Conectați-vă cu noi

ALEGERI

INTERVIU: România se schimbă dacă fiecare dintre noi se va implica în viaţa comunităţii!

Publicat

pe

Târgovişteanul Aurelian Cotinescu este candidat PNL la alegerile pentru Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Ne-a mărturisit că marea sa provocare este să-i determine pe români să se implice în viaţa comunităţii, să nu mai privească nepăsători de pe margine şi să accepte să fie conduşi prost. România nu se poate schimba decât dacă fiecare dintre noi luăm atitudine – spune Aurelian Cotinescu.

Reporter: Sunteţi preşedinte al PNL Târgovişte din 2018. Cu ce gânduri aţi preluat organizaţia? Concret, care este viziunea dumneavoastră în legătură cu dezvoltarea oraşului?

Aurelian Cotinescu: Într-adevăr, am câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Târgovişte în luna octombrie 2018, cu sprijinul membrilor obişnuiţi ai organizaţiei. A fost o dovadă a democraţiei din interiorul PNL. Am preluat conducerea PNL Târgovişte conştient fiind că lucrurile nu arătau deloc bine, după numeroase schimbări la nivelul biroului politic şi al preşedintelui. Împreună cu colegii mei, am stabilit câteva direcţii principale de acţiune, astfel încât să devenim o organizaţie puternică. Am dat posibilitatea să ni se alăture oameni noi în politică, cu o bună imagine în spaţiul public, oameni profesionişti în domeniul în care activează. Scopul nostru este să ajungem, în scurt timp, principala forţă politică din municipiul Târgovişte. Primul test va fi în data de 26 mai. Ne dorim un scor bun la alegerile europene, apoi să câştigăm la prezidenţiale şi la scrutinul electoral local din 2020. Avem avantajul că târgoviştenii au, în majoritate, orientare politică de dreapta. Sigur, şi datorită faptului că cele mai mari investiţii din acest oraş au fost realizate de administraţiile de dreapta: sute de milioane de euro în perioada respectivă, faţă de 90.000 de euro, cât a atras administraţia locală PSD anul trecut.

Cât priveşte dezvoltarea oraşului, trebuie să fructificăm la maximum avantajele pe care le avem: poziţia geografică, istoria, cultura şi faptul că în oraş există o universitate. Târgovişte se află la 60 de km de cea mai bogată zonă a României, Bucureşti-Ilfov, şi, totuşi, nu am reuşit până acum să atragem investitori. Principala cauză – lipsa infrastructurii. Nu avem nici cale ferată rapidă, nici şosea rapidă! De asemenea, cred că administraţiei locale îi lipseşte viziunea în ceea ce priveşte crearea de facilităţi pentru investitori. Ne lipseşte un parc industrial. La noi durează un an să faci un PUZ şi să iei autorizaţiile pentru începerea unei investiţii, în Transilvania, unde sunt administraţii liberale, totul se rezolvă în câteva săptămâni. Aceasta este diferenţa! Apoi, Târgovişte este fostă capitală a Ţării Româneşti. Avem un centru vechi frumos, care ar trebui complet renovat. Avem o cetate medievală, dar care nu este pusă în valoare. La Alba Iulia, s-au investit 60 de milioane de euro în Cetatea Alba Carolina şi turismul a explodat. La noi, în ultimii ani, s-au investiti zero lei. Parcăm autocarele la poarta de intrare şi blocăm toată circulaţia pe Calea Domnească!

2. Ca partid de opoziţie, reuşiţi să colaboraţi cu reprezentanţii administraţiei publice locale pentru a pune în practică proiecte de interes pentru târgovişteni?

– Încă de la început, ne-am arătat disponibilitatea de a participa activ la toate proiectele care privesc dezvoltarea oraşului. Suntem târgovişteni şi, indiferent de partidul politic din care facem parte, toţi trebuie să punem umărul la dezvoltarea urbei noastre. Consilierii PNL au votat toate proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii, modernizarea şcolilor, grădiniţelor şi a transportului public local. Cu alte cuvinte, am participat activ la proiectele oraşului nostru. Problema este că, deşi am fost de bună intenţie, deşi ne-am arătat deschişi, nu am avut parte de o colaborare corectă cu conducerea PSD a Primăriei Târgovişte. Spre exemplu, pentru a rezolva situaţia din transportul public, era nevoie de voturile consilierilor PNL. Am pus trei condiţii, toate în avantajul târgoviştenilor: achiziţia imediată a patru autobuze moderne, crearea unor rute speciale pentru elevi şi studenţi şi gratuităţi pentru această categorie de călători. Primarul a promis public, consilierii PSD au votat pentru şi, după trei luni, spun că nu au cum să facă ceea ce au promis. Asta arată că interlocutorii noştri din Primăria Târgovişte nu sunt serioşi, că mint cu uşurinţă.

3. În timpul întâlnirilor pe care le aveţi cu cetăţenii, ce reproşează aceştia clasei politice şi ce vă solicită să schimbaţi?

– Cele mai des întâlnite reproşuri sunt: „toţi politicienii sunt la fel”, „toţi politicienii mint” şi „toţi politicienii promit şi nu fac nimic”. Prin intermediul dumneavoastră, le repet oamenilor ceea ce le spun şi în timpul întâlnirilor directe: DA, toate partidele politice au greşit faţă de români, dar şi românii au greşit, fiindcă timp de 20 de ani au votat cu „Tătucul” Iliescu şi cu comuniştii lui. Au greşit că s-au lăsat manipulaţi. Au greşit fiindcă nu s-au informat cu privire la candidaţi. Au greşit că au luat 1 kg de mălai şi 1 litru de ulei şi i-au trimis la putere pe unii care au furat timp de 4 ani. Dintre toate partidele, PNL a greşit cel mai puţin faţă de români. PNL este cel mai vechi partid din Europa şi cel mai vechi din România. PNL este partidul care a creat România Mare şi România Modernă. Avem o istorie lungă în spate. Suntem legitimi în faţa românilor. PSD se trage din PCR, un partid ilegitim. PNL a demonstrat că administraţiile liberale sunt performante şi aduc prosperitatea. Vedeţi exemplele din Transilvania: Arad, Oradea, Cluj, Sibiu, Braşov, Deva, Alba Iulia. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că partidele politice nu sunt separate de societate. Politicienii provin din rândul cetăţenilor. Prin urmare, pentru a schimba un partid politic şi, ulterior, o ţară, trebuie ca cetăţenii să se implice, să ia atitudine, să iasă la vot. Toţi ne dorim ca ţara să se schimbe, să avem politicieni bine pregătiţi şi responsabili, dar asta nu se poate întâmpla decât dacă oamenii nu vor mai sta nepăsători. PNL a înţeles mesajul străzii, acela de a veni cu oameni noi, care au reuşit din punct de vedere profesional. Sunt condiţii de care ţinem cont şi asta se vede în lista noastră de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

4. Vă regăsiţi pe lista de candidaţi PNL pentru alegerile europene din data de 26 mai. Ce este important să ştie alegătorii despre Aurelian Cotinescu?

– Sunt onorat să mă regăsesc pe această listă, alături de nume atât de importante din politica liberală, chiar dacă sunt conştient că nu pot ajunge europarlamentar. Sunt târgoviştean, am 43 de ani, sunt căsătorit şi am un copil. De profesie sunt economist şi sunt administrator al propriei firme. Sunt membru PNL de 6 ani şi nu am mai făcut parte din niciun alt partid politic. Am intrat în politică din dorinţa de a participa la schimbarea clasei politice şi a României. Consider că fiecare român are o datorie faţă de ţara sa şi este nevoie să depăşească stadiul de a fi pasivi faţă de ceea ce se întâmplă şi să acţioneze pentru schimbare. Într-o democraţie, schimbarea se obţine prin vot. Pe 26 mai, avem şansa să punem lucrurile în normalitatea lor, să trimitem oameni valoroşi în Parlamentul European, oameni care să ne reprezinte corect. Eu am ales să lupt pentru ţara mea şi îi chem pe toţi oamenii, tineri şi mai puţin tineri, să lupte pentru viitorul european al României, să nu se mai lase manipulaţi, să aleagă cu mintea lor!

5. De ce ar trebui să aleagă românii, în data de 26 mai, candidaţii PNL pentru Parlamentul European şi nu pe cei propuşi de alt partid politic?

– Pentru că PNL propune oameni de calitate, profesionişti, români adevăraţi. Îi avem pe Rareş Bogdan – jurnalist de excepţie, militant pentru oprirea hoţiei şi a abuzurilor; pe Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia, care a adus în oraşul său 300 de milioane de euro bani europeni; pe Siegfried Mureşan – europarlamentar din 2014, negociator şef al bugetului Uniunii Europene, purtător de cuvânt al Partidului Popularilor Europeni, pe Adina Vălean – europarlamentarul care a reuşit eliminarea tarifelor de roaming; pe Daniel Buda – europarlamentarul care a obţinut, pentru viitorul exerciţiu financiar european, o creştere a cuantumului plăţilor directe la hectar pentru fermierii români; pe Gheorghe Falcă – primarul municipiului Arad, oraş pe care a reuşit să-l dezvolte şi să-l modernizeze. V-am dat doar câteva nume, însă sunt suficiente pentru ca românii să înţeleagă de ce este bine să voteze PNL la alegerile europene din 26 mai.

 

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Partidul PRO România, pregătit pentru marea confruntare de duminică!

Publicat

pe

Ultimul miting de campanie al PRO România s-a ţinut tot la Târgovişte. Evenimentul nu a fost o demonstraţie de forţă după modelul PSD. Cel puţin, liderul Victor Ponta a dat de înţeles, în numeroase rânduri, că nu va repeta greşelile trecutului său politic, ca şef al PSD, şi că nu va mai pune niciodată accent pe megalomania politică, pe manifestările la care să participe zeci de mii de oameni, aduşi de voie sau de nevoie.

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, peste 1.000 de dâmboviţeni au venit pentru a saluta echipa de eurocandidaţi PRO România, respectiv pe Victor Ponta, Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă. Li s-au alăturat Georgică Dumitru – coordonator PRO România Dâmboviţa şi senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

Discursurile liderilor PRO România au fost scurte, neplicticoase, într-o nuanţă obişnuită, încercând să fugă de retorica populistă promovată în această campanie, în special de PSD.

Victor Ponta nu putea să nu taxeze mega-mitingul PSD organizat duminica trecută, când Târgovişte s-a transformat într-o citadelă roşie, păzită cu străşnicie de jandarmi şi poliţişti, fie în uniformă, fie în civil. A spus Ponta că, în comparaţie cu cei care nu au putut intra în Târgovişte în ziua mitingului PSD, fiindcă nu au ştiut parola, el acum, când a venit în Târgovişte, a intrat fără probleme, la fel peste tot prin ţară, pe unde a umblat. Parola care i-a permis accesul a fost „Jos Dragnea”. Le-a mai mărturisit Ponta celor de faţă că, acum nouă ani, tot în Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD.

„România are nevoie nu doar de un alt guvern, nu doar de un alt mod de a face politică, de un alt președinte, are nevoie de oameni care să spună ce au făcut cu adevărat atunci când au fost în funcțiile respective, care să spună ce au greșit, pentru că am făcut multe greșeli, ce am învățat din acele greșeli și cum nu o să repetăm acele greșeli. De fiecare dată o să încercăm să facem lucruri bune pentru toată lumea, nu pentru un singur om, nu pentru un grup, nu pentru câțiva care ascultă”, a precizat Victor Ponta.

Adrian Ţuţuianu şi-a arătat convingerea că PRO România va scoate duminică un rezultat bun în alegerile europarlamentare, iar succesul va fi datorat celor care au muncit în această campanie, celor care s-au alăturat PRO România, fără să ţintească niciun fel de anvantaj, doar din dorinţa de schimbare în bine a României.

„Cred că obiectivul nostru foarte serios este să muncim și mâine, să muncim și poimâine și duminică, să fim atenți, pentru că vom scoate un rezultat excepțional. Vreau să vă mulțumesc tuturor și am un respect pentru fiecare dintre voi, nu v-am promis nimic, nu v-am oferit funcții, nu v-am oferit avantaje, nu v-am oferit contracte, nu v-am angajat rude, ați venit lângă noi pentru că voi credeți în nevoia unui partid social-democrat modern, pentru că voi credeți în România, pentru că voi credeți în profesioniști, pentru că noi, toți, credem într-o șansă mai bună pentru această țară.

Am făcut în județ o campanie electorală extraordinară, am mers din casă-n casă, din om în om, am mers pe scările blocurilor și nu am avut nevoie de bodyguarzi sau de parole. Toți cei care cred în social-democrație, într-o viață mai bună, toți cei care vor să avem locuri de muncă mai bine plătite, toți cei care vor salarii mai bune, toți cei care vor sistem de sănătate mai bun, toți cei care vrem să avem o viață mai bună, să vină alături de PRO România”.

Au mai adresat celor de faţă mesaje Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă. Discursurile au fost calate pe ideea trimiterii în Parlamentul European a unor oameni destoinici, necompromişi, care să cunoască problematica ţării şi pe cea europeană şi care să reprezinte cu cinste România.

Citește în continuare

ALEGERI

Norica Nicolai a vorbit la Târgovişte despre viziunea ALDE în Parlamentul European

Publicat

pe

Norica Nicolai, numărul 1 pe lista de candidaţi ALDE pentru Parlamentul European, s-a aflat astăzi, 22 mai 2019, în Târgovişte, la invitaţia liderului ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre. Europarlamentara a vorbit despre ideile şi viziunea ALDE privind rolul Parlamentului European, despre misiunea demnitarilor români care ajung în acest înalt for legislativ.

Norica Nicolai s-a arătat mâhnită de faptul că, în această campanie electorală, au lipsit de pe agenda publică temele importante, problemele care ar fi trebuit discutate cu alegătorii români.

„Surprinzător, oamenii sunt interesaţi de subiecte care ţin de apartenenţa noastră europeană. Din păcate, nu acelaşi lucru l-am văzut în dezbaterile politice, în comportamentele candidaţilor.

Ne interesează foarte tare chestiuni ce ţin de justiţie, anecdotică, telenovele de tip Mazăre, nici un fel de dezbatere într-o Europă care se confruntă din ce în ce mai mult cu mai multe furtuni”, a precizat Norica Nicolai.

Europa ta, a mea, a noastră! Programul ALDE în Parlamentul European!

– Europa coeziunii
Banii europeni, care sunt şi banii tăi, trebuie să ajungă înapoi la tine.
Oraşul sau satul tău nu trebuie să rămână în urmă.

– Europa sănătoasă
Accesul la medicamente şi terapii inovatoare va fi garantat fiecărui cetăţean român.
Sănătatea ta nu se negociază. Europarlamentarii ALDE vor continua să susțină toate investițiile în sistemul public de sănătate pentru ca acestea să ajungă la nivelul standardelor europene.

– Europa competitivă
Trebuie să primeşti subvenţii egale cu cele de care se bucură agricultorii din alte state membre UE pentru că nu munceşti mai puţin decât ei. Produsele tale trebuie să fie competitive pe piaţa europeană.

– Europa nediscriminatorie
Când mergi la cumpărături, vrei ca ceea ce pui în coş şi apoi pe masa copiilor tăi să fie de cea mai bună calitate. Nu eşti mai prejos decât alţi cetăţeni europeni şi eşti îndreptăţit să ai acces la produse şi servicii la aceleaşi standarde cu cele aplicate în alte state membre ale UE.

– Europa libertăţii: Schengen
Ai stat la cozi interminabile în vămi, ai pierdut timp şi bani, ai stat departe de familie.
Libera circulaţie în spaţiul Schengen nu este un cadou, ci un drept pe care românii l-au câştigat pe banii şi munca lor. Aderarea României la spațiul Schengen reprezintă deopotrivă un drept și o obligație asumate prin Tratatul de Aderarea la UE.

– Europa viitorului
Vrem ca porţile oricărei universităţi europene să-ţi fie deschise. Pentru că vrem ca programul Erasmus să devină accesibil pentru cât mai mulţi studenţi români, ne vom lupta să-i fie alocate mai multe fonduri. Urmează-ţi destinul, ai dreptul la locul de muncă pe care-l visezi, la fel ca orice alt tânăr european.

Candidaţi ALDE pentru Parlamentul European:
1. Norica Nicolai
2. Renate Weber
3. Varujan Vosganian
4. Radu Silaghi Dumitrescu
5. Horia Victor Toma
6. Daniel Constantin Barbu
7. Ovidiu Ioan Silaghi
8. Andrei Dominic Gerea
9. Popa Pistru
10. Tudor Tim Ionescu

 

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!