Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PNL Târgovişte strânge semnături pentru un nou stadion de fotbal

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște, după o procedură cu iz electoral pusă în practică cu succes de fostul edil al municipiului Gabriel Boriga, a inițiat o serie de conferințe de presă „la firul ierbii”, aproape sau lângă obiectivul despre care dorește să comenteze sau să lanseze un anumit proiect.

Astăzi, posibilul candidat din partea liberalilor la fotoliul de primar al Târgoviștei, i-a convocat pe reprezentanţii mass-media la o întâlnire în fața stadionului municipal „Eugen Popescu”.

„V-am invitat la această conferință de presă pentru a vă prezenta un proiect al PNL Târgoviște, un proiect care nu reprezintă o noutate în politica locală. Acum câțiva ani de zile, s-a demarat un proces amplu pentru strângerea de semnături în vederea construirii Complexului de Natație, de asemenea un proiect liberal, care a avut ca finalitate o reușită și un simbol al orașului nostru.

Pornim astăzi o campanie similară de strângere de semnături, prin care spunem că Târgoviște are nevoie de un stadion nou, Chindia are nevoie de un stadion nou, și asta pentru că echipa noastră de fotbal a reușit o performanță minunată cu resurse financiare limitate. Dacă echipele de volei și de baschet își desfășoară meciurile într-o sală polivalentă demult depășită, echipa de fotbal a ajuns în situația de a-și desfășura meciurile în perioada următoare, în deplasare, ceea ce reprezintă un impediment pentru valorificarea rezultatelor.

Trei ani de zile, Primăria Târgoviște a dat ca și target promovarea echipei de fotbal, trei ani de zile au investit bani din bugetul local pentru acest proiect. În trei ani de zile, nu s-au gândit și nu au făcut nimic pentru a avea cu adevărat o bază sportivă atunci când echipa ajunge în divizia A. În acest moment s-a ajuns în situația de a se lua din bugetul local 1,6 milioane de euro și de a se investi în Stadionul Eugen Popescu”, a spus Aurelian Cotinescu.

Liderul liberal consideră că investiția nu este una temeinică și nici nu va atinge efectul scontat, existând multe lipsuri care nu vor putea fi acoperite. Nu vom avea o bază de antranament adecvată, nu vom avea o suprafață de joc și o nocturnă, cu adevărat moderne, nu vom avea locuri suficiente pentru spectatori.

„Ce vom face în momentul în care vom juca cu echipe mari, gen Steaua București sau Dinamo? Unde vor intra 10 – 12 mii de suporteri? Cu siguranță, vor rămâne pe dinafară, așa cum au rămas și votanții noștri în Diaspora pe 26 mai”, a mai precizat Aurelian Cotinescu.

Acesta susține că demersul de strângere de semnături pentru un stadion nou este în favoarea târgoviştenilor, în favoarea sportului dâmbovițean. Consideră Cotinescu că, forțați de acest demers, de dorința miilor de târgovişteni, reprezentanții autorităților locale vor trebui să meargă la București, la diferite ministere, aflate acum sub conducerea PSD, deci au pâinea și cuțitul la îndemână, și să solicite fonduri pentru materializarea acestui proiect.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Petiţie online pentru DN71, după ce proiectul a fost scos din sistemul de achiziţii publice

Publicat

pe

Deputatul PSD Corneliu Ştefan a luat poziţie, în nenumărate rânduri, şi i-a supus unui întreg tir de declaraţii politice, interpelări, întrebări şi alte tipuri de demersuri, pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor, în legătură cu proiectul de modernizare şi extindere la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia.

Demnitarul a încercat, alături de alţi politicieni locali, să deblocheze acest program de infrastructură care, prin realizare urgentă, ar aduce mari beneficii economice şi sociale judeţului Dâmboviţa, regiunii de sud a României. Din păcate, acest proiect nu a intrat în linie dreaptă, aşa cum ne-am fi aşteptat cu toţii. A fost tărăgănat, înăbuşit în laţul birocraţiei şi al inconscevenţei celor care ne conduc. După ce a fost ridicat şi scos de câteva ori din sistemul de achiziţii publice – SICAP, proiectul a dispărut acum cu totul, fără nicio explicaţie în legătură cu acestă decizie.

CITEŞTE ŞI: Proiectul pentru modernizarea DN71 a fost scos definitiv din sistemul de achiziţii publice

Pentru a atrage atenţia actualilor guvernanţi asupra necesităţii implementării acestui proiect, Corneliu Ştefan a iniţiat şi un demers cetăţenesc, pe binecunoscutul portal „Petiţii online”, poate, dacă se vor aduna cât mai multe semnături de la români, liberalii, care sunt acum la putere, vor relua procedura de achiziţie publică pentru modernizarea DN 71.

„A trecut prea mult timp de când așteptăm modernizarea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgoviște și reabilitarea la două benzi a tronsonului Târgoviște-Pucioasa-Sinaia. Cetățenii județului Dâmbovița, și nu numai ei, solicită actualului guvern să nu neglijeze, să nu treacă la capitolul diverse acest proiect vital pentru viața socială şi economică a județului Dâmbovița și a întregii zone de sud a României.

Considerăm că nepunerea în execuție a acestui program de modernizare DN 71, amânarea sa nejustificată, aduce prejudicii imense vieții de zi cu zi a românilor, dezvoltării și prosperității acestei țări”, se precizează în petiţia intitulată „Apel pentru demararea de urgenţă a modernizării DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia”.

VIDEO – PROTEST PE DN 71 LA MOŢĂIENI

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vineri, 13 decembrie 2019, Moş Crăciun vine la Târgovişte

Publicat

pe

Moș Crăciun sosește la Târgovişte, vineri – 13 decembrie 2019, la ora 17:30, la Teatrul Tony Bulandra, de unde va porni în paradă spre Piaţa Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), unde va poposi timp de trei zile, până duminică – 15 decembrie 2019.

Moşul este foarte bine organizat, altfel nu ar putea să împartă, într-un timp aşa de scurt, numărul impresionant de cadouri pregătite cu ajutorul Primăriei şi Consiliului Local Târgovişte. Dragi copii, înarmaţi-vă cu poezioare, dar și cu răbdare… Moș Crăciun are un dar pentru fiecare!

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web