Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte va lansa o aplicaţie pentru raportarea incidentelor

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a prezentat, în cadrul dezbaterii „Caravana Smart City”, ideile şi proiectele administraţiei publice locale în ceea ce priveşte implementarea noilor tehnologii.

Spre exemplu, toate staţiile de călători din municipiu urmează să devină independente din punct de vedere energetic şi vor beneficia de un sistem de management care va transmite în timp real informaţii despre întârzierea autobuzelor şi numărul de călători. A mai vorbit edilul şi despre o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care va deveni funcţională în trei săptămâni.

„Conceptul de Smart City are numeroase aplicaţii în cadrul proiectelor accesate de către administraţia publică locală târgovişteană, mai ales pe zona de transport public sau de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgovişte.

Tot legat de acest subiect, în cel mult trei săptămâni, târgoviştenii vor avea la dispoziţie propria aplicaţie de raportare a incidentelor, astfel încât să fie facilitată transmiterea continuă şi structurată a informaţiilor dinspre cetăţeni spre administraţia publică şi invers. Concret, se vor putea raporta foarte multe tipuri de incidente, indiferent că ne referim la deşeuri, iluminat public, salubritate, câini fără stăpân, parcuri şi zone verzi, subiecte care ţin de poliţia locală etc.

De remarcat că utilizatorul care a făcut sesizarea va fi informat de starea incidentului raportat, pe măsură ce statusul acestuia se modifică în cadrul activităţii de soluţionare. Folosind această tehnologie, Primăria Târgovişte va putea în plus anunţa cetăţenii, prin notificări, şi localiza pe o hartă, orice lucrare sau investiţie, precum şi aspecte care ţin de întreruperea furnizării unei utilităţti, accidente rutiere etc.

Aplicaţia va avea şi un modul de promovare turistică, va putea fi descărcată din Magazin Play sau App Store, iar autentificarea se va face pe baza numărului de telefon”, a explicat edilul Daniel Cristian Stan.

Coordonatorii Caravanei Smart City au apreciat proiectele Primăriei Târgovişte şi şi-au exprimat convingerea că acestea vor evolua în ritm accelerat.

„A fost o premieră pentru caravana noastră, pentru proiectul nostru, este pentru prima dată când am ajuns la nivelul schimbului de experiență între autorități. L-am avut alături de noi pe domnul Ioan Gâf-Deac, de la Primăria Sectorului 4, care ne-a prezentat câteva exemple de proiecte realizate în cadrul sectorului, așa cum și gazda noastră, Primăria Municipiului Târgoviște, prin domnul primar Cristian Stan, ne-a oferit proiecte concrete de tip smart city, am descoperit o multitudine de proiecte de tip smart city în diverse stadii de implementare”, a spus Cristina Florescu – coordonator Caravana Smart City.

La dezbaterea „Caravana Smart City” au fost prezenţi şi deputaţii Carmen Holban şi Corneliu Ştefan, subprefectul judeţului Dâmboviţa – Florina Mureşan, secretarul CJ – Ivan Vasile Ivanoff şi Corneliu Sălişteanu – prorector Universitatea Valahia Târgovişte.

Caravana Smart City este primul program naţional de promovare a conceptelor smart city. Proiectul a început în 2017 şi este derulat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, sub patronajul Ministerului Energiei.

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre ceea ce va lipsi stadionului „Eugen Popescu” şi după renovare

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, cum este obiceiul acum în politica locală, a ieşit, astăzi – 22 august 2019, într-o conferinţă de presă tip „drept la replică”, pentru a demonta informaţiile lansate în spaţiul public de senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, cu privire la o serie de obiective de interes judeţean care ar fi întârziate sau chiar ratate.

Oprea a găsit explicaţii şi motivaţii pertinente politic pentru tot cee ce a expus, cu punct şi virgulă, Adrian Ţuţuianu. Faptic, nu ar trebui luate în consideraţie, din moment ce, în programul PSD prezentat în campaniile electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016, s-au regăsit proiectele rămase acum în coadă de peşte. Erau atunci obiective asumate! Prin urmare, să vii astăzi şi să spui că nu este treaba Consiliului Judeţean să realizeze DN 7, DN 71 sau depozitul de legume-fructe, nu sună deloc bine.

Totuşi, au existat elemente cu valoare de ştire în conferinţa de presă a preşedintelui Consiliului Judeţean. Acesta a declarat, în contextul în care a punctat că administraţia judeţeană nu renunţă la proiectul marelui stadion care va fi construit într-un viitor incert pe terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud, că obiectivul ce va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii nici nu se compară cu ceea ce reabilitează Primăria Târgovişte cu 7 milioane de euro! Acela va avea pistă de ateletism, va fi omologat şi pentru rugby şi alte tipuri de sporturi. CNI nu are de ce să renunţe la finanţarea investiţiei promovate de CJD, sub motivaţia că renovează primăria stadionul actual.

„Obiectiv vorbind, actualul stadion nu îndeplineşte condiţiile pentru o arenă sportivă din secolul 21. Nu va avea locuri de parcare, nu va avea infrastructură conexă, pornind de la drumuri etc”, a spus Alexandru Oprea.

Consideră preşedintele CJ Dâmboviţa că stadionul care se va construi în zona de sud va fi pentru întreg judeţul, nu doar pentru municipiul Târgovişte, iar cel pe care îl reabilitează muniicpalitatea va putea fi folosit ca teren de antrenament.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiectul de modernizare a Parcului Mitropoliei Târgovişte a intrat în linie dreaptă

Publicat

pe

Săptămâna aceasta, Primăria Târgovişte va lansa licitaţia pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările de reabilitare şi modernizare a Parcului Mitropoliei. Investiţia presupune restaurarea ruinelor existente şi punerea lor în valoare. De asemenea, va fi desfăcut integral pavimentul existent, urmând să fie realizat unul nou, diferenţiat în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale, respectiv: zonă alei, zonă loc de joacă, zonă pentru role şi skateboard.

Totodată, vor fi construite rampe de intrare în parc, fără trepte şi borduri, în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor şi persoanelor cu cărucioare pentru copii.

„În acelaşi timp, se vor extinde şi înfrumuseţa zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10 m, aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6 m, plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (gazon şi amenajări florale).

În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate reţelele edilitare şi se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate – băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane etc., care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate şi estetică”, ne-a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim că Primăria Târgovişte derulează, în această perioadă, şi lucrări de reabilitare şi modernizare a Pieţei Tricolorului (Platoul Prefecturii). Totodată, Piaţa Mihai Viteazul (Platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor) a fost deja modernizată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!