Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Reacţie în lanţ la PSD Dâmboviţa. Conferinţa de alegeri nu mai poate fi ignorată de Bucureşti!

Publicat

pe

Apar din ce în ce mai multe voci în PSD Dâmboviţa care, după eliminarea de pe scena politică a lui Liviu Dragnea şi a lui Codrin Ştefănescu, susţinători puternici ai europarlamentarei Rovana Plumb instalată printr-un vot deschis la conducerea organizaţiei, sub supravegherea atentă a celor doi foşti grei, vor acum conferinţă de alegeri.

Tonul pentru această mini insurecţie a fost dat de câţiva lideri locali care, prin atitudinea lor, prin poziţiile adoptate, ba chiar dându-şi demisia din funcţiile deţinute, vor să se revină la activitatea politică, la relaţiile interne, în conformitate cu statutul partidului.

Astăzi, primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, care, teoretic, îndeplineşte şi funcţia de secretar executiv al PSD Dâmboviţa, a declarat, cu subiect şi predicat, că se impune organizarea unei Conferimţe judeţene extraordinare de alegeri.

Până acum edilul municipiului, liderul celei mai mari organizaţii social-democrate din judeţ, nu a ieşit la rampă cu nicio luare de poziţie oficială vizavi de situaţia din partid. Gestul de astăzi al edilului Cristian Daniel Stan trimite un impuls important de revenire la normalitate poporului PSD-ist. Este clar că intenţia celor care vor conferinţă judeţeană de alegeri nu este aceea de a întări poziţia Rovanei Plumb şi a celor din jurului ei, ci dimpotrivă, de a o elimina, statutar, prin vot secret, şi de a instala în fruntea organizaţiei o echipă pur locală.

„Mă raliez și eu colegilor mei care au spus că este nevoie de o Conferință extraordinară până în alegerile prezidențiale și la Dâmbovița. Sigur, decizia se va lua la nivelul organizației… În primul rând, trebuie discutat de cristalizarea unei echipe de conducere care să fie echilibrată, reprezentată pe toate zonele. Cred că ar mai trebui stabilite niște măsuri organizatorice care să țină de pregătirea alegerilor prezidențiale, dar și de alegerile locale de anul viitor…

Cred că de pe acum trebuie să înceapă identificarea și cristalizarea echipelor de consilieri locali, candidați la primării, pentru anul viitor. Cred, de asemenea, că trebuie să se stabilească candidatul la Consiliul Județean. Este un lucru deosebit de important. Toate acestea ar trebui să se întâmple și în urma unor cercetări sociologice pe care organizația ar trebui să le facă, astfel încât să se identifice persoanele care au cele mai bune șanse, din punct de vedere electoral, să intre în alegerile locale de la începutul verii anului viitor. Voi spune în forurile statutare că este nevoie de o Conferință județeană”, a declarat Cristian Daniel Stan.

Preşedintele PSD Târgovişte a mai lansat o bombă care să spulbere credibilitatea Rovanei Plumb şi a celor care fac acum jocurile în PSD Dâmboviţa. Cristian Daniel Stan a afirmat că ultimele alegeri din filială (nota redacţiei: organizate înainte de europarlamentare, la porunca liderului Dragnea şi a secretarului general Codrin Ştefănescu) au fost mai mult un exerciţiu de imagine util în campania electorală care tocmai se declanşa, nu o conferinţă de alegeri în adevăratul sens al cuvântului.

Surprinzător! La aceeaşi conferinţă de presă, primarul comunei Niculeşti, Dorinel Soare, vicepreşedinte al organizaţiei, considerat de mulţi a fi unul dintre susţinătorii fideli ai Rovanei Plumb, a pledat, de asemenea, că este nevoie de o conferinţă de alegeri în PSD Dâmboviţa. Soare a mărturisit, poate fără să vrea, că ştie că mai mulţi social-democraţi de forţă din judeţ au semnat nişte tabele prin care s-a cerut analiza rezultatelor de la europarlamentare din luna mai şi alegeri statutare în partid!

„Susțin votul secret, așa spune Statutul, este obligatoriu acest lucru… Ultima dată s-a votat deschis. Așa s-a decis atunci la București. S-a spus că asta este procedura și facem acest lucru. La un moment dat trebuie să te pliezi și pe majoritate. Nu puteam să mă ridic acolo și să spun că nu este statutar. Una peste alta, eu vreau să-i asigur pe membrii noștri se partid că, atâta timp cât voi fi în organizația județeană, tot ceea ce voi face va fi pentru unitatea partidului, pentru binele tuturor”, a precizat Dorinel Soare.

Totul depinde acum de Viorica Dăncilă, preşedinta partidului, şi de decizia care se va lua în CEX în legătura cu organizarea unei conferinţe extraordinare de alegeri la PSD Dâmboviţa. Ţinând cont de faptul că această solicitare se amplifică şi este justă, Viorica Dăncilă, care a dovedit până acum că vrea să schimbe modul de lucru şi de relaţionare în partid, că vrea să repună statutul PSD în drepturi, nu ar trebui să se opună. Ar fi şi neproductiv din punct de vedere politic şi electoral ca alegerile prezidenţiale să găsească organizaţia PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai importante din ţară, în tensiune şi dezordine.

Dâmboviţa

Scrisoarea… scrisorilor la PSD Dâmboviţa!

Publicat

pe

de

Pe 6 septembrie, este conferință de alegeri la PSD Dâmbovița. S-a ajuns aici din cauza animozităţilor care există în partid, tolerate și amplificate de actuala echipă de conducere, din cauza unor indivizi care și-au descoperit brusc veleitățile de politicieni de stânga și consilieri, din cauza găștilor care au sufocat organizatia, din cauza prea multor jocuri de culise.

Și, cu toate astea, social-democrații dâmbovițeni, sau o parte din ei, din categoria „ghiocei”, au trimis zilele acestea la București, direct la președinta Viorica Dăncilă, un gen de scrisoare, în care organizatia, culmea, pregătită pentru alegeri, gata să își desemneze un nou conducător, își exprimă atașamentul, susținerea față de europarlamentara Rovana Plumb, actualul preşedinte al filialei PSD.

Ca într-o ţidulă comunistă, se spune în document că Rovana Plumb merită să ajungă comisar european. Nu contestăm acest lucru. Că doamna Plumb este un politician bun, am văzut. Știe să-și urmeze parcursul dorit, a rezistat pe scena tumultuoasă a politicii sub atâția președinți. A fost un reprezentant loial partidului. Dar, scrisoarea cu pricina e prea de tot. Pare a fi înjghebată de lingușitori de profesie, care s-au executat la comandă.

Aproape că nu știi ce să mai crezi. În PSD Dâmbovița, prin toate ungherele, miroase a diversiune. Am mai aflat ceva interesant! O serie de lideri locali, reprezentanţi ai unor organizaţii locale cu rezultate, nu se regăsesc pe lista delegaţilor la congresul PSD de mâine…

Citește în continuare

Dâmboviţa

Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa se află în plin proces de reorganizare

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, liderul Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, se află în plină campanie de refacere și reconsolidare a filialelor locale ale asociației. Raducanu și-a propus să creeze, în toate localitățile dâmbovițene unde există comunități mai mari sau mai mici de romi, structuri puternice, alcătuite din oameni care să lupte pentru drepturile etniei, oameni capabili să sprijine administrațiile publice locale.

„Este un deziderat pe care mi l-am propus încă de la preluarea funcției de președinte al Partidei Romilor Pro Europa. Trebuie să redevenim puternici şi uniţi, să avem un cuvânt de spus în actul decizional administrativ, să ne putem impune ideile, părerile, să contribuim la bunul mers al comunităților”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!