Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Oamenii mor cu zile în Bucegi, fiindcă nu există ambulanță!

Publicat

pe

Foto arhivă

Un bucureștean de 66 de ani a căzut de la etajul 3 al unui hotel de pe Platoul Padina-Peştera din Munții Bucegi. Nu se cunosc cu exactitate cauzele accidentului produs în jurul orei 02:00 noaptea.

Primele indicii arată că acesta consumase băuturi alcoolice și se afla în stare de ebrietate, iar la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut de la balconul camerei în care era cazat. Nu este exclusă nici varianta unui act sinucigaş.
Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu multiple leziuni la Spitalul din Sinaia.
Ieri, o altă tragedie a umbrit zona montană a Bucegilor dâmbovițeni. Un alt bărbat de 61 de ani a decedat în urma unui infarct miocardic. Turistul se afla cu soția în zona Padina-Peştera, când, dintr-o dată, i s-a făcut rău și a căzut secerat la pământ.

Reamintim că, în cazul bătrânului căzut de la balconul unui hotel, ambulanța a ajuns la fața locului după o oră și jumătate, timp în care bărbatul a stat nemișcat în așteptarea salvatorilor. De la Sinaia, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, constatându-se că o coastă i-a străpuns unul dintre plămâni.

Hotelierii din zona Padina-Peştera au solicitat în nenumărate rânduri înființarea în zonă a unei stații de Ambulanță deservită de personal calificat. În caz de acută necesitate, se pierde timp prețios până ce sosește salvarea de la Pucioasa sau Sinaia.

Demersul a fost susținut de parlamentarii de Dâmbovița şi de conducerea Consiliului Județean, însă deocamdată nu s-a schimbat nimic.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Turist

    iulie 9, 2019 at 8:04 am

    Cum este posibil sa stea omul intins pe jos o ora si jumatate pana la sosirea ambulantei cand prima unitate de interventie in munte este, sau trebuia sa fie SALVAMONTUL.Ei sunt cei care acorda prim ajutor .Daca sunt de gasit sau daca se si pricep in astfel de cazuri.Ca omul nu avea doar o entorsa.Aici se vede capacitatea si cunostintele lor in interventie.Cu siguranta este loc si de mai bine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Echipajul judeţului Dâmboviţa, locul III la concursul naţional „Sanitarii Pricepuţi”

Publicat

pe

Echipa Şcolii Coresi din Târgovişte a câştigat locul III la competiţia naţională „Sanitarii Pricepuţi”, concurs organizat de Crucea Roşie Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul, ajuns la cea de-a 57 ediţie, s-a desfăşurat anul acesta în localitatea Poiana Pinului, din judeţul Buzău.

Ştefania Huţan, Rebeca Rădulescu, Ellen Forausberger, Andrei Teodor, Nicola Tomescu şi Rareş Muşat, colegi de clasă (a VIII-a) – diriginte prof. Florina Pletea şi îndrumător prof. de biologie Ionica Preda, s-au comportat admirabil în concursul care a necesitat vaste cunoştinţe teoretice în domeniul acordării primului ajutor, dar şi un exerciţiu practic.

La această competiţie au participat 55 de echipe de elevii de gimnaziu din 41 de filiale de Cruce Roşie din România.

Este un adevărat succes şi un premiu deosebit pentru adolescenţii târgovişteni care au dat dovadă de conlucrare şi sincronizare în toate situaţiile apărute în timpul competiţiei. De precizat că, din toamnă, câştigătorii de la „Sanitarii Pricepuţi” 2019 vor studia la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Montaniarzii dâmboviţeni, expediţie pe al doilea vârf al Bulgariei

Publicat

pe

Weekendul trecut, cinci montaniarzi dâmboviţeni – Ileana Bocanciu, Nicu Posta, Ionel Glodeanu, Gică Burlacu şi Ionuţ Dumitru, grupaţi în jurul Asociaţiei Chindia Jurasic Park, au plecat să cucerească Vihren, al doilea vârf ca înălţime din Bulgaria.

„Cazarea a fost rezervată în cocheta stațiune montană Bansko, aflată aproape de granița cu Grecia. Sâmbătă dimineața s-a urcat cu mașina la cabana Vihren (1972 m), apoi, per pedes, vârful Vihren (2914 m). Cam 1000 de metri diferență de nivel, alături de sute de alți turiști bulgari, dar și europeni (italieni, francezi, englezi, cehi etc.).

După 4 ore de ascensiune continuă, steagul României, alături de steagul Uniunii Europene a fluturat la simbolicul monument aflat pe vârf. A urmat o coborâre accentuată, pe o potecă amenajată cu lanțuri metalice, până sub alte vârfuri ale crestei, în şaua Premkata”, povesteşte Nicu Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

Montaniarzii dâmbovițeni se pot mândri că au cucerit, eșalonat, în timp, primele șase vârfuri din Bulgaria: Musala – 2925 m, Vihren – 2914 m, Kutelo 1 – 2908 m, Kutelo 2 – 2907 m, Malka Musala – 2902 m şi Banski Suhodol – 2884 m.

După tura alpină din weekendul 19-21 iulie, vor urma patru tabere în zona Bucegi, iar pentru luna septembrie se fac demersuri pentru o nouă expediție în cadrul TOP 28, cucerirea celui mai înalt vârf din Portugalia, Pico (2351 m).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!