Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Reacţie în lanţ la PSD Dâmboviţa. Conferinţa de alegeri nu mai poate fi ignorată de Bucureşti!

Publicat

pe

Apar din ce în ce mai multe voci în PSD Dâmboviţa care, după eliminarea de pe scena politică a lui Liviu Dragnea şi a lui Codrin Ştefănescu, susţinători puternici ai europarlamentarei Rovana Plumb instalată printr-un vot deschis la conducerea organizaţiei, sub supravegherea atentă a celor doi foşti grei, vor acum conferinţă de alegeri.

Tonul pentru această mini insurecţie a fost dat de câţiva lideri locali care, prin atitudinea lor, prin poziţiile adoptate, ba chiar dându-şi demisia din funcţiile deţinute, vor să se revină la activitatea politică, la relaţiile interne, în conformitate cu statutul partidului.

Astăzi, primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, care, teoretic, îndeplineşte şi funcţia de secretar executiv al PSD Dâmboviţa, a declarat, cu subiect şi predicat, că se impune organizarea unei Conferimţe judeţene extraordinare de alegeri.

Până acum edilul municipiului, liderul celei mai mari organizaţii social-democrate din judeţ, nu a ieşit la rampă cu nicio luare de poziţie oficială vizavi de situaţia din partid. Gestul de astăzi al edilului Cristian Daniel Stan trimite un impuls important de revenire la normalitate poporului PSD-ist. Este clar că intenţia celor care vor conferinţă judeţeană de alegeri nu este aceea de a întări poziţia Rovanei Plumb şi a celor din jurului ei, ci dimpotrivă, de a o elimina, statutar, prin vot secret, şi de a instala în fruntea organizaţiei o echipă pur locală.

„Mă raliez și eu colegilor mei care au spus că este nevoie de o Conferință extraordinară până în alegerile prezidențiale și la Dâmbovița. Sigur, decizia se va lua la nivelul organizației… În primul rând, trebuie discutat de cristalizarea unei echipe de conducere care să fie echilibrată, reprezentată pe toate zonele. Cred că ar mai trebui stabilite niște măsuri organizatorice care să țină de pregătirea alegerilor prezidențiale, dar și de alegerile locale de anul viitor…

Cred că de pe acum trebuie să înceapă identificarea și cristalizarea echipelor de consilieri locali, candidați la primării, pentru anul viitor. Cred, de asemenea, că trebuie să se stabilească candidatul la Consiliul Județean. Este un lucru deosebit de important. Toate acestea ar trebui să se întâmple și în urma unor cercetări sociologice pe care organizația ar trebui să le facă, astfel încât să se identifice persoanele care au cele mai bune șanse, din punct de vedere electoral, să intre în alegerile locale de la începutul verii anului viitor. Voi spune în forurile statutare că este nevoie de o Conferință județeană”, a declarat Cristian Daniel Stan.

Preşedintele PSD Târgovişte a mai lansat o bombă care să spulbere credibilitatea Rovanei Plumb şi a celor care fac acum jocurile în PSD Dâmboviţa. Cristian Daniel Stan a afirmat că ultimele alegeri din filială (nota redacţiei: organizate înainte de europarlamentare, la porunca liderului Dragnea şi a secretarului general Codrin Ştefănescu) au fost mai mult un exerciţiu de imagine util în campania electorală care tocmai se declanşa, nu o conferinţă de alegeri în adevăratul sens al cuvântului.

Surprinzător! La aceeaşi conferinţă de presă, primarul comunei Niculeşti, Dorinel Soare, vicepreşedinte al organizaţiei, considerat de mulţi a fi unul dintre susţinătorii fideli ai Rovanei Plumb, a pledat, de asemenea, că este nevoie de o conferinţă de alegeri în PSD Dâmboviţa. Soare a mărturisit, poate fără să vrea, că ştie că mai mulţi social-democraţi de forţă din judeţ au semnat nişte tabele prin care s-a cerut analiza rezultatelor de la europarlamentare din luna mai şi alegeri statutare în partid!

„Susțin votul secret, așa spune Statutul, este obligatoriu acest lucru… Ultima dată s-a votat deschis. Așa s-a decis atunci la București. S-a spus că asta este procedura și facem acest lucru. La un moment dat trebuie să te pliezi și pe majoritate. Nu puteam să mă ridic acolo și să spun că nu este statutar. Una peste alta, eu vreau să-i asigur pe membrii noștri se partid că, atâta timp cât voi fi în organizația județeană, tot ceea ce voi face va fi pentru unitatea partidului, pentru binele tuturor”, a precizat Dorinel Soare.

Totul depinde acum de Viorica Dăncilă, preşedinta partidului, şi de decizia care se va lua în CEX în legătura cu organizarea unei conferinţe extraordinare de alegeri la PSD Dâmboviţa. Ţinând cont de faptul că această solicitare se amplifică şi este justă, Viorica Dăncilă, care a dovedit până acum că vrea să schimbe modul de lucru şi de relaţionare în partid, că vrea să repună statutul PSD în drepturi, nu ar trebui să se opună. Ar fi şi neproductiv din punct de vedere politic şi electoral ca alegerile prezidenţiale să găsească organizaţia PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai importante din ţară, în tensiune şi dezordine.

Dâmboviţa

Rovana Plumb a sunat adunarea pentru poporul PSD-ist din Dâmboviţa

Publicat

pe

În această seară, Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, a convocat la şedinţă, într-un restaurant din Târgovişte, peste 600 de membri ai filialei dâmboviţene, deputaţi, senatori consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii.

Activul PSD va discuta, probabil, în faţa unei gustări, cu liderii partidului, despre rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi despre strategia ce trebuie adoptată pentu turul doi.

Rovana Plumb vrea să obţină un rezultat peste cel din 10 noiembrie. Tocmai de aceea, a preluat frâiele coordonării campaniei electorale, iar pe fostul deputat Radu Popa l-a numit responsabil cu comunicarea.

Spiritele în organizaţie nu sunt deloc liniştite, mai ales după şedinţa CEX, în cadrul căreia s-a decis ca Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean, să nu se mai ocupe de campania electorală şi de partea de comunicare. Mai mult, Rovan Plumb i-l va instala în coaste pe Laurenţiu Neculăescu, fost cosilier al premierului Viorica Dăncilă. Acesta va fi uns administrator public al judeţului.

Se aude că lidera PSD Dâmboviţa ar dori chiar să-l înlăture pe Oprea din funcţia de şef al CJ Dâmboviţa. Pintre noii favoriţi s-ar număra Luisa Greaca, care, deocamdată, va fi extrasă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi numită director la Carpatmontana.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Topul firmelor din Dâmboviţa, ediţia 2019, s-a consumat fără niciun element de noutate

Publicat

pe

Camera de Industrie şi Comerţ Dâmboviţa, condusă de acelaşi Gelu Rusescu, a organizat, joi – 14 noiembrie 2019, la Nova Balroom Târgovişte, cea de-a 26 ediţie „Topul firmelor”. Evenimentul a fost unul echilibrat, sterotip, chiar linear, fără nimic spectaculos, fără niciun element de noutate.

Au fost premiate societăţile comerciale din judeţ. Cam aceleaşi de foarte mult timp şi suntem convinşi că pe fruntaşe, în următorii 10 ani, nu prea are cine să le detroneze. Şi sunt unii care nici nu doresc să-i scoată din clasament. Sunt cotizanţi tari la Camera de Comerţ! Tocmai de aceea, poate s-ar impune luarea în calculul topului şi a altor caracteristici. Nimic de promovarea firmelor mai micuţe, a celor care abia acum scot capul şi încercă să se lanseze în vreun domeniu. Camera de Comerţ Dâmboviţa nu am auzit că ar face ceva să-i încurajeze.

Ineditul manifestării l-a constituit faptul că politicienii, prezenţi în număr relativ mare, dar împărţiţi care încotro, fiindcă nu puteau fi puşi la aceeaşi masă, spre exemplu, Rovana Plumb cu Adrian Ţuţuianu, nu au mai ţinut alocuţiuni. Nici măcar preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea nu a rostit vreun cuvânt de felicitare. De fapt, se auzise prin sală că boicotul ar fi pornit de la oamenii de afaceri, care nu au mai vrut să amestece lucrurile, cum s-a tot întâmplat în anii trecuţi. Singurul om politic care a fentat un pic strategia şi a luat cuvântul având un discurs combativ, bun şi pe alocuri critic la adresa clasei politice, despre care a spus că nu a susţinut îndeajuns mediul de afaceri, a fost Marius Caraveţeanu – primarul oraşului Răcari, dar care a fost invitat la cuvânt în calitate de fermier de succes, premiat la „Topul firmelor”.

Acordarea diplomelor şi trofeelor nu a ieşit din tipare. Câştigătorii au făcut poze, unii – destul de puţini au mai şi dansat fiindcă de la Top nu a lipsit muzica.

Nu am priceput de ce printre premianţi s-au numărat şi societăţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Pare discriminatoriu pentru firmele mici, neajutate de nimeni şi care abia reuşesc să supravieţuiască. Este cumva şi revoltător ca unităţi economice cărora Consiliul Judeţean le-a mărit capitalul social sau le-a alocat fonduri fiindcă erau în pom să fie acum premiate de Camera de Comerţ şi Industrie!

Topul de excelenţă 2019:
– Jalutex SRL, de 26 de ani pe podium
– Swarco Vicas SA, de 26 de ani pe podium
– Monte Bianco SA, de 20 de ani pe podium
– Virix Prod SRL, de 20 de ani pe podium
– Vascony Prod SRL, de 18 ani pe podium
– Regata SRL, de 18 ani pe podium
– Arctic SA, de 18 ani pe podium
– Beda Impex SRL, de 17 ani pe podium
– ASO Cromsteel SA, de 15 ani pe podium
– Erdemir România SRL, de 13 ani pe podium
– Nimet SRL, de 13 ani pe podium
– Marahami Prod, de 12 ani pe podium.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web