Conectați-vă cu noi

ALEGERI

INTERVIU: România se schimbă dacă fiecare dintre noi se va implica în viaţa comunităţii!

Publicat

pe

Târgovişteanul Aurelian Cotinescu este candidat PNL la alegerile pentru Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Ne-a mărturisit că marea sa provocare este să-i determine pe români să se implice în viaţa comunităţii, să nu mai privească nepăsători de pe margine şi să accepte să fie conduşi prost. România nu se poate schimba decât dacă fiecare dintre noi luăm atitudine – spune Aurelian Cotinescu.

Reporter: Sunteţi preşedinte al PNL Târgovişte din 2018. Cu ce gânduri aţi preluat organizaţia? Concret, care este viziunea dumneavoastră în legătură cu dezvoltarea oraşului?

Aurelian Cotinescu: Într-adevăr, am câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Târgovişte în luna octombrie 2018, cu sprijinul membrilor obişnuiţi ai organizaţiei. A fost o dovadă a democraţiei din interiorul PNL. Am preluat conducerea PNL Târgovişte conştient fiind că lucrurile nu arătau deloc bine, după numeroase schimbări la nivelul biroului politic şi al preşedintelui. Împreună cu colegii mei, am stabilit câteva direcţii principale de acţiune, astfel încât să devenim o organizaţie puternică. Am dat posibilitatea să ni se alăture oameni noi în politică, cu o bună imagine în spaţiul public, oameni profesionişti în domeniul în care activează. Scopul nostru este să ajungem, în scurt timp, principala forţă politică din municipiul Târgovişte. Primul test va fi în data de 26 mai. Ne dorim un scor bun la alegerile europene, apoi să câştigăm la prezidenţiale şi la scrutinul electoral local din 2020. Avem avantajul că târgoviştenii au, în majoritate, orientare politică de dreapta. Sigur, şi datorită faptului că cele mai mari investiţii din acest oraş au fost realizate de administraţiile de dreapta: sute de milioane de euro în perioada respectivă, faţă de 90.000 de euro, cât a atras administraţia locală PSD anul trecut.

Cât priveşte dezvoltarea oraşului, trebuie să fructificăm la maximum avantajele pe care le avem: poziţia geografică, istoria, cultura şi faptul că în oraş există o universitate. Târgovişte se află la 60 de km de cea mai bogată zonă a României, Bucureşti-Ilfov, şi, totuşi, nu am reuşit până acum să atragem investitori. Principala cauză – lipsa infrastructurii. Nu avem nici cale ferată rapidă, nici şosea rapidă! De asemenea, cred că administraţiei locale îi lipseşte viziunea în ceea ce priveşte crearea de facilităţi pentru investitori. Ne lipseşte un parc industrial. La noi durează un an să faci un PUZ şi să iei autorizaţiile pentru începerea unei investiţii, în Transilvania, unde sunt administraţii liberale, totul se rezolvă în câteva săptămâni. Aceasta este diferenţa! Apoi, Târgovişte este fostă capitală a Ţării Româneşti. Avem un centru vechi frumos, care ar trebui complet renovat. Avem o cetate medievală, dar care nu este pusă în valoare. La Alba Iulia, s-au investit 60 de milioane de euro în Cetatea Alba Carolina şi turismul a explodat. La noi, în ultimii ani, s-au investiti zero lei. Parcăm autocarele la poarta de intrare şi blocăm toată circulaţia pe Calea Domnească!

2. Ca partid de opoziţie, reuşiţi să colaboraţi cu reprezentanţii administraţiei publice locale pentru a pune în practică proiecte de interes pentru târgovişteni?

– Încă de la început, ne-am arătat disponibilitatea de a participa activ la toate proiectele care privesc dezvoltarea oraşului. Suntem târgovişteni şi, indiferent de partidul politic din care facem parte, toţi trebuie să punem umărul la dezvoltarea urbei noastre. Consilierii PNL au votat toate proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii, modernizarea şcolilor, grădiniţelor şi a transportului public local. Cu alte cuvinte, am participat activ la proiectele oraşului nostru. Problema este că, deşi am fost de bună intenţie, deşi ne-am arătat deschişi, nu am avut parte de o colaborare corectă cu conducerea PSD a Primăriei Târgovişte. Spre exemplu, pentru a rezolva situaţia din transportul public, era nevoie de voturile consilierilor PNL. Am pus trei condiţii, toate în avantajul târgoviştenilor: achiziţia imediată a patru autobuze moderne, crearea unor rute speciale pentru elevi şi studenţi şi gratuităţi pentru această categorie de călători. Primarul a promis public, consilierii PSD au votat pentru şi, după trei luni, spun că nu au cum să facă ceea ce au promis. Asta arată că interlocutorii noştri din Primăria Târgovişte nu sunt serioşi, că mint cu uşurinţă.

3. În timpul întâlnirilor pe care le aveţi cu cetăţenii, ce reproşează aceştia clasei politice şi ce vă solicită să schimbaţi?

– Cele mai des întâlnite reproşuri sunt: „toţi politicienii sunt la fel”, „toţi politicienii mint” şi „toţi politicienii promit şi nu fac nimic”. Prin intermediul dumneavoastră, le repet oamenilor ceea ce le spun şi în timpul întâlnirilor directe: DA, toate partidele politice au greşit faţă de români, dar şi românii au greşit, fiindcă timp de 20 de ani au votat cu „Tătucul” Iliescu şi cu comuniştii lui. Au greşit că s-au lăsat manipulaţi. Au greşit fiindcă nu s-au informat cu privire la candidaţi. Au greşit că au luat 1 kg de mălai şi 1 litru de ulei şi i-au trimis la putere pe unii care au furat timp de 4 ani. Dintre toate partidele, PNL a greşit cel mai puţin faţă de români. PNL este cel mai vechi partid din Europa şi cel mai vechi din România. PNL este partidul care a creat România Mare şi România Modernă. Avem o istorie lungă în spate. Suntem legitimi în faţa românilor. PSD se trage din PCR, un partid ilegitim. PNL a demonstrat că administraţiile liberale sunt performante şi aduc prosperitatea. Vedeţi exemplele din Transilvania: Arad, Oradea, Cluj, Sibiu, Braşov, Deva, Alba Iulia. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că partidele politice nu sunt separate de societate. Politicienii provin din rândul cetăţenilor. Prin urmare, pentru a schimba un partid politic şi, ulterior, o ţară, trebuie ca cetăţenii să se implice, să ia atitudine, să iasă la vot. Toţi ne dorim ca ţara să se schimbe, să avem politicieni bine pregătiţi şi responsabili, dar asta nu se poate întâmpla decât dacă oamenii nu vor mai sta nepăsători. PNL a înţeles mesajul străzii, acela de a veni cu oameni noi, care au reuşit din punct de vedere profesional. Sunt condiţii de care ţinem cont şi asta se vede în lista noastră de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

4. Vă regăsiţi pe lista de candidaţi PNL pentru alegerile europene din data de 26 mai. Ce este important să ştie alegătorii despre Aurelian Cotinescu?

– Sunt onorat să mă regăsesc pe această listă, alături de nume atât de importante din politica liberală, chiar dacă sunt conştient că nu pot ajunge europarlamentar. Sunt târgoviştean, am 43 de ani, sunt căsătorit şi am un copil. De profesie sunt economist şi sunt administrator al propriei firme. Sunt membru PNL de 6 ani şi nu am mai făcut parte din niciun alt partid politic. Am intrat în politică din dorinţa de a participa la schimbarea clasei politice şi a României. Consider că fiecare român are o datorie faţă de ţara sa şi este nevoie să depăşească stadiul de a fi pasivi faţă de ceea ce se întâmplă şi să acţioneze pentru schimbare. Într-o democraţie, schimbarea se obţine prin vot. Pe 26 mai, avem şansa să punem lucrurile în normalitatea lor, să trimitem oameni valoroşi în Parlamentul European, oameni care să ne reprezinte corect. Eu am ales să lupt pentru ţara mea şi îi chem pe toţi oamenii, tineri şi mai puţin tineri, să lupte pentru viitorul european al României, să nu se mai lase manipulaţi, să aleagă cu mintea lor!

5. De ce ar trebui să aleagă românii, în data de 26 mai, candidaţii PNL pentru Parlamentul European şi nu pe cei propuşi de alt partid politic?

– Pentru că PNL propune oameni de calitate, profesionişti, români adevăraţi. Îi avem pe Rareş Bogdan – jurnalist de excepţie, militant pentru oprirea hoţiei şi a abuzurilor; pe Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia, care a adus în oraşul său 300 de milioane de euro bani europeni; pe Siegfried Mureşan – europarlamentar din 2014, negociator şef al bugetului Uniunii Europene, purtător de cuvânt al Partidului Popularilor Europeni, pe Adina Vălean – europarlamentarul care a reuşit eliminarea tarifelor de roaming; pe Daniel Buda – europarlamentarul care a obţinut, pentru viitorul exerciţiu financiar european, o creştere a cuantumului plăţilor directe la hectar pentru fermierii români; pe Gheorghe Falcă – primarul municipiului Arad, oraş pe care a reuşit să-l dezvolte şi să-l modernizeze. V-am dat doar câteva nume, însă sunt suficiente pentru ca românii să înţeleagă de ce este bine să voteze PNL la alegerile europene din 26 mai.

 

 

ALEGERI

Doi foști miniștri deschid listele PSD Dâmbovița pentru Parlament

Publicat

pe

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa, cea mai mai mare organizaţie politică din judeţ, au mers astăzi la sediul Biroului Electoral Judeţean pentru a depune dosarele de candidaţi pentru alegerile parlamentare care se preconizează a se ţine pe 6 decembrie 2020. Alături de liderul filialei, Corneliu Ştefan, proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-au aflat candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor, precum și alţi membri ai partidului.

Echipa pe care PSD Dâmboviţa o aruncă în bătălia electorală pentru a ocupa posturile de demnitari care să reprezinte judeţul în cel mai înalt for legislativ românesc este alcătuită din oameni cu probitate, profesionişti, specialişti în drept şi admistraţie, practicieni de valoare ai partidului, care s-au antrenat mulţi ani în câmpul politicii, ba chiar au şi performat în diferite poziţii ocupate, de la primari, şefi de instituţii la secretari de stat, parlamentari şi miniştri.

Îl regăsim pe lista de deputaţi, în prima linie, pe senatorul Ionuţ Vulpescu, de loc din comuna Dobra, fiu de preot, fost ministru al Culturii, lider de seamă al PSD, un discipol loial al preşedintelui Ion Iliescu, de la care a deprins multe din tainele politicii.

Deputata Carmen Holban care rămâne pe un loc valid, parlamentar cu experiență, cu activitate densă în politica locală, implicată în viaţa socială, în spaţiul legislativ, în comisia de Familie şi Sănătate, unde a contribuit la conturarea şi materializarea unor legi esenţiale.

Radu Popa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, fost parlamentar de Dâmboviţa, bun comunicator, organizator şi activist al PSD Dâmbopviţa. Popa, alături de alţi colegi, a obţinut rezultate notabile la alegerile locale în zona pe care a avut-o spre coordonare.

La Senat, primul loc îi aparţine lui Titus Corlăţean, actual senator, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, fost ministru de Externe și al Justiției, diplomat şi orator excelent, un războinic, care totdeauna şi-a bazat expunerile, reacţile politice, pe incisivitate temperată şi forţă a argumentului.

Pe locul doi la Senat se află deputata Claudia Gilia, preşedintă a femeilor social-democrate din Dâmboviţa, spirit echilibrat, calm, devotată partidului, un specialist în drept constituţional şi administrativ care şi-a adus contribuția la elaborarea unor legi indispensabile funcţionării statului român.

Următoarele locuri pe listele de candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor sunt ocupate de membri de forţă ai organizaţiei, oameni cu rezultate în viaţa politică, administrativă şi cea profesională și au rolul de a completa şi solidifica listele, de a le da forţă.

Există o şansă care poate fi jucată de candidatul de pe locul 4 la Camera Deputaţilor, respectiv Marian Ţachianu, reales primar al comunei Braniştea. În funcţie de strategia de campanie, de mesaje, de conjuncturile politice de moment, de discurs şi prezentarea în faţa alegătorilor, poate obţine al patrulea loc de parlamentar PSD.

Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa a vrut să mulţumească celor peste 58.000 de cetăţeni care au semnat pentru susţinerea candidaţior PSD la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

”Aşa cum i-am obişnuit pe dâmboviţeni, venim în faţa dumnealor cu cele mai puternice echipe, cu cei mai puternici oameni, cu persoane care au demonstrat de-a lungul timpului că au avut grijă şi s-au preocupat de comunităţile locale, cu politicieni care s-au implicat în viaţa reală a judeţului Dâmboviţa.

Eu, în calitatea mea de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, am nevoie de o echipă puternică de parlamentari, deputaţi şi senatori, care să se bată pentru români, de oameni care să vină cu proiecte concrete, care să mă sprijine în judeţului Dâmboviţa”, a declarat Corneliu Ştefan.

Liderul PSD a mai spus că organizaţia pe care o coordonează va duce o campanie electorală decentă, calmă, profesionistă, bazată pe proiecte, pe nevoille dâmboviţenilor. Social-democraţii nu vor răspunde provocărilor, diversiunilor, nu se vor lăsa târâţi în niciun scandal cu iz electoral.

Senatorul Ionuţ Vulpescu, în alocuţiunea sa, a spus că este un privilegiu să candideze în Dâmboviţa alături de ceilalţi colegi din organizaţia judeţeană pentru Senatul României.

”Aveţi în faţă candidaţii PSD, dar în spatele nostru sunt cei aproape 60.000 de dâmboviţeni care au semnat pentru susţinere şi cei peste 100.000 de oameni care l-au votat pe Corneliu Ştefan pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Politica este despre echipă şi este voba şi despre oameni. Politica este şi despre rădăcini fiindcă rădăcinile mele sunt aici. Mă întorc acasă. Voi pune în slujba românilor, în slujba dâmboviţenilor, toată experienţa mea acumulată în politică, în Parlamentul şi în Guvernul României. PSD, aici în Dâmboviţa, peste tot în ţară, este partidul care oferă soluţii”, a precizat senatorul Vulpescu.

Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean, a mărturisit că este onorat să facă parte în continuare dintr-o echipă puternică. Demnitarul social-democrat consideră că lista de candidaţi a PSD pentru parlamentarele din iarnă este cea mai bună, cea mai tare, alcătuită din oameni competenţi, profesionişti în activitatea administrativă, profesională şi politică. Titus Corlăţean a adus scurt câteva critici şi actualei puteri, care dă dovadă de lipsă de profesionalism în actul guvernării, care este incapabilă să gestioneze economia şi viaţa socială a ţării.

Citește în continuare

ALEGERI

PNL Dâmboviţa și-a propus să obțină același număr de parlamentari ca PSD

Publicat

pe

Liderul PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, care deschide lista pentru Senat, a declarat, astăzi – 21 octombrie, cu ocazia depunerii dosarelor de candidatură la Biroul Electoral Judetean, că și-au propus ca la alegerile parlamentare din 6 decembrie să obțină un procent peste 30%. Spune Guran că organizația pe care o conduce se va bătea pentru un număr de mandate egal cu al PSD Dâmbovița, respectiv 3 deputați și 1 senator.

„Am alături de mine o echipă puternică, o echipă care va veni să schimbe lucrurile în județul Dâmbovița. Așa cum am promis, de la începutul mandatului venim cu lucruri concrete și o să vedeți că, în acești 4 ani, vor fi lucruri concrete realizate în Dâmbovița. A trecut timpul poveștilor, oamenii cred că s-au edificat asupra a ceea ce s-a promis până acum de cei care au condus județul atâta timp și vrem să demonstrăm că venim cu lucruri pe care le și realizăm. Vă asigur de buna credință și de interesul nostru pentru județ și pentru cetățeni.

Nu venim să promitem foarte mult, pentru că atunci când promiți foarte mult sigur nu realizezi, venim să spunem că o să tratăm cu multă seriozitate și obiectivul nostru este clar: județul Dâmbovița nu trebuie să mai fie cel mai sărac din zonă. Trebuie să gândim politici pe termen lung, trebuie să gândim lucruri foarte importante pentru județ.

Dâmbovița este un județ care are potențial dar nu a fost condus în avantajul cetățeanului. Până acum, cei care s-au perindat au încercat să-și rezolve problemele proprii. De aceea, am lângă mine o echipă pragmatică, o echipă puternică, o echipă care va pune umărul să realizăm ceea ce am promis. Sunt convins că o să obținem un rezultat bun. Oricum, toată lumea a observat că PNL a obținut în ultimul timp constant rezultate bune într-un județ care a fost condus dintotdeauna cu o majoritate foarte largă de PSD. Lucrurile au început să se echilibreze, să intre în normalitate”, a declarat Virgil Guran.

Candidații PNL Dâmboviţa pentru Senat

1. Virgil Guran
2. Ion Sorin
3. Grigorescu Silviu Aurelian
4. Sima Cristina
5. Vîrjoghe Maria.

Candidații PNL Dâmboviţa pentru Camera Deputaților

1. Plăiașu Gabriel
2. Balint Liviu-Ioan
3. Grozavu Ion-Gabriel
4. Mocanu Adrian
5. Ionescu Lavinia-Roxana
6. Mihalache Valentin
7. Duțu George
8. Preda Ionuț Adrian
9. Dragotă-Zamfir Ana Maria.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!