Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniţei a lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor la Căminul Cultural Săcuieni

Publicat

pe

Primăria Gura Ocniţei aduce la cunoştinţa operatorilor economici că licitația pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului ”Modernizare, renovare și dotare Cămin Cultural în sat Săcuieni, comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița”, este publicată pe SICAP, cu număr anunț SCN 1047122/02.07.2019, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 01.08.2019.

Pentru relații suplimentare, sunteţi aşteptaţi la sediul Primăriei comunei Gura Ocniței, strada Principală, nr. 180, sat Gura Ocniței, judeţul Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Cozi, cozi, cozi… Și sacoșe! Multe. Pline. Uneori, absurde!

Publicat

pe

România. 30 martie 2020. Ora 18:00. 47 de oameni au fost răpuși de coronavirus până la momentul când înșir aceste rânduri… Cei mai mulți bătrâni. Dar sunt și tineri. Culmea! Unii nu au suferit de nicio afecțiune, cum spun specialiștii, preexistentă. Așa, ca un spirit de glumă, poate macabru, unii au aflat „dincolo” că au fost infectați cu COVID 19. Sună românește, nu?

Din nou, pe stradă. La observație de comportament, de stări, de responsabilitate, de multe. Am constatat că, la noi, cu cât crește pericolul, cu atât mai mult ies oamenii în stradă! Cu cât cresc amenzile, cam în același ritm sporește și nepăsarea! Cozi la medicii de famile, cozi la ATM-uri, cozi la farmacie. Cozi, cozi, cozi… Și sacoșe. Multe. Pline. Uneori, absurde.

Îmi aduc aminte de un film creat prin anii 90. Bun. Actori de excepție. S-au cam dus și ei. Am reținut o replică celebră din acea peliculă. „Fir-ați ai dracu, cu sacoșile voastre”. Ce să mai zicem… Unora le place statul la cozi. Şi să care sacoșe! Se simt mai împliniți, mai în siguranță. Parcă ăsta e rostul vieții acum, sub zodia coronavirusului, să cărăm cât mai mult.

Îl doare în cot pe năstrușnicul și nevăzutul coronavirus de concepțiile noastre. Stai, că încă nu a căzut nimeni pe stradă călare pe sacoșe, dar nu e timpul trecut. Virusul se pare că se joacă cu noi.

Aglomerație la plătit facturi. La bănci. E vremea de cheltuială. Rate. Chestia cu amânatul ratelor la credite pentru 9 luni e vrăjeală. Te păsuiesc de un leu și vei constata, la sfârșitul crizei, că vei avea de dat înapoi 5. Curat sprijin!

În Piața 1 Mai, unii au vrut să-și întindă tarabele. Se tot agită. Am vrut să îi trag în poză. Un piețar: Stai cuminte. Sar ăștia la bătaie!

Vești de la Corbii Mari. Sunt triste. 15 oameni contaminați și 275 de săteni izolați în gospodării. Noroc că nu stau la bloc! Acum, primăvara, au ce face în curte. Pun brazde de ceapă, de usturoi, mai tund pomii… Trece altfel timpul. La oraș, între patru pereți sau chiar mai mulți, e ciudat.

Un caz și pe la Lungulețu. Pe bune. Aud vești despre un testat din Nucet, un altul din Dragomirești. Din fericire, rezultatul a ieşit negativ. Un prieten: „Am început să mă cert cu nevastă-mea. Ne luăm din orice. Parcă nu o mai suport când trece pe lângă mine”.

Mă întorc acasă. Deschid televizorul. Știri. Au mai murit doi români. De unde sunt, nu mai contează. Nu îi știm, dar ne doare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vicepreşedinte CJ Dâmboviţa cere amânarea concursului pentru funcţia de şef Salvamont

Publicat

pe

Vicepreşedinta Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, care are în subordine Serviciul Salvamont-Salvaspeo, s-a exprimat public, urmare informaţiilor apărute în mass-media, că este necesar să se amâne concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al acestui serviciu. Ultima probă ar trebui să se ţină mâine, 31 martie 2020. După cum am scris deja, sunt multe întrebări care se pun şi care necesită răspunsuri pertinente.

„Consiliul Județean Dâmbovița trebuie să țină cont de semnalul de alarmă tras de salvamontiști dâmbovițeni și să nu pună piedici adevăraților profesioniști care doresc să își facă meseria la fel de bine ca și până acum. Am convingerea fermă că Salvamont Dâmbovița poate activa cu aceeași echipă!

Este de datoria mea să solicit amânarea acestui concurs. Principalul motiv este acela că prioritatea mea, ca și a Consiliului Județean Dâmbovița, trebuie să rămână lupta împotriva răspândirii COVID-19. Concursul se poate amâna până când vom câștiga lupta cu noul coronavirus, mai ales că actualul șef al Salvamont Dâmbovița mai poate conduce serviciul cel puțin două luni de la acest moment”, a scris Luciana Cristea pe pagina sa de Facebook.

Decizia este la preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT