Connect with us

ACTUALITATE

Şefii structurilor responsabile de moartea fetei din Caracal, convocaţi să dea explicaţii în Parlament

Publicat

pe

Ministrul de Interne, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, inspectorul general interimar şi fostul inspector general al Poliţiei Române, precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI au fost convocaţi în faţa Comisiei parlamentare pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, să răspundă pentru gravele erori săvârşite în cazul Alexandrei, fata de 15 ani care a fost omorâtă cu cruzime la Caracal, fiindcă autorităţile nu au fost capabile să localizeze apelul la 112 decât după 19 ore! Şi atunci au stat la poarta criminalului, aşteptând întâi să obţină mandat de percheziţie şi apoi să se facă ora 06:00, pentru a intra în locuinţa acestuia!

Solicitarea ca şefii tuturor structurilor responsabile să dea explicaţii în Parlament a venit de la deputatul Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa şi secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor.

Deputat Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa

„Sistemul actual de guvernare nu mai poate garanta cetățenilor nici cea mai mică siguranță. În cazul fetei din Caracal ce a fost ucisă cu cruzime, este vorba de nepăsarea și neputința de a aplica legea în litera şi spiritul ei. Nu a fost vreo discuție despre ceva anost şi fără importanţă, ci a fost vorba despre incapacitatea sistemului care trebuie să asigure protecția cetățeanului.

După zeci de ani de investiții în sisteme pretins performante, după tot atâția ani de împărțit posturi și sinecuri în instituții publice, o adolescentă a cerut de mai multe ori ajutorul sistemului de ordine publică și intervenția a venit când deja pierduse lupta cu viața: după 19 ore!

Ceea ce s-a întâmplat în Caracal este dovada falimentului unui sistem politic care și-a subordonat organele statului și a făcut posibilă pierderea unei vieți în mod brutal. Să arătăm că nu mai acceptăm ceea ce a fost până acum și să ne implicăm activ în schimbarea României. Chiar nu mai putem sta deoparte!”, a spus deputatul Dumitru Lupescu.

Audierea în cadrul Comisiei parlamentare pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională era programată pentru luni – 29 iulie, la ora 17:00, însă, potrivit unor informaţii de ultimă oră, şefii de instituţii chemaţi la raport ar fi solicitat amânarea, pe motiv că au în desfăşurare anchete interne şi abia apoi vor fi în măsură să dea răspunsuri exacte.

ACTUALITATE

PERPLEX. Minunile sistemului! General, pensionat la 49 de ani fiindcă a călcat pe bec!

Publicat

pe

Nu îmi vine să plâng, deși aș putea, fiindcă trăim în țara tuturor posibilităților. Discriminarea socio-profesională este în floare în România. Țara pare împărțită în două: proști și deștepți. Muritorii de rând, pentru care se aplică legea la conservă, și protejații sistemului – bugetarii de lux. Cei care sunt considerați pavăza țării. Buricul. Beneficiarii facilităților fără număr și fără remușcare.

Am aflat, cu profundă și amețitoare stupoare, că adjunctul șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a pensionat. La 49 de ani. Vârsta la care românul de rând se uită înainte cu mâna la frunte, oftează și vede că, până îi vine vremea să încaseze amărâta de pensie, care nu ajunge nici la pantoful unei indemnizații de bugetar de lux, mai are de tras cel puțin 16 ani! Asta dacă Dumnezeu îl ține sănătos.

Mai este ceva demn de reținut. Șeful de la IGSU a ieșit din sistem general. La 49 de ani! Doamne, cât de ușor se adună gradele într-un stat în care democrația începe să aibă miros de apă de ploaie. Ce să îi dorim tânărului pensionar general? Să fie sănătos, să-și poată cheltui pensia de peste 15 mii de lei lunar cu folos. Și încă ceva! Să își găsească un post călduț printr-un minister, ceva, să nu își irosească tinerețea plimbând cățelul prin parc sau jucând șah cu bătrânii în Cișmigiu. Poate se înființează și o asociație a pensionarilor tineri. Până la urmă ei sunt fruncea! Noi, restul, iarba pe care calcă specialii cu pantofii Versace.

PS – Poate ar mai fi stat omul în funcție un an-doi, dar a făcut-o și dumnealui de oaie! Deh! General! Și-a pus șoferul să își asume un accident.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: Crește tariful pentru apă și canalizare începând cu 1 ianuarie 2023

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA anunță că, începând cu data de 01.01.2023, tarifele pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare se vor majora în conformitate cu strategia de tarifare aprobată prin Hotărârea nr.380/18.11.2021 a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Dâmbovița”, respectiv 5% – tarif apă și 12% – tarif canalizare, la care se adaugă inflația cumulată pe ultimul an, cât și în termeni reali.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats