Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mirosul de hazna de la blocurile din Răcari răzbate în sediul organizaţiei PSD

Publicat

pe

Astăzi, la Potlogi, Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari, cu siguranţă, a reuşit să o enerveze măcar un pic pe Rovana Plumb, lidera PSD Dâmboviţa, care, oricum, nu credem că era tocmai mulţumită, având în vedere faptul că, în sală, se aflau senatorul Adrian Ţuţuianu şi deputata Oana Vlăducă de la PRO România.

Profitând de prezenţa preşedintelul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, Caraveţeanu a lansat un apel la acesta, pentru a interveni pe lângă ADI Apă-Canal, pe lângă Compania de Apă, pentru a-l sprijini să cureţe subsolurile de la blocurile din Răcari, care, de 40 de ani, funcţionează pe post de hazna, sunt adevărate focare de infecţie.

Primarul de la Răcari a spus că nu vrea să politizeze întâlnirea şi nici discursul său, dar intervenţia unor factori pentru a-l ajuta să rezolve situaţia face bine şi unui anume partid care îşi are sediul la parterul unuia dintre blocuri şi unde răzbate mirosul greu de suportat, punându-le în dificultate activitatea politică. Era vorba, evident, de sediul PSD din Răcari.

La final, ca să mai detensioneze un pic atmosfera, Marius Caraveţeanu a oferit directorului ADR Liviu Muşat câteva suvenire: un tricou cu mesajul „I love Răcari”, pe care să-l îmbrace când merge la pescuit, o cană pe care era inscripţionat acelaşi mesaj şi drapelul României, pe care Liviu Muşat l-a primit cu căldură şi l-a sărutat.

ACTUALITATE

Când pot fi anonimizate în declaraţiile de avere informaţiile privind veniturile

Publicat

pe

de

Declararea tuturor datelor și a informațiilor cuprinse în formularele declarațiilor de avere și de interese este obligatorie, procedura de completare și depunere fiind expres prevăzută de Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice;

Potrivit art. 29 din actul normativ menționat anterior, „nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 la 2000 lei. Agenția poate declanșa din oficiu procedura de evaluare”

Cu toate acestea, în cazurile în care există norme speciale sau clauze privind asigurarea confidențialității veniturilor declarantului sau ale membrilor familie sale, este obligatorie dovada acestor aspecte prin anexarea la declarația de avere a unei adeverințe salariale prin care se confirmă existența clauzei, respectiv indicarea normelor speciale care instituie obligația de confidențialitate, situație în care Agenția poate dispune anonimizarea informațiilor privind veniturile realizate.

Acest fapt se întemeiază pe imperativele art. 32 din Legea 176/2010 potrivit cărora „dispozițiile prezentei legi se completează cu cele ale Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii” precum și cu cele prevăzute de art. 17, art. 20, art. 26 și ale art. 163 alin. (1) din Codul Muncii privind clauza de confidențialitate, respectiv asigurarea confidențialității salariului.

În concret, persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaraţiile de avere şi interese din cadrul instituțiilor prevăzute de lege, vor transmite Agenției Naționale de Integritate odată cu copiile certificate ale declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese depuse, documentele care să ateste existența unei clauze de confidențialitate cu privire la veniturile realizate, urmând ca inspectorul de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate să dispună cu privire la anonimizare.

Agenția Națională de Integritate va dispune aplicarea dispozițiilor legale incidente în toate cazurile în care prevederile și procedurile menționate anterior nu sunt respectate.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmboviţeni, vi se pregăteşte ceva! Mai multe amenzi în 2020!

Publicat

pe

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Ppa, prezent la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, a uimit întreaga asistenţă prin discursul dur pe care l-a avut la adresa primarilor din Dâmboviţa.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a constatat, mâhnit, că edilii dâmboviţeni nu au onorat invitaţia ISU de a participa la această şedinţă.

Mai mult, Aurelian Popa a atras atenţia pompierilor că, anul trecut, conform datelor prezentate în bilanţ, controalele la diferiţi agenţi economici şi instituţii publice etc. s-au încheiat mai mult cu avertismente şi nu cu amenzi. Adică, în 2019, ISU a aplicat 4 sancţiuni contravenţionale şi 140 de avertismente.

Cifrele l-au nemulţumit profund pe prefectul Popa. A avut şi o explicaţie pentru acest rezultat. S-a văzut în sală, unde, probabil nemaifiindu-le teamă de organele de control ale statului, primarii nu au mai răspuns chemării la adunare.

„Nu au mai venit colegii să vadă eforturile pe care le faceţi dumnevoastă ca acest judeţ să fie bine poziţionat în cadrul ministerului”.

După ce le-a transmis mesajul de felicitare pentru întreaga activitate depusă în 2019, Aurelian Popa l-a rugat pe inspectorul şef ISU Dâmboviţa ca, în anul 2020, să aplice mai multe amenzi şi mai puţine avertismente.

Colonelul Mihăiţă Păun, şeful ISU Dâmboviţa, probabil puţin timporat sau doar neinspirat, a venit la microfon pentru a încheia întâlnirea şi a afirmat că a luat act de cele spuse de prefectul Aurelian Popa şi că o să se conformeze. Adică, să aplice mai multe amenzi!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT