Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Oamenii mor cu zile în Bucegi, fiindcă nu există ambulanță!

Publicat

pe

Foto arhivă

Un bucureștean de 66 de ani a căzut de la etajul 3 al unui hotel de pe Platoul Padina-Peştera din Munții Bucegi. Nu se cunosc cu exactitate cauzele accidentului produs în jurul orei 02:00 noaptea.

Primele indicii arată că acesta consumase băuturi alcoolice și se afla în stare de ebrietate, iar la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut de la balconul camerei în care era cazat. Nu este exclusă nici varianta unui act sinucigaş.
Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu multiple leziuni la Spitalul din Sinaia.
Ieri, o altă tragedie a umbrit zona montană a Bucegilor dâmbovițeni. Un alt bărbat de 61 de ani a decedat în urma unui infarct miocardic. Turistul se afla cu soția în zona Padina-Peştera, când, dintr-o dată, i s-a făcut rău și a căzut secerat la pământ.

Reamintim că, în cazul bătrânului căzut de la balconul unui hotel, ambulanța a ajuns la fața locului după o oră și jumătate, timp în care bărbatul a stat nemișcat în așteptarea salvatorilor. De la Sinaia, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, constatându-se că o coastă i-a străpuns unul dintre plămâni.

Hotelierii din zona Padina-Peştera au solicitat în nenumărate rânduri înființarea în zonă a unei stații de Ambulanță deservită de personal calificat. În caz de acută necesitate, se pierde timp prețios până ce sosește salvarea de la Pucioasa sau Sinaia.

Demersul a fost susținut de parlamentarii de Dâmbovița şi de conducerea Consiliului Județean, însă deocamdată nu s-a schimbat nimic.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Turist

    iulie 9, 2019 at 8:04 am

    Cum este posibil sa stea omul intins pe jos o ora si jumatate pana la sosirea ambulantei cand prima unitate de interventie in munte este, sau trebuia sa fie SALVAMONTUL.Ei sunt cei care acorda prim ajutor .Daca sunt de gasit sau daca se si pricep in astfel de cazuri.Ca omul nu avea doar o entorsa.Aici se vede capacitatea si cunostintele lor in interventie.Cu siguranta este loc si de mai bine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

S-a deschis o nouă sesiune de depunere cereri pentru prima împădurire

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: primariaslanicmoldova.ro)

13 decembrie 2019, ora 14:00, este termenul până la care se primesc cereri de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” – informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dâmboviţa.

Alocarea financiară pentru cea de-a patra sesiune este de 15.000.000 euro. Condițiile privind depunerea și selectarea cererilor de sprijin, respectiv semnarea angajamentelor multianuale, pot fi consultate pe site-ul APIA. (Link aici).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prim-adjunctul de la IJJ Argeş, lector în cadrul Centrului de Excelenţă NATO din Italia

Publicat

pe

Prim-adjunctul inspectorului șef al IJJ Argeș, col. Toma Marius-Cezar, a fost selectat să fie lector în cadrul Centrului de Excelenţă NATO pentru Operații de Stabilitate din Vicenza, Italia, care organizează, în perioada 16-20 septembrie 2019, un nou curs de pregătire. Col. Toma Marius-Cezar nu este la prima activitate de acest gen.

Este licenţiat în ştiinţe juridice şi ştiinţe economice. De asemenea, a urmat cursuri post-universitare în domeniile ştiinţe penale, securitate naţională şi teologie. În Jandarmerie a intrat în anul 2000, când a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti. A fost pe rând comandant de pluton, ofiţer specialist, împuternicit prim-adjunct şi, din anul 2016, prim-adjunct. Pentru o perioadă de două luni, în anul 2017, a fost desemnat să îndeplinească atribuţiile inspectorului şef al IJJ Argeş.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!