Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liderul PNL Târgovişte, nemulţumit că s-au luat bani de la investiţii majore pentru stadion!

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, a devenit cel mai acid critic al administraţiei publice locale. Liderul liberal urmăreşte activitatea edililor municipiului pas cu pas şi nu pierde nicio ocazie pentru a comenta deciziile luate de cei care diriguiesc banul public, pentru a lansa în spaţiul public declaraţii acuzatoare, bazate pe informaţii, pe argumente şi supoziţii.

La ultima conferinţă de presă, Aurelian Cotinescu a marşat pe Hotârârea de Consiliu Local nr. 291/2019, prin care banii publici, din creditul de 65 de milioane de lei, au fost luaţi de la investiţii majore pentru a fi redirecţionaţi, spune liberalul, către renovarea stadionului „Eugen Popescu”.

„S-au luat bani de la extinderea canalizării şi de la extinderea reţelei de gaze din cartierul Priseaca. S-au luat aceşti bani, aproape un milion de euro, fără a exista o explicaţie exactă. Ca om politic, nu pot să nu mă întreb: oare, Primăria a luat această decizie în urma pierderii alegerilor de către PSD în Priseaca”?

Preşedintele PNL Târgovişte consideră că această situaţie trebuie rezolvată cât mai urgent. Proiectul demarat în cartierul Priseaca nu trebuie stopat, dimpotrivă trebuie găsită neîntârziat o sursă de finanţare.

Şirul de acuze la adresa executivului târgoviştean continuă. Cotinescu spune că au mai fost luate fonduri şi de la anvelopările termice.

„S-au înjumătăţit, de fapt, deşi Târgoviştea se află cu mult în urma multor oraşe, din punct de vedere al realizării acestor tipuri de lucrări.

Strada Neagoe Basarab, o arteră importantă către viitorul Mall, o arteră care asigură accesul către aceea zonă de sud, în momentul de faţă, nu se mai execută. S-au luat bani de la infrastructură, deşi ştim cu toţii că situaţia acesteia în oraşul Târgovişte nu este chiar bună. Unde s-au dus acesşti bani? S-au dus către stadion. Către renovarea stadionului «Eugen Popescu».

Într-o primă fază, aşa cum bine ştiţi, s-a dat spre aprobare un proiect investiţional de 7,5 milioane de lei. Ulterior, valoarea investiţiei a crescut la 32 de milioane de lei. S-a ajuns mult prea repede la această sumă!

Cu 6,7 milioane de euro se putea construi un stadion nou, pentru că noi am militat pentru acest proiect. Se putea executa în locaţia dedicată, pe terenul de la UM Gară. Se putea crea acolo un centru cu adevărat important, de recreere. Să mergi în parc, la mall, la stadion”, a declarat liderul liberal.

Aurelian Cotinescu a dat un exemplu concret de megaproiect sportiv realizat, spune el, cu puţin peste 10 milioane de euro. Este vorba de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

„Hagi a investit într-un complex de nivel mondial, super performant, o academie dezvoltată pe 7 hectare, cu 9 terenuri de fotbal, cu clădiri anexe, cu stadion la standardele impuse de FRF şi UEFA.

Târgoviştea investeşte în renovarea unei vechi locaţii 6,7 milioane de euro, unde nu ai decât 250 de locuri de parcare, nu avem bază de antrenament în acea zonă. Vom avea un stadion doar în schiţe.

Ne-au prezentat, ne-au cerut votul, ne-au cerut să fim de acord cu o investiţie de 32 de milioane, doar prezentându-ne nişte schiţe în care apar două tribune şi o suprafaţă de joc. Este mult prea mult să investim aceşti bani.

Acolo nu va fi o bază sportivă adevărată, un stadion modern. Nu există acustică bună, peluze, nu vom avea locuri de parcare”, a punctat Aurelian Cotinescu.

Şi pentru a rămâne cantonaţi pe acelaşi subiect, liberalii, prin vocea lui Cătălin Furtună, teoretic, încă vicepreşedinte al Clubului Chindia, au adus oarece critici şi conducerii acestei asociaţii.

În opinia lui Furtună, acolo lucrurile nu merg tocmai bine. Mai mult, spune acesta, de când este vicepreşedinte nu a fost convocat la nicio şedinţă, nu s-a ţinut cont niciodată de părerea lui şi nici de cea a lui Constantin Pehoiu, şi el membru în consiliul director. Ba mai mult, spune Furtună, au fost marginalizaţi.

„Sunt vicepreşedinte de 4 ani. Am fost pe stadion de nenumărate ori. În patru ani, nu a fost convocat niciodată consiliul director. Nu exercit nimic. Nu am nicio responsabilitate. Nu se sfătuieşte nimeni cu noi. S-a format un cerc în care noi nu avem voie”, susţine Cătălin Furtună.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Rovana Plumb a sunat adunarea pentru poporul PSD-ist din Dâmboviţa

Publicat

pe

În această seară, Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, a convocat la şedinţă, într-un restaurant din Târgovişte, peste 600 de membri ai filialei dâmboviţene, deputaţi, senatori consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii.

Activul PSD va discuta, probabil, în faţa unei gustări, cu liderii partidului, despre rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi despre strategia ce trebuie adoptată pentu turul doi.

Rovana Plumb vrea să obţină un rezultat peste cel din 10 noiembrie. Tocmai de aceea, a preluat frâiele coordonării campaniei electorale, iar pe fostul deputat Radu Popa l-a numit responsabil cu comunicarea.

Spiritele în organizaţie nu sunt deloc liniştite, mai ales după şedinţa CEX, în cadrul căreia s-a decis ca Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean, să nu se mai ocupe de campania electorală şi de partea de comunicare. Mai mult, Rovan Plumb i-l va instala în coaste pe Laurenţiu Neculăescu, fost cosilier al premierului Viorica Dăncilă. Acesta va fi uns administrator public al judeţului.

Se aude că lidera PSD Dâmboviţa ar dori chiar să-l înlăture pe Oprea din funcţia de şef al CJ Dâmboviţa. Pintre noii favoriţi s-ar număra Luisa Greaca, care, deocamdată, va fi extrasă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi numită director la Carpatmontana.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Topul firmelor din Dâmboviţa, ediţia 2019, s-a consumat fără niciun element de noutate

Publicat

pe

Camera de Industrie şi Comerţ Dâmboviţa, condusă de acelaşi Gelu Rusescu, a organizat, joi – 14 noiembrie 2019, la Nova Balroom Târgovişte, cea de-a 26 ediţie „Topul firmelor”. Evenimentul a fost unul echilibrat, sterotip, chiar linear, fără nimic spectaculos, fără niciun element de noutate.

Au fost premiate societăţile comerciale din judeţ. Cam aceleaşi de foarte mult timp şi suntem convinşi că pe fruntaşe, în următorii 10 ani, nu prea are cine să le detroneze. Şi sunt unii care nici nu doresc să-i scoată din clasament. Sunt cotizanţi tari la Camera de Comerţ! Tocmai de aceea, poate s-ar impune luarea în calculul topului şi a altor caracteristici. Nimic de promovarea firmelor mai micuţe, a celor care abia acum scot capul şi încercă să se lanseze în vreun domeniu. Camera de Comerţ Dâmboviţa nu am auzit că ar face ceva să-i încurajeze.

Ineditul manifestării l-a constituit faptul că politicienii, prezenţi în număr relativ mare, dar împărţiţi care încotro, fiindcă nu puteau fi puşi la aceeaşi masă, spre exemplu, Rovana Plumb cu Adrian Ţuţuianu, nu au mai ţinut alocuţiuni. Nici măcar preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea nu a rostit vreun cuvânt de felicitare. De fapt, se auzise prin sală că boicotul ar fi pornit de la oamenii de afaceri, care nu au mai vrut să amestece lucrurile, cum s-a tot întâmplat în anii trecuţi. Singurul om politic care a fentat un pic strategia şi a luat cuvântul având un discurs combativ, bun şi pe alocuri critic la adresa clasei politice, despre care a spus că nu a susţinut îndeajuns mediul de afaceri, a fost Marius Caraveţeanu – primarul oraşului Răcari, dar care a fost invitat la cuvânt în calitate de fermier de succes, premiat la „Topul firmelor”.

Acordarea diplomelor şi trofeelor nu a ieşit din tipare. Câştigătorii au făcut poze, unii – destul de puţini au mai şi dansat fiindcă de la Top nu a lipsit muzica.

Nu am priceput de ce printre premianţi s-au numărat şi societăţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Pare discriminatoriu pentru firmele mici, neajutate de nimeni şi care abia reuşesc să supravieţuiască. Este cumva şi revoltător ca unităţi economice cărora Consiliul Judeţean le-a mărit capitalul social sau le-a alocat fonduri fiindcă erau în pom să fie acum premiate de Camera de Comerţ şi Industrie!

Topul de excelenţă 2019:
– Jalutex SRL, de 26 de ani pe podium
– Swarco Vicas SA, de 26 de ani pe podium
– Monte Bianco SA, de 20 de ani pe podium
– Virix Prod SRL, de 20 de ani pe podium
– Vascony Prod SRL, de 18 ani pe podium
– Regata SRL, de 18 ani pe podium
– Arctic SA, de 18 ani pe podium
– Beda Impex SRL, de 17 ani pe podium
– ASO Cromsteel SA, de 15 ani pe podium
– Erdemir România SRL, de 13 ani pe podium
– Nimet SRL, de 13 ani pe podium
– Marahami Prod, de 12 ani pe podium.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web