Connect with us

ADMINISTRAŢIE

DN 71 va fi modernizat, posibil la… sfântul aşteaptă!

Publicat

pe

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu a mai putut răbda să vadă manevrele ciudate efectuate de reprezentanţii Ministrului Transporturilor, în ceea ce priveşte proiectele de reabilitare a DN 71 şi DN 7, două căi rutiere deosebit de importante, care străbat judeţul Dâmboviţa şi de care este legată nemijlocit dezvoltarea economică şi socială a acestui judeţ.

Mai marii Ministerului Transporturilor, ba chiar şi politicieni de alt soi, care s-au tot perindat prin fruntea ministerelor implicate în acest proiect, vorbim aici şi de Mediu, au tot promis că, gata, încep lucrările, se urcă documentaţia pe SICAP, intrăm în faza achiziţiilor publice.

Aceste informaţii au avut efectul unor petarde, întrucât proiectul de reabilitare a DN 71, Bâldana-Târgovişte, a rămas în pom. Ne referim numai la el, fiindcă pe acest traseu supraaglomerat, la Ulmi, s-a deschis o mare capacitate de producţie.

Aşa după cum a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, pe data de 5 februarie anul curent, s-a spus că documentaţia este gata. De atunci şi până acum, această documentaţie a fost retrasă de 3-4 ori din diferite motive sau sub… diferite motive.

„Din punctul meu de vedere, consider că tergiversarea realizării acestei investiţii vitale pentru judeţul Dâmboviţa nu este de bun augur. Undeva, în jurul datei de 18-19 iulie, va fi inaugurat obiectivul industrial de la Ulmi. Va demara producţia efectivă a maşinilor de spălat, iar mijloacele auto care vor trebui să facă aprovizionarea cu materie primă sau să transporte produsele finite spre diferite destinaţii vor duce la blocarea traficului pe DN 71”, a declarat Alexandru Oprea.

Şeful administraţiei judeţene a propus celor din Ministerul Transporturilor o soluţie de rezolvare a acestei întârzieri impardonabile.

„Eu cred că această documentaţie poate fi împărţită în două, tronsonul Bâldana-Târgovişte, care înseamnă lărgirea la patru benzi, şi celălalt tronson, unde sunt necesare avize legate de soluţiile tehnice care vor fi adoptate, Târgovişte-Sinaia”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Sunt destule voci abilitate care susţin, bazându-se probabil pe nişte informaţii pertinente, că amânarea ridicării pe SICAP a documentaţiei pentru DN 71, când este sus, când este retrasă, se datorează lipsei de finanţare pentru acest proiect. Practic, se trage de timp, spre disperarea dâmboviţenilor care circulă din ce în ce mai greu pe acest tronson de drum, iar din cauza traficului aglomerat s-au cam înmulţit şi accidentele de circulaţie.

 

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT