Connect with us

Călăraşi

Pompieri militari din patru judeţe, în concurs la Călăraşi

Publicat

pe

Pompierii militari din Ialomiţa, Tulcea, Constanţa şi Călăraşi îşi vor demonstra calităţile şi aptitudinile în cadrul celei de-a treia etape zonale a concursurilor profesioniste cu caracter tehnico-aplicativ. Competiţia se va desfăşura în perioada 31 iulie – 2 august, în incinta stadionului „Ion Comşa” din Călăraşi.

Întrecerea constă în parcurgerea a patru probe (Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 metri, Ştafeta 4 x 100 metri și realizarea dispozitivul de intervenţie la motopompă) şi are în vedere dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă şi evaluarea nivelului de pregătire, dar şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Lotul câştigător va participa la etapa finală, care se va organiza decătre Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă și Inspectoratul pentru Situații de Urgentă al Județului Bacău. Câștigătorii etapei finale vor primi cupa transmisibilă „Căpitan Pavel Zărnescu”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călăraşi

Dosar penal pentru 60 de tone de îngrășăminte chimice depozitate ilegal

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din Fundulea, județul Călărași, administrator al unei societăți comerciale, este cercetat penal pentru că a depozitat în condiții necorespunzătoare 60.000 de kg. de îngrășăminte chimice.

Practic, cel în cauză a încălcat obligația legală de a depozita îngrășămintele chimice și produsele de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate, punând astfel în pericol viața și sănătatea umană, animală sau vegetală.

Polițiștii din județul Călărași vor continua acțiunile de control pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor la protecția mediului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Călăraşi

Frate, soră și mama lor s-au aruncat în Brațul Borcea, la Călărași

Publicat

pe

Sursa foto: captură video marinbadea.ro

Trei persoane, un bărbat și două femei, au decis, ieri – de Sf. Ion, să își încheie socotelile cu această lume, alegând să se sinucidă, simultan, aruncându-se în apele reci ale Brațului Borcea, în zona Parcului Central din municipiul Călărași.

Trupurile sinucigașilor au fost văzute plutind de oamenii care se plimbau în acea zonă. Imediat, au fost anunțate autoritățile. La fața locului au intervenit de urgență salvatorii de la ISU Călărași. Cu ajutorul unei bărci pneumatice, aceștia au scos corpurilor din apă.

Din păcate, cele două femei au fost declarate decedate. Organismele lor nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Bărbatul era în viață, în șoc hipotermic. Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Călărași sunt rezervați în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire.

Sursa foto: marinbadea.ro

Din cercetări a reieșit că cele trei persoane care au decis să își pună capăt zilelor, aruncându-se în Brațul Borcea, sunt rude, frate de 52, sora de 47 de ani și mama celor doi, în vârstă de 77 de ani. Conform portalului marinbadea.ro, această familie năpăstuită trăia pe stradă, din mila oamenilor. În 2017, fuseseră evacuați dintr-o locuință socială în care își duceau existența precară din cauza datoriilor acumulate.

Se pare că cei trei persoane suferau de anumite afecțiuni psihice aflându-se în evidența medicilor. În 2017, ar mai fi avut o asemenea tentativă de suicid, fiind salvați de un polițist.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT