Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Oamenii mor cu zile în Bucegi, fiindcă nu există ambulanță!

Publicat

pe

Foto arhivă

Un bucureștean de 66 de ani a căzut de la etajul 3 al unui hotel de pe Platoul Padina-Peştera din Munții Bucegi. Nu se cunosc cu exactitate cauzele accidentului produs în jurul orei 02:00 noaptea.

Primele indicii arată că acesta consumase băuturi alcoolice și se afla în stare de ebrietate, iar la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut de la balconul camerei în care era cazat. Nu este exclusă nici varianta unui act sinucigaş.
Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu multiple leziuni la Spitalul din Sinaia.
Ieri, o altă tragedie a umbrit zona montană a Bucegilor dâmbovițeni. Un alt bărbat de 61 de ani a decedat în urma unui infarct miocardic. Turistul se afla cu soția în zona Padina-Peştera, când, dintr-o dată, i s-a făcut rău și a căzut secerat la pământ.

Reamintim că, în cazul bătrânului căzut de la balconul unui hotel, ambulanța a ajuns la fața locului după o oră și jumătate, timp în care bărbatul a stat nemișcat în așteptarea salvatorilor. De la Sinaia, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, constatându-se că o coastă i-a străpuns unul dintre plămâni.

Hotelierii din zona Padina-Peştera au solicitat în nenumărate rânduri înființarea în zonă a unei stații de Ambulanță deservită de personal calificat. În caz de acută necesitate, se pierde timp prețios până ce sosește salvarea de la Pucioasa sau Sinaia.

Demersul a fost susținut de parlamentarii de Dâmbovița şi de conducerea Consiliului Județean, însă deocamdată nu s-a schimbat nimic.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Turist

    iulie 9, 2019 at 8:04 am

    Cum este posibil sa stea omul intins pe jos o ora si jumatate pana la sosirea ambulantei cand prima unitate de interventie in munte este, sau trebuia sa fie SALVAMONTUL.Ei sunt cei care acorda prim ajutor .Daca sunt de gasit sau daca se si pricep in astfel de cazuri.Ca omul nu avea doar o entorsa.Aici se vede capacitatea si cunostintele lor in interventie.Cu siguranta este loc si de mai bine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

70 de povești live pe Facebook, de Ziua Internaţională a Copilului

Publicat

pe

În ziua de 1 iunie 2020, între orele 10:00-18:00, copiii din România și Republica Moldova, dar și părinții și bunicii lor, sunt invitați să facă parte din povestea a 70 de bibliotecari din România și Republica Moldova, 70 de povești citite Live, pentru 70 de aniversări a Zilei Internaționale a Copilului în România!

Maratonul de Povești va cuprinde 70 dintre cele mai frumoase povești ale lumii, citite în direct, pe pagina de Facebook „70 de povești pentru copii”.

Dați Like paginii și intrați în această lume de poveste! De asemenea, distribuiți pagina – http://www.facebook.com/70-de-povești-pentru-copii-112379383824901http://www.facebook.com/70-de-povești-pentru-copii-112379383824901/ – pentru a-i aduce aproape și pe ceilalți copii iubesc poveștile.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ziaristul Cornel Nistorescu critică dură la adresa premierului Orban

Publicat

pe

Sursa foto: B1.ro

Renumitul jurnalist Cornel Nistorescu, într-un editorial publicat în „Cotidianul „, critică extrem de dur gestul premierul Ludovic Orban de a sfida o țară întreagă în plină stare de alertă, transformând sediul Guvernul României într-un spațiu de chef și petreceri. Iar asta se întâmplă în perioada în care tu, prim-ministru, ceri românilor să respecte legea, normele de distanțare, ba îi mai și ameninți cu amenzi extrem de mari. Cornel Nistorescu îi aseamănă pe toți cei adunați în jurul lui Orban cu o gașcă primitivă. Găsește gazetarul în fotografie parcă o imagine a unei reuniuni a mafioților din „Nașul”.

„Un instantaneu foto făcut cu un telefon dă în vileag mizeria lumii politice. La televizor și în fața publicului, niște bățoși importanți, preocupați, constructivi. În spatele cortinei, gășcari, primitivi, inculți, incompetenți, puși pe chefuri și bancuri proaste, pe mînărit și învîrtit țara pe lîngă legi. Fotografia seamănă cu o secvență de film cu bandiți. Parcă ar fi o întîlnirile de pe vremea prohibiției.

Așa arătau și reuniunile mafioților din Nașul, din Goodfellas. Mie mi se pare mai foarte apropiată de imaginea din Bar-Hotel din filmele cu Billy the Kid, cînd Billy cobora în salon de la dame.”Pe unde o luăm băieți?” Dacă fumează în Guvern, dacă dau pe gît whisky, bere și șampanie (un caraghios chiar bea bere în pahar de șampanie!) în sediul Guvernului, dacă stau răsturnați ca Nașul, ca Dillinger, ca șefii bandelor din periferia metropolelor, de ce să nu ne imaginăm că procedează la fel ca ei sau chiar mai rău. Dacă într-o fotografie încalcă vreo patru legi (să nu mai vorbim de penibila distanță socială de doi metri, obligatorie la plajă, dar nu la chefurile din Guvern) de ce nu ne-am imagina că în afara fotografiei mai încalcă cincizeci sau o sută. Dau contracte, întreabă cine este la rînd la achiziția de măști și medicamente? Cine strînge banii de la interlopi și de la distribuitorii de papaproae? De la cine să cumpărăm carne? Cine strînge banii pentru alegeri? Cît le cerem ălora care fabrică alcool? Încă mai circulă vestea că pe vremea unui prim-ministru, la Cabinet (placa turnantă a marilor afaceri) se făcea un milion de euro pe zi. Fostul primar al Clujului nu cobora din pat pentru 50.000 de euro! Care este media la guvernul Orban? Cît se face la cabinetul lui Bode pe zi sau pe săptămînă sau pe kilometru de asfalt?

Fotografia aceasta ne arată fața grosieră a celor care ne conduc. Trădează spiritul lor de aventurieri. De impostori, de cheflii, de oameni cu două fețe, una la microfon și cu obraz de pingea, în culise. Ludovic Orban, de ziua lui care e toată ziua, de cînd o lua ”pe bulan” pe Elena Udrea pînă azi, se face că guvernează și ne vinde brașoave.
Și ce dacă este o fotografie? Revoltător este felul în care Ludovic Orban face pe prostul. A greșit și el, ce mai!? O biată fotografie!
„Nu ştiu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acuma m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac. Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e”.

Pentru acest tupeu de a ignora legea și a se face că plouă în fața unei populații perplexate, numele lui Orban trebuie șters de pe lista guvernanților. Trădează mîrlănie, dispreț, nepăsare, lipsă de obraz, lipsă de respect pentru cetățeni, pentru alegători, chiar și inegalitate față de cîini. Un cîine vagabond în Piața Victoriei este înhățat și dus la padocuri. Un premier cu comportament de vagabond trebuie debarcat. Nu mai sunt necesare alte probe de loialitate, de onestitate, de respect față de lege. Ca să nu mai vorbim de eficiență.
România trăiește în două lumi. Una din fotografie în care se învîrt politicienii (inclusiv președintele Iohannis, absent de la petrecere) și alta, în care aleargă pentru ziua de mîine. Adică cealaltă parte a populației. Elena Ceaușescu îi numea ”viermii”. Pe vremea lui Ion Iliescu, li se zicea căpșunarii. Băsescu le zicea diasporenii. Acum se numesc sparangheliști, muncitori agricoli, votanți anti-comuniști și păcăliți de promisiuni politice.
Guvernanții din fotografia aniversară a lui Ludovic Orban ne arată că nu mai avem ce aștepta de la dînșii!”. (Editorial preluat integral din Cotidianul)

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!