Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liderul PNL Târgovişte, nemulţumit că s-au luat bani de la investiţii majore pentru stadion!

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, a devenit cel mai acid critic al administraţiei publice locale. Liderul liberal urmăreşte activitatea edililor municipiului pas cu pas şi nu pierde nicio ocazie pentru a comenta deciziile luate de cei care diriguiesc banul public, pentru a lansa în spaţiul public declaraţii acuzatoare, bazate pe informaţii, pe argumente şi supoziţii.

La ultima conferinţă de presă, Aurelian Cotinescu a marşat pe Hotârârea de Consiliu Local nr. 291/2019, prin care banii publici, din creditul de 65 de milioane de lei, au fost luaţi de la investiţii majore pentru a fi redirecţionaţi, spune liberalul, către renovarea stadionului „Eugen Popescu”.

„S-au luat bani de la extinderea canalizării şi de la extinderea reţelei de gaze din cartierul Priseaca. S-au luat aceşti bani, aproape un milion de euro, fără a exista o explicaţie exactă. Ca om politic, nu pot să nu mă întreb: oare, Primăria a luat această decizie în urma pierderii alegerilor de către PSD în Priseaca”?

Preşedintele PNL Târgovişte consideră că această situaţie trebuie rezolvată cât mai urgent. Proiectul demarat în cartierul Priseaca nu trebuie stopat, dimpotrivă trebuie găsită neîntârziat o sursă de finanţare.

Şirul de acuze la adresa executivului târgoviştean continuă. Cotinescu spune că au mai fost luate fonduri şi de la anvelopările termice.

„S-au înjumătăţit, de fapt, deşi Târgoviştea se află cu mult în urma multor oraşe, din punct de vedere al realizării acestor tipuri de lucrări.

Strada Neagoe Basarab, o arteră importantă către viitorul Mall, o arteră care asigură accesul către aceea zonă de sud, în momentul de faţă, nu se mai execută. S-au luat bani de la infrastructură, deşi ştim cu toţii că situaţia acesteia în oraşul Târgovişte nu este chiar bună. Unde s-au dus acesşti bani? S-au dus către stadion. Către renovarea stadionului «Eugen Popescu».

Într-o primă fază, aşa cum bine ştiţi, s-a dat spre aprobare un proiect investiţional de 7,5 milioane de lei. Ulterior, valoarea investiţiei a crescut la 32 de milioane de lei. S-a ajuns mult prea repede la această sumă!

Cu 6,7 milioane de euro se putea construi un stadion nou, pentru că noi am militat pentru acest proiect. Se putea executa în locaţia dedicată, pe terenul de la UM Gară. Se putea crea acolo un centru cu adevărat important, de recreere. Să mergi în parc, la mall, la stadion”, a declarat liderul liberal.

Aurelian Cotinescu a dat un exemplu concret de megaproiect sportiv realizat, spune el, cu puţin peste 10 milioane de euro. Este vorba de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

„Hagi a investit într-un complex de nivel mondial, super performant, o academie dezvoltată pe 7 hectare, cu 9 terenuri de fotbal, cu clădiri anexe, cu stadion la standardele impuse de FRF şi UEFA.

Târgoviştea investeşte în renovarea unei vechi locaţii 6,7 milioane de euro, unde nu ai decât 250 de locuri de parcare, nu avem bază de antrenament în acea zonă. Vom avea un stadion doar în schiţe.

Ne-au prezentat, ne-au cerut votul, ne-au cerut să fim de acord cu o investiţie de 32 de milioane, doar prezentându-ne nişte schiţe în care apar două tribune şi o suprafaţă de joc. Este mult prea mult să investim aceşti bani.

Acolo nu va fi o bază sportivă adevărată, un stadion modern. Nu există acustică bună, peluze, nu vom avea locuri de parcare”, a punctat Aurelian Cotinescu.

Şi pentru a rămâne cantonaţi pe acelaşi subiect, liberalii, prin vocea lui Cătălin Furtună, teoretic, încă vicepreşedinte al Clubului Chindia, au adus oarece critici şi conducerii acestei asociaţii.

În opinia lui Furtună, acolo lucrurile nu merg tocmai bine. Mai mult, spune acesta, de când este vicepreşedinte nu a fost convocat la nicio şedinţă, nu s-a ţinut cont niciodată de părerea lui şi nici de cea a lui Constantin Pehoiu, şi el membru în consiliul director. Ba mai mult, spune Furtună, au fost marginalizaţi.

„Sunt vicepreşedinte de 4 ani. Am fost pe stadion de nenumărate ori. În patru ani, nu a fost convocat niciodată consiliul director. Nu exercit nimic. Nu am nicio responsabilitate. Nu se sfătuieşte nimeni cu noi. S-a format un cerc în care noi nu avem voie”, susţine Cătălin Furtună.

Dâmboviţa

44 de participanți la un majorat organizat în Băleni, amendați cu câte 1.000 de lei fiecare

Publicat

pe

Polițiștii din Băleni, județul Dâmbovița, au descins, astăzi, la o sală de evenimente din comună, unde se desfășura ilegal o petrecere de majorat.

Toți cei 44 de participanți au fost sancționați cu câte 1.000 de lei fiecare, iar administratorul localului a primit o amendă în cuantum de 10.000 de lei – informează IPJ Dâmbovița.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ciprian Prisăcaru este noul președinte al Asociației Județene de Fotbal Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Membri afiliați ai Asociației Județene de Fotbal Dâmboviţa au ales astăzi noul președinte al acestui for, în persoana lui Ciprian Prisăcaru – fost viceprimar al municipiului Târgoviște, fost președinte al Clubului Sportiv Municipal Târgovişte, în prezent director al Complexului Turistic de Natație Târgovişte. Contracandidatul lui Prisăcaru pentru această funcție a fost Ionuț Iugulescu.

„Sunt pregătit, onorat și recunoscător tuturor membrilor afiliați, prezenți într-un număr record și în condiții cu totul speciale la un exercițiu de vot încheiat favorabil!

Vă mulțumesc tuturor și sunt convins că împreună vom face o echipă puternică, unită, valoroasă! Mulțumesc familiei, echipei mele și celor care mi-ați fost alături!

Încrederea acordată mă obligă, motivează și responsabilizează, pentru a reuși în această frumoasă provocare: Asociația Județeană de Fotbal Dâmboviţa. Doamne ajută!”, a scris Ciprian Prisăcaru pe pagina sa de Facebook.

În echipa noului președinte al AJF Dâmbovița se regăsesc: Nicu Croitoru, Ionel Pitaru, Dorin Nistor, George Tzitzeclis, Mircea Petrescu, Augustin Voinea, Cătălin Vremăroiu, Costin Mirescu, Romică Ciobanu, Cosmin Becheanu, Adrian Necșoiu, Mihai Tătăranu, Ionuț Catană și Constantin Badea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!