Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liderul PNL Târgovişte, nemulţumit că s-au luat bani de la investiţii majore pentru stadion!

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, a devenit cel mai acid critic al administraţiei publice locale. Liderul liberal urmăreşte activitatea edililor municipiului pas cu pas şi nu pierde nicio ocazie pentru a comenta deciziile luate de cei care diriguiesc banul public, pentru a lansa în spaţiul public declaraţii acuzatoare, bazate pe informaţii, pe argumente şi supoziţii.

La ultima conferinţă de presă, Aurelian Cotinescu a marşat pe Hotârârea de Consiliu Local nr. 291/2019, prin care banii publici, din creditul de 65 de milioane de lei, au fost luaţi de la investiţii majore pentru a fi redirecţionaţi, spune liberalul, către renovarea stadionului „Eugen Popescu”.

„S-au luat bani de la extinderea canalizării şi de la extinderea reţelei de gaze din cartierul Priseaca. S-au luat aceşti bani, aproape un milion de euro, fără a exista o explicaţie exactă. Ca om politic, nu pot să nu mă întreb: oare, Primăria a luat această decizie în urma pierderii alegerilor de către PSD în Priseaca”?

Preşedintele PNL Târgovişte consideră că această situaţie trebuie rezolvată cât mai urgent. Proiectul demarat în cartierul Priseaca nu trebuie stopat, dimpotrivă trebuie găsită neîntârziat o sursă de finanţare.

Şirul de acuze la adresa executivului târgoviştean continuă. Cotinescu spune că au mai fost luate fonduri şi de la anvelopările termice.

„S-au înjumătăţit, de fapt, deşi Târgoviştea se află cu mult în urma multor oraşe, din punct de vedere al realizării acestor tipuri de lucrări.

Strada Neagoe Basarab, o arteră importantă către viitorul Mall, o arteră care asigură accesul către aceea zonă de sud, în momentul de faţă, nu se mai execută. S-au luat bani de la infrastructură, deşi ştim cu toţii că situaţia acesteia în oraşul Târgovişte nu este chiar bună. Unde s-au dus acesşti bani? S-au dus către stadion. Către renovarea stadionului «Eugen Popescu».

Într-o primă fază, aşa cum bine ştiţi, s-a dat spre aprobare un proiect investiţional de 7,5 milioane de lei. Ulterior, valoarea investiţiei a crescut la 32 de milioane de lei. S-a ajuns mult prea repede la această sumă!

Cu 6,7 milioane de euro se putea construi un stadion nou, pentru că noi am militat pentru acest proiect. Se putea executa în locaţia dedicată, pe terenul de la UM Gară. Se putea crea acolo un centru cu adevărat important, de recreere. Să mergi în parc, la mall, la stadion”, a declarat liderul liberal.

Aurelian Cotinescu a dat un exemplu concret de megaproiect sportiv realizat, spune el, cu puţin peste 10 milioane de euro. Este vorba de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

„Hagi a investit într-un complex de nivel mondial, super performant, o academie dezvoltată pe 7 hectare, cu 9 terenuri de fotbal, cu clădiri anexe, cu stadion la standardele impuse de FRF şi UEFA.

Târgoviştea investeşte în renovarea unei vechi locaţii 6,7 milioane de euro, unde nu ai decât 250 de locuri de parcare, nu avem bază de antrenament în acea zonă. Vom avea un stadion doar în schiţe.

Ne-au prezentat, ne-au cerut votul, ne-au cerut să fim de acord cu o investiţie de 32 de milioane, doar prezentându-ne nişte schiţe în care apar două tribune şi o suprafaţă de joc. Este mult prea mult să investim aceşti bani.

Acolo nu va fi o bază sportivă adevărată, un stadion modern. Nu există acustică bună, peluze, nu vom avea locuri de parcare”, a punctat Aurelian Cotinescu.

Şi pentru a rămâne cantonaţi pe acelaşi subiect, liberalii, prin vocea lui Cătălin Furtună, teoretic, încă vicepreşedinte al Clubului Chindia, au adus oarece critici şi conducerii acestei asociaţii.

În opinia lui Furtună, acolo lucrurile nu merg tocmai bine. Mai mult, spune acesta, de când este vicepreşedinte nu a fost convocat la nicio şedinţă, nu s-a ţinut cont niciodată de părerea lui şi nici de cea a lui Constantin Pehoiu, şi el membru în consiliul director. Ba mai mult, spune Furtună, au fost marginalizaţi.

„Sunt vicepreşedinte de 4 ani. Am fost pe stadion de nenumărate ori. În patru ani, nu a fost convocat niciodată consiliul director. Nu exercit nimic. Nu am nicio responsabilitate. Nu se sfătuieşte nimeni cu noi. S-a format un cerc în care noi nu avem voie”, susţine Cătălin Furtună.

Dâmboviţa

Scrisoarea… scrisorilor la PSD Dâmboviţa!

Publicat

pe

de

Pe 6 septembrie, este conferință de alegeri la PSD Dâmbovița. S-a ajuns aici din cauza animozităţilor care există în partid, tolerate și amplificate de actuala echipă de conducere, din cauza unor indivizi care și-au descoperit brusc veleitățile de politicieni de stânga și consilieri, din cauza găștilor care au sufocat organizatia, din cauza prea multor jocuri de culise.

Și, cu toate astea, social-democrații dâmbovițeni, sau o parte din ei, din categoria „ghiocei”, au trimis zilele acestea la București, direct la președinta Viorica Dăncilă, un gen de scrisoare, în care organizatia, culmea, pregătită pentru alegeri, gata să își desemneze un nou conducător, își exprimă atașamentul, susținerea față de europarlamentara Rovana Plumb, actualul preşedinte al filialei PSD.

Ca într-o ţidulă comunistă, se spune în document că Rovana Plumb merită să ajungă comisar european. Nu contestăm acest lucru. Că doamna Plumb este un politician bun, am văzut. Știe să-și urmeze parcursul dorit, a rezistat pe scena tumultuoasă a politicii sub atâția președinți. A fost un reprezentant loial partidului. Dar, scrisoarea cu pricina e prea de tot. Pare a fi înjghebată de lingușitori de profesie, care s-au executat la comandă.

Aproape că nu știi ce să mai crezi. În PSD Dâmbovița, prin toate ungherele, miroase a diversiune. Am mai aflat ceva interesant! O serie de lideri locali, reprezentanţi ai unor organizaţii locale cu rezultate, nu se regăsesc pe lista delegaţilor la congresul PSD de mâine…

Citește în continuare

Dâmboviţa

Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa se află în plin proces de reorganizare

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, liderul Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, se află în plină campanie de refacere și reconsolidare a filialelor locale ale asociației. Raducanu și-a propus să creeze, în toate localitățile dâmbovițene unde există comunități mai mari sau mai mici de romi, structuri puternice, alcătuite din oameni care să lupte pentru drepturile etniei, oameni capabili să sprijine administrațiile publice locale.

„Este un deziderat pe care mi l-am propus încă de la preluarea funcției de președinte al Partidei Romilor Pro Europa. Trebuie să redevenim puternici şi uniţi, să avem un cuvânt de spus în actul decizional administrativ, să ne putem impune ideile, părerile, să contribuim la bunul mers al comunităților”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!