Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Ce servicii funerare îți poate oferi o firmă de pompe funebre?

Publicat

pe

Trecerea în neființă a unei persoane dragi este un moment de cumpănă pentru cei mai mulți dintre noi. Însă oricât de dureros ar fi, e musai să te ocupi de toate aspectele legate de înmormântare. Cea mai rapidă și mai inteligentă soluție ar fi să apelezi la serviciile funerare ale unei firme de pompe funebre.

Orice firmă de servicii funerare din București are oferte care să se muleze pe dorințele tale, dar și pe posibilitățile financiare. Important e să iei legătura cu unul din agenții firmei de servicii funerare care să îți prezinte oferta și cu care să te consulți.

O firmă de pompe funebre poate oferi următoarele servicii funerare:
– servicii de îmbălsămare
– asigură un medic constatator
– servicii legate de transportul sicriului sau transportul persoanelor care urmează să participe la înmormântare
– se ocupă de toate actele necesare:

  • Certificat medical constatator al decesului întocmit și semnat de medicul care a făcut constatarea.
  • Dovada eliberată de Poliție sau Parchet din care să rezulte că au fost sesizate (în cazul sinuciderii, accidentelor, alte cauze violente, cadavrul neidentificat și alte cazuri prevăzute expres de Codul Penal). În aceste cazuri, în actul constatator de deces se impune viza Parchetului.
  • Actul de identitate al persoanei decedatului
  • Certificatul de naștere al persoanei decedate
  • Actul de identitate al declarantului
  • Certificatul de îmbălsămare
  • Certificatul de deces (acesta se obține în baza actelor menționate, de la starea civilă sau primaria localității în raza căreia a survenit decesul)
  • Livretul militar sau adeverința de recrutare, după caz, pentru persoanele supuse obligațiilor militare până la 60 ani.

– se ocupă cu alegerea și aducerea sicriului
– oferă servicii de aranjamente florale, coroane
– asigură toate produsele necesare pentru pomană: lumânări, colivă, colaci și pachete cu mâncare.

Îmbălsămarea
Orice firmă de servicii funerare București oferă această opțiune. În marea majoritatea a cazurilor, îmbălsămarea este efectuată de personal medical specializat și cu substanțe medicale permise.

Îmbălsămarea este o metodă artificială de conservare și de împiedicare a intrării într-o stare fizică neplăcută a corpului neînsuflețit. Îmbălsămarea efectuată cât mai repede după survenirea decesului poate oferi celor îndoliați posibilitatea de a fi cât mai mult timp alături de persoana pierdută. Pentru depunerea corpului neînsuflețit la capelă, îmbălsămarea devine obligatorie. De asemenea, acest procedeu medical este obligatoriu când se dorește transportarea trupului neînsuflețit pe distanță mai mare de 30 kilometri, în vederea înhumării. Există și cazuri particulare în care îmbălsămarea este interzisă, de exemplu când persoana în cauză a suferit de boli cu înalt risc biologic.

Toaletarea decedatului
Corpul neînsuflețit trebuie pregătit după datini și obiceiuri religioase pentru ultimul drum. Aceasta presupune, spălarea, îmbrăcarea cu haine noi sau curate, dacă este cazul bărbieritul, coafatul, fardatul. Toate firmele de pompe funebre oferă astfel de servicii funerare.

Achiziționarea sicriului
Firmele de servicii funerare București pun la dispoziție o gamă largă de modele de sicrie, din diferite esențe: plop, brad, fag, frasin, stejar, pin, nuc, mahon și multe