Conectați-vă cu noi

INFO UTIL

Pleci în concediu în afara ţării? Ia seama la recomandările poliţiştilor!

Publicat

pe

Interesați-vă din timp cu privire la legislația țării respective, procurați-vă adresele și numerele de telefon ale ambasadelor sau consulatelor României din țara în care urmează să mergeți. Aceste informații vă sunt puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro!

Este important să cunoașteți noutățile privind nivelul de siguranță, legile și obiceiurile din acea țară. Sunteți responsabili pentru orice încălcare a normelor legale locale, chiar dacă nu le cunoașteți.

Dacă urmează să călătoriți cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră treceți doar numele și numărul de telefon, nu si adresa sau alte date cu caracter personal.

Manifestați prudență în alegerea agenției de turism de la care urmează să achiziționați biletele pentru sejur. Nu vă lăsați atrași de prețurile tentante întrucât ofertele “generoase” pot fi înșelătoare.

Verificați agenția de turism. Pe site-ul Ministerului Turismului, la secțiunea Autorizare turism/Structuri autorizate, găsiți informații utile despre agențiile de turism licențiate.

În permanență, aveți grijă de bunurile dumneavoastră, nu le lăsați nesupravegheate sau în grija unor persoane necunoscute.

Nu este recomandat să vă aventurați în regiuni puțin populate, cu trafic turistic scăzut.

Atunci când alegeți să ajungeți la destinație cu mașina, parcați autoturismul în parcarea proprie a hotelului sau a pensiunii unde veți fi cazat. În cazul în care nu aveți parte de acest serviciu ori pur și simplu ieșiți seara în oraș cu mașina, lăsați autovehiculul în locuri sigure, în care este permisă parcarea. Nu lăsați la vedere bunuri de valoare.

Pentru ca grija banilor să nu vă umbrească vacanța, este util să știți dacă emițătorul cardului vostru are sucursale în stațiunea/orașul în care călătoriți sau dacă veți găsi bănci deschise în weekend.

Schimbați banii numai la unitățile bancare ori la schimburi valutare autorizate și nu vă lăsați atrași de cursul extrem de avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.

Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara țării este importantă, mai ales că unele destinații exotice impun condiții de sănătate speciale.

Sursa: IPJ Călăraşi

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Partenerul nou de viață nu este și părintele copilului – cum trebuie făcute prezentările?

Publicat

pe

de

Dacă pentru soți divorțul este o despărțire cruntă între trecut și viitor, în rândul copiilor începe să apară neliniștea și frica de necunoscut, de ce va fi și de ce se va întâmpla în viitor. Pentru că șocul este suficient de mare și pentru adulți, de cele mai multe ori pierd situația de sub control și uită cum ar trebui gestionate lucrurile atunci când vine vorba de copii.

Trebuie lămurit din start că divorțul nu doar că separă adulții familiei, ci îi are în prim plan și pe copii, cei ce sunt nevoiți, de cele mai multe ori, să trăiască sentimentul de iubire parentală cu fiecare părinte individual. Prin instanță și prin consiliere ulterioară totul se rezolvă, însă ce se întâmplă atunci când părintele care deține custodia copilului își reface viața?

Bucuria părintelui, nefericirea copilului?

Mai devreme sau mai târziu, orice adult trecut printr-ul divorț va încerca sau cel puțin își va dori să își refacă viața. Alegerile îi sunt în totalitate în mână. Își va dori să aleagă o nouă tipologie de relație, de căsnicie pentru a evita evenimentele care au dus la divorț în trecut. Cum reacționează copilul la toate?

Lucrurile sunt cu totul diferite de la un caz la altul. În acest cerc o mare importanță o prezintă relația părinte – copil, modul în care se înfățișează până în momentul de față. Probabil cu cât relația dintre părinte și copii este mai sudată, cu atât mai ușor îi va fi copilului să accepte noua filă de poveste din viața părintelui.

În cazul în care lucrurile nu sunt tocmai roz, respectiv părintele nu se descurcă cu gestionarea situației și efectiv nu găsește o modalitate prin care să îi prezinte copilului noul partener de viață, consilierea specializată este o recomandare.

Centrul Psihart este un reper pentru părinții aflați într-un astfel de episod dificil. Aici pot beneficia de ședințe de psihoterapie individuală, dar și de psihoterapie de grup. Consilierea parentală este de asemenea o recomandare într-o astfel de situație delicată. Un specialist în domeniu va fi în măsură să echilibreze balanța atunci când vine vorba de prezentarea noului partener de viață al părintelui, combinând astfel armonios așteptările fiecărei tabere.

Există viață de familie post divorț, însă cu un nou partener?

Părerile par a fi împărțite în acest sens. Oricum, o recomandare generală este cea de a nu grăbi lucrurile. Totul trebuie să vină de la sine, respectiv copiii să fie lăsăți să se apropie de bună voie de noul partener al părintelui.

În orice caz, tatăl sau mama nu pot fi niciodată înlocuiți, iar copiii simt cel mai bine acest lucru. Aceștia pot lua locul unui stâlp al încrederii pentru copii, însă doar dacă aceștia își dau acordul.

Fericirea pe care noul partener i-o oferă părintelui trecut prin divorț trebuie să rămână individuală. Există posibilitatea de a se transforma din fericire individuală în fericire comună, însă doar atunci când și copiii sunt de acord. Atât timp cât există armonie în noua viață de cuplu, respect și înțelegere atât cu copiii, cât și cu părintele trecut prin divorț, lucrurile nu au cum să meargă decât în direcția bună.

Mai multe detalii despre consilierea specializată ce poate fi de mare ajutor în scenariul anterior prezentat regăsesc cei interesați pe psihart.ro. (P)

Citește în continuare

ACTUALITATE

Probleme cu infiltrațiile? Importanța hidroizolației premium la o terasă sau un balcon

Publicat

pe

de

Scurgerile de apă la terase și balcoane nu sunt numai neplăcute din cauza daunelor pe care acestea le pot produce zidăriei, ci și pentru că pot cauza degradarea ireparabilă a structurii, dacă nu se acționează la timp.

Remedierea acestor tipuri de problemele trebuie efectuată de către o echipă de specialiști și nu de către o firmă de construcții care se ocupă cu „de toate”, întrucât în ceea ce privește impermeabilizarea, fiecare milimetru contează.

De multe ori, o singură scăpare este suficientă pentru ca întreaga lucrare să fie compromisă. Așa că indiferent dacă este vorba despre un bloc nou sau unul vechi, este esențial ca hidroizolației să i se acorde o atenție deosebită la detalii și să se folosească materiale moderne și fiabile.

Impermeabilizarea terasei – Etape importante

Dacă se apelează la specialiști, sunt șanse mari ca lucrările de impermeabilizare ale terasei să fie reușite. Inițial, se va face o evaluare a zonei, a stării suprafeței terasei și a condițiilor externe.

Se va inspecta starea pardoselii, elementele componente (unele trebuie supuse impermeabilizării, iar altele nu) și eventualele daune – fisuri, crăpături, alte puncte de infiltrare a apei.

Dacă există deja un sistem vechi de hidroizolație, acesta poate fi reparat și deci se aplică anumite tehnici în funcție de nivelul lucrării existente. Dacă este o construcție nouă (cu balcon, terasă), atunci se face o impermeabilizare completă.

Etapele de impermeabilizare la terasă sunt:
– Dacă terasa este cu suport de beton atunci se aplică șapa din beton semiumedă pe planșeu, apoi șapa nearmată cu panta de 1-2%; se face amorsarea stratului suport cu bitum tip solvent și aplicarea stratului din membrana bituminoasă, ce are perforații pentru ventilarea vaporilor
– Se aplică stratul din membrana bituminoasă din poliester, apoi stratul de termoizolație din polistiren extrudat și două straturi de șapă – unul semiumed de grosime 6-10 cm și unul armat cu fibre polipropilenice
– Se face amorsarea stratului suport cu bitum de tip solvent, apoi se aplică hidroizolația bituminoasă elastomerică din poliester și un strat de hidroizolație la final, care este din membrană bituminoasă elastomerică din poliester cu ardezie.

Evitarea scurgerilor de apă de pe terasă sau balcon

Pentru a preveni scurgerile de apă de pe terasă sau balcon, echipa trebuie să acorde atenție deosebită la detalii: praguri, îmbinări, canale de scurgere, tipul de pardoseală, îmbinarea materialelor folosite și așa mai departe. Uneori poate fi necesară și folosirea unor sisteme de impermeabilizare suplimentare, deoarece doar așa se pot elimina toate problemele existente.

Sistemul ideal de hidroizolații terase trebuie să asigure un strat sigur și eficient, care să nu permită pătrunderea umidității. Specialiștii respectă toate etapele unor lucrări profesionale, care sunt adecvate pentru terase și balcoane.

Pe lângă asta, specialistul are deja ochiul format și va putea descoperi și alte probleme ale imobilului. La blocuri se pot face numeroase lucrări de impermeabilizări și termoizolații.

Există tehnici moderne cu membrane de impermeabilizare care sunt realizate cu tehnologii inovatoare. Prin folosirea lor se asigură o barieră eficientă împotriva apei și umidității. (P)

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!