Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte va lansa o aplicaţie pentru raportarea incidentelor

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a prezentat, în cadrul dezbaterii „Caravana Smart City”, ideile şi proiectele administraţiei publice locale în ceea ce priveşte implementarea noilor tehnologii.

Spre exemplu, toate staţiile de călători din municipiu urmează să devină independente din punct de vedere energetic şi vor beneficia de un sistem de management care va transmite în timp real informaţii despre întârzierea autobuzelor şi numărul de călători. A mai vorbit edilul şi despre o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care va deveni funcţională în trei săptămâni.

„Conceptul de Smart City are numeroase aplicaţii în cadrul proiectelor accesate de către administraţia publică locală târgovişteană, mai ales pe zona de transport public sau de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgovişte.

Tot legat de acest subiect, în cel mult trei săptămâni, târgoviştenii vor avea la dispoziţie propria aplicaţie de raportare a incidentelor, astfel încât să fie facilitată transmiterea continuă şi structurată a informaţiilor dinspre cetăţeni spre administraţia publică şi invers. Concret, se vor putea raporta foarte multe tipuri de incidente, indiferent că ne referim la deşeuri, iluminat public, salubritate, câini fără stăpân, parcuri şi zone verzi, subiecte care ţin de poliţia locală etc.

De remarcat că utilizatorul care a făcut sesizarea va fi informat de starea incidentului raportat, pe măsură ce statusul acestuia se modifică în cadrul activităţii de soluţionare. Folosind această tehnologie, Primăria Târgovişte va putea în plus anunţa cetăţenii, prin notificări, şi localiza pe o hartă, orice lucrare sau investiţie, precum şi aspecte care ţin de întreruperea furnizării unei utilităţti, accidente rutiere etc.

Aplicaţia va avea şi un modul de promovare turistică, va putea fi descărcată din Magazin Play sau App Store, iar autentificarea se va face pe baza numărului de telefon”, a explicat edilul Daniel Cristian Stan.

Coordonatorii Caravanei Smart City au apreciat proiectele Primăriei Târgovişte şi şi-au exprimat convingerea că acestea vor evolua în ritm accelerat.

„A fost o premieră pentru caravana noastră, pentru proiectul nostru, este pentru prima dată când am ajuns la nivelul schimbului de experiență între autorități. L-am avut alături de noi pe domnul Ioan Gâf-Deac, de la Primăria Sectorului 4, care ne-a prezentat câteva exemple de proiecte realizate în cadrul sectorului, așa cum și gazda noastră, Primăria Municipiului Târgoviște, prin domnul primar Cristian Stan, ne-a oferit proiecte concrete de tip smart city, am descoperit o multitudine de proiecte de tip smart city în diverse stadii de implementare”, a spus Cristina Florescu – coordonator Caravana Smart City.

La dezbaterea „Caravana Smart City” au fost prezenţi şi deputaţii Carmen Holban şi Corneliu Ştefan, subprefectul judeţului Dâmboviţa – Florina Mureşan, secretarul CJ – Ivan Vasile Ivanoff şi Corneliu Sălişteanu – prorector Universitatea Valahia Târgovişte.

Caravana Smart City este primul program naţional de promovare a conceptelor smart city. Proiectul a început în 2017 şi este derulat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, sub patronajul Ministerului Energiei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Parcare nouă în Micro 4, pe amplasamentul unei foste centrale termice

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat o amplă campanie de regenerare urbană, țintindu-se din punct de vedere investițional, cu predilecție, cartierele municipiului. Așa cum a precizat șeful administrației publice locale, Daniel Cristian Stan, se are în vedere reabilitarea și refacerea de la zero a infrastructurii stradale și amenajarea de parcări. Se caută cele mai bune soluții de implementare a acestor proiecte extrem de utile pentru comunitate.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și administratorul public Gabriel Boriga s-au aflat pe strada Diaconu Coresi din Micro 4 sau Cartierul Radu cel Mare – după noua denumire, unde au demarat lucrările de construcție a unei parcări, cu tot dichisul de rigoare.

În prima fază, pentru asigurarea spațiului necesar, a fost demolată o centrală termică aflată în ruină. Zona era una inaccesibilă și degradată total. Primarul Daniel Cristian Stan spune că vor rezulta 115 locuri de parcare, care vor fi gata în această toamnă. Tot în ritm susținut se va lucra și la parcările de pe străzile Virgil Drăghiceanu și Dr. Marinoiu.

„Ceea ce este specific și pentru această parcare și pentru cea de pe strada Virgil Drăghiceanu este că mare parte din obiective se construiesc pe locația unor foste puncte termice. Am desființat total aceste centrale care reprezentau adevărate focare de infecție. Mai avem câteva asemenea probleme pe care le vom rezolva în perioada următoare. Ca și exemplu, aș menționa și punctul termic de pe strada Pandurilor din Micro 12. Și acesta va fi demolat și locul transformat în parcare”, ne-a informat edilul Târgoviștei.

Parcările edificate pe aceste amplasamente nu reprezintă totul. Aici vor mai fi amenajate și spații verzi și va fi extins sistemul de iluminat public.

A mai precizat primarul Cristian Daniel Stan că administrația publică locală și Consiliul Județean Dâmbovița vor demara un proiect care vizează realizarea unei parcări supraterane în centrul orașului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voinești redă comunității încă o fântână tradițională. La Manga, de Sf. Marie

Publicat

pe

Primarul comunei Voinești, Dănuț Gabriel Sandu, a pornit, cu ceva vreme în urmă, un proiect ambițios. Să scoată la lumină pas cu pas, fântânile vechi de peste 100 de ani, săpate cu migală și pricepere în glia localității, cărora le dă forma de odinioară. Și, foarte important de reținut, le-a redat viața: apa proaspătă, esența existențialității pe aceste meleaguri pitorești. Până acum, au fost reabilitate patru fântâni, patru simboluri vii ale trăiniciei și înrădăcinării. La Voinești, Oncești, Suduleni și acum este gata și cea de la Manga.

„Încercăm să redăm satelor noastre elementele de bază ale comunității, tradițiile și obiceiurile de odinioară. Proiectul privind reabilitarea, modernizarea și restaurarea fântânilor construite cu multă sudoare de înaintașii noștri, în urmă cu peste 100 de ani, face parte din acest program pe care ni l-am propus. Satul și fântâna! Suntem la jumătatea proiectului. Am finalizat patru lucrări. Cea mai nouă este fântâna din satul Manga. Mergem mai departe”, spune primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Pe 15 august, în ziua de Sfânta Marie Mare, fântâna de la Manga va fi sfințită. Edilul comunei Voinești invită toată suflarea satului la acest ceremonial religios.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT