Conectați-vă cu noi

Argeș

12 ore de luptă cu focul! Incendiu violent la un fost restaurant din Piteşti

Publicat

pe

Foto: ISU Argeş

12 ore! Atât a durat intervenţia pompierilor argeşeni de stingere a incendiului care a cuprins, aseară, clădirea unui fost restaurant din municipiul Piteşti, cartier Tudor Vladimirescu.

La faţa locului au acţionat cinci echipaje cu cinci autospeciale cu apă și spumă, un echipaj cu o ambulanța SMURD de prim ajutor calificat, două autoscări, trei autospeciale de primă intervenție și comandă, un camion, o barcă și două motopompe de la Detașamentele de Pompieri Pitești, Bradu și Mioveni, dar și pompieri sosiți din timpul liber, din proprie inițiativă.

Incendiul s-a propagat și la o construcție din vecinătate, afectând parțial branșamentul la energia electrică, lampa de iluminat și parțial panoul sandwich de protecție.

Foto: ISU Argeş

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primar Pitești: Este important să simțim profund valorile care ne unesc

Publicat

pe

de

Este Ziua noastră Naţională, ziua în care ne sărbătorim patria, oriunde ne-am afla! Anul acesta este poate mai important decât oricând să ne reamintim și să simțim profund valorile care ne unesc și nu diferențele care ne dezbină!

Mai mult decât un simbol al sufletului românesc, drapelul tricolor este, pe 1 Decembrie 2020, speranța unei vieți normale, trăită în pace și demnitate, la care dorim să ne întoarcem după pandemie. La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Cristian Gentea,
Primar municipiul Pitești

Citește în continuare

ACTUALITATE

Radu Petrescu Muscel, 11 expoziții de fotografie în șase luni de pandemie

Publicat

pe

Astăzi – 27 noiembrie 2020, s-a întâmplat la Pitești, la Centrul Cultural, cea de-a 11-a expoziție itinerantă de fotografie istorică, realizată la inițiativa publicistului Radu Petrescu Muscel. 12 în 6 luni. Un demers cultural-istoric demn de toată aprecierea și prin prisma faptului că traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricții impuse pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus. Tema evenimentului de la Pitești: „Conferenţiari argeşeni şi musceleni la Vălenii de Munte”. Următoarea expoziție va fi la Oradea.

„Nicolae Iorga și colectivul care se ocupa de selectarea conferenţiarilor au invitat la Universitatea de Vară de la Vălenii de Munte șase profesori – doi din Argeș și patru din fostul județ Muscel, dintre care cinci profesori universitari si un profesor secundar – preotul Gheorghe Cotenescu. De remarcat faptul că patru dintre cei șase conferenţiari interbelici vor cunoaşte… „farmecul” temniţelor comuniste”, a precizat publicistul Radu Petrescu.

Cei şase invitați ai marelui Nicolae Iorga au susţinut, la Universitatea de Vară din Vălenii de Munte, 27 de conferinţe, astfel: Gheorghe Cotenescu – 13 (în perioada 1931-1943); Costin Petrescu – 7 (1929-1938); Victor Slăvescu – 2 (1937-1938); Radu Demetrescu Gyr – 2 (1937); Ion Chelcea – 2 (1935-1936); Florian Ştefănescu Goangă – o conferinţă (1922).

Cei patru profesori care au ajuns mai târziu deținuți politici sunt Gheorghe Cotenescu, Victor Slavescu, Radu Demetrescu Gyr și Florian Ștefănescu Goagă.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!