Conectați-vă cu noi

ALEGERI

INTERVIU: România se schimbă dacă fiecare dintre noi se va implica în viaţa comunităţii!

Publicat

pe

Târgovişteanul Aurelian Cotinescu este candidat PNL la alegerile pentru Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Ne-a mărturisit că marea sa provocare este să-i determine pe români să se implice în viaţa comunităţii, să nu mai privească nepăsători de pe margine şi să accepte să fie conduşi prost. România nu se poate schimba decât dacă fiecare dintre noi luăm atitudine – spune Aurelian Cotinescu.

Reporter: Sunteţi preşedinte al PNL Târgovişte din 2018. Cu ce gânduri aţi preluat organizaţia? Concret, care este viziunea dumneavoastră în legătură cu dezvoltarea oraşului?

Aurelian Cotinescu: Într-adevăr, am câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Târgovişte în luna octombrie 2018, cu sprijinul membrilor obişnuiţi ai organizaţiei. A fost o dovadă a democraţiei din interiorul PNL. Am preluat conducerea PNL Târgovişte conştient fiind că lucrurile nu arătau deloc bine, după numeroase schimbări la nivelul biroului politic şi al preşedintelui. Împreună cu colegii mei, am stabilit câteva direcţii principale de acţiune, astfel încât să devenim o organizaţie puternică. Am dat posibilitatea să ni se alăture oameni noi în politică, cu o bună imagine în spaţiul public, oameni profesionişti în domeniul în care activează. Scopul nostru este să ajungem, în scurt timp, principala forţă politică din municipiul Târgovişte. Primul test va fi în data de 26 mai. Ne dorim un scor bun la alegerile europene, apoi să câştigăm la prezidenţiale şi la scrutinul electoral local din 2020. Avem avantajul că târgoviştenii au, în majoritate, orientare politică de dreapta. Sigur, şi datorită faptului că cele mai mari investiţii din acest oraş au fost realizate de administraţiile de dreapta: sute de milioane de euro în perioada respectivă, faţă de 90.000 de euro, cât a atras administraţia locală PSD anul trecut.

Cât priveşte dezvoltarea oraşului, trebuie să fructificăm la maximum avantajele pe care le avem: poziţia geografică, istoria, cultura şi faptul că în oraş există o universitate. Târgovişte se află la 60 de km de cea mai bogată zonă a României, Bucureşti-Ilfov, şi, totuşi, nu am reuşit până acum să atragem investitori. Principala cauză – lipsa infrastructurii. Nu avem nici cale ferată rapidă, nici şosea rapidă! De asemenea, cred că administraţiei locale îi lipseşte viziunea în ceea ce priveşte crearea de facilităţi pentru investitori. Ne lipseşte un parc industrial. La noi durează un an să faci un PUZ şi să iei autorizaţiile pentru începerea unei investiţii, în Transilvania, unde sunt administraţii liberale, totul se rezolvă în câteva săptămâni. Aceasta este diferenţa! Apoi, Târgovişte este fostă capitală a Ţării Româneşti. Avem un centru vechi frumos, care ar trebui complet renovat. Avem o cetate medievală, dar care nu este pusă în valoare. La Alba Iulia, s-au investit 60 de milioane de euro în Cetatea Alba Carolina şi turismul a explodat. La noi, în ultimii ani, s-au investiti zero lei. Parcăm autocarele la poarta de intrare şi blocăm toată circulaţia pe Calea Domnească!

2. Ca partid de opoziţie, reuşiţi să colaboraţi cu reprezentanţii administraţiei publice locale pentru a pune în practică proiecte de interes pentru târgovişteni?

– Încă de la început, ne-am arătat disponibilitatea de a participa activ la toate proiectele care privesc dezvoltarea oraşului. Suntem târgovişteni şi, indiferent de partidul politic din care facem parte, toţi trebuie să punem umărul la dezvoltarea urbei noastre. Consilierii PNL au votat toate proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii, modernizarea şcolilor, grădiniţelor şi a transportului public local. Cu alte cuvinte, am participat activ la proiectele oraşului nostru. Problema este că, deşi am fost de bună intenţie, deşi ne-am arătat deschişi, nu am avut parte de o colaborare corectă cu conducerea PSD a Primăriei Târgovişte. Spre exemplu, pentru a rezolva situaţia din transportul public, era nevoie de voturile consilierilor PNL. Am pus trei condiţii, toate în avantajul târgoviştenilor: achiziţia imediată a patru autobuze moderne, crearea unor rute speciale pentru elevi şi studenţi şi gratuităţi pentru această categorie de călători. Primarul a promis public, consilierii PSD au votat pentru şi, după trei luni, spun că nu au cum să facă ceea ce au promis. Asta arată că interlocutorii noştri din Primăria Târgovişte nu sunt serioşi, că mint cu uşurinţă.

3. În timpul întâlnirilor pe care le aveţi cu cetăţenii, ce reproşează aceştia clasei politice şi ce vă solicită să schimbaţi?

– Cele mai des întâlnite reproşuri sunt: „toţi politicienii sunt la fel”, „toţi politicienii mint” şi „toţi politicienii promit şi nu fac nimic”. Prin intermediul dumneavoastră, le repet oamenilor ceea ce le spun şi în timpul întâlnirilor directe: DA, toate partidele politice au greşit faţă de români, dar şi românii au greşit, fiindcă timp de 20 de ani au votat cu „Tătucul” Iliescu şi cu comuniştii lui. Au greşit că s-au lăsat manipulaţi. Au greşit fiindcă nu s-au informat cu privire la candidaţi. Au greşit că au luat 1 kg de mălai şi 1 litru de ulei şi i-au trimis la putere pe unii care au furat timp de 4 ani. Dintre toate partidele, PNL a greşit cel mai puţin faţă de români. PNL este cel mai vechi partid din Europa şi cel mai vechi din România. PNL este partidul care a creat România Mare şi România Modernă. Avem o istorie lungă în spate. Suntem legitimi în faţa românilor. PSD se trage din PCR, un partid ilegitim. PNL a demonstrat că administraţiile liberale sunt performante şi aduc prosperitatea. Vedeţi exemplele din Transilvania: Arad, Oradea, Cluj, Sibiu, Braşov, Deva, Alba Iulia. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că partidele politice nu sunt separate de societate. Politicienii provin din rândul cetăţenilor. Prin urmare, pentru a schimba un partid politic şi, ulterior, o ţară, trebuie ca cetăţenii să se implice, să ia atitudine, să iasă la vot. Toţi ne dorim ca ţara să se schimbe, să avem politicieni bine pregătiţi şi responsabili, dar asta nu se poate întâmpla decât dacă oamenii nu vor mai sta nepăsători. PNL a înţeles mesajul străzii, acela de a veni cu oameni noi, care au reuşit din punct de vedere profesional. Sunt condiţii de care ţinem cont şi asta se vede în lista noastră de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

4. Vă regăsiţi pe lista de candidaţi PNL pentru alegerile europene din data de 26 mai. Ce este important să ştie alegătorii despre Aurelian Cotinescu?

– Sunt onorat să mă regăsesc pe această listă, alături de nume atât de importante din politica liberală, chiar dacă sunt conştient că nu pot ajunge europarlamentar. Sunt târgoviştean, am 43 de ani, sunt căsătorit şi am un copil. De profesie sunt economist şi sunt administrator al propriei firme. Sunt membru PNL de 6 ani şi nu am mai făcut parte din niciun alt partid politic. Am intrat în politică din dorinţa de a participa la schimbarea clasei politice şi a României. Consider că fiecare român are o datorie faţă de ţara sa şi este nevoie să depăşească stadiul de a fi pasivi faţă de ceea ce se întâmplă şi să acţioneze pentru schimbare. Într-o democraţie, schimbarea se obţine prin vot. Pe 26 mai, avem şansa să punem lucrurile în normalitatea lor, să trimitem oameni valoroşi în Parlamentul European, oameni care să ne reprezinte corect. Eu am ales să lupt pentru ţara mea şi îi chem pe toţi oamenii, tineri şi mai puţin tineri, să lupte pentru viitorul european al României, să nu se mai lase manipulaţi, să aleagă cu mintea lor!

5. De ce ar trebui să aleagă românii, în data de 26 mai, candidaţii PNL pentru Parlamentul European şi nu pe cei propuşi de alt partid politic?

– Pentru că PNL propune oameni de calitate, profesionişti, români adevăraţi. Îi avem pe Rareş Bogdan – jurnalist de excepţie, militant pentru oprirea hoţiei şi a abuzurilor; pe Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia, care a adus în oraşul său 300 de milioane de euro bani europeni; pe Siegfried Mureşan – europarlamentar din 2014, negociator şef al bugetului Uniunii Europene, purtător de cuvânt al Partidului Popularilor Europeni, pe Adina Vălean – europarlamentarul care a reuşit eliminarea tarifelor de roaming; pe Daniel Buda – europarlamentarul care a obţinut, pentru viitorul exerciţiu financiar european, o creştere a cuantumului plăţilor directe la hectar pentru fermierii români; pe Gheorghe Falcă – primarul municipiului Arad, oraş pe care a reuşit să-l dezvolte şi să-l modernizeze. V-am dat doar câteva nume, însă sunt suficiente pentru ca românii să înţeleagă de ce este bine să voteze PNL la alegerile europene din 26 mai.

 

 

ALEGERI

ALDE Dâmbovița își pregătește reprezentanții pentru secțiile de votare

Publicat

pe

Anul acesta, vom avea alegeri locale și parlamentare, chiar dacă, în acest moment, nu se știe exact când. Preşedintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, spune că va lua toate măsurile necesare pentru că procesul de vot să se desfășoare în condiții normale.

„Vom fi atenți nu doar la cetățeni, pe care îi vom îndruma, în cazul în care au nevoie de ajutor sau au nelămuriri, fără a-i influența în vreun fel, cât și la politicienii care vor da târcoale. Ne dorim ca votul să fie cu adevărat democratic! Ne dorim ca cetățenii să își exprime alegerea în mod onest, fără a fi ”îmbrobodiți” cu mici atenții electorale. Ne dorim ca numărarea voturilor să se facă în mod corect, așa cum este normal!

Vom fi acolo și vă promitem că vom veghea asupra normalității! Vă invităm să veniți la vot! Vă rugăm să vă exercitați votul democratic și să votați cu mintea și cu sufletul! Ultimele luni ne-au reconfirmat faptul că avem nevoie de politicieni serioși, responsabili, asumați și, mai ales, capabili, în funcțiile publice, avem nevoie de oameni care să știe să gestioneze o situație critică, asemenea pandemiei de coronavirus, fără a îngropa economia, fără a-și bate joc de cetățeni. Avem nevoie de oameni care au simțul răspunderii și care să fie dedicați poporului, nu propriilor interese”, spune liderul ALDE Dâmbovița.

Citește în continuare

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!