Connect with us

ACTUALITATE

Comisia Europeană va fi condusă pentru prima dată în istorie de o femeie

Publicat

pe

Ursula von der Leyen (Sursa foto: https://www.bmvg.de)

Parlamentul European a desemnat-o astăzi, prin vot secret pe hârtie, pe Ursula von der Leyen (fost ministru al Apărării în Germania) să îndeplinească funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene în următorii 5 ani. Este pentru prima dată în istoria Uniunii Europene când este ales preşedinte al Comisiei o femeie.

În această dimineaţă, Ursula von der Leyen a sintetizat, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, priorităţile politice pe care intenţionează să le urmeze, respectiv:
– Prezentarea unui „Acord Verde pentru Europa” şi o lege europeană privind climatul în primele 100 de zile de mandat
– Întemeierea unei economii în serviciul cetăţenilor
– Abordarea în mod decisiv a violenţei împotriva femeilor şi un colegiu de comisari echilibrat în ceea ce privește egalitatea de gen în timpul mandatului său
– Statul de drept ca valoare europeană, prin instituirea unui mecanism de monitorizare la nivelul UE în paralel cu măsurile existente
– Un nou pact privind migraţia şi azilul
– Consolidarea sistemului „candidaţilor cap de listă” şi reconsiderarea listelor transnaționale în vederea viitoarelor alegeri europene
– Sprijin deplin pentru acordarea dreptului de inițiativă Parlamentului European.

Ursula von der Leyen (61 ani) este al doilea german președinte al Comisiei Europene, după Walter Hallstein, care a fost primul președinte al Comisiei Comunității Economice Europene.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats