Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Delegaţie a Comisiei Europene, prezentă la evenimentul ADR Sud Muntenia de la Potlogi

Publicat

pe

Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia a organizat, astăzi – 5 iulie 2019, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, o conferinţă în cadrul căreia a fost prezentat stadiul de implementare a Programului Operațional Regional 2014–2020 la nivelul regiunii. La eveniment, au fost prezenţi şi membrii delegaţiei Comisiei Europene care au participat, ieri, la întâlnirea Comitetului de Monitorizare care s-a ţinut la Piteşti.

„Mulţumim Comisiei Europene pentru toate sfaturile pe care le-am primit. Va trebui să ne axăm pe impulsionarea beneficiarilor pentru a veni cu cereri de rambursare. Vom începe, de asemenea, activităţile de pla nificare pentru 2021-2027. Va trebui să pregătim din timp proiecte serioase, să le depunem imediat pe programele vor fi lansate”, a spus Liviu Muşat – directorul ADR sud Muntenia.

Invitaţia de a veni la Potlogi a fost lansată de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

Judeţul Dâmboviţa are 216 aplicaţii în cadrul POR 2014-2020, din 1.170 câte au fost depuse la nivelul Regiunii Sud Muntenia. Valoarea acestora se ridică la 1,5 miliarde de lei, din totalul de 7,5 miliarde de lei.

Astăzi, în cadrul evenimentului organizat la Potlogi, au fost semnate şi cinci contracte de finanţare, pentru proiecte care vor fi implementate în Moreni (6,66 milioane de lei pentru modernizare, extindere şi echipare Grădiniţa Nr. 4, singura cu program prelungit), Răcari (1,46 milioane de lei pentru reabilitarea termică a trei blocuri), Bezdead (9,4 milioane de lei pentru desfiinţare parţială, extindere, reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Gimnazială „Grigore Rădulescu”), Vişina (1,39 milioane de lei pentru modernizare, extindere şi dotare Grădiniţă sat Izvoru) şi Nucet (2,2 milioane de lei pentru înfiinţare grădiniţă în satul Nucet).

Valoarea totală a contractelor semnate astăzi este de aproximativ 22 milioane de lei.

„Suntem abia la jumătatea drumului. Acum începe adevărata provocare, aceea de a termina proiectele în timpul stabilit şi cu rezultatele aşteptate”, a concluzionat directorul ADR Sud Muntenia. 

La evenimentul de la Potlogi, alături de conducerea ADR Sud Muntenia şi de cea a CJ Dâmboviţa, au fost prezenţi: Rovana Plumb – europarlamentar şi preşedinte PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte la nivel naţional al partidului PRO România şi deputaţii Carmen Holban, Oana Vlăducă, Corneliu Ştefan şi Marian Ţachianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dr. Vasi Rădulescu: 10 pași de urmat într-o criză de epilepsie

Publicat

pe

Vasi Rădulescu este unul dintre puținii doctori din România care fac, gratuit, educație medicală – pe Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, dar și prin intermediul unui site dedicat pe care l-a creat: leapșa de sănătate. A scris, totodată, și mai multe cărți în care medicina este „tradusă” pe înțelesul tuturor și care pot fi achiziționate la un preț foarte mic.

Ne-am oprit, astăzi, la materialul legat de epilepsie, afecțiune neurologică în care anumite zone din creier descarcă haotic impulsuri și se pierde starea de conștiență. Tu știi cum să ajuți o persoană care trece printr-o criză de epilepsie? Dr. Vasi Rădulescu ne prezintă 10 pași de urmat:

1. Păstrați-vă calmul. Criza poate fi severă, cu spasme ample, cu expectorații, cu căzătură puternică. Respirați adânc și interveniți prompt.

2. Dacă observați că persoana tinde să cadă, prindeți-o și lăsați-o ușor pe jos, să nu se lovească. O poziție laterală poate fi deosebit de utilă, pentru a nu aspira conținut din stomac, în caz de vărsătură.

3. Persoana în criză trebuie lăsată într-o poziție lejeră. Nu blocați spasmele cu brațele, ci lăsați criza să se desfășoare natural.

4. Asigurați-vă că persoana nu are ceva strâns pe gât sau torace și poate respira bine.

5. Nu-i introduceți nimic în gură! Cu atât mai puțin degetele. Limba nu și-o poate înghiți nimeni. În schimb, o contracție puternică a mandibulei poate cauza o mușcătură severă.

6. Uitați-vă la un ceas și vedeți câte minute ține criza. La peste 5, sunați imediat la 112. Veți suna și dacă există sufocare, cianoză (tendință de albăstrire a țesuturilor periferice) sau dacă persoana s-a lovit și sângerează.

7. În cazuri izolate, o criză severă poate genera stop cardiorespirator. Veți verifica respirația, eventual și pulsul la carotide, iar în caz de lipsă a acestor elemente veți începe imediat masajul cardiac extern și altcineva va anunța serviciul 112.

8. De cele mai multe ori, persoana își revine spontan. Stați aproape, calmați-o, oferiți-i apă, asigurați-vă că respiră bine.

9. Dacă persoana sau anturajul nu știe nimic de diagnosticul de epilepsie, recomandați prezentarea la un spital de neurologie, fără întârziere.

10. Crizele pot fi variate. La cele minore, doar cu absențe, fiți aproape și rămâneți vigilenți.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT