Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Flori Bungete, lansare de carte şi o donaţie generoasă pentru „România citeşte”

Publicat

pe

Scriitoarea Flori Bungete, din Produleşti, judeţul Dâmboviţa, va prezenta în faţa publicului, miercuri – 31 iulie 2019, trei volume: „Poveşti pentru copii şi părinţi”, „Amintiri şi născociri” şi „Prima mea scenă”. Cărţile au prins viaţă la editurile Bibliotheca şi Saga. Ilustraţiile sunt realizate de Loredana Dan.

Tripla lansare va avea loc la Cercul Militar Târgovişte, începând cu ora 15:00. „Complicii” autoarei sunt Societatea Scriitorilor Târgovişteni şi Garnizoana Târgovişte.

Programul artistic va fi susţinut de copiii din Ansamblul „Zestrea Satului”, sub directa îndrumare a prof. Marilena Daniela Şerban. Surprizele, unele dintre ele foarte dulci, sunt posibile graţie bunăvoinţei Anei Ghibea, iar amfitrioană va fi Dorina Radu. Invitaţi speciali: mai mulţi copii speciali din centrele, şcolile şi instituţiile statului din judeţul Dâmboviţa.

„S-au implicat în această acțiune, persoane și personalități, prieteni dragi, cu suflete mari, cu ajutorul cărora, prin proiectul ROMÂNIA CITEȘTE, vom dona un număr remarcabil de cărți unor case de copii, centre de plasament și şcoli speciale din țară.

Așadar, sunt mândră de prietenii mei: Vlăducă Oana Silvia, Liviu Costache, Marilena Daniela Serban, Dorina Radu, Veronica Magureanu, Cristian Toma, Cazacu Camelia, Simona Dinescu, George Georgescu, Diana Grigore, Zaharia Manolache, Maria Loga, Rosoiu Cerasela, Ioana Jana Pandelescu, Maria Popa, Claudia Gilia, Elena Popoi, Florentina Mîinea, Alina Amuza, col. Șerban Gheorghe, col. Stroie Marius şi Cosmin, de la Pest Market Retail.

Mii de mulţumiri şi respect”, spune Flori Bungete.

Reamintim că anul trecut, scriitoarea a avut, tot la Cercul Militar Târgovişte, o dublă lansare de carte.

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Gabriela Firea, în concediu în stațiunea Edipsos, Grecia

Publicat

pe

de

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se află în aceste zile în vacanță, împreună cu familia, în Grecia, pe insula Evia. Doamna Firea este însoțită în acest sejur de mai mulți prieteni.

Câteva zile la rând, Gabriela Firea s-a aflat în stațiunea Edipsos, renumită pentru izvoarele sale termale, folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Se pare că primărița generală a Bucureștiului s-a odihnit la renumitul complex hotelier de cinci stele „Wellnes Hotel” , care dispune de o puternică bază de tratament.

În mai multe seri, Gabriela Firea a zăbovit cu soțul şi copiii pe terasa de la malul mării a cunoscutului hotel, în care au fost cazați de-a lungul timpului Maria Callas, Aristotel Onassis, Winston Churchill, Greta Garbo etc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!