Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voineşti, prima din Dâmboviţa care a finalizat asfaltările prin PNDL I şi II

Publicat

pe

Modernizarea infrastructurii rutiere locale a fost dezideratul principal al Primăriei Voineşti în ultimii ani. Administraţia condusă de edilul Dănuţ Gabriel Sandu a reuşit să asfalteze 35 de km de drumuri locale. Proiectele au beneficiat de finanţare europeană, guvernamentală, din bugetul propriu al comunei şi din asocieri cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Ultimele două proiecte de reabilitare şi modernizare a străzilor interioare au primit fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL I şi II. S-au asfaltat aproximativ 10 km de drumuri, au fost construite 15 km de şanţuri betonate şi s-au amenajat 340 de podeţe de acces în gospodării. Valoarea totală a investiţiilor derulate prin PNDL I şi II a fost de 5 milioane de lei, adică aproximativ 50 de miliarde de lei vechi.

„Astăzi, ne putem lăuda cu faptul că am semnat, fără probleme, procesul verbal de recepţie finală la cel de-al doilea contract finanţat pe PNDL II. Mă mândresc că sunt primul edil din judeţ care a reuşit să semneze ambele procese verbale de recepţie, cel de anul trecut şi cel de acum, fără niciun fel de obiecţiune.

Guvernul României a decontat în totalitate ambele proiecte, constructorul şi-a primit la timp banii, nu am avut niciun fel de întârziere. Vă mai spun, ca primar, ca cetăţean, că PNDL I şi PNDL II au reprezentat o gură de oxigen pentru comuna Voineşti, pentru dezvoltarea satului românesc”, a precizat Dănuţ Gabriel Sandu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 18 august 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 18.08.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordurilor de colaborare încheiate între A.J.V.P.S. Dâmbovița – gestionar Fond Cinegetic și Consiliul Local Voinești, cu privire la fondul cinegetic aflat pe proprietatea UAT Voinești;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea suspendării activității școlare, pentru anul 2022 – 2023, în unitățile de învățământ: Școala Gimnazială Gemenea Brătulești, str. Principală nr. 356, Școala Primară Izvoarele, Școala Gimnazială Suduleni;
3. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare întocmit de expert evaluator ec. Balan Cristina Iuliana, pentru proprietățile imobiliare teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării unor imobile – cota parte teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexei emise de ADI Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița cu nr. 15690 / 26.07.2022, pentru luna august 2022;
6. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT