Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

A incendiat locuinţa în care se afla în arest la domiciliu!

Publicat

pe

Foto: Cronica de Găeşti

Un tânăr de 24 de ani, din Cobia, cunoscut în comunitate că avea un comportament violent, şi-a incendiat locuinţa în care se afla în arest preventiv la domiciliu, după care a dispărut fără urmă. Măsura preventivă a fost luată de magistraţi după ce bărbatul fusese prins de mai multe ori conducând un autoturism fără permis.

După săvârşirea acestor fapte, ca să fie tacâmul complet, tânărul cobian şi-a bătut un vecin şi i-a făcut praf maşina. Consăteanul, probabil de frică sau pentru că nu a vrut să-i facă rău, şi-a retras plângerea depusă la instanţă.

Oamenii din Cobia au mai spus că individul şi-a bătut bunica şi s-ar fi comportat agresiv cu o mătuşă bolnavă de cancer, care zăcea la pat şi avea nevoie de îngrijiri medicale.

Familia tânărului violent l-ar fi dus chiar şi la un control psihiatric, crezând că s-a întâmplat ceva cu feciorul lor şi trebuie tratat, dar medicii nu l-au internat fiindcă nu au avut motiv.

Ultima ispravă a săvârşit-o, aşa cum precizam, în timp ce se afla sub arest preventiv la domiciliu. A dat foc gospodăriei după care a fugit. Poliţiştii au reuşit să îi dea de urmă şi să-l reţină. Tânărul va fi prezentat în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Incendiul provocat a fost stins de pompierii Detaşamentului din Găeşti. Flăcările au mistuit un pătul cu o suprafaţă de 130 mp, o cantitate considerabilă de furaje şi lemne de foc.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Poliţia Dâmboviţa, acţiune de verificare în pieţele de Mărţişor

Publicat

pe

Primăvara, dintotdeauna, se primeneşte natura, apar florile şi se dedică momente Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a Femeii. Totuşi, în afară de candoarea şi frumuseţea evenimentelor derulate, în târgurile cu specific din această perioadă, unde se vând la greu tot soiul de obiecte cu semnificaţie, îşi fac loc, încercând să câştige bani pe lângă lege, şi tot soiul de indivizi.

Tocmai pentru a-i descuraja, pentru a-i determina să intre în legalitate, poliţiştii târgovişteni au luat astăzi la puricat pieţele târgoviştene şi locurile unde s-au pus în vânzare mărţişoare, flori şi bijuterii din argint şi aur.

Citește în continuare

ACTUALITATE

ANIF Dâmboviţa poate asigura apă gratis pentru fermieri prin 50 km de canale de irigaţii

Publicat

pe

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Dâmboviţa are posibilitatea să asigure apă gratis pentru fermieri, conform programului guvernamental aprobat, prin intermediul sistemului de irigaţii Titu-Ogrezeni, care acoperă aproximativ 23.000 de hectare. În total, este vorba de 50 de km de canale.

„Astăzi, avem deja pregătite 6.500 de hectare pentru irigaţii, din care avem contractate 4.500 de hectare. Avem constituite sau în diferite stadii de constituire undeva la 8.000 de hectare în organizaţii ale utilizatorilor de apă. Asta înseamnă aproximativ 30% din amenajarea Titu-Ogrezeni, ceea ce este un lucru bun.

Organizaţia de la Potlogi a accesat submăsura 4.3, iar cea de la Odobeşti are proiectul depus. Mai avem trei organizaţii în diferite stadii de constituire la Odobeşti-Potlogi-Lunguleţu (2.500 de hectare), Corbii Mari (1.500 de hectare) şi Odobeşti (1.250 de hectare).

Noi îndemnăm toţi agricultorii să vină să constituie aceste organizaţii de utilizatori de apă, pentru a prelua staţiile de punere sub presiune de la ANIF şi a accesa submăsura 4.3″, ne-a declarat Ion Alexandru – directorul ANIF Dâmboviţa.

Programul guvernamental „apă gratuită pentru fermieri” presupune ca ANIF să umple cu apă canalele de irigaţii, de unde agricultorii o pot lua fără plată, fiecare pe cont propriu. Odată constituiţi în organizaţii ale utilizatorilor, fermierii pot prelua cu titlu gratuit staţiile de punere sub presiune, pe care să le folosească în comun pentru irigarea suprafeţelor de teren, evident cu plata curentului electric.

De asemenea, pot accesa submăsura 4.3 prin care li se asigură fonduri pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii pentru irigaţii. Sprijinul nerambursabil este în procent de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăşi 1,5 milione de euro – în funcţie de specificul fiecărui proiect.

Pentru a putea prelua o staţie de punere sub presiune de la ANIF este obligatzoriu ca suprafaţa de de teren inclusă în organizaţia utilizatorilor de apă să acopere 50%+1 din cea care poate fi deservită de respectiva staţie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT