Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Spitalele intră sub lupa pacienţilor sub acoperire!

Publicat

pe

Foto: https://www.b1.ro

Vin vremuri grele pentru angajaţii spitalelor – medici, asistenţi, infirmieri şi alte tipuri de cadre pentru care bolnavul este uneori un obiect mişcător care are prea multe pretenţii şi le deranjează siesta cu problemele sale de sănătate! La riscuri mari se expun şi cei care, în schimbul unor atenţii, te tratează cu prioritate maximă, fiindcă, de acum înainte, nu vor şti cu cine stau de vorbă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, considerată de unii un fel de Cuza Vodă care umblă deghizată prin spitale pentru a vedea cum stau lucrurile, a găsit altă soluţie prin care încearcă să stârpească nepăsarea şi mica corupţie. Prin unităţile medicale vor fi trimişi pacienţi sub acoperire, pentru a urmări pe viu cum se prezintă situaţia în relaţia cadru sanitar – bolnav. Aceştia vor lua notiţe, vor investiga şi vor prezenta ministrei un raport despre problemele găsite.

Sorina Pintea a declarat că această idee de a folosi pacienţi sub acoperire nu îi aparţine, ci face parte din strategia pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o implementeze până în 2020.

„Este o parte a strategiei anticorupţie pe care trebuie să o aplicăm, iar în momentul în care gradul de satisfacţie al pacientului scade, trebuie să luăm cu toţii nişte măsuri şi trebuie să ne ridicăm şi noi semne de întrebare. Până la urmă, trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm”, a declarat Sorina Pintea.

ACTUALITATE

Ţuţuianu: Proiectele pentru Padina-Peştera n-au fost depuse la Ministerul Turismului

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu i-a adresat, ieri – 18 septembrie 2019, în şedinţa de plen, mai multe întrebări punctuale ministrului Turismului – Bogdan Trif, în încercarea de a afla care sunt pârghiile reale de a sprijini dezvoltarea Staţiunii Padina-Peştera.

„Din răspunsul ministrului, rezultă două lucruri:
– județul Dâmbovița nu a depus niciun proiect;
– Ministerul a finanțat proiecte importante de gen, inclusiv proiecte pentru pârtii de schi.

Urmează să mă adresez cu o nouă interpelare pentru a obține în scris informații concrete”, a scris Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Staţiunea turistică Padina-Peştera din Munţii Bucegi riscă să devină… kitsch!

De asemenea, vicepreşedintele PRO România a readus în atenţia şefului peste turismul românesc scrisoarea pe care i-au transmis-o, în urmă cu trei luni, 19 asociaţii şi federaţii cu activitate în acest domeniu, cu scopul de a reglementa unele aspecte din legislaţie.

„Personal, cred că punctul de vedere exprimat de oamenii care lucrează în turism este corect. Vi s-a cerut să redefiniţi organismul de managementul de destinaţie şi să introduceţi în lege anumite recomandări ale OECD. Mi se par solicitări legitime”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

Problemele de zi cu zi ale tinerilor din judeţul Dâmboviţa, în atenţia bisericii

Publicat

pe

Arhiepiscopia Târgoviştei organizează, în această perioadă, conferinţele administrative cu preoţii, în cadrul cărora este dezbătută o temă de actualitate: „Tinerii în parohie și în școală. Colaborare, misiune și perspective”.

Cu acest prilej, au fost împărtăşite experienţele avute în relaţia duhovnicească cu tinerii şi, plecând de aici, s-au căutat soluţii la problemele cu care se confruntă aceştia, respectiv: drogurile, prostituția, violența, depresia, lipsa de dialog, dependența de internet, exodul lor sau al părinților, suicidul etc.

De asemenea, a fost abordată colaborarea dintre preot şi profesorul de religie, care trebuie să aibă un impact concret în sufletele tinerilor, de la proiecte catehetice parohie-școală, până la excursii-pelerinaje și daruri sau activități periodice comune.

„Biserica îi cheamă pe tineri să acorde o atenție deosebită înnoirii vieții spirituale, să apere inocența, să cultive sinceritatea, creativitatea, curajul, iubirea, adevărul și toate valorile acestei vârste binecuvântate de Dumnezeu, pentru binele societății.

De aceea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a venit în sprijinul acestui deziderat prin impulsionarea înființării de comitete parohiale de tineret, prin tipărirea de broșuri misionare destinate tinerilor, înființarea fondului pentru sprijinirea orei de religie şi organizarea pelerinajului tinerilor care adună peste 3.000 de copii de diferite vârste etc.”, se arată într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviştei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!