Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

DN 71 va fi modernizat, posibil la… sfântul aşteaptă!

Publicat

pe

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu a mai putut răbda să vadă manevrele ciudate efectuate de reprezentanţii Ministrului Transporturilor, în ceea ce priveşte proiectele de reabilitare a DN 71 şi DN 7, două căi rutiere deosebit de importante, care străbat judeţul Dâmboviţa şi de care este legată nemijlocit dezvoltarea economică şi socială a acestui judeţ.

Mai marii Ministerului Transporturilor, ba chiar şi politicieni de alt soi, care s-au tot perindat prin fruntea ministerelor implicate în acest proiect, vorbim aici şi de Mediu, au tot promis că, gata, încep lucrările, se urcă documentaţia pe SICAP, intrăm în faza achiziţiilor publice.

Aceste informaţii au avut efectul unor petarde, întrucât proiectul de reabilitare a DN 71, Bâldana-Târgovişte, a rămas în pom. Ne referim numai la el, fiindcă pe acest traseu supraaglomerat, la Ulmi, s-a deschis o mare capacitate de producţie.

Aşa după cum a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, pe data de 5 februarie anul curent, s-a spus că documentaţia este gata. De atunci şi până acum, această documentaţie a fost retrasă de 3-4 ori din diferite motive sau sub… diferite motive.

„Din punctul meu de vedere, consider că tergiversarea realizării acestei investiţii vitale pentru judeţul Dâmboviţa nu este de bun augur. Undeva, în jurul datei de 18-19 iulie, va fi inaugurat obiectivul industrial de la Ulmi. Va demara producţia efectivă a maşinilor de spălat, iar mijloacele auto care vor trebui să facă aprovizionarea cu materie primă sau să transporte produsele finite spre diferite destinaţii vor duce la blocarea traficului pe DN 71”, a declarat Alexandru Oprea.

Şeful administraţiei judeţene a propus celor din Ministerul Transporturilor o soluţie de rezolvare a acestei întârzieri impardonabile.

„Eu cred că această documentaţie poate fi împărţită în două, tronsonul Bâldana-Târgovişte, care înseamnă lărgirea la patru benzi, şi celălalt tronson, unde sunt necesare avize legate de soluţiile tehnice care vor fi adoptate, Târgovişte-Sinaia”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Sunt destule voci abilitate care susţin, bazându-se probabil pe nişte informaţii pertinente, că amânarea ridicării pe SICAP a documentaţiei pentru DN 71, când este sus, când este retrasă, se datorează lipsei de finanţare pentru acest proiect. Practic, se trage de timp, spre disperarea dâmboviţenilor care circulă din ce în ce mai greu pe acest tronson de drum, iar din cauza traficului aglomerat s-au cam înmulţit şi accidentele de circulaţie.

 

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Investiții importante în localitățile din zona de sud a județului Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a efectuat astăzi, 12 aprilie 2021, o vizită de lucru pe șantierele din zona de sud a județului, pentru a se asigura că sunt respectate termenele asumate prin contract și că nu se face rabat de la calitate.

Prima oprire a fost la Mircea Vodă, pe DJ 722, unde se execută un pod în lungime de 23,5 m și parte carosabilă cu o lățime de 7,8 m. Investiția se ridicau la 1.824.331,44 lei. În acest moment, se execută infrastructura de susținere. A urmat, podul peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobești, de asemenea, o investiție nouă a Consiliului Județean Dâmbovița, în valoare totală de 4.676.359,58 lei. Construcția are lungimea de 21 m și lățimea de 7,8 m, iar până în prezent au fost montate grinzile pe cele două culei și se lucrează la placa de suprabetonare a căii de acces.

„Pulsul activității nu se poate simți mai bine decât la fața locului. Astfel de vizite vor continua și în perioada următoare, deoarece îmi doresc să fiu aproape de edilii dâmbovițeni, de proiectele pe care aceștia le au în derulare, astfel încât să putem identifica nevoile tuturor localităților județului Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ştefan.

Președintele CJ Dâmbovița a vizitat apoi mai multe obiective de investiții din comunele Sălcioara, Potlogi și Corbii Mari.

„În comuna Sălcioara, președintele Corneliu Ștefan a vrut să vadă cum decurg lucrările pe șantierele unde se construiesc școala cu clasele I-VIII, cu o capacitate de școlarizare de 235 locuri – investiție în valoare de 6.898.966,33 lei, finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și realizată în proporție de 35%, și grădinița cu program normal din localitate, cu o capacitate de școlarizare de 80 locuri – în cadrul unui proiect cu valoarea de 2.597.355,78 lei, finanțat de Ministerul Educației, unitate realizată în proporție de 80%.


La Potlogi, președintele Corneliu Ștefan a putut vedea stadiul în care se află construcția grădiniței cu program normal, în cadrul unui proiect în valoare de 2.570.962,79 lei, iar la Corbii Mari, construcția grădiniței cu program normal Ungureni, investiție în valoare de 2.570.962,79 lei, ambele proiecte fiind finanțate în cadrul Programului „Construcții Grădinițe Regiunea Sud – Muntenia”, ce are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023 și care prevede construirea și dotarea cu mobilier a 60 de grădinițe la nivel la național. În aceeași comună (nota redacției: Potlogi), primăria derulează, prin Compania Națională de Investiții, proiectul „Sală de sport școlară, 102 locuri, în satul Pitaru”, ce se va finaliza în luna spetembrie a acestui an.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au urmărit modul cum se derulează lucrările în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare cultural-turistică a monumentului istoric Biserica Adormirii Maicii Domnului – Strâmbeanu din Satul Pitaru, comuna Potlogi”, în baza unui contract în valoare de 7.977.832,71 lei, prevăzut a se finaliza în luna septembrie a anului în curs, și lucrările de reabilitare a căminului cultural Vlăsceni, care se realizează în cadrul unui proiect AFIR (PNDR), cu o valoare de 1.466.250,59 lei.

Tot în comuna Corbii Mari, din rândul unităților din domeniul educațional, și construcția școlii cu clasele 0-VIII din satul Corbii Mari (în valoare de 7.039.335,10 lei) și a școlii cu clasele 0-VIII din satul Ungureni (în valoare de 9.233.497,76 lei), ambele realizate din fonduri europene, au constituit un punct important al vizitei de lucru de astăzi”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a fost însoțit de administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu, Direcția Tehnică, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Dâmbovița, Radu Andi-Constantin, precum și de reprezentanții administrației publice locale din comunele în care se realizează proiectele de investiții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT