Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Primarul comunei Voineşti nu pleacă deputat în Parlamentul României

Publicat

pe

Gabriel Dănuţ Sandu, primarul comunei Voineşti, nu va pleca în Parlamentul României. Edilul, după ce a analizat cu atenţie, cu sufletul şi cu mintea, această oportunitate care l-ar fi dus, ce-i drept, mai în faţă pe eşicherul politic local şi naţional, a luat o decizie înţeleaptă, meritorie, salutată de concetăţenii săi, pe care ne-am dori să le vedem mai des la aleşii noştri care, de obicei, aleargă după funcţii şi poziţii.

Primarul de la Voineşti a renunţat la funcţia de deputat, care i-ar fi revenit ca urmare a plecării Rovanei Plumb la Bruxelles, în calitate de europarlamentar. Dănuţ Gabriel Sandu i-a trimis, astăzi, preşedintei organizaţiei PSD Dâmboviţa un document în care îşi exprimă clar dorinţa de renunţare la calitatea de candidat al alegerilor parlamentare din 2016, ales pe lista PSD în circumscripţia 16 Dâmboviţa.

Gambă a ales, aşadar, să rămână primar la Voineşti! Este un exemplu clar de om dedicat comunităţii, rostului pe care îl are acolo şi promisiunilor făcute celor care l-au ales.

Următorul pe lista PSD este edilul de la Braniştea, Marian Ţachianu.

ALEGERI

Neli Ion, singura femeie care candidează pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Președinta Organizației Dâmboviţa a Partidului Ecologist Român, Neli Ion, și-a anunțat astăzi, 14 august 2020, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște. Este, cel puțin până în prezent, singura femeie înscrisă în această cursă electorală.

Neli Ion a plecat din PNL, partid aflat la guvernare, pentru a se implica într-un proiect politic pornit de la zero, din dorința de a le arăta oamenilor că și în România se poate face politică altfel și îi cheamă alături pe toți cei care au idei și vor să schimbe societatea în care trăim. Stând pe margine, îi lăsăm pe alții să ne conducă viața!

„Am plecat din PNL la 1 martie 2020, când mi-am dat demisia din funcția de consilier local municipal, din funcția de consilier juridic la Senat și din membru al PNL. Nu am fost niciodată la un alt partid. Sunt înscrisă în PD din 1996, partid care, de-a lungul timpului și-a schimbat denumirea: PD, PDL, PNL.

Nu am plecat la ciolan, așa cum s-a comentat pe Facebook. Pentru cei care nu sunt foarte bine informați, vreau să spun că am plecat la 1 martie dintr-un partid – PNL – care era și este la guvernare, cu un procent, la momentul respectiv, de 40% și am venit la Partidul Ecologist Român, un partid care nu exista pe piața politică și avea un procent de 1%. Eu cred că trebuie să ai mult curaj să pleci pentru un proiect de la zero, pe care să-l dezvolți într-un timp atât de scurt și mai cred că unde am venit eu, de fapt, ciolanul nu există.

Nu am plecat la Partidul Ecologist Român pentru că nu mă băga cineva în seamă în politică. Am avut funcții de conducere. Am fost președinte la organizația de femei, am fost preşedinte la PNL Târgovişte, am fost vicepreşedinte în birourile județene ale PNL Dâmboviţa, am avut trei mandate de consilier județean, am avut un mandat de consilier local municipal. Știu administraţie și știu să fac politică.

Am nevoie, în proiectul în care am plecat, de cetățeni. Partidul Ecologist Român nu și-a propus să facă promisiuni. Nu o să mă uit în ochii cetățeanului să mint că voi face nu știu ce proiecte, că voi aduce nu știu ce aeronave… Nu voi minți electoratul. Vreau transparență în administrație, vreau proiecte noi, vreau să accesez fonduri europene și voi continua proiectele aflate în derulare.

