Connect with us

Dâmboviţa

Reacţie în lanţ la PSD Dâmboviţa. Conferinţa de alegeri nu mai poate fi ignorată de Bucureşti!

Publicat

pe

Apar din ce în ce mai multe voci în PSD Dâmboviţa care, după eliminarea de pe scena politică a lui Liviu Dragnea şi a lui Codrin Ştefănescu, susţinători puternici ai europarlamentarei Rovana Plumb instalată printr-un vot deschis la conducerea organizaţiei, sub supravegherea atentă a celor doi foşti grei, vor acum conferinţă de alegeri.

Tonul pentru această mini insurecţie a fost dat de câţiva lideri locali care, prin atitudinea lor, prin poziţiile adoptate, ba chiar dându-şi demisia din funcţiile deţinute, vor să se revină la activitatea politică, la relaţiile interne, în conformitate cu statutul partidului.

Astăzi, primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, care, teoretic, îndeplineşte şi funcţia de secretar executiv al PSD Dâmboviţa, a declarat, cu subiect şi predicat, că se impune organizarea unei Conferimţe judeţene extraordinare de alegeri.

Până acum edilul municipiului, liderul celei mai mari organizaţii social-democrate din judeţ, nu a ieşit la rampă cu nicio luare de poziţie oficială vizavi de situaţia din partid. Gestul de astăzi al edilului Cristian Daniel Stan trimite un impuls important de revenire la normalitate poporului PSD-ist. Este clar că intenţia celor care vor conferinţă judeţeană de alegeri nu este aceea de a întări poziţia Rovanei Plumb şi a celor din jurului ei, ci dimpotrivă, de a o elimina, statutar, prin vot secret, şi de a instala în fruntea organizaţiei o echipă pur locală.

„Mă raliez și eu colegilor mei care au spus că este nevoie de o Conferință extraordinară până în alegerile prezidențiale și la Dâmbovița. Sigur, decizia se va lua la nivelul organizației… În primul rând, trebuie discutat de cristalizarea unei echipe de conducere care să fie echilibrată, reprezentată pe toate zonele. Cred că ar mai trebui stabilite niște măsuri organizatorice care să țină de pregătirea alegerilor prezidențiale, dar și de alegerile locale de anul viitor…

Cred că de pe acum trebuie să înceapă identificarea și cristalizarea echipelor de consilieri locali, candidați la primării, pentru anul viitor. Cred, de asemenea, că trebuie să se stabilească candidatul la Consiliul Județean. Este un lucru deosebit de important. Toate acestea ar trebui să se întâmple și în urma unor cercetări sociologice pe care organizația ar trebui să le facă, astfel încât să se identifice persoanele care au cele mai bune șanse, din punct de vedere electoral, să intre în alegerile locale de la începutul verii anului viitor. Voi spune în forurile statutare că este nevoie de o Conferință județeană”, a declarat Cristian Daniel Stan.

Preşedintele PSD Târgovişte a mai lansat o bombă care să spulbere credibilitatea Rovanei Plumb şi a celor care fac acum jocurile în PSD Dâmboviţa. Cristian Daniel Stan a afirmat că ultimele alegeri din filială (nota redacţiei: organizate înainte de europarlamentare, la porunca liderului Dragnea şi a secretarului general Codrin Ştefănescu) au fost mai mult un exerciţiu de imagine util în campania electorală care tocmai se declanşa, nu o conferinţă de alegeri în adevăratul sens al cuvântului.

Surprinzător! La aceeaşi conferinţă de presă, primarul comunei Niculeşti, Dorinel Soare, vicepreşedinte al organizaţiei, considerat de mulţi a fi unul dintre susţinătorii fideli ai Rovanei Plumb, a pledat, de asemenea, că este nevoie de o conferinţă de alegeri în PSD Dâmboviţa. Soare a mărturisit, poate fără să vrea, că ştie că mai mulţi social-democraţi de forţă din judeţ au semnat nişte tabele prin care s-a cerut analiza rezultatelor de la europarlamentare din luna mai şi alegeri statutare în partid!

„Susțin votul secret, așa spune Statutul, este obligatoriu acest lucru… Ultima dată s-a votat deschis. Așa s-a decis atunci la București. S-a spus că asta este procedura și facem acest lucru. La un moment dat trebuie să te pliezi și pe majoritate. Nu puteam să mă ridic acolo și să spun că nu este statutar. Una peste alta, eu vreau să-i asigur pe membrii noștri se partid că, atâta timp cât voi fi în organizația județeană, tot ceea ce voi face va fi pentru unitatea partidului, pentru binele tuturor”, a precizat Dorinel Soare.

Totul depinde acum de Viorica Dăncilă, preşedinta partidului, şi de decizia care se va lua în CEX în legătura cu organizarea unei conferinţe extraordinare de alegeri la PSD Dâmboviţa. Ţinând cont de faptul că această solicitare se amplifică şi este justă, Viorica Dăncilă, care a dovedit până acum că vrea să schimbe modul de lucru şi de relaţionare în partid, că vrea să repună statutul PSD în drepturi, nu ar trebui să se opună. Ar fi şi neproductiv din punct de vedere politic şi electoral ca alegerile prezidenţiale să găsească organizaţia PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai importante din ţară, în tensiune şi dezordine.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dragomirești: Asfaltarea rețelei de drumuri comunale, aproape de finalizare

Publicat

pe

Primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, are în permanentă atenție infrastructura rutieră a comunei. Și acest lucru nu este tocmai ușor. Vorbim de peste 40 de kilometri de drumuri comunale și străzi laterale, ulițe, cum încă le numesc oamenii de la țară.

Una dintre ultimele investiții în rețeaua stradală a fost definitivată de curând. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea unui segment din strada Bisericii, care leagă acea zonă de sat cu DN 72, Târgoviște-Câmpulung. Pusă la punct a fost și porțiunea de drum spre punctul de lucru al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Acest important proiect s-a putut materializa cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, care a acordat finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, inițiat de președintele Corneliu Ștefan.

Edilul Dragoș Vlădulescu va continua colaborarea cu CJ Dâmboviţa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să modernizeze ultimele străzi din rețeaua rutieră a comunei Dragomirești. Este vorba despre străduțe cu o lungime de circa doi kilometri, care vor fi reabilitate și asfaltate anul acesta. Mai rămâne o porțiune care leagă satele Geangoești și Mogoșești.

„Acest sector de drum, care face legătura între DJ 702 D, DN 72 Târgoviște-Găești și DJ 702 B, va fi modernizat prin implicarea autorităților județene. Suntem în faza finală de predare a acestui segment de drum la Consiliul Județean și am toată convingerea că va fi modernizat așa cum scrie la carte”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.

De remarcat și faptul că, săptămâna trecută, au început lucrările de modernizare a DJ 702D – portiunea de la intrarea în localitate.

„Îi mulțumesc, în numele locuitorilor comunei Dragomirești, pentru promisiunea onorată, domnului presedinte al Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Stefan”, este mesajul transmis de primarul Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT