Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Direcţia Silvică Dâmboviţa a desemnat cel mai bun fasonator din judeţ. FOTO-VIDEO

Publicat

pe

Cei mai buni opt fasonatori din judeţul Dâmboviţa, reprezentând cele opt ocoale din cadrul Direcţiei Silvice, şi-au pus la bătaie, astăzi – 5 iunie, abilităţile pentru a câştiga dreptul de a participa la etapa naţională a concursului de profil organizat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediţie. Faza judeţeană s-a desfăşurat la Centrul de Fructe Ulmi, din cadrul Ocolului Silvic Târgovişte.

„Scopul este de a perfecţiona fasonatorii mecanici şi de a le aduce noutăţi din punct de vedere al tehnicilor de exploatare a masei lemnoase, pentru a evita accidentele de muncă. Ca şi pregătire profesională a fasonatorilor, putem spune că este bună.

Din punct de vedere al echipamentului individual de protecţie, Regia face eforturi susţinute pentru a asigura acest echipament tuturor fasonatorilor şi, mai mult decât atât, efectuează controale, pentru ca aceştia să îl şi folosească”, ne-a declarat ing. Aurel Nicolescu – reprezentantul RNP Romsilva care a supravegheat desfăşurarea concursului „Cel mai bun fasonator” la nivelul judeţului Dâmboviţa.

Potrivit regulamentului, competiţia a presupus cinci probe de îndemânare: montare-demontare lanţ pe fierăstrăul mecanic; doborâre arbori; precizie; tăiere combinată şi fasonat crăci. Demonstraţia anterioară startului a fost susţinută de un fasonator din cadrul Direcţiei Silvice Prahova, aflat pe podiumul naţional al ediţiei 2018 a concursului.

„Pentru definitivarea punctajului, contează atât timpul, cât şi corectitudinea executării probelor. Avem dimensiuni şi unghiuri de tăiere bine definite, pe care fasonatorul trebuie să le respecte.

Până acum, în judeţul Dâmboviţa, testarea s-a efectuat în pădure, însă, anul acesta, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, desfăşurăm concursul, în premieră, în poligon”, ne-a precizat ing. Victor Dumitru – şef Serviciu Prevenire şi Protecţie din cadrul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

Etapa naţională a concursului profesional „Cel mai bun fasonator” se va desfăşura în judeţul Alba, în perioada 18-22 iunie. Judeţul Dâmboviţa va fi reprezentat de Hodorg Constantin, de la Ocolul Silvic Pucioasa, care a obţinut 876 de puncte din 1.000 posibile. Locul II a fost adjudecat de Ilie Ion, de la Ocolul Silvic Bucşani, cu 786 puncte, iar pe III s-a clasat Păcureţu Vasile, de la Ocolul Silvic Târgovişte, cu 755 puncte.

ACTUALITATE

Romsilva îţi propune un week-end cu „Dulciuri, jocuri şi poveşti de Moş Nicolae”

Publicat

pe

În acest week-end, Romsilva organizează în Bucureşti Festivalul „Dulciuri, jocuri și povești de Moș Nicolae” şi ne invită să descoperim preparate naturale aduse din diferite colțuri ale țării, dar și să ne demonstrăm măestria la atelierele creative ale zânelor şi spiriduşilor. Distracția poate începe cu o plimbare în caleașca trasă de cai.

Achiziționarea produselor de la standuri se va efectua doar în baza jetoanelor/token-urilor ce pot fi achiziționate de la punctele cu această destinație amplasate în Arena Romsilva și la recepția hotelului aflat pe strada Petricani 9A.

Intrarea este liberă și se face pe baza zâmbetelor de bucurie. Sâmbătă – 7 decembrie şi duminică – 8 decembrie, festivalul este deschis între orele 10:00 şi 22:00. Mai multe informaţii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Monitorizarea străinilor cu profil criminal care vin în România, posibilă abia din 2021!

Publicat

pe

Tragedia de la Gura Şuţii, comună din judeţul Dâmboviţa unde o copilă de 11 ani a fost răpită de pe stradă când se întorcea de la şcoală, violată şi apoi omorâtă de un pedofil venit din Olanda, a ridicat în rândul opiniei publice o întrebare: autorităţile din ţara noastră îi monitorizează sau nu pe cetăţenii străini cu profil criminal cât timp se află pe terioriul României? În acest context, senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota s-a adresat ministrului Afacerilor Interne.

Din răspunsul formulat la demersul parlamentarului liberal, reiese clar că abia acum se fac paşi în această direcţie, în sensul că Inspectoratul General al Poliţiei Române are obligaţia, potrivit Legii 118/2019, să operaţionalizeze, până la data de 31 decembrie 2020, Registrul naţional cu privire la „persoanele care au comis in fracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, în care se va ţine şi evidenţa persoanelor născute în străinătate despre care s-au primit comunicări din partea autorităţilor competente ale altor state şi cu privire la care sunt date că se deplasează sau că se pot deplasa pe teritoriul României. (…)

Persoana înscrisă în Registru este supusă fotografierii, înegistrării dactiloscopice, precum şi probelor biologice în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de date Genetice Judiciare, fără consimţământul acesteia”. Cât de eficient vor utiliza acest registru autorităţile din România, rămâne de văzut.

Infracţiuni pentru care se face înscrierea în Registru: trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, exploatare a cerşetoriei, folosirea unui minor în scop de cerşetorie, folosire a serviciilor unei persoane exploatate, folosire a prostituţiei infantile, viol, agresiune sexuală, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor, racolare a minorilor în scopuri sexuale, hărţuire sexuală, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, pornografie infantilă, ultraj contra bunelor moravuri, incest şi infracţiunile prevăzute de lit. a-q, astfel cum erau pevăzute în Legea nr. 15/1968 privind Codul Penal al României sau în legi speciale, având aceleaşi elemente constitutive.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web