Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mirosul de hazna de la blocurile din Răcari răzbate în sediul organizaţiei PSD

Publicat

pe

Astăzi, la Potlogi, Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari, cu siguranţă, a reuşit să o enerveze măcar un pic pe Rovana Plumb, lidera PSD Dâmboviţa, care, oricum, nu credem că era tocmai mulţumită, având în vedere faptul că, în sală, se aflau senatorul Adrian Ţuţuianu şi deputata Oana Vlăducă de la PRO România.

Profitând de prezenţa preşedintelul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, Caraveţeanu a lansat un apel la acesta, pentru a interveni pe lângă ADI Apă-Canal, pe lângă Compania de Apă, pentru a-l sprijini să cureţe subsolurile de la blocurile din Răcari, care, de 40 de ani, funcţionează pe post de hazna, sunt adevărate focare de infecţie.

Primarul de la Răcari a spus că nu vrea să politizeze întâlnirea şi nici discursul său, dar intervenţia unor factori pentru a-l ajuta să rezolve situaţia face bine şi unui anume partid care îşi are sediul la parterul unuia dintre blocuri şi unde răzbate mirosul greu de suportat, punându-le în dificultate activitatea politică. Era vorba, evident, de sediul PSD din Răcari.

La final, ca să mai detensioneze un pic atmosfera, Marius Caraveţeanu a oferit directorului ADR Liviu Muşat câteva suvenire: un tricou cu mesajul „I love Răcari”, pe care să-l îmbrace când merge la pescuit, o cană pe care era inscripţionat acelaşi mesaj şi drapelul României, pe care Liviu Muşat l-a primit cu căldură şi l-a sărutat.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Director de școală: Miniștrii nu și-au lăsat amprenta, ci talpa piciorului în educaţie!

Publicat

pe

Silvia Mareş, directorul Colegiului Naţional „Contantin Cantacuzino” Târgoviște şi preşedintă a organizaţiei de femei PRO România Dâmboviţa, a făcut o analiză dură a învăţământului românesc. Consideră profesoara că educaţia nu s-a debarasat de trecut, că toţi cei care vin la conducerea Ministerului de resort, evident pe filieră politică, nu reuşesc să ducă la capăt un proiect bun, ci doar experimenteză la nesfârşit.

În opinia Silviei Mareș, fiecare ministru şi-a lăsat în educaţie nu amprenta, ci „talpa piciorului”. Şi, uite aşa, în ultimii ani, „sistemul de învăţământ din România a făcut un pas înainte, doi laterali şi trei înapoi”.

Rezultatetele testelor de evaluare, examenele au relevat, trist, faptul că învăţământul din mediul rural este deosebit de slab, că 80% dintre elevii neşcolarizaţi sunt romi, 30% sunt analfabeţi funcţional şi că doar 24,5% dintre elevii de la sate merg mai departe la liceu. A mai spus Silvia Mareş că sistemul educaţional românesc este unul inflexibil şi parcă rămas undeva în secolul 19.

„Peste 82% din clădirile şcolilor au fost construite înainte de anii 70. În multe dintre ele lipsesc facilităţile de bază: apă, curent electric, canalizare, grupuri sanitare. Doar 36% dintre acestea au acces la internet”.

Reprezentata PRO România a mai precizat că neajunsurile în învăţământ pleacă şi de la managementul slab al unităţilor educaţionale, de la lipsa de stabilitate şi de incoerenţa legislativă. Pentru ca o şcoală să fie bună este nevoie de un manager bun. Iar învăţământul românesc, susţine Silvia Mareş, se află, conform unor studii, într-o criză de competenţă managerială.

Directoarea Colegiului Naţional „Contantin Cantacuzino” Târgoviște a spus, curajos, că este rezervată în ceea ce priveşte desfăşurarea la parametrii normali a cursurilor şcolare care se ţin online. Probleme multe, în acest sens, sunt în mediul rural. Afirmă profesoara că mai mult de 50% dintre cadrele didactice nu utilizează zilnic emailul.

„Atunci, mă întreb, cum au reuşit aceşti profesori să desfăşoare activităţi online? Unii dintre ei nu ştiau nici măcar să-şi descarce pe telefon aplicaţia zoom. Deci ce am putea să spunem despre activităţile online”?

Dascălul este sceptic în ceea ce priveşte pregătirea eficientă a copiilor pentru examenele care urmează, în aceste trei luni de pandemie, în această vacanţă prelungită. A mai remarcat Silvia Mareş că unele dintre subiectele pentru elevii care vor intra la examene, postate de Ministerul Educaţiei în ultima perioadă, sunt deosebit de dificile.

„S-au scos conţinuturile uşoare parcurse la început de semestru al doilea şi vor da evaluare naţională, bacalaureat, din unele mai grele, din anii anteriori, nefiind timp suficient pentru ca acestea să fie repetate”, a precizat directorul Colegiului Naţional Contantin Cantacuzino Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carieră militară încheiată cu onoare, după 26 de ani la Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița

Publicat

pe

Comanda IJJ Dâmbovița a organizat, la sediul instituției, un scurt moment festiv dedicat plt. adj. șef David Florinel, care a trecut în rezervă cu drept de pensie după 26 de ani de carieră militară. Subofițerul și-a desfășurat activitatea în domeniul pazei și protecției instituționale, în municipiul Târgoviște.

Pentru devotamentul, profesionalismul, constanța și loialitatea manifestate de-a lungul carierei, col. Viorel Matei, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, i-a acordat plt. adj. șef David Florinel o diplomă de onoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!