Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

S-a dat startul reconstrucţiei stadionului „Eugen Popescu” din Târgovişte

Publicat

pe

Iniţiativa Primăriei Târgovişte de a se angaja în reconstrucţia stadionului municipal, că doar de o simplă reabilitare nu poate fi vorba din moment ce demolezi jumătate din tribune, plus restul modificărilor, este una de lăudat. Asta în ciuda faptului că investiţia pentru acest proiect, care, cel puţin pe planşă, arată bine, se ridică la aproximativ 6 milioane de euro.

Nu este vorba de fonduri nerambursabile, ci de bani de la buget şi de angajarea unor credite bancare. Cert este că, dacă edilii au crezut de cuviinţă că trebuie să demareze realizarea unui astfel de obiectiv, este clar că mult visatul stadion care ar trebui să apară în zona fostei unităţi militare de la gară rămâne un vis încă îndepărtat.

Târgoviştea, chiar dacă duce încă lipsă de componente socio-culturale care să ne înfrumuseţeze şi să ne facă viaţa mai uşoară, mai civilizată, are nevoie urgent de un stadion nou. Spunem asta, în condiţiile în care echipa de fotbal a oraşului, Chindia, deşi s-a pregătit în condiţii improprii de antrenament, a reuşit să se impună şi să intre după mulţi, mulţi ani în Liga 1, grupa elitelor fotbalului românesc.

Astăzi, în prezenţa primarului Cristian Daniel Stan, a celor doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, şi a altor reprezentanţi ai autorităţii publice, s-a deschis, pe bune, şantierul de la stadionul „Eugen Popescu”. Adică, picamerul a intrat cu forţă în structura de beton a tribunei de aproape 70 de ani. Edilii municipiului sunt optimişti, propunându-şi ca execuţia să nu dureze mai mult de 10 luni.

„Astăzi, marcăm un moment istoric pentru ceea ce înseamnă fotbalul târgoviştean. Pentru prima dată în istoria acestui stadion, iată că debuteză un proiect de reconstrucţie a acestei arene sportive, cea mai importantă din municipiul Târgovişte şi din judeţul Dâmboviţa. Astăzi, dăm startul lucrărilor care vor transforma total stadionul «Eugen Popescu».

Din ceea ce vedeţi în acest moment nu va mai rămâne decât o parte din actuala tribună întâi, dar şi aceasta va intra în reabilitare. Tribuna a doua va fi dărâmată, urmând ca, în locul ei, să fie construită o tribună nouă, de la zero, o tribună care va asigura toate condiţiile necesare, atât pentru spectatori, cât şi pentru presă, pentru oficiali, arbitri etc”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Noul stadion târgoviştean, când va fi gata, va dispune şi de instalaţie video şi de sonorizare, precum şi de nocturnă. De asemenea, gazonul va fi refăcut.

„Este vorba de o intervenţie majoră, substanţială. Nu va mai fi nimic care să semene cu ce există acum la acest stadion”.

ACTUALITATE

Echipajul judeţului Dâmboviţa, locul III la concursul naţional „Sanitarii Pricepuţi”

Publicat

pe

Echipa Şcolii Coresi din Târgovişte a câştigat locul III la competiţia naţională „Sanitarii Pricepuţi”, concurs organizat de Crucea Roşie Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul, ajuns la cea de-a 57 ediţie, s-a desfăşurat anul acesta în localitatea Poiana Pinului, din judeţul Buzău.

Ştefania Huţan, Rebeca Rădulescu, Ellen Forausberger, Andrei Teodor, Nicola Tomescu şi Rareş Muşat, colegi de clasă (a VIII-a) – diriginte prof. Florina Pletea şi îndrumător prof. de biologie Ionica Preda, s-au comportat admirabil în concursul care a necesitat vaste cunoştinţe teoretice în domeniul acordării primului ajutor, dar şi un exerciţiu practic.

La această competiţie au participat 55 de echipe de elevii de gimnaziu din 41 de filiale de Cruce Roşie din România.

Este un adevărat succes şi un premiu deosebit pentru adolescenţii târgovişteni care au dat dovadă de conlucrare şi sincronizare în toate situaţiile apărute în timpul competiţiei. De precizat că, din toamnă, câştigătorii de la „Sanitarii Pricepuţi” 2019 vor studia la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Montaniarzii dâmboviţeni, expediţie pe al doilea vârf al Bulgariei

Publicat

pe

Weekendul trecut, cinci montaniarzi dâmboviţeni – Ileana Bocanciu, Nicu Posta, Ionel Glodeanu, Gică Burlacu şi Ionuţ Dumitru, grupaţi în jurul Asociaţiei Chindia Jurasic Park, au plecat să cucerească Vihren, al doilea vârf ca înălţime din Bulgaria.

„Cazarea a fost rezervată în cocheta stațiune montană Bansko, aflată aproape de granița cu Grecia. Sâmbătă dimineața s-a urcat cu mașina la cabana Vihren (1972 m), apoi, per pedes, vârful Vihren (2914 m). Cam 1000 de metri diferență de nivel, alături de sute de alți turiști bulgari, dar și europeni (italieni, francezi, englezi, cehi etc.).

După 4 ore de ascensiune continuă, steagul României, alături de steagul Uniunii Europene a fluturat la simbolicul monument aflat pe vârf. A urmat o coborâre accentuată, pe o potecă amenajată cu lanțuri metalice, până sub alte vârfuri ale crestei, în şaua Premkata”, povesteşte Nicu Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

Montaniarzii dâmbovițeni se pot mândri că au cucerit, eșalonat, în timp, primele șase vârfuri din Bulgaria: Musala – 2925 m, Vihren – 2914 m, Kutelo 1 – 2908 m, Kutelo 2 – 2907 m, Malka Musala – 2902 m şi Banski Suhodol – 2884 m.

După tura alpină din weekendul 19-21 iulie, vor urma patru tabere în zona Bucegi, iar pentru luna septembrie se fac demersuri pentru o nouă expediție în cadrul TOP 28, cucerirea celui mai înalt vârf din Portugalia, Pico (2351 m).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!