Nu voi face politică aruncând în stânga și în dreapta cu noroi. Nu voi face politică de scandal. Dar, nici nu o să tac atunci când colegii mei, candidați în diverse localități, sunt amenințați să renunțe, că își vor pierde serviciile, că li se vor face dosare penale, că le vor fi închise magazinele. Nu voi tolera astfel de situații. Voi expune în presă aceste cazuri și voi depune și plângeri penale. Vreau să ne luptăm corect, nu cu amenințări”, a declarat Neli Ion.

Candidata Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște își va prezenta proiectul politic într-o conferință de presă viitoare. Neli Ion are alături oameni care știu administraţie, dar și tineri care nu au mai făcut politică până acum.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Clanurile de interlopi trebuie ținute în frâu, nu păzite la funeralii!

Publicat

pe

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, într-un text publicat pe Facebook, deplânge soarta polițiștilor români care, în afară de faptul că sunt dotați necorespunzător, au început să fie folosiți și la tot soiul de misiuni ciudate, care nu concordă deloc cu demnitatea și statul lor. Au ajuns oamenii legii, spune Ionel Petre, să facă de pază la înmormântările interlopilor.

„Am asistat zilele trecute la o situație care a depășit cu mult limita bunului simț, paza cu polițiști foarte bine echipați la funeraliile unui interlop, pe la căpătâiul căruia au trecut sute sau chiar mii de oameni, în contextul în care sunt atâția români care nu și-au putut lua rămas bun de la cei dragi, pentru că au respectat restricțiile impuse de autorități. Păi, asta este treaba autorităților, să păzească un defunct?

Acum, ni se prezintă un caz desprins parcă din filmele de acțiune în care sunt prezentate scene din istorie: niște scandalagii au tăiat cu coasa doi polițiști, în comuna Văcărești-Dâmbovița. Atenție, polițiști echipați cu pistoalele antice Carpați, pe care le-au folosit în ultimul ceas, văzând că viața le este pusă în pericol. Legislația în vigoare, relativă și cu foarte multe semne de întrebare, îi ține pe polițiști „departe” de arma legată la brâu. Majoritatea preferă să rezolve cazurile fără să scoată pistolul, decât să stea prin tribunale la procesele intentate pentru uzul de armă, procese în care sunt singuri în fața societății. De ce nu sunt susținuți oamenii din subordine, atunci când sunt nevoiți să salveze vieți omenești sau propriile vieți în fața infractorilor, care nu au niciun Dumnezeu? Mai mult decât atât, unde sunt noile pistoale Beretta, promise de ministrul Vela? Doar s-a pozat cu ele, iar reprezentanții legii sunt expuși în fața infractorilor cu mâinile goale?

Cum sunt posibile astfel de situații în secolul XXI? Ce s-a întâmplat cu respectul în fața autorităților? Vi se pare normal, domnule Ministru, să sară localnicii amețiți de aburii alcoolului la polițiști, așa cum sar la cei din anturajul lor? Vi se pare normal ca polițiștii să nu mai aibă niciun cuvânt de spus în fața cetățenilor? Este doar vina voastră, domnilor! Nu angajați doar persoane bine pregătite în domeniu, care să cunoască și să aplice legile ca la carte, ci vă mulțumiți să ocupați posturile cu oricine se încadrează în puținele cerințe pe care le aveți. Pregătirea agenților este precară și parcă se face pe repede înainte, deloc eficient.

Cei care sunt obișnuiți să încalce legea au identificat aceste puncte slabe și se pare că profită din plin de ele. Să nu mai vorbim că polițiștii se tem să folosească armele din dotare, pentru că imediat sunt arătați cu degetul că au făcut abuzuri. Nu sunt normale aceste situații și trebuie stopate imediat. Comportați-vă conform funcțiilor și gradelor deținute! Sunteți autoritățile care trebuie să vegheze la siguranța românilor! Faceți-vă datoria! Clanurile de interlopi trebuie ținute în frâu și pedepsite conform faptelor pe care le fac, nu păzite la funeralii! Treziți-vă! Societatea are nevoie de siguranță”!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!