Connect with us

ACTUALITATE

Oamenii mor cu zile în Bucegi, fiindcă nu există ambulanță!

Publicat

pe

Foto arhivă

Un bucureștean de 66 de ani a căzut de la etajul 3 al unui hotel de pe Platoul Padina-Peştera din Munții Bucegi. Nu se cunosc cu exactitate cauzele accidentului produs în jurul orei 02:00 noaptea.

Primele indicii arată că acesta consumase băuturi alcoolice și se afla în stare de ebrietate, iar la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut de la balconul camerei în care era cazat. Nu este exclusă nici varianta unui act sinucigaş.
Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu multiple leziuni la Spitalul din Sinaia.
Ieri, o altă tragedie a umbrit zona montană a Bucegilor dâmbovițeni. Un alt bărbat de 61 de ani a decedat în urma unui infarct miocardic. Turistul se afla cu soția în zona Padina-Peştera, când, dintr-o dată, i s-a făcut rău și a căzut secerat la pământ.

Reamintim că, în cazul bătrânului căzut de la balconul unui hotel, ambulanța a ajuns la fața locului după o oră și jumătate, timp în care bărbatul a stat nemișcat în așteptarea salvatorilor. De la Sinaia, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, constatându-se că o coastă i-a străpuns unul dintre plămâni.

Hotelierii din zona Padina-Peştera au solicitat în nenumărate rânduri înființarea în zonă a unei stații de Ambulanță deservită de personal calificat. În caz de acută necesitate, se pierde timp prețios până ce sosește salvarea de la Pucioasa sau Sinaia.

Demersul a fost susținut de parlamentarii de Dâmbovița şi de conducerea Consiliului Județean, însă deocamdată nu s-a schimbat nimic.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

 1. Turist

  9 iulie 2019 at 8:04

  Cum este posibil sa stea omul intins pe jos o ora si jumatate pana la sosirea ambulantei cand prima unitate de interventie in munte este, sau trebuia sa fie SALVAMONTUL.Ei sunt cei care acorda prim ajutor .Daca sunt de gasit sau daca se si pricep in astfel de cazuri.Ca omul nu avea doar o entorsa.Aici se vede capacitatea si cunostintele lor in interventie.Cu siguranta este loc si de mai bine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Kaufland România explică cum sunt îmbunătățite ouăle cu vitaminele D și E

Publicat

pe

De

Echipa Kaufland România a trimis pe adresa de e-mail a redacției noastre un răspuns la întrebarea pe care am pus-o în articolul din data de 16 iulie 2024′: „PERPLEX. Ofertă de supermarket: ouă îmbunătățite cu vitaminele D și E! Cum adică?”, pe care vă invităm să-l citiți:

„Conform informațiilor furnizate de producătorul Aviputna, ouăle îmbogățite cu vitaminele D3 și E sunt rezultatul unei cercetări ample și al unei colaborări cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală. Aceste produse nu sunt supuse unor tratamente invazive, ci sunt obținute prin inovații în alimentația păsărilor, asigurând astfel un aport suplimentar de vitamine esențiale pentru sănătatea consumatorilor.

Informațiile despre produsele Aviputna sunt disponibile atât pe site-ul oficial, cât și prin scanarea codului QR de pe ambalaj, oferind detalii complete și transparente. De asemenea, ouăle au fost recunoscute pentru calitatea și gustul lor, fiind premiate cu „Superior Taste” la Bruxelles, alături de alte distincții obținute pentru gama „Din Ogradă” – precizează Kaufland România.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

 • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
 • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
 • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
 • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

 • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
 • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite