Conectați-vă cu noi

INFO UTIL

Pleci în concediu în afara ţării? Ia seama la recomandările poliţiştilor!

Publicat

pe

Interesați-vă din timp cu privire la legislația țării respective, procurați-vă adresele și numerele de telefon ale ambasadelor sau consulatelor României din țara în care urmează să mergeți. Aceste informații vă sunt puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro!

Este important să cunoașteți noutățile privind nivelul de siguranță, legile și obiceiurile din acea țară. Sunteți responsabili pentru orice încălcare a normelor legale locale, chiar dacă nu le cunoașteți.

Dacă urmează să călătoriți cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră treceți doar numele și numărul de telefon, nu si adresa sau alte date cu caracter personal.

Manifestați prudență în alegerea agenției de turism de la care urmează să achiziționați biletele pentru sejur. Nu vă lăsați atrași de prețurile tentante întrucât ofertele “generoase” pot fi înșelătoare.

Verificați agenția de turism. Pe site-ul Ministerului Turismului, la secțiunea Autorizare turism/Structuri autorizate, găsiți informații utile despre agențiile de turism licențiate.

În permanență, aveți grijă de bunurile dumneavoastră, nu le lăsați nesupravegheate sau în grija unor persoane necunoscute.

Nu este recomandat să vă aventurați în regiuni puțin populate, cu trafic turistic scăzut.

Atunci când alegeți să ajungeți la destinație cu mașina, parcați autoturismul în parcarea proprie a hotelului sau a pensiunii unde veți fi cazat. În cazul în care nu aveți parte de acest serviciu ori pur și simplu ieșiți seara în oraș cu mașina, lăsați autovehiculul în locuri sigure, în care este permisă parcarea. Nu lăsați la vedere bunuri de valoare.

Pentru ca grija banilor să nu vă umbrească vacanța, este util să știți dacă emițătorul cardului vostru are sucursale în stațiunea/orașul în care călătoriți sau dacă veți găsi bănci deschise în weekend.

Schimbați banii numai la unitățile bancare ori la schimburi valutare autorizate și nu vă lăsați atrași de cursul extrem de avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.

Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara țării este importantă, mai ales că unele destinații exotice impun condiții de sănătate speciale.

Sursa: IPJ Călăraşi

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INFO UTIL

Sfaturi utile pentru turiștii care urcă la munte în această perioadă

Publicat

pe

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peştera, din Munții Bucegi, le recomandă turiştilor care se aventurează pe munte în această perioadă să țină cont de următoarele sfaturi:
înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale;
să aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.);
– să plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;
– să folosiţi numai drumurile deschise circulației, traseele marcate și să urmăriţi marcajele de pe traseu;
– să apelaţi cu încredere la jandarmii montani şi salvamontiști, să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate;
– să respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 și 0749.034639 pot suna la 112 pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Tu știi ce trebuie să urmărești când cumperi măști de protecție? Sfaturi InfoCons

Publicat

pe

de

Foto arhivă

La achiziția măștilor atât din farmacie sau din alte puncte de comercializare trebuie să fim atenți să identificăm următoarele informații pe eticheta produselor, informații ce trebuie să fie în limba română:

– Instructiuni de utilizare;

– Compozitia materialului utilizat;

– Elementele de identificare si caracterizare: denumirea producatorului / importatorului / dstribuitorului și adresa sediului în România;

– Existența marcajului CE;

– Declarație de conformitate;

– Informații privind depozitarea;

– Lotul sau numarul seriei ori alt element care sa permita identificarea mastii;

– Menționarea mărimi măștii;

– Riscul impotriva careia sunt destinate sa protejeze;

– Mastile care sunt depozitate in cutii trebuie sa fie ambalate la set sau individual;

– Adresa de internet la care poate fi accesata declaratia de conformitate.

Cea mai simpla modalitate de a ne asigura ca o masca este conforma este verificarea cutiei de ambalare a acesteia pe care este obligatoriu a fi inscriptionat marcajul CE care asigura coformitatea cu standardul european SR EN 149:2001insotit de clasa FFP, sau marcajul N95 care asigura conformitatea cu standardul US National for Occupational Safety and Health (NIOSH) si orienteaza asupra capacitatii de filtrare.

De asemenea pe cutie mai trebuie inscriptionat pentru ce particule microbiene a fost testata masca, inclusiv existenta protectiei antivirale, dimensiunea particulelor filtrate si optional standardul de testare pentru verificarea eficientei de filtrare antibacteriena (SR-EN 14683/2019).

Pentru mastile chirurgicale, consumatorul poate verifica direct daca este alcatuita din trei straturi.

Sursa: InfoCons

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!