Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Sâmbătă începe a 49-a ediție Copa America

Publicat

pe

Acesta va fi al doilea turneu final găzduit de Brazilia în ultima jumătate de secol, după ce în 2014 țara cafelei a organizat Cupa Mondială de Fotbal. La această ediție vor participa 12 echipe naționale, asta după ce federația sud americană Conmembol a renunțat la ideea de a invita 6 formații din America de Nord și din Asia. Așadar, pe lângă cele 10 state membre, la ediția din 2019 a Copei America au fost invitate reprezentativele din Qatar și Japonia. Interesant este că oficialii spun că aceste două națiuni nu a fost invitate pentru că și-au disputat Cupa Asiei.

Vestea bună pentru microbiștii români este că Eurosport va transmite competiția în direct în țara noastră. Meciurile vor avea loc între 14 iunie și 7 iulie. Ultimul act se va disputa pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Aceasta este componența grupelor de la Copa America 2019:
Grupa A: Brazilia, Bolivia, Venezuela și Peru
Grupa B: Argentina, Columbia, Paraguay și Qatar
Grupa C: Uruguay, Ecuador, Japonia și Chile

Brazilia

Deși nu au mai ajuns în finala competiției în precedentele 3 ediții, brazilienii sunt principalii favoriți. Unii dintre fani însă au rămas încă afectați de înfrângerea umilitoare suferită în fața Germaniei în semifinalele Cupei Mondiale, atunci când selecționata condusă de Luiz Felipe Scolari a suferit cea mai drastică înfrângere din istorie: 1-7.

Principala problemă a lui Tite este absența lui Neymar, vedeta echipei, care nu va putea participa după ce a suferit o ruptură de ligamente în urmă cu o săptămâna într-un meci amical disputat împotriva Qatarului.

Interesant este că în acest moment, Selecao are un alt set de caracteristici decât de obicei, în sensul că nu atacanții echipei nu par a fi cei mai importanți componenți ai lotului. Brazilia pare o echipă robustă, care stă foarte bine la mijlocul terenului și în apărare, însă fără să strălucească în atac.

Argentina

Toată lumea este cu ochii pe Messi, care încă tânjește după câștigarea unui prim trofeu la echipa națională. Problema Pumelor este că selecționerul este lipsit de experiență: Lionel Scaloni este un fost fundaș lateral care s-a retras din activitate în urmă cu 4 ani și care a activat până anul trecut ca antrenor secund al lui Jorge Sampaoli, atât la Sevilla, cât și la cârma Argentinei.

Având doar 9 meciuri în postura de principal, Scaloni va avea mult de furcă în a-și impune autoritatea în vestiarul din care parte jucători de clasă precum: Lionel Messi, Angel Di Maria, Sergio Aguero sau Paulo Dybala. Anumiți specialiști salută inițiativa tânărului antrenor de a schimba sistemul, care a trecut la o linie defensivă cu 4 fundași, lucru care ar putea să rezolve anumite probleme defensive pe termen mediu.

Totuși, Argentina nu a strălucit în ultimele amicale, pierzând cu 1-3 în fața Venezuelei la sfârșitul lui Martie, iar apoi învingând Marocul la limită, scor 1-0 și mai apoi demolând Nicaragua cu un 5-1 categoric.

Uruguay

Reprezentativa Uruguay-ului traversează un moment bun, lucru confirmat și de prestația arătată la Cupa Mondială din 2018, atunci când Suarez și colegii săi au fost eliminați în faza sferturilor de finală, chiar de către viitoarea câștigătoare a competiției, Franța. Întrucât mai mulți dintre jucătorii importanți ai echipei au ajuns la apogeul carierei, putem spune că aceasta va fi, probabil, una dintre ultimele, dacă nu chiar ultima ediție a Copei America la care vor participa Luis Suarez (32 ani), Edinson Cavani (32 ani), Diego Godin (33 ani), Martin Caceres (32 ani) sau Christian Stuani (32 ani).

Elevii lui Oscar Tabarez au câștigat la diferență de cel puțin 3 goluri fiecare dintre cele 3 partide disputate în acest an, arătând o formă cât se poate de bună, chiar dacă adversarii au fost mediocri.

Câștigătorii precedentelor 10 ediții ale Copa America:
1. 2016 – Chile
2. 2015 – Chile
3. 2011 – Uruguay
4. 2007 – Brazilia
5. 2004 – Brazilia
6. 2001 – Columbia
7. 1999 – Brazilia
8. 1997 – Brazilia
9. 1995 – Uruguay
10. 1993 – Argentina

Cote la pariuri pentru câștigătoarea Copa America 2019:
1. Brazilia @ 2.30
2. Argentina @ 4.75
3. Uruguay @ 8.00
4. Columbia @ 10
5. Chile @ 12

Cote la pariuri pentru golgheterul Copei America 2019:
1. Lionel Messi (Argentina) @ 4.00
2. Gabriel Jesus (Brazilia) @ 7.00
3. Sergio Aguero (Argentina) @ 9.00
4. Edinson Cavani (Uruguay) @ 9.00
5. Roberto Firmino @ 9.00

ACTUALITATE

Petiţie online pentru DN71, după ce proiectul a fost scos din sistemul de achiziţii publice

Publicat

pe

Deputatul PSD Corneliu Ştefan a luat poziţie, în nenumărate rânduri, şi i-a supus unui întreg tir de declaraţii politice, interpelări, întrebări şi alte tipuri de demersuri, pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor, în legătură cu proiectul de modernizare şi extindere la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia.

Demnitarul a încercat, alături de alţi politicieni locali, să deblocheze acest program de infrastructură care, prin realizare urgentă, ar aduce mari beneficii economice şi sociale judeţului Dâmboviţa, regiunii de sud a României. Din păcate, acest proiect nu a intrat în linie dreaptă, aşa cum ne-am fi aşteptat cu toţii. A fost tărăgănat, înăbuşit în laţul birocraţiei şi al inconscevenţei celor care ne conduc. După ce a fost ridicat şi scos de câteva ori din sistemul de achiziţii publice – SICAP, proiectul a dispărut acum cu totul, fără nicio explicaţie în legătură cu acestă decizie.

CITEŞTE ŞI: Proiectul pentru modernizarea DN71 a fost scos definitiv din sistemul de achiziţii publice

Pentru a atrage atenţia actualilor guvernanţi asupra necesităţii implementării acestui proiect, Corneliu Ştefan a iniţiat şi un demers cetăţenesc, pe binecunoscutul portal „Petiţii online”, poate, dacă se vor aduna cât mai multe semnături de la români, liberalii, care sunt acum la putere, vor relua procedura de achiziţie publică pentru modernizarea DN 71.

„A trecut prea mult timp de când așteptăm modernizarea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgoviște și reabilitarea la două benzi a tronsonului Târgoviște-Pucioasa-Sinaia. Cetățenii județului Dâmbovița, și nu numai ei, solicită actualului guvern să nu neglijeze, să nu treacă la capitolul diverse acest proiect vital pentru viața socială şi economică a județului Dâmbovița și a întregii zone de sud a României.

Considerăm că nepunerea în execuție a acestui program de modernizare DN 71, amânarea sa nejustificată, aduce prejudicii imense vieții de zi cu zi a românilor, dezvoltării și prosperității acestei țări”, se precizează în petiţia intitulată „Apel pentru demararea de urgenţă a modernizării DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia”.

VIDEO – PROTEST PE DN 71 LA MOŢĂIENI

Citește în continuare

ACTUALITATE

Viitorul aparţine nu doar celor demni şi verticali, ci şi celor ce îndrăznesc!

Publicat

pe

Marţi – 10 decembrie 2019, Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu” organizează, la Cercul Militar Piteşti, în parteneriat cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Argeş, ultima conferinţă „Centenar” din 2019, dedicată „eroului din Dobrogea, de la Oituz şi Mărăşeşti” – generalul Eremia Grigorescu, de la a cărui moarte s-au împlinit în luna iulie 100 de ani.

Manifestarea cultural-ştiinţifică va pune în prim-plan Mausoleul de la Mărăşeşti şi câteva personalităţi la nivel naţional ale vremii: generalii Eremia Grigorescu, Constantin Scărişoreanu şi Gheorghe Rasoviceanu, preotul căpitan Gheorghe Cotenescu şi alţi ofiţeri de elită care s-au acoperit de glorie eternă, militari care meritâ pe deplin preţuirea românilor de pretutindeni. În cadrul conferinţei, vor fi prezentate şi informaţii inedite privind martirajul eroilor şi al urmaşilor acestora în temniţele comuniste.

Anul acesta, Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu” a mai organizat opt conferinţe „Centenar”, după cum urmează:
– 19 martie 2019: Conferinţa naţională „Rezistenţa armată anticomunistă musceleană. Colonelul câmpulungean Gheorghe Arsenescu şi oamenii săi” (Episodul 3: „Începutul sfârşitului. Anul 1949”) – Primăria Municipiului Câmpulung Muscel (sala de festivităţi).
– 6 iunie 2019 (Ziua Eroilor): Conferinţa naţională „Centenar. Musceleni decoraţi cu ordinul Mihai Viteazul” – Cercul militar Câmpulung Muscel (sala de festivităţi).
– 1 iulie 2019: Conferinţa naţională „Centenar. Nicolae Iorga, Liga Culturală, Universitatea Populară de la Văleni şi muscelenii” – Protopopiatul Câmpulung Muscel (sala de festivităţi).
– 30 iulie 2019: Conferinţa naţională „Centenar. De la Nistru până la Tisa cu Regimentul 9 Vânători. Martirajul ofiţerilor Dabija, Rasoviceanu şi Cotenescu în închisorile comuniste” – Cercul Militar Câmpulung Muscel (sala de festivităţi).
– 01-03 septembrie 2019: Simpozionul Internaţional „Apel la memorie: victimele războaielor” (Ediţia a II-a) – Protopopiatul Câmpulung Muscel (sala de festivităţi).
– 12 septembrie 2019: Conferinţa naţională „Centenarul înfiinţării societăţii Cultul Eroilor. 12 septembrie 1919 – 12 septembrie 2019” – Liceul Teoretic Dan Barbilian, Câmpulung Muscel.
– 10-11 octombrie 2019: Conferinţa naţională „Centenar. Octavian Goga şi muscelenii” – Protopopiatul Câmpulung Muscel (sala de festivităţi).
– 21-22 noiembrie 2019: Simpozionul naţional „Centenar. Clerici români în Războiul de Întregire 1916-1919” – Sf. Mănăstire Nămăieşti.

„Nu am fi putut duce la bun sfârşit atât de multe manifestări cultural-ştiinţifice dacă nu am fi beneficiat de entuziasmul conferenţiarilor şi de sprijinul moral şi material determinant al unor sponsori generoşi şi al unor gazde primitoare, parteneri de ispravă, cărora ne vom adresa şi pe parcursul Anului Centenar 2020, în vederea organizării altor manifestări similare în condiţii cel puţin la fel de bune.

La orizont, o nouă provocare, onorantă, căreia dorim să îi facem faţă cu succes, pentru că viitorul aparţine nu doar celor demni şi verticali, ci şi celor ce îndrăznesc, celor care au curaj să facă ceva în viaţă nu doar pentru ei, ci şi pentru semenii lor, pentru moşii şi strămoşii lor, pentru ceea ce înseamnă rădăcinile lor viguroase”, spune publicistul Radu Petrescu Muscel – coordonatorul Centrului de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu”.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web