Connect with us

ACTUALITATE

Klaus Iohannis a vizitat Centrul Renault de la Titu

Publicat

pe

Foto: Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat astăzi o vizită de lucru la Centrul Tehnic Renault de la Titu, judeţul Dâmboviţa. Şeful statului s-a întâlnit şi a purtat un dialog pe teme economice cu Thierry Bolore – directorul general al Grupului Renault Global.

„Ne aflăm împreună astăzi, aici, la Centrul Tehnic Titu, pentru a recunoaște contribuțiile Grupului Renault la dezvoltarea industriei românești de automobile.

Felicit conducerea companiei pentru modul în care a pus în valoare atuurile industriei auto naționale în cei 20 de ani de la preluarea Dacia. Mă refer atât la brandul Dacia, cât și la resursa umană, la școala tehnică românească și la specialiștii români din industria auto.

Legătura dintre Dacia și Renault se întinde de-a lungul a peste jumătate de secol, o colaborare de tradiție, care a devenit astăzi un autentic model de dezvoltare.

Pentru aceste realizări, am decis să decorez managementul Grupului Renault de la nivel global. Salut astfel angajamentul de a dezvolta în continuare industria auto românească, prin orientarea Dacia-Renault către un viitor inovativ.

Succesul Dacia este în egală măsură și al dumneavoastră, inginerii care ați proiectat aici, la Centrul Tehnic Titu, noul Duster, automobil produs zilnic în peste 1.000 de exemplare și care reprezintă astăzi cel mai bun ambasador al industriei noastre auto.

Este o realizare remarcabilă și țin să îi felicit pe toți angajații Dacia-Renault, pentru că, fără eforturile lor, aceste performanțe nu ar fi fost posibile.

În ultimul deceniu, prin consecvență și seriozitate, cifra de afaceri a Dacia s-a triplat, ajungând la aproape 6 miliarde de Euro, iar produsele Dacia reprezintă astăzi circa 7% din exporturile României.

Industria auto românească se caracterizează prin cea mai ambițioasă dinamică din Uniunea Europeană, România ajungând pe locul 8 în clasamentul constructorilor europeni de autoturisme. Salut aceste evoluții și vă doresc, în anii care urmează, rezultate tot mai bune!

Industria auto și industria IT reprezintă principalii vectori de competitivitate ai economiei noastre. Sunt încrezător că, prin strategii convergente, aceste două sectoare pot deveni vârfuri de lance pentru industria viitorului în țara noastră.

Nu este suficient ca doar inițiativa privată să funcționeze cu motoarele turate. Este nevoie și de sprijinul autorităților, prin politici publice care să susțină, nu doar la nivel declarativ, investițiile și competitivitatea.

Trebuie să dezvoltăm susținut infrastructura de transport, fără de care avem cu toții numai de pierdut. Într-o eră a concurenței acerbe în industrie și în inovare, centre precum cel în care ne aflăm astăzi sunt esențiale pentru a fi și a rămâne competitivi. Asemenea investiții oferă tinerilor specialiști din România șansa de a-și afirma creativitatea, dar și talentul, în aceleași condiții de performanță precum în țările dezvoltate.

Marile trenduri globale ale automobilului electric, ale automobilului autonom, constituie oportunități imense în industria globală, pe care inventica românească are capacitatea și trebuie să le fructifice.

Invit compania Renault să rămână un promotor al industriei auto românești. Exemplul de succes pe care îl reprezintă Grupul Renault arată de ce, pe o piață atât de competitivă, specialiștii români au suficiente motive să fie încrezători în șansele de dezvoltare profesională pe care le oferă țara noastră.Vă felicit pentru ceea ce faceți, spre binele durabil al industriei românești!”, a fost mesajul preşedintelui Iohannis la Centrul Renault de la Titu.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT