Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

DN 71 va fi modernizat, posibil la… sfântul aşteaptă!

Publicat

pe

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu a mai putut răbda să vadă manevrele ciudate efectuate de reprezentanţii Ministrului Transporturilor, în ceea ce priveşte proiectele de reabilitare a DN 71 şi DN 7, două căi rutiere deosebit de importante, care străbat judeţul Dâmboviţa şi de care este legată nemijlocit dezvoltarea economică şi socială a acestui judeţ.

Mai marii Ministerului Transporturilor, ba chiar şi politicieni de alt soi, care s-au tot perindat prin fruntea ministerelor implicate în acest proiect, vorbim aici şi de Mediu, au tot promis că, gata, încep lucrările, se urcă documentaţia pe SICAP, intrăm în faza achiziţiilor publice.

Aceste informaţii au avut efectul unor petarde, întrucât proiectul de reabilitare a DN 71, Bâldana-Târgovişte, a rămas în pom. Ne referim numai la el, fiindcă pe acest traseu supraaglomerat, la Ulmi, s-a deschis o mare capacitate de producţie.

Aşa după cum a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, pe data de 5 februarie anul curent, s-a spus că documentaţia este gata. De atunci şi până acum, această documentaţie a fost retrasă de 3-4 ori din diferite motive sau sub… diferite motive.

„Din punctul meu de vedere, consider că tergiversarea realizării acestei investiţii vitale pentru judeţul Dâmboviţa nu este de bun augur. Undeva, în jurul datei de 18-19 iulie, va fi inaugurat obiectivul industrial de la Ulmi. Va demara producţia efectivă a maşinilor de spălat, iar mijloacele auto care vor trebui să facă aprovizionarea cu materie primă sau să transporte produsele finite spre diferite destinaţii vor duce la blocarea traficului pe DN 71”, a declarat Alexandru Oprea.

Şeful administraţiei judeţene a propus celor din Ministerul Transporturilor o soluţie de rezolvare a acestei întârzieri impardonabile.

„Eu cred că această documentaţie poate fi împărţită în două, tronsonul Bâldana-Târgovişte, care înseamnă lărgirea la patru benzi, şi celălalt tronson, unde sunt necesare avize legate de soluţiile tehnice care vor fi adoptate, Târgovişte-Sinaia”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Sunt destule voci abilitate care susţin, bazându-se probabil pe nişte informaţii pertinente, că amânarea ridicării pe SICAP a documentaţiei pentru DN 71, când este sus, când este retrasă, se datorează lipsei de finanţare pentru acest proiect. Practic, se trage de timp, spre disperarea dâmboviţenilor care circulă din ce în ce mai greu pe acest tronson de drum, iar din cauza traficului aglomerat s-au cam înmulţit şi accidentele de circulaţie.

 

ADMINISTRAŢIE

Conducerea CJ Dâmboviţa a luat la pas şantierele deschise în judeţ

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea şi vicepreşedintele Alin Manole au efectuat, astăzi şi ieri, vizite de lucru pe şantierele deschise în judeţ, pentru a verifica stadiul lucrărilor care se execută la infrastructura rutieră şi la cea de canalizare, după cum urmează:

– Comuna Brezoaele: Reabilitare DJ 601A, limită județ Giurgiu – Brezoaele – Slobozia Moară – Răcari, proiect în valoare de 9.218.207 lei, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL).

– Comuna Poiana: Lucrări de întreţinere periodică a drumurilor, mai precis covor asfaltic în lungime de aproximativ 4 km.

– Comuna Produleşti: Lucrări de reparaţii şi covor asfaltic pe o lungime de 2,4 km. De asemenea, se implementează şi un proiect de modernizare străzi prin asfaltare, finanţat prin PNDL II, în valoare de 7.075.740 lei.

– Comuna Hulubeşti: „Reabilitare DJ 702D, Dragomirești – Butoiu de Sus, km 11+970 – km 17+659”, proiect în valoare de 10.138.228 lei, cu un stadiu de execuție de 95%, și „Reabilitare și modernizare DJ 702D, Dragomirești – Hulubești”, în lungime de 5,2 km, având o valoare totală de 3.655.269 lei. În cazul celui de-al doilea obiectiv, lucrările de amenajare a șanțurilor dalate sunt mult întârziate, din cauza lucrărilor la obiectivul „Înființare rețea de canalizare și stație de epurare, în comuna Hulubești”.

„De asemenea, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a dorit să vadă și lucrările efectuate la cele două podețe din localitatea Butoiu de Jos (zona Botea), investiții realizate cu fonduri de la bugetul Primăriei Hulubești, în valoare de 65.000 lei, respectiv 100.000 lei”, se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

– Comuna Crângurile: Lucrări de asfaltare pe DJ 702A, unde în prezent, SC LDP SA realizează stratul doi de asfalt. Valoarea investiției este de 1.988.572 lei.

– Comuna Dragodana: Lucrări de asfaltare în satul Picior de Munte, derulate prin PNDLII. Investiţia va fi finalizată în cursul lunii septembrie.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Nu ridicaţi poalele înainte de a ajunge la râu! Replica preşedintelui CJ Dâmboviţa pentru liberalii nemulţumiţi

Publicat

pe

Şedinta extraordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa din această dimineaţă se anunţa a fi una furtunoasă, ţinând cont de reacţiile unor liberali pe reţelele de socializare cu privire la repartizarea unor sume de bani către unităţile administativ-terioriale. Dar, nu a fost aşa! Atmosfera, puţin încordată, însă nu s-a ieşit din uzul normalităţii.

Au apărut mici contre, stinse rapid, aşa cum s-au ivit, între preşedintele CJ – Alexandru Oprea şi consilierii PNL Aurelian Popa şi Gabriel Grozavu. Cei doi liberalii au vrut să afle, deşi se spusese înainte, care au fost criteriile care au stat la baza împărţirii banilor, fiindcă ei sunt convinşi că decizia acordării sumelor disproporţionat, în funcţie de cine conduce primăria, nu s-a luat la Consiliul judeţean, ci prin alte birouri de partid.

Aurelian Popa a dat şi exemple, respectiv comuna Răscăieţi care, deşi are o populaţie de puţin peste 2000 de locuitori şi doar trei proiecte, a primit bani mai mulţi decât un oraş. Preşedintele Oprea le-a răspuns că metodologia de împărţire a fost explicată deja şi că solicitările UAT-urilor au fost enorme, aşa încât a fost greu de mulţumit toată lumea care „a pierdut legătura cu solul”. Oricum, unul dintre criterii, a explicat şeful judeţului, a fost acela al ponderii populaţiei. Localităţiile conduse de primari liberali reprezintă doar 16/% din numărul total de locuitori ai judeţului, pe când comunele şi oraşele reprezentate de social-democraţi au peste 80% ca pondere.

Schimburile de replici au fost, pe alocuri, uşor ironice, ba chiar s-a încercat să fie şi comice, dar nu a ieşit până la capăt. A spus Grozavu că lucrurile merg aşa fiindcă în ţară au rămas „mici Dragnea” şi că PSD-ul are un comportament haiducesc. În sală, poporul PSD-ist a intrat un pic în rumoare la asemenea afirmaţii, dar situaţia s-a calmat repede.

Alexandru Oprea a avut şi el o replică nostimă, potrivită momentului de contradiţie: „nu ridicaţi poalele înainte de a ajunge la râu”, probabil pe fondul abordării de către liberali a unor probleme legate de buget, cu impact în viitor.

Cert este că proiectul privind repartizarea unor cote defalcate a trecut cu 18 voturi pentru şi cu abţinerea aleşilor PNL. După consumarea acestui punct, şedinţa a intrat în ape domoale. S-a votat aproape totul. Chiar şi deplasarea unei delegaţii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa la Viena pentru a discuta cu reprezentanţii companiei Doppelmayr privind posibilitatea asigurării unei consultanţe de specialitate în domeniul creării şi funcţionalităţii staţiunii turistice Padina-Peştera. Evident, consultanţa se va face pe bani mulţi. Şi despre rezultate ne cam îndoim… Dar încercarea moarte nu are!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!