Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PRO România, propunere legislativă pentru reducerea cu 70% a subvenţiilor acordate partidelor politice

Publicat

pe

PRO România, partidul condus de fostul premier Victor Ponta, a reclamat, la momentul adoptării bugetului de stat pentru anul în curs, că subvenţiile acordate partidelor politice sunt exagerat de mari, cu mult peste cele plătite la nivel european, astfel că a promovat atunci un amendament care prevedea suspendarea acestor subvenţii pentru o perioadă de timp şi apoi reducerea substanţială a acestora. Demersul a fost blocat la vot de parlamentarii PSD-ALDE.

A fost o bătălie pierdută, nu însă şi războiul, pentru că, iată, deputaţii PRO România, cărora le-a fost recunoscut grupul parlamentar după arestarea lui Liviu Dragnea, au depus un proiect de lege potrivit căruia subvenţiile pentru partidele politice, care sunt în prezent de ordinul milioanelor de euro lunar, să fie suspendate pentru anul în curs, iar din 2020 să fie cu mult mai mici. Iniţiativa legislativă de modificare şi completare a Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale a ajuns deja în Senat, iar marţi – 11 iunie va fi supusă votului.

„Am cerut suspendarea, pentru anul 2019, a subvenţiei de la bugetul de stat pentru partidele politice şi limitarea sumei alocate anual partidelor politice, încât aceasta să nu fie mai mare de 0,04% din veniturile prevăzute în bugetul de stat. Astăzi, 0,04% se calculează la Produsul Intern Brut. Deci, ar fi o diminuare de peste 70% a subvenţiei acordate partidelor politice.

Vă reamintesc că, în România de astăzi, cu probleme majore, partidele politice parlamentare primesc 90 de milioane de euro, adică vreo 409 milioane de lei, cu titlu de subvenţie, că la această sumă se adaugă sume extrem de mari, care înseamnă decontarea cheltuielilor din campaniile electorale şi că, spre comparaţie, bugetul Academiei Române este de 334 de milioane de lei. Deci, partidele politice sunt, în actuala construcţie bugetară a PSD, cu mult mai importante decât Academia Română, cu toate instituţiile pe care le are în subordine şi patrimoniul pe care îl are de întreţinut”, a explicat senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

A mai spus Adrian Ţuţuianu că reprezentantul Guvernului nu a venit, la dezbaterea de la comisii, cu un punct de vedere al Executivului, ci şi-a însuşit explicaţia Autorităţii Electorale Permanente, ceea ce nu este deloc normal.

„Este nefiresc ca un Guvern să nu vină cu un punct de vedere pe un subiect care este sensibil, mai ales în contextul rezultatelor de la alegerile europarlamentare. Ce spune punctul de vedere al AEP? Că s-a virat deja subvenţia până în luna mai, pentru toate partidele politice, şi că actul nostru normativ nu prevede ceea ce se întâmplă tranzitoriu. Ambele argumente sunt pentru necunoscători. Pentru oamenii care au învăţat principiile de drept, răspunsul este următorul: până în luna mai aplicăm legea veche, ceea ce s-a virat rămâne bun virat, iar de la data promulgării legii intră în vigoare legea nouă. Deci, se poate face acest lucru”.

Vicepreşedintele PRO România Adrian Ţuţuianu a vorbit şi despre ceea ce se întâmplă la nivel european.

„PES primeşte de la bugetul Uniunii Europene, unde contribuie 28 de state, 16 milioane de euro pe an, iar Partidul Popular European – 24 de milioane de euro. Repet, 28 de state dau aceşti bani, iar noi dăm de 4-5 ori mai mult într-o Românie care este săracă şi cu probleme foarte multe. Rămâne să vedem marţi care va fi votul în Senatul României. Sper ca până atunci să se trezească şi cei din PSD”, a punctat senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

ACTUALITATE

Nu rata parada medievală de la Târgovişte şi spectacolul istoric „Vlad Ţepeş, răzbunarea”!

Publicat

pe

Curtea Domnească de la Târgovişte a îmbrăcat, de astăzi, haine medievale, exact ca-n vremurile când aici era capitala Ţării Româneşti. Festivalul „Dracula” va continua şi mâine, 16 iunie, începând cu ora 10:30.

La umbra Turnului Chindiei, veţi întâlni meşteşugari pricepuţi, dar şi negustori. De asemenea, sunt organizate ateliere tematice de mânuire a sabiei şi tras cu arcul, spectacole pentru copii, demonstraţii de disciplină şi antrenament de luptă, întreceri haiduceşti şi recitaluri muzicale.

„Este o atmosferă foarte, foarte frumoasă. Cavaleri, domniţe… Două zile de spectacole, două zile de distracţie. Festivalul Medieval Dracula, organizat de Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, este menit să trezească patriotismul local, pentru că, nu-i aşa, Târgoviştea este vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, cetatea celor 33 de voievozi şi, pentru trei secole, a fost principalul centru militar, economic şi cultural al ţării”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Mâine, de la ora 18:30, sunteţi invitaţi să luaţi parte la parada medievală „Solie la Turnul Cetăţii”, pe traseul Teatrul Tony Bulandra – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Turnul Chindiei. La ora 21:00, este programat spectacolul istoric „Vlad Ţepeş – răzbunarea”. Seara se va încheia cu spectacolul cu foc susţinut de trupa Piro.

PROGRAMUL COMPLET AICI

„Este începutul verii, este începutul distracţiei. Îmi pare rău că adresabilitatea nu este mai mare, dar încă este devreme şi este timp să avem mult mai mulţi târgovişteni, mult mai mulţi dâmboviţeni în interiorul Curţii Domneşti. Mă bucur că s-a oprit ploaia. Aceste activităţi vor continua şi în anii următori”, a precizat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bravo, copii! Au predat imediat portofelul cu bani pe care l-au găsit în parc!

Publicat

pe

Foto: Cronica de Găeşti

Trei elevi de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au găsit, în parcul din oraş, un portofel în care se aflau 280 euro , 88,5 lei, carduri bancare şi documente.

Băieţii – Roşca Cosmin Ionuţ, Mihăilă Călin Andrei şi Rusenescu Mihai – au alergat într-un suflet către o patrulă a Poliţiei Locale – scrie Cronica de Găeşti, iar proprietarul a fost identificat în scurt timp. Este un gest pe care nu l-ar fi făcut mulţi adulţi, chiar dacă însuşirea bunului găsit este infracţiune.

“Cei trei minunaţi copii nu s-au gândit nicio clipă să păstreze banii. Erau chiar foarte îngrijoraţi pentru cel care îşi pierduse portofelul. Au dat dovadă de corectitudine”, a declarat Doina Neagu de la Poliţia Locală Găeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!