Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PNL Târgovişte strânge semnături pentru un nou stadion de fotbal

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște, după o procedură cu iz electoral pusă în practică cu succes de fostul edil al municipiului Gabriel Boriga, a inițiat o serie de conferințe de presă „la firul ierbii”, aproape sau lângă obiectivul despre care dorește să comenteze sau să lanseze un anumit proiect.

Astăzi, posibilul candidat din partea liberalilor la fotoliul de primar al Târgoviștei, i-a convocat pe reprezentanţii mass-media la o întâlnire în fața stadionului municipal „Eugen Popescu”.

„V-am invitat la această conferință de presă pentru a vă prezenta un proiect al PNL Târgoviște, un proiect care nu reprezintă o noutate în politica locală. Acum câțiva ani de zile, s-a demarat un proces amplu pentru strângerea de semnături în vederea construirii Complexului de Natație, de asemenea un proiect liberal, care a avut ca finalitate o reușită și un simbol al orașului nostru.

Pornim astăzi o campanie similară de strângere de semnături, prin care spunem că Târgoviște are nevoie de un stadion nou, Chindia are nevoie de un stadion nou, și asta pentru că echipa noastră de fotbal a reușit o performanță minunată cu resurse financiare limitate. Dacă echipele de volei și de baschet își desfășoară meciurile într-o sală polivalentă demult depășită, echipa de fotbal a ajuns în situația de a-și desfășura meciurile în perioada următoare, în deplasare, ceea ce reprezintă un impediment pentru valorificarea rezultatelor.

Trei ani de zile, Primăria Târgoviște a dat ca și target promovarea echipei de fotbal, trei ani de zile au investit bani din bugetul local pentru acest proiect. În trei ani de zile, nu s-au gândit și nu au făcut nimic pentru a avea cu adevărat o bază sportivă atunci când echipa ajunge în divizia A. În acest moment s-a ajuns în situația de a se lua din bugetul local 1,6 milioane de euro și de a se investi în Stadionul Eugen Popescu”, a spus Aurelian Cotinescu.

Liderul liberal consideră că investiția nu este una temeinică și nici nu va atinge efectul scontat, existând multe lipsuri care nu vor putea fi acoperite. Nu vom avea o bază de antranament adecvată, nu vom avea o suprafață de joc și o nocturnă, cu adevărat moderne, nu vom avea locuri suficiente pentru spectatori.

„Ce vom face în momentul în care vom juca cu echipe mari, gen Steaua București sau Dinamo? Unde vor intra 10 – 12 mii de suporteri? Cu siguranță, vor rămâne pe dinafară, așa cum au rămas și votanții noștri în Diaspora pe 26 mai”, a mai precizat Aurelian Cotinescu.

Acesta susține că demersul de strângere de semnături pentru un stadion nou este în favoarea târgoviştenilor, în favoarea sportului dâmbovițean. Consideră Cotinescu că, forțați de acest demers, de dorința miilor de târgovişteni, reprezentanții autorităților locale vor trebui să meargă la București, la diferite ministere, aflate acum sub conducerea PSD, deci au pâinea și cuțitul la îndemână, și să solicite fonduri pentru materializarea acestui proiect.

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Publicul a rămas până târziu în noapte la Padina Folk, în ciuda ploii

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, şi vicepreşedintele Alin Manole au participat, ieri – 15 august, la deschiderea Festivalului “Padina Folk”, care se desfăşoară în zona Telecabinei Peştera din Munţii Bucegi.

La concertul de aseară au mai asistat: consilierul județean Ruxanda Dragomir; inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița – Cristina Stroe, primari dâmbovițeni și un public numeros, iubitor de muzică folk, care, în ciuda vremii, a rămas lângă scenă, până târziu după miezul nopții.


În prima seară de festival au concertat Maria Gheorghiu, Cătălin Stepa, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru şi Adrian Bezna, urmând ca astăzi să urce pe scenă, începând cu ora 18:30, Andrei Păunescu, Trupa Calendar, Magda Puşkaş, Nicu Zotta şi Cristi Corcioveanu. Accesul la concerte este liber.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!