Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ziua internaţională a copilului la muzeele din judeţul Prahova

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: http://shok.md)

Muzeele din judeţul Prahova organizează, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, ateliere de creație, concursuri şi expoziții, cu acces liber, după următorul program:

· Muzeul „Casa de Târgoveț din sec. XVIII – XIX”
– 30 mai 2019, ora 09:00
Matineu muzeal „Jocurile copilăriei” – participă Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 23 – Structura GPN nr. 10 Ploieşti

· Muzeul Memorial „Nichita Stãnescu”
– 31 mai 2019, ora 11:00
Expoziție de desene „Copilărie la Nichita…”

· Muzeul „Ion Luca Caragiale”
– 31 mai 2019, ora 11:00
Expoziția – concurs de desene „Minunata lume a copilăriei”

· Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”
– 3 iunie 2019 ora 10:00
Concurs „Emoții și bucurii la Muzeul Ceasului” – ediția a VI-a

· Muzeul „Casa Domnească” Brebu
– 31 mai 2019, ora 10:00
Matineu muzeal „Zâmbet de copil” – participă: Școala Gimnazială ,,Matei Basarab” Brebu

· Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” Bușteni
– 31 mai 2019, ora 10:30
Festivalul Național de Literatură pentru Copii și Tineret „Cezar Petrescu”, ediția a X-a – organizat de Uniunea Scriitorilor din România în colaborare cu Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” Buşteni, Centrul Cultural „Aurel Stroe” Buşteni, Centrul de Vizitare „Alexandru Beldie” al Administraţiei Parcului Natural Bucegi – Sit Natura 2000 – Buşteni, Colegiul „Ion Kalinderu” – Şcoala Gimnazială Sanatorială Buşteni

· Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” Vãlenii de Munte
– 31 mai 2019, ora 11:00
Expoziţie temporară „Incursiune în istoria modei”

· Muzeul „Conacul Panã Filipescu”, comuna Filipeștii de Târg
– 31 mai 2019, ora 11:00
Atelier de creaţie „Lumea copilăriei”

· Muzeul „Crama 1777”, comuna Valea Cãlugãreascã
– 2 iunie 2019, ora 11:00
Concurs de ghicitori „Lumea o face, lumea o desface”.

ACTUALITATE

ABCdar Verde, proiect educațional pilot în Argeș, Bihor și Cluj

Publicat

pe

de

Junior Achievement (JA) România și Holcim România lansează, în ediție pilot, ABCdar Verde – un proiect adresat elevilor de gimnaziu, pentru educarea unui comportament responsabil și utilizarea rațională a resurselor de mediu.

500 de elevi din județele Argeș, Bihor și Cluj vor beneficia de acces gratuit la conținuturi și instrumente adaptate învățării mixte, la școală și online. Materialele sunt disponibile în format tipărit și pe platforma e-learning JA Inspire™, cu posibilitatea de a derula activități de predare sincronă, care presupune prezența concomitentă a elevilor și profesorilor, precum și folosirea unor resurse digitale interactive și exerciții cu feedback imediat, ce pot fi accesate și utilizate de elevi în mod autonom, în modelul asincron de învățare.

În cadrul proiectului, elevii descoperă principalele resurse de mediu și principiul celor 3R – Reducere, Reutilizare, Reciclare – pentru gestionarea sustenabilă a acestora, din perspectiva de cetățean, asociație comunitară sau companie.

O atenție specială în cadrul proiectului este acordată educării modului de gestionare a deșeurilor rezultate ca urmare a aplicării regulilor de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2. Elevii beneficiază astfel de materiale informative și recomandări pentru depozitarea corectă a măștilor și mănușilor de protecție după folosire.

„Ne bucurăm că putem veni în sprijinul elevilor cu un nou proiect educațional, care să contribuie la dezvoltarea, încă de pe băncile școlii, a unui comportament responsabil față de mediul înconjurător. Proiectul ABCdar Verde este unul interactiv, în cadrul căruia elevii vor învăța, printre altele, cum să utilizeze în mod rațional resursele naturale și cum să gestioneze deșeurile pe care le produc. Acest proiect reprezintă încă o dovadă a angajamentului pe care Holcim România și l-a asumat pentru a îmbunătăți viața comunităților locale, implicându-se activ în educarea noilor generații”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă și Comunicare în cadrul Holcim România.

Proiectul se derulează în perioada noiembrie 2020 – mai 2021. Sub coordonarea profesorilor și a voluntarilor Holcim România, implicați direct în programul educațional, elevii înțeleg interdependența dintre modul în care oamenii folosesc resursele pe care le au la dispoziție, economie și calitatea vieții. De asemenea, sunt încurajați să dezvolte proiecte și să propună acțiuni responsabile față de resursele din comunitatea lor, exersându-și spiritul de inițiativă și comportamentul civic.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ludovic Orban, prezent la Uzina Dacia din Mioveni

Publicat

pe

Premierul Ludovic Orban a efectuat, astăzi – 21 octombrie 2020, o nouă vizită la Uzina Dacia, din Mioveni, unde a fost întâmpinat de directorul general al Automobile Dacia – Christophe Dridi, de prefectul județului Argeș – Emanuel Soare, președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului – Adrian Miuțescu și oameni politici din județ.

Primului ministru i-au fost prezentate noile modele Logan și Sandero, dar și rezultatele obținute de companie în acest an. De reținut faptul că Dacia a înregistrat, în septembrie, prima creştere a producţiei, cu 23% mai mult faţă de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care Dacia a revenit la un ritm de lucru de 1.300 de maşini pe zi.

„Premierul a apreciat măsurile implementate de constructorul de automobile pentru protejarea sănătății angajaților și a prezentat, la rândul său, stadiul lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu și la drumul expres Pitești-Craiova, obiective de maximă importanță pentru argeșeni și pentru Dacia. Guvernul Orban a deblocat proiectul autostrăzii, cerută insistent de cel mai mare agent economic din județ.

Premierul Ludovic Orban a avut ocazia să revadă, la uzină, pomul pe care l-a plantat anul trecut, lângă pavilionul Dacia. De altfel, premierul este la cea de-a treia vizită la uzina Dacia în mai puțin de un an de zile, Guvernul Orban acordând o atenție deosebită județului Argeș și nevoilor agenților economici argeșeni”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!