Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Klaus Iohannis a vizitat Centrul Renault de la Titu

Publicat

pe

Foto: Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat astăzi o vizită de lucru la Centrul Tehnic Renault de la Titu, judeţul Dâmboviţa. Şeful statului s-a întâlnit şi a purtat un dialog pe teme economice cu Thierry Bolore – directorul general al Grupului Renault Global.

„Ne aflăm împreună astăzi, aici, la Centrul Tehnic Titu, pentru a recunoaște contribuțiile Grupului Renault la dezvoltarea industriei românești de automobile.

Felicit conducerea companiei pentru modul în care a pus în valoare atuurile industriei auto naționale în cei 20 de ani de la preluarea Dacia. Mă refer atât la brandul Dacia, cât și la resursa umană, la școala tehnică românească și la specialiștii români din industria auto.

Legătura dintre Dacia și Renault se întinde de-a lungul a peste jumătate de secol, o colaborare de tradiție, care a devenit astăzi un autentic model de dezvoltare.

Pentru aceste realizări, am decis să decorez managementul Grupului Renault de la nivel global. Salut astfel angajamentul de a dezvolta în continuare industria auto românească, prin orientarea Dacia-Renault către un viitor inovativ.

Succesul Dacia este în egală măsură și al dumneavoastră, inginerii care ați proiectat aici, la Centrul Tehnic Titu, noul Duster, automobil produs zilnic în peste 1.000 de exemplare și care reprezintă astăzi cel mai bun ambasador al industriei noastre auto.

Este o realizare remarcabilă și țin să îi felicit pe toți angajații Dacia-Renault, pentru că, fără eforturile lor, aceste performanțe nu ar fi fost posibile.

În ultimul deceniu, prin consecvență și seriozitate, cifra de afaceri a Dacia s-a triplat, ajungând la aproape 6 miliarde de Euro, iar produsele Dacia reprezintă astăzi circa 7% din exporturile României.

Industria auto românească se caracterizează prin cea mai ambițioasă dinamică din Uniunea Europeană, România ajungând pe locul 8 în clasamentul constructorilor europeni de autoturisme. Salut aceste evoluții și vă doresc, în anii care urmează, rezultate tot mai bune!

Industria auto și industria IT reprezintă principalii vectori de competitivitate ai economiei noastre. Sunt încrezător că, prin strategii convergente, aceste două sectoare pot deveni vârfuri de lance pentru industria viitorului în țara noastră.

Nu este suficient ca doar inițiativa privată să funcționeze cu motoarele turate. Este nevoie și de sprijinul autorităților, prin politici publice care să susțină, nu doar la nivel declarativ, investițiile și competitivitatea.

Trebuie să dezvoltăm susținut infrastructura de transport, fără de care avem cu toții numai de pierdut. Într-o eră a concurenței acerbe în industrie și în inovare, centre precum cel în care ne aflăm astăzi sunt esențiale pentru a fi și a rămâne competitivi. Asemenea investiții oferă tinerilor specialiști din România șansa de a-și afirma creativitatea, dar și talentul, în aceleași condiții de performanță precum în țările dezvoltate.

Marile trenduri globale ale automobilului electric, ale automobilului autonom, constituie oportunități imense în industria globală, pe care inventica românească are capacitatea și trebuie să le fructifice.

Invit compania Renault să rămână un promotor al industriei auto românești. Exemplul de succes pe care îl reprezintă Grupul Renault arată de ce, pe o piață atât de competitivă, specialiștii români au suficiente motive să fie încrezători în șansele de dezvoltare profesională pe care le oferă țara noastră.Vă felicit pentru ceea ce faceți, spre binele durabil al industriei românești!”, a fost mesajul preşedintelui Iohannis la Centrul Renault de la Titu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dr. Vasi Rădulescu: 10 pași de urmat într-o criză de epilepsie

Publicat

pe

Vasi Rădulescu este unul dintre puținii doctori din România care fac, gratuit, educație medicală – pe Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, dar și prin intermediul unui site dedicat pe care l-a creat: leapșa de sănătate. A scris, totodată, și mai multe cărți în care medicina este „tradusă” pe înțelesul tuturor și care pot fi achiziționate la un preț foarte mic.

Ne-am oprit, astăzi, la materialul legat de epilepsie, afecțiune neurologică în care anumite zone din creier descarcă haotic impulsuri și se pierde starea de conștiență. Tu știi cum să ajuți o persoană care trece printr-o criză de epilepsie? Dr. Vasi Rădulescu ne prezintă 10 pași de urmat:

1. Păstrați-vă calmul. Criza poate fi severă, cu spasme ample, cu expectorații, cu căzătură puternică. Respirați adânc și interveniți prompt.

2. Dacă observați că persoana tinde să cadă, prindeți-o și lăsați-o ușor pe jos, să nu se lovească. O poziție laterală poate fi deosebit de utilă, pentru a nu aspira conținut din stomac, în caz de vărsătură.

3. Persoana în criză trebuie lăsată într-o poziție lejeră. Nu blocați spasmele cu brațele, ci lăsați criza să se desfășoare natural.

4. Asigurați-vă că persoana nu are ceva strâns pe gât sau torace și poate respira bine.

5. Nu-i introduceți nimic în gură! Cu atât mai puțin degetele. Limba nu și-o poate înghiți nimeni. În schimb, o contracție puternică a mandibulei poate cauza o mușcătură severă.

6. Uitați-vă la un ceas și vedeți câte minute ține criza. La peste 5, sunați imediat la 112. Veți suna și dacă există sufocare, cianoză (tendință de albăstrire a țesuturilor periferice) sau dacă persoana s-a lovit și sângerează.

7. În cazuri izolate, o criză severă poate genera stop cardiorespirator. Veți verifica respirația, eventual și pulsul la carotide, iar în caz de lipsă a acestor elemente veți începe imediat masajul cardiac extern și altcineva va anunța serviciul 112.

8. De cele mai multe ori, persoana își revine spontan. Stați aproape, calmați-o, oferiți-i apă, asigurați-vă că respiră bine.

9. Dacă persoana sau anturajul nu știe nimic de diagnosticul de epilepsie, recomandați prezentarea la un spital de neurologie, fără întârziere.

10. Crizele pot fi variate. La cele minore, doar cu absențe, fiți aproape și rămâneți vigilenți.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT