Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Urşii dau târcoale gospodăriilor din Moroeni! S-au trimis patrule de jandarmi în zonă!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.cotidianul.ro)

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița au analizat, astăzi – 25 iulie 2019, împreună cu un reprezentant al Asociaţiei Cinegetice Dacia, aspectele semnalate de către Primăria Moroeni cu privire la prezenţa urşilor în apropierea gospodăriilor şi au aprobat un plan de măsuri de prevenire a producerii unor incidente nedorite, după cum urmează:
– Monitorizarea de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a zonelor în care a fost semnalată prezenţa urşilor;
– Informarea cetăţenilor din zonele respective de către primării cu privire la pericolul pe care îl reprezintă prezenţa urşilor;
– Discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor cinegetice/ de vânătoare pentru identificarea exemplarelor de urşi care şi-au făcut apariţia în zonele respective;
– Monitorizarea de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a taberelor de copii din zona montană;
– Întocmirea documentaţiei necesară de către reprezentanţii asociaţiilor cinegetice / de vânătoare pentru obţinerea aprobării de la Ministerul Mediului în vederea relocării sau uciderii exemplarelor de urşi care generează incidente în zonele respective.

„Având în vedere prevederile legale, persoanele păgubite au formulat sesizare către Primăria Moroieni, în scopul întocmirii dosarelor de despăgubire. (…) Cu privire la pericolul pe care îl reprezintă prezența urșilor în proximitatea gospodăriilor, solicităm sprijinul și înțelegerea cetățenilor în vederea evitării unor incidente care ar putea să le pună în pericol viața, integritatea corporală, sănătatea sau bunurile acestora”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Staţiunea turistică Padina-Peştera din Munţii Bucegi riscă să devină… kitsch! VIDEO

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, atrage atenţia că Staţiunea turistică de interes naţional Padina-Peştera riscă să piardă acest statut, câştigat în luna martie 2018, întrucât, în perioada care s-a scurs de atunci până acum, nu s-au efectuat investiţiile indispensabile: reţea de apă potabilă, sistem de canalizare, drumuri asfaltate, trotuare, parcări, iluminat public, linie de transport în comun, toalete publice etc.

În plus, planul de management al Parcului Natural Bucegi este expirat. De asemenea, nu există un plan urbanistic prin care să se statueze unde se poate construi, ce se poate construi şi cu ce materiale. Asta înseamnă că Staţiunea turistică Padina-Peştera riscă să devină kitsch, spune fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

A mai punctat Adrian Ţuţuianu că nu s-au realizat nici măcar hărţi turistice ale zonei. Pentru toate aceste lipsuri, afirmă senatorul PRO România, sunt vinovate două autorităţi publice: Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Moroeni.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu rata! Spectacole de calitate la „Răvăşitul oilor” de la Runcu, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

În acest week-end, se desfăşoară la Runcu, mai precis pe platoul „Vârf la In” de la marginea satului Brebu, judeţul Dâmboviţa, cea de-a 28-a ediţie a sărbătorii pastorale „Răvăşitul oilor”.

Primăria şi Consiliul Local s-au străduit şi anul acesta să le ofere participanţilor două zile de neuitat, cu spectacole foclorice de bună calitate, concerte de muzică uşoară susţinute de artişti consacraţi, târg de produse tradiţionale, concursuri hipice şi plimbări călare, acestea din urmă fiind organizate de Hipodromul „Potcoava” din comună.

Sâmbătă – 21 septembrie 2019, vor urca pe scenă: Orchestra Populară Chindia, Ileana Pavelescu, Florentina Mâinea, Rodica Voicu, Daniela Ion, Constantin Enceanu, Formaţia Andrei Senti şi soliştii de muzică uşoară Dida Drăgan, Marina Florea, Corina Chiriac, Doina Spătari, Mircea Baniciu. În deschidere, vor putea fi admirate mai multe formaţii de copii şi tineri din judeţ. Seara se va încheia cu foc de artificii.

Duminică – 22 septembrie 2019, vor urca pe scenă: Orchestra Trivale din Piteşti şi interpreţii de muzică populară Nicolae Datcu, Maria Loga, Roberta Crintea, Teodora Pană, Camelia Conovici, Sanda Argint, Ileana Lăceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mâţu Stoian, Ana Maria Crsitea, Gavril Prunoiu, Nicuşor Micsoniu, Anuşca şi fraţii Iulia şi Horaţiu Haiduc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!