bună-credință, să convingem investitorul că noi, ca instituție, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de Primăria Municipiului Târgoviște, ne ținem de cuvânt.

Știți că am făcut mai multe vizite pe teren, la drumul de la gară; aceste vizite vor continua; am în plan ca pentru acest constructor, care lucrează actualmente acolo, dacă nu-și îndeplinește obligațiile (chiar ieri l-am notificat), dacă nu înțelege că trebuie să intre într-un algoritm și să dovedească o aplecare mai mare către îndeplinirea obligațiilor (deja dumnealui este pe penalități încă de acum două zile), va intra acolo societatea CJD, Lucrări Drumuri și Poduri și va termina această lucrare.

Am dat drumul la procedura de achiziție publică pentru iluminat public, pe banii consiliului, pentru această zonă, nu lăsăm lucrurile la întâmplare, sper ca în intervalul de 12 luni, prevăzut de investitori, pentru realizarea mall-ului, să fim la zi cu investițiile din zonă”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Şcoala Matei Basarab din Târgovişte va fi transformată complet

Publicat

pe

Astăzi, primarul municipului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a vizitat, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, şantierul de reabilitare şi modernizare a Şcolii nr 13 „Matei Basarab”, situată în microraionul 3. Este vorba despre un proiect în valoare de aproximativ 22 milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, şi care va transforma din temelii această unitate de învăţământ.

„Discutăm de reabilitarea completă a actualului corp de clădire, se vor construi o sală de sport, o sală de festivități şi laboratoare. Va fi reabilitată toată curtea, va fi refăcută împrejmuirea, vor fi dotări didactice, de laborator, mobilier, dar și sisteme de supraveghere audio-video.

O investiție cum nu a mai existat până la acest moment, ceea ce va transforma această şcoală într-una dintre cele mai moderne din țară. Acesta a fost primul proiect, primul contract de finanțare semnat de către o administrație publică locală pe această axă de finanţare și probabil și primul care ajunge în faza de execuție.

Sunt convins că vom avea un proiect de succes, sunt convins că și constructorul își va face treaba bine. Elevii vor învăța parțial la Școala Nr. 11 şi la Liceul Nr.6, însă asta se va întâmpla numai pe perioada unui an școlar, pentru că intenționăm ca tot ceea ce înseamnă reabilitarea corpului existent să se facă până la sfârșitul anului școlar viitor”, a declarat primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan.

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că în municipiul Târgovişte se execută o astfel de lucrare de importanţă pentru învăţământul dâmboviţean şi că, atât proiectarea cât şi execuţia lucrărilor, aparţin unor firme din judeţ.

„Școala Nr. 13 va fi cea mai modernă școală din Regiunea Sud Muntenia și una dintre cele mai moderne din România. Este un concept nou, inovator, va avea și o terasă foarte frumoasă pentru cadrele didactice, va avea sală de sport… Deci, lucrurile merg într-o direcție foarte bună”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!