Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voineşti, prima din Dâmboviţa care a finalizat asfaltările prin PNDL I şi II

Publicat

pe

Modernizarea infrastructurii rutiere locale a fost dezideratul principal al Primăriei Voineşti în ultimii ani. Administraţia condusă de edilul Dănuţ Gabriel Sandu a reuşit să asfalteze 35 de km de drumuri locale. Proiectele au beneficiat de finanţare europeană, guvernamentală, din bugetul propriu al comunei şi din asocieri cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Ultimele două proiecte de reabilitare şi modernizare a străzilor interioare au primit fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL I şi II. S-au asfaltat aproximativ 10 km de drumuri, au fost construite 15 km de şanţuri betonate şi s-au amenajat 340 de podeţe de acces în gospodării. Valoarea totală a investiţiilor derulate prin PNDL I şi II a fost de 5 milioane de lei, adică aproximativ 50 de miliarde de lei vechi.

„Astăzi, ne putem lăuda cu faptul că am semnat, fără probleme, procesul verbal de recepţie finală la cel de-al doilea contract finanţat pe PNDL II. Mă mândresc că sunt primul edil din judeţ care a reuşit să semneze ambele procese verbale de recepţie, cel de anul trecut şi cel de acum, fără niciun fel de obiecţiune.

Guvernul României a decontat în totalitate ambele proiecte, constructorul şi-a primit la timp banii, nu am avut niciun fel de întârziere. Vă mai spun, ca primar, ca cetăţean, că PNDL I şi PNDL II au reprezentat o gură de oxigen pentru comuna Voineşti, pentru dezvoltarea satului românesc”, a precizat Dănuţ Gabriel Sandu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats