Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Şefii structurilor responsabile de moartea fetei din Caracal, convocaţi să dea explicaţii în Parlament

Publicat

pe

Ministrul de Interne, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, inspectorul general interimar şi fostul inspector general al Poliţiei Române, precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI au fost convocaţi în faţa Comisiei parlamentare pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, să răspundă pentru gravele erori săvârşite în cazul Alexandrei, fata de 15 ani care a fost omorâtă cu cruzime la Caracal, fiindcă autorităţile nu au fost capabile să localizeze apelul la 112 decât după 19 ore! Şi atunci au stat la poarta criminalului, aşteptând întâi să obţină mandat de percheziţie şi apoi să se facă ora 06:00, pentru a intra în locuinţa acestuia!

Solicitarea ca şefii tuturor structurilor responsabile să dea explicaţii în Parlament a venit de la deputatul Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa şi secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor.

Deputat Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa

„Sistemul actual de guvernare nu mai poate garanta cetățenilor nici cea mai mică siguranță. În cazul fetei din Caracal ce a fost ucisă cu cruzime, este vorba de nepăsarea și neputința de a aplica legea în litera şi spiritul ei. Nu a fost vreo discuție despre ceva anost şi fără importanţă, ci a fost vorba despre incapacitatea sistemului care trebuie să asigure protecția cetățeanului.

După zeci de ani de investiții în sisteme pretins performante, după tot atâția ani de împărțit posturi și sinecuri în instituții publice, o adolescentă a cerut de mai multe ori ajutorul sistemului de ordine publică și intervenția a venit când deja pierduse lupta cu viața: după 19 ore!

Ceea ce s-a întâmplat în Caracal este dovada falimentului unui sistem politic care și-a subordonat organele statului și a făcut posibilă pierderea unei vieți în mod brutal. Să arătăm că nu mai acceptăm ceea ce a fost până acum și să ne implicăm activ în schimbarea României. Chiar nu mai putem sta deoparte!”, a spus deputatul Dumitru Lupescu.

Audierea în cadrul Comisiei parlamentare pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională era programată pentru luni – 29 iulie, la ora 17:00, însă, potrivit unor informaţii de ultimă oră, şefii de instituţii chemaţi la raport ar fi solicitat amânarea, pe motiv că au în desfăşurare anchete interne şi abia apoi vor fi în măsură să dea răspunsuri exacte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT