Connect with us

ALEGERI

INTERVIU: România se schimbă dacă fiecare dintre noi se va implica în viaţa comunităţii!

Publicat

pe

Târgovişteanul Aurelian Cotinescu este candidat PNL la alegerile pentru Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Ne-a mărturisit că marea sa provocare este să-i determine pe români să se implice în viaţa comunităţii, să nu mai privească nepăsători de pe margine şi să accepte să fie conduşi prost. România nu se poate schimba decât dacă fiecare dintre noi luăm atitudine – spune Aurelian Cotinescu.

Reporter: Sunteţi preşedinte al PNL Târgovişte din 2018. Cu ce gânduri aţi preluat organizaţia? Concret, care este viziunea dumneavoastră în legătură cu dezvoltarea oraşului?

Aurelian Cotinescu: Într-adevăr, am câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Târgovişte în luna octombrie 2018, cu sprijinul membrilor obişnuiţi ai organizaţiei. A fost o dovadă a democraţiei din interiorul PNL. Am preluat conducerea PNL Târgovişte conştient fiind că lucrurile nu arătau deloc bine, după numeroase schimbări la nivelul biroului politic şi al preşedintelui. Împreună cu colegii mei, am stabilit câteva direcţii principale de acţiune, astfel încât să devenim o organizaţie puternică. Am dat posibilitatea să ni se alăture oameni noi în politică, cu o bună imagine în spaţiul public, oameni profesionişti în domeniul în care activează. Scopul nostru este să ajungem, în scurt timp, principala forţă politică din municipiul Târgovişte. Primul test va fi în data de 26 mai. Ne dorim un scor bun la alegerile europene, apoi să câştigăm la prezidenţiale şi la scrutinul electoral local din 2020. Avem avantajul că târgoviştenii au, în majoritate, orientare politică de dreapta. Sigur, şi datorită faptului că cele mai mari investiţii din acest oraş au fost realizate de administraţiile de dreapta: sute de milioane de euro în perioada respectivă, faţă de 90.000 de euro, cât a atras administraţia locală PSD anul trecut.

Cât priveşte dezvoltarea oraşului, trebuie să fructificăm la maximum avantajele pe care le avem: poziţia geografică, istoria, cultura şi faptul că în oraş există o universitate. Târgovişte se află la 60 de km de cea mai bogată zonă a României, Bucureşti-Ilfov, şi, totuşi, nu am reuşit până acum să atragem investitori. Principala cauză – lipsa infrastructurii. Nu avem nici cale ferată rapidă, nici şosea rapidă! De asemenea, cred că administraţiei locale îi lipseşte viziunea în ceea ce priveşte crearea de facilităţi pentru investitori. Ne lipseşte un parc industrial. La noi durează un an să faci un PUZ şi să iei autorizaţiile pentru începerea unei investiţii, în Transilvania, unde sunt administraţii liberale, totul se rezolvă în câteva săptămâni. Aceasta este diferenţa! Apoi, Târgovişte este fostă capitală a Ţării Româneşti. Avem un centru vechi frumos, care ar trebui complet renovat. Avem o cetate medievală, dar care nu este pusă în valoare. La Alba Iulia, s-au investit 60 de milioane de euro în Cetatea Alba Carolina şi turismul a explodat. La noi, în ultimii ani, s-au investiti zero lei. Parcăm autocarele la poarta de intrare şi blocăm toată circulaţia pe Calea Domnească!

2. Ca partid de opoziţie, reuşiţi să colaboraţi cu reprezentanţii administraţiei publice locale pentru a pune în practică proiecte de interes pentru târgovişteni?

– Încă de la început, ne-am arătat disponibilitatea de a participa activ la toate proiectele care privesc dezvoltarea oraşului. Suntem târgovişteni şi, indiferent de partidul politic din care facem parte, toţi trebuie să punem umărul la dezvoltarea urbei noastre. Consilierii PNL au votat toate proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii, modernizarea şcolilor, grădiniţelor şi a transportului public local. Cu alte cuvinte, am participat activ la proiectele oraşului nostru. Problema este că, deşi am fost de bună intenţie, deşi ne-am arătat deschişi, nu am avut parte de o colaborare corectă cu conducerea PSD a Primăriei Târgovişte. Spre exemplu, pentru a rezolva situaţia din transportul public, era nevoie de voturile consilierilor PNL. Am pus trei condiţii, toate în avantajul târgoviştenilor: achiziţia imediată a patru autobuze moderne, crearea unor rute speciale pentru elevi şi studenţi şi gratuităţi pentru această categorie de călători. Primarul a promis public, consilierii PSD au votat pentru şi, după trei luni, spun că nu au cum să facă ceea ce au promis. Asta arată că interlocutorii noştri din Primăria Târgovişte nu sunt serioşi, că mint cu uşurinţă.

3. În timpul întâlnirilor pe care le aveţi cu cetăţenii, ce reproşează aceştia clasei politice şi ce vă solicită să schimbaţi?

– Cele mai des întâlnite reproşuri sunt: „toţi politicienii sunt la fel”, „toţi politicienii mint” şi „toţi politicienii promit şi nu fac nimic”. Prin intermediul dumneavoastră, le repet oamenilor ceea ce le spun şi în timpul întâlnirilor directe: DA, toate partidele politice au greşit faţă de români, dar şi românii au greşit, fiindcă timp de 20 de ani au votat cu „Tătucul” Iliescu şi cu comuniştii lui. Au greşit că s-au lăsat manipulaţi. Au greşit fiindcă nu s-au informat cu privire la candidaţi. Au greşit că au luat 1 kg de mălai şi 1 litru de ulei şi i-au trimis la putere pe unii care au furat timp de 4 ani. Dintre toate partidele, PNL a greşit cel mai puţin faţă de români. PNL este cel mai vechi partid din Europa şi cel mai vechi din România. PNL este partidul care a creat România Mare şi România Modernă. Avem o istorie lungă în spate. Suntem legitimi în faţa românilor. PSD se trage din PCR, un partid ilegitim. PNL a demonstrat că administraţiile liberale sunt performante şi aduc prosperitatea. Vedeţi exemplele din Transilvania: Arad, Oradea, Cluj, Sibiu, Braşov, Deva, Alba Iulia. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că partidele politice nu sunt separate de societate. Politicienii provin din rândul cetăţenilor. Prin urmare, pentru a schimba un partid politic şi, ulterior, o ţară, trebuie ca cetăţenii să se implice, să ia atitudine, să iasă la vot. Toţi ne dorim ca ţara să se schimbe, să avem politicieni bine pregătiţi şi responsabili, dar asta nu se poate întâmpla decât dacă oamenii nu vor mai sta nepăsători. PNL a înţeles mesajul străzii, acela de a veni cu oameni noi, care au reuşit din punct de vedere profesional. Sunt condiţii de care ţinem cont şi asta se vede în lista noastră de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

4. Vă regăsiţi pe lista de candidaţi PNL pentru alegerile europene din data de 26 mai. Ce este important să ştie alegătorii despre Aurelian Cotinescu?

– Sunt onorat să mă regăsesc pe această listă, alături de nume atât de importante din politica liberală, chiar dacă sunt conştient că nu pot ajunge europarlamentar. Sunt târgoviştean, am 43 de ani, sunt căsătorit şi am un copil. De profesie sunt economist şi sunt administrator al propriei firme. Sunt membru PNL de 6 ani şi nu am mai făcut parte din niciun alt partid politic. Am intrat în politică din dorinţa de a participa la schimbarea clasei politice şi a României. Consider că fiecare român are o datorie faţă de ţara sa şi este nevoie să depăşească stadiul de a fi pasivi faţă de ceea ce se întâmplă şi să acţioneze pentru schimbare. Într-o democraţie, schimbarea se obţine prin vot. Pe 26 mai, avem şansa să punem lucrurile în normalitatea lor, să trimitem oameni valoroşi în Parlamentul European, oameni care să ne reprezinte corect. Eu am ales să lupt pentru ţara mea şi îi chem pe toţi oamenii, tineri şi mai puţin tineri, să lupte pentru viitorul european al României, să nu se mai lase manipulaţi, să aleagă cu mintea lor!

5. De ce ar trebui să aleagă românii, în data de 26 mai, candidaţii PNL pentru Parlamentul European şi nu pe cei propuşi de alt partid politic?

– Pentru că PNL propune oameni de calitate, profesionişti, români adevăraţi. Îi avem pe Rareş Bogdan – jurnalist de excepţie, militant pentru oprirea hoţiei şi a abuzurilor; pe Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia, care a adus în oraşul său 300 de milioane de euro bani europeni; pe Siegfried Mureşan – europarlamentar din 2014, negociator şef al bugetului Uniunii Europene, purtător de cuvânt al Partidului Popularilor Europeni, pe Adina Vălean – europarlamentarul care a reuşit eliminarea tarifelor de roaming; pe Daniel Buda – europarlamentarul care a obţinut, pentru viitorul exerciţiu financiar european, o creştere a cuantumului plăţilor directe la hectar pentru fermierii români; pe Gheorghe Falcă – primarul municipiului Arad, oraş pe care a reuşit să-l dezvolte şi să-l modernizeze. V-am dat doar câteva nume, însă sunt suficiente pentru ca românii să înţeleagă de ce este bine să voteze PNL la alegerile europene din 26 mai.

 

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Alegeri cu mari surprize, cu bucurii, tristețe și victorie de nivel național

Publicat

pe

Poate că cititorii, puțini sau mulți care urmăresc opiniile mele expuse în Incomod Media despre lume, politică, societate, oameni și fapte, au observat că, pe perioada campaniei electorale, am lăsat-o ușor cu editorialul. Nu am vrut să stric apele nici unui combatant de pe frontul electoral. Am vrut ca lucrurile să meargă în ritmul firesc, netulburat de vreo imixtiune subiectivă. Acum, m-am hotărât să scriu câte ceva despre campanie, candidați, strategii, jocuri și regrete. Nu tehnic, deloc științific după reguli ale sociologiei și ale managementului politic și electoral. Așa, mai simplu, să înțeleagă toată lumea.

Pornesc de la Braniștea. L-am văzut pe deputatul Țachianu luptând, nu zic singur, cu o armată de intimidatori. Dotați și înarmați ca la carte, împingând alegătorul spre interesul lor, sugerându-i ostentativ să voteze cu cine trebuie. Candidatul Țachianu a fost urmărit prin comună, provocat, i s-a indus o stare de violență. Au vrut adversarii să îi facă praf imaginea până în ultima clipă. Camere video care urmăreau tot ceea ce se întâmplă în stradă. Unele montate pe stâlpi cu câteva zile înainte de scrutinul electoral. De ce o fi fost atâta patimă? Nu am auzit ca vreo instituție abilitată să se fii sesizat, să pună lucrurile la punct. S-a mers cu batista pe țambal!

La Cornești, primarul PSD, Radu Stancu, înfiat cu doar câteva săptămâni înainte de la PNL, a pierdut alegerile. Existau semnale că le va scăpa. Omul nu prea rezona cu comunitatea. Era acolo și atât. L-a bătut candidatul Alianței Dreapta Unită, Bogdan Gheorghe Guță.

La Băleni, Florea Mușat, un alt liberal trecut la social-democrați, de altfel om modest, cu gândire sănătoasă, dar căruia parcă i se urcase ușor la cap, căpătase o aroganță, începuse să se creadă indispensabil. Un fel de buric al pământului. Asta l-a pierdut! Tara asta se simte, se vede de la o poștă. A mai făcut o greșeală. La ultima conferință de presă, a comis-o rău de tot. La o întrebare venită de la un jurnalist a dat un răspuns ciudat, pierzător din start. Să îi spui tu, primar, om care trebuie să radiezi seriozitate, cu câteva zile înainte de alegeri, cetățeanului din Băleni, care trudește ca vai de el de dimineață până seara, că te duci din când în când la cazino, că îți place acolo și alte lucruri de astea de cancan? Păi, te-ai ras! Ți-ai consumat singur coliva. Și Mușat a pierdut, cu toate dispensarele și atelierele sale inaugurate și alte proiecte de vizionar al comunității. Bătut de un candidat PNL – Florin Dumitru.

La Odobești a fost o surpriză adevărată. Pentru unii. Nu pentru mine. Cu vreo două săptămâni înainte de alegeri, se simțea în comună agitația. Realocări de opinii, păreri. Colegi de ai candidatului Iliuță Radu, culmea, îl ironizau, îl dădeau perdantul de serviciu, dar nu a fost așa. Iliuță, în ritmul său, afișând o falsă naivitate, dar docil, atent, a câștigat. L-a bătut pe Niculae Alecu de la PNL, o legendă a zonei. Acum, tovarășii care îl blamau s-au întors. Așa este la noi!

La Costești Vale, un alt primar de cursă lungă, Toma Matei, a fost scos din cursă de candidatul PSD, Valentin Dună. Victoria, la fel, neașteptată pentru unii. Exista teama că Tomiță va face tot ce îi stă în putință să câștige. S-a dat alarma la Costești, dar s-a dat degeaba. PSD a câștigat. Dună, cu expresivitatea aceea rece, serioasă, l-a trimis acasă pe Tomiță Matei.

La Titu, tânărul candidat Laurențiu Costache, determinat, hotărât, a câștigat imagine și teren pas cu pas. Prin campania sa electorală simplă, sinceră, corectă, fără atacuri la persoană, bazată pe comunicare clară a ceea ce vrea să facă pentru Titu, a învins în alegeri.

Alte zone, alte mișcări teluro-politice. Fenomene care merită studiate și analizate mai profund. La Sălcioara, Valentin Pârvu, primar de mai bine de 30 de ani, este scos din cursă de candidata PNL, o tânără fără nicio experiență politică, dar agreată de cetățeni. Cum, s-a întâmplat minunea, nu știm. Nu am văzut o campanie ieșită din comun la Sălcioara din partea PNL. Valentin Pârvu nu a mai vrut să conteste, să ceară renumărare, deși a pierdut la vreo patru voturi diferență.

La Văcărești, o altă surpriză! Primarul în funcție, Romică Stoica, reprezentant PSD, a fost detronat de candidatul PNL, Ionuț Irinel Badea, un tânăr războinic, care și-a scos pe stradă toată artileria. Un fel de Rambo local! Loviturile sale asupra primarului erau mai degrabă indirecte. Trăgea în zidurile unei cetăți din comună și candidatul PSD era lovit de cele mai multe ori prin ricoșeu.

Gura Șuții, un scrutin electoral calm. Aici, s-a produs un schimb de generații. În liniște. Discret. Fără tam-tam. Marian Dinu, fiul încă primarului Constantin Dinu, a câștigat alegerile cu un scor de candidat profesionist.

La Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță a avut de luptat cu patru contracandidați. Unul perdant de serviciu, iar ceilalți trei, apăruți din neantul democrației, au pornit înverșunați împotriva sa. Tot răul spre bine, fiindcă cei patru s-au bătut între ei pe voturi, ultimii doi strângând prea puține, iar Sorin Vasile Ioniță, primar în funcție, a rămas cu electoratul statornic. În urma lui, la mică distanță reprezentantul AUR, Bogdan Tudorache. Lupta strânsă. Pe locul trei, Mihai Niță, de la PNL. Am auzit că, într-un cartier, candidatul independent Gheorghe Lungu Jvek, a mușcat din voturile liberalului Mihai Niță, punându-l în dificultate. Așa că Sorin Vasile Ioniță a câștigat încă un mandat de primar.

Ca să vedeți cum funcționează manipularea, înainte de alegeri, pe rețelele de socializare, se lansase informația cum că Jvek conduce în sondaje. Este pe primul loc în ceea ce privește intenția de vot, iar Ioniță pe ultimul. Și, când colo, ca să vezi hal de sondaj, Jvek al nostru a obținut doar 164 de voturi.

La Aninoasa, Vlăduț Niculae, edil în funcție și candidat PSD, a avut de înfruntat pe fostul său coleg de partid și de administrație Constantin Maricescu. Unii, care au citit prea multă anticipație politică, îl dădeau câștigător pe Maricescu. Fals! Cetățenii Aninoasei au știut să facă deosebirea între povești nemuritoare și realitatea imediată din care face parte Vlăduț Nicolae.

La Vulcana Pandele, primarul Radu Vasile, supărat pe PSD, a zburat la PNL. Degeaba! A pierdut alegerile în fața unui tânăr candidat, George Rotaru, de la PSD. Parcă mai deschis decât Radu. Ușor timid, sincer, a câștigat încrederea oamenilor.

La Vulcana Băi a învins veșnicul Emil Drăghici. Independent. Detașat. Numit de unii primarul fantomă, asta fiindcă este prins în multe activități în calitate de președinte al Asociației Comunelor din România și nu prea stă prin sat. Dar, oamenii îl tot votează. Au încredere în el. Se pune totuși întrebarea: Au avut alternativă? Eu zic că nu.

Pe Valea Dâmboviței, s-au produs câteva resetări în administrație. La fel, unele merită studiate. Dar, mai are importanță? La Pietrari din lupta PSD și PNL, a câștigat Cornel Coman, independent. Regele înghețatei din Dâmbovița a mai îndeplinit funcția de edil. A făcut îmi amintesc și treabă, dar a plecat pe un fond tensionat. Înlocuitorul său, de la PSD, a dormit vreo două mandate în bocanci. Partidul i-a retras susținerea pe ultima sută, deși puteau să îl sancționeze mai demult. Gheorghe Neacșu, supărat nevoie mare, a fugit la PNL. Așa este acum. Un ghiveci. Nu mai există morală politică, doctrină, te duci oriunde, după interes, ambiție sau dorință de răzbunare. A fost bătaie între PSD și PNL. Coman a avut un singur mesaj electoral care a prins. Ceva de genul: „Dacă vreți să prindem Voineștiul din urmă, mă întorc la Primărie!” Și s-a întors, chiar dacă doar cu câteva zeci de voturi în fața candidatului PSD.

La Râul Alb, s-a rupt prietenia dintre primarul Cătălin Preda și viceprimarul Cristinel Rizea și a ieșit măcel electoral. A fost victoria AUR, cu vicele în frunte.

La Cândești, o altă zonă cu probleme, primărița Georgeta Popa s-a retras. Nu a vrut să mai candideze. PSD a hotărât să meargă în alegeri cu vicele Marius Cristea. Mare greșeală! L-au aruncat la sigur în gura candidatului odihnit de la PNL. Un tânăr farmacist care a desfășurat în comună o campanie electorală profi. A ieșit în față cu discurs bun și comportament electoral. A știut să capaciteze atenția tinerilor, a nehotărâților, ceea ce vicele nu ar fi putut face cu ușurință. Alt aluat! Nu critic, dar nu aveai de unde să scoți cozonaci buni.

La Găești lucrurile au pornit bine. Era vizibil faptul că electoratul liber, nu cel captiv, mai mult de jumătate, dorește schimbarea. Campania electorală a candidatului PSD Alexandru Iorga a fost una jos pălăria. S-a respectat toată compoziția organizațională în materie de promovare. Text, imagine, mesaj clar, scurt, cu subiect și predicat, simplitate în expunere, sinceritate. Și s-au speriat rău Griguță și anturajul său! Fostul polițist Alexandru Iorga a mers pe calea corectitudinii, pe ceea ce vor oamenii cu adevărat, deși existau suficiente indicii că se încearcă seducerea electoratului. Asta nu fost totul! Au apărut neclarități în ceea ce privește buletinele de vot, procesele verbale de după alegeri. Neconcordanțe între ceea ce exista pe listele de alegători cu ceea ce se afla în urne. S-a făcut contestație de către PSD. Rămâne de văzut dacă va fi acceptată! Normal ar fi să se organizeze un nou scrutin electoral pentru primar. Sunt destule motive pentru reluarea procesului de vot. Dar, românul are o vorbă: „Necunoscute sunt căile Domnului”. Doar de către unii, zicem noi!

A mai rămas ceva. Ciocănești. Aici, a învins primarul în funcție, Ciprian Nilă, de la PSD. Reprezentantul AUR, Marin Păun, a fost învins, deși, atunci când și-a anunțat candidatura, se declanșase o maree de simpatie în localitate. Din păcate pentru el, apele s-au retras curios de repede.

Dacă facem așa, o statistică a modului cum s-a desfășurat campania, metode și forme de promovare electorală, comportament, reprezentanții PNL au fost mult mai răi, au acționat în unele cazuri dur, ostentativ, chiar violent. O notă mică la acest capitol, poate se îndreaptă.

Una peste alta, PSD a câștigat alegerile detașat. O victorie deplină. Și la Consiliul Județean și la primari. În clasamentul partidului, PSD Dâmbovița este fruntaș la nivel național. Corneliu Ștefan a obținut un scor istoric. Omul are stofă de politician și, mai mult decât atât, vrea să facă treabă în județ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Găești: Buletine de vot dispărute, procese verbale distruse și refăcute de persoane fără competență! Se cere anularea alegerilor

Publicat

pe

De

Sunt prea multe nereguli și prea multe semne de întrebare legate de alegerile pentru Primăria Găești pentru ca acestea să nu fie contestate.

După încheierea procesului de votare, la momentul numărării buletinelor de vot, s-a constatat o diferență între acestea și numărul de alegători. Altfel spus, zeci de găeșteni au semnat că au votat, însă buletinele de vot au dispărut fără urmă.

Aceeași situație se regăsește și la numărul voturilor nule! Comparându-le cu numărul de alegători prezenți la urne care au optat să voteze, numărul voturilor nule este total diferit de suma celor care și-au exprimat opțiunea pentru funcția de primar al orașului Găești.

Totodată, primele procese-verbale încheiate în cadrul secției de votare 102 au fost distruse, acestea fiind refăcute de o persoană care nu avea nicio calitate în Biroul Electoral al Secției de Votare.

Având în vedere că, prin dispariția acestor buletine de vot și prin distrugerea procesului-verbal, rezultatul alegerilor din 9 iunie de la Găești a fost clar viciat, PSD Dâmbovița solicită organelor competente aplicarea de urgență a măsurilor care se impun.

Alegătorii din Găești au dreptul la un proces de votare corect, care să le reflecte pe deplin opțiunile politice.

PSD Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite