Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Ordin de începere a lucrărilor de modernizare pentru 11 străzi din Pucioasa

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, luna aceasta, ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului cu fonduri europene nerambursabile care vizează modernizarea infrastructurii rutiere şi amenajarea a două grădini publice, la stadion şi la gară.

Vor fi abordate, în ordine: Strada Stadionului; Grădina Stadionului; Aleea Ardealului – tronson 2; Aleea Ardealului – tronson 1; Bulevardul Garii; Strada Avram Iancu; Strada Libertăţii; Strada 1 Decembrie 1918; Strada Dacia; Strada Carierei; DC136A (Pucioasa sat) – tronson 1; DC136A (Pucioasa sat) – tronson 2; Grădina Gara (Parcul de la Gară).

„Prioritatea a fost stabilită în funcţie de necesarul de lucrări de apă şi canal pe care suntem nevoiţi să le facem înainte de începerea lucrărilor de asfaltare. Străzile vor fi complet reabilitate, inclusiv trotuarele şi şanţurile de preluare ape pluviale – acolo unde este cazul”, precizează primarul Constantin Ana.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, măsuri pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţii

Publicat

pe

Având în vedere pagubele înregistrate în judeţul Dâmboviţa pe cursul râurilor Ialomița, Argeș și Cricov, precum și de-a lungul afluenților acestora, urmare precipitaţiilor abundente din perioada mai-iunie, preşedintele CJ – Alexandru Oprea şi prefectul Antonel Jîjîie s-au întâlnit, ieri – 16 iulie 2019, cu directorii de la Apele Române, pentru a decide cele mai bune soluţii de intervenţie în zonele afectate.

Cele mai mari probleme sunt în comuna Iedera, astfel că s-a stabilit ca, în maximum două luni, să se execute lucrări de amenajare şi consolidare care să pună în siguranţă reţeaua de alimentare cu apă şi drumul local.

Reamintim că Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au întreprins demersuri către Guvern, pentru alocarea din fondul de rezervă a sumelor necesare refacerii obiectivelor de infrastructură care au fost afectate de calamităţi. De asemenea, administraţia judeţeană are în diferite faze de proiectare şi execuţie mai multe investiţii localizate de-a lungul principalelor râuri din judeţ.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Punct termic, transformat în centru de preparare a hranei pentru creşele din Târgovişte

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat lucrările de reabilitare şi punere în valoare a altui fost punct termic din oraş, clădire aflată în prezent într-o stare avansată de degradare. Ne referim la PT 5, de pe strada Transilvaniei din Micro VI, care va fi transformat într-un centru de pregătire a hranei pentru cele opt creşe din structura Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Târgovişte.

Investiţia este estimată la aproximativ 1 milion de lei şi este suportată integral din bugetul propriu al administraţiei publice locale.

„Termenul de execuţie este de 18 luni, dar sper să-l reducem la 9-10 luni. Prin acest proiect se rezolvă două probleme. Vom avea un spaţiu special de pregătire a hranei pentru creşe şi se rezolvă şi problema unei clădiri care se află într-un stare avansată de degradare în momentul de faţă.

Menţionez că avem pregătit şi proiectul pentru construcţia unui centru de autism, la punctul termic din Micro XI, de lângă Grădiniţa nr. 15. În momentul în care vom dispune de resurse financiare, vom demara şi acolo lucrările”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim că administraţia locală a amenajat un Club al Pensionarilor într-un fost punct termic din Micro VI (Zona Select), iar un punct termic din Micro III a fost cedat Consiliului Judeţean, care îl va transforma în bibliotecă de cartier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!