Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Doi bărbaţi din Măneşti, răniţi într-un accident în Priseaca

Publicat

pe

Un grav accident de circulaţie s-a produs, cu puţină vreme în urmă, pe DN 72A, Târgovişte-Câmpulung, la ieşire din cartierul Priseaca. În evenimentul rutier au fost implicate trei autovehicule.

Doi bărbaţi din comuna Măneşti au suferit diferite leziuni, fiind transportaţi la spital. Poliţiştii se află la faţa locului şi cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul.

Foto: IPJ Dâmboviţa

ALEGERI

Consiliul Judeţean trebuie să fie prezent acolo unde cetăţeanul se confruntă cu probleme

Publicat

pe

Apariţia în spaţiul public a fostului director general RNP Romsilva şi fost vicepreşedinte şi parlamentar PSD, Ion Dumitru, poate fi considerată o ştire valoroasă, ţinând cont de faptul că, în ultimii ani, Ion Dumitru a refuzat să mai iasă în faţa jurnaliştilor, dedicându-se mai mult activităţii de profesor universitar.

Acum, Ion Dumitru testează din nou apele politicii pe care le cunoaşte destul de bine, acolo a performat şi a făcut multe lucruri bune pentru oameni, pentru comunitate, dar de pe urma cărora a avut şi de pătimit pe nedrept.

Considerând totuşi că mai are multe de spus şi că experienţa sa în materie de politică, de management eficient poate fi încă utilă mai tinerilor politicieni, societăţii, comunităţilor locale, acestui judeţ, Ion Dumitru şi-a asumat, după multă vreme, din nou, un rol politic, militând acum în ALDE. Fostul demnitar social-democrat va candida din partea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu pentru o funcţie de consilier judeţean la Dâmboviţa.

Primul discurs cu tentă politică al lui Ion Dumitru a fost unul scurt, concis, lămuritor, plin de sintagme tăioase, cu bătaie în realitatea imediată.

„Mă bucur că mă alătur unei echipe de oameni inimoşi, de oameni tineri, oameni care nu poartă pe picioarele lor niciun fel de greutate vizavi de distrugerea judeţului Dâmboviţa.

Constat în precampanie, preocupări ale contracandidaţilor partidului ALDE legate de componenta politică, dar se neglijează dezastrul pe care l-au realizat la nivelul administraţiei locale.

Nu vreau să nominalizez nici formaţiuni politice, nici oameni, în schimb, care sunt ofertele contracandidaţilor noştri? Probabil iarăși patru ani de ceartă, aşa cum s-a întâmplat în aceşti patru ani care se epuizează acum. Luptele interne în formaţiunile politice vor ţine agenda zilnică şi nicidecum cetăţeanul.

Prin formaţiunea ALDE şi mai ales în compania colegilor care ne vom bate în această campanie pentru alegerile locale, nu vrem altceva decât să aducem cetăţeanul să poată intra în Consiliul Judeţean şi, nu în ultimul rând, Consiliul Judeţean să fie prezent acolo unde cetăţeanul se confruntă cu foarte multe probleme.

Partidul ALDE nu dispune de acumulări valorice financiare aşa cum au contracandidaţii noştri. S-ar putea ca, în următoarele zile, să riscaţi ca, atunci când ieşiţi din casă, să daţi peste protagoniştii acestei campanii care, însăşi prin dimensiunea panourilor publicitare, dovedesc că sunt în lumea lor şi nu la nivelul cetăţeanului dâmboviţean”, a precizat Ion Dumitru, candidat ALDE pentru funcţia de consilier judeţean.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cezar Preda, deputat: Guvernul PNL a adoptat actele normative din Programul de relansare economică

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmbovița Cezar Preda spune că măsurile de relansare economică propuse de Guvernul Orban, ca răspuns la situația de criză în care se află țara din cauza pandemiei de COVID-19, sunt „rezultatul consultării mediului de afaceri, actorilor din societatea civilă, organizațiilor neguvernamentale și sindicale”.

A mai punctat Cezar Preda că, la nici o lună de la prezentarea Programului de relansare economică, Cabinetul Ludovic Orban a reușit să adopte „cea mai mare parte dintre actele normative anunțate. Este vorba despre un veritabil plan de reconstrucție rapidă a României”:

– Un miliard de euro sub formă de granturi nerambursabile este pachetul de ajutor pentru IMM-uri. Acest pachet vine ca o gură de oxigen pentru antreprenorii din România și a fost împărțit în trei proiecte, astfel: 550 de milioane de euro – granturi pentru investiții (până în 200.000 de euro fiecare grant), 350 de milioane de euro – granturi pentru repornire (până în 200.000 de euro pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, HORECA, transport auto, industria de evenimente) și 100 de milioane de euro – granturi pentru microîntreprinderile fără angajați (granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu a beneficiat de nici un ajutor în această perioadă)

– Pentru creșterea competitivității microîntreprinderilor, Guvernul a aprobat deja prin memorandum supracontractarea proiectelor de investiții din lista de rezervă din Programul Operațional Regional – Axa 2.1. Bugetul alocat este de 247 de milioane de euro, iar granturile sunt cuprinse între 50.000 de euro și până în 200.000 de euro. De asemenea, pentru creșterea competitivității IMM-urilor, Guvernul a aprobat deja prin memorandum alocarea suplimentară de fonduri prin Programul Operațional Regional Axa 2.2 cu un buget total de 450 de milioane de euro.

– Pentru finanțarea investițiilor mari, între 1,5 milioane de euro și 6 milioane de euro, Guvernul a aprobat prin memorandum granturi în valoare de 550 de milioane de euro.

– 150 de milioane de euro, bugetul alocat pentru START-UP-urile pentru studenți în domenii competitive și inovative au fost deja aprobate de Guvern.

– 30 de milioane de euro au fost deja alocați de Guvern prin H.G pentru educația digitală a angajaților. Învățarea pe tot parcursul vieții și formarea profesională sunt elemente esențiale pentru o economie competitivă. Programul este la început, iar dacă va da rezultate Executivul este dispus să suplimenteze fondurile.

– 200 de milioane de euro, granturi pentru antreprenoriatul rural au fost deja alocate prin H.G. Guvernul liberal sprijină și antreprenorii din mediul rural care trebuie să aibă șansa să-și dezvolte afacerile.

– 42 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, dintre care aproape jumătate (20 de milioane de euro) destinați românilor din diaspora au fost deja alocați, iar măsura urmează să fie operaționalizată ca urmare a emiterii ordinului de ministru.

– 450 de milioane de lei/an, schema de ajutor de stat pentru dezvoltare regională.

– 1,5 miliarde de lei/an, schema de ajutor de stat pentru investiții noi (greenfield).

– A fost aprobată schema de garanții de stat pentru credite pentru companiile care nu sunt IMM-uri, prin Eximbank. Ordonanța de urgență aprobată în ultima ședință de Guvern prevede un plafon de 4 miliarde de lei, dar acesta va putea fi extins la 8 miliarde. Astfel, un procent de până la 80% dintr-un credit contractat va fi garantat de stat. Numărul estimat al beneficiarilor care pot avea acces la acest produs este de 600 de companii, cu o cifră de afaceri cumulată de aproape 580 de miliarde de lei și cu un număr de de 1,7 milioane salariați.

– Un miliard de lei, plafonul din schema de garantare a creditului comercial.

– 1,5 miliarde de lei, plafonul din schema de garantare factoring și scontare, memorandum deja aprobat de Guvern. Măsura are ca scop crearea unui instrument de garantare a unor facilități de plată între comercianți. Mai exact, atunci când un comerciant a contractat o livrare de bunuri și servicii cu plata facturii la un anumit termen, el poate merge către un finanțator către o bancă comercială și să ceară prin produsul factoring plata imediată a maximum 80% din factură până la plata acesteia către furnizor.

– Finanțarea programului flexibil de muncă (Kurzarbeit) va fi aprobată în următoarea ședință de Guvern. Programul este finanțat prin SURE și avem posibilitatea să aplicăm până la o finanțare de maxim 5 miliarde de euro.

– Avem de asemenea, în dezbatere publică, o ordonanță de urgență prin care se vor acorda bonificații pentru creșterea capitalizării companiilor prin reducerea impozitului pe profit pentru o creștere de 10%.

– Schema de susținere pentru sezonieri și zilieri.

– 1,5 miliarde de lei, plafonul din programul de garantare leasing de echipamente și utilaje.

– Guvernul PNL continuă măsurile care s-au dovedit extrem de eficiente în timpul stării de urgență, respectiv plata șomajului tehnic și sprijinul de 41,5% din salariul mediu brut pentru angajații care și-au reluat activitatea în cadrul companiei.

– Este deja în vigoare ordonanța de urgență care oferă sprijin pentru angajarea tinerilor, a persoanelor de peste 50 de ani și a cetățenilor români întorși din diaspora.

– Sprijin pentru telemuncă, tichete de masă caldă pentru persoanele de peste 75 de ani și tichete pentru elevi din familii cu venituri mici pentru începerea școlii.

– Este în lucru și ordonanța de urgență pentru finanțarea extinderii rețelelor inteligente de gaze naturale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!