Connect with us

ACTUALITATE

Experimente teatrale inedite la Babel FAST 2019

Publicat

pe

Vedeta conferinţei de presă de după suita de spectacole din prima zi Babel FAST 2019 a fost căţeluţa Blacky, protagonistă în „Crimă şi pedeapsă”, piesă regizată de Dumitru Acriş. Puţin răcită, probabil din cauza curentului din culise şi de pe scenă…

Săptămâna de dinainte de debutul Babel FAST a fost rezervată experimentelor teatrale desfăşurate în „Laboratoarele Babel-Imago”, un concept iniţiat de criticul şi producătorul de teatru rus Oleg Loevski.

Liviu Cheloiu

Practic, aşa după cum a precizat Liviu Cheloiu – directorul artistic al Festivalului, în cadrul acestor laboratoare, actorii sunt angrenaţi în repetiţii de maximă intensitate sub presiunea timpului, un antrenament dur, bazat pe improvizaţie, pe libertatea de creaţie. La finalul acestui travaliu artistic, care provoacă o „oboseală plăcută”, rezultă o schiţă de spectacol care urmează să fie selectată şi propusă pentru următoarea stagiune teatrală.

Dumitru Acriş

În afară de „Crimă şi pedeapsă”, în laboratoarele creaţiei dramatice s-au mai experimentat „Ziua aceea” sau „Ziua cea mare”, în regia lui Oleg Eremin, şi „Nunta” – regia Kiril Vîtoptov.

După fiecare reprezentaţie, actorii şi regizorii au putut sta de vorbă cu publicul, au oferit detalii despre ceea ce se întâmplă în spatele unei astfel de producţii teatrale, despre arta actorului, concepte şi viziuni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spitalul Municipal Moreni a intrat în etapa a II-a a procedurii de acreditare

Publicat

pe

Spitalul Municipal Moreni a intrat în procedura de obținere a Acreditării ANMCS – ciclul II, după o vizită de șapte zile a factorilor responsabili, care au apreciat pozitiv eforturile depuse pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sanitare.

În acest context, primarul Constantin Dinu a declarat că va continua procesul de îmbunătățire a activității spitalului, atât în ceea ce-i privește pe salariați, dar mai ales când vine vorba de serviciile medicale oferite pacienților.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Tabăra de vacanță liberală, organizată de OSL Târgoviște, a ajuns la final

Publicat

pe

de

Timp de o săptămână, în perioada 8-12 august, copiii înscriși au avut ocazia să călătorească în lumea satului tradițional. Au vizitat un muzeu de folclor, au descoperit tainele meșteșugurilor românești și obiceiurile transmise din generație în generație, încă din cele mai vechi timpuri.

Într-o societate a vitezei, dominată de tehnologie și gadgeturi, tabăra cu meșteșuguri tradiționale și obiceiuri populare a reprezentat pentru copii o experiență unică. Au învățat lucruri noi, au legat prietenii și au rămas cu o amintire plăcută. Precum bunicii, seniorii liberali au dat dovadă de calm, răbdare și le-au explicat celor mici noțiunile noi, pe înțelesul lor.

“Am ajuns la ultima zi de tabără. Astăzi am învățat dansurile populare și am petrecut românește. Entuziasmul copiilor a fost molipsitor. Ne-am bucurat cu toții de o săptămână deosebită. Copiii au fost minunați, dornici de cunoaștere, captivați de vechile meșteșuguri.

Am încercat să le oferim experiențe interesante și ei ne-au recompensat cu energie lor. Le mulțumesc tuturor colegilor și colegelor care s-au implicat, vom încerca să transformăm tabăra într-un eveniment anual pentru a bucura cât mai mulți copii”, a declarat Dănuț Sandu, președinte OSL Târgoviște.

La finalul taberei, pe lângă experiențele acumulate și noile cunoștințe, copiii au fost recompensați cu daruri și diplome, care să le amintească de această tabără.

Aurelian Cotinescu,
Secretar general PNL Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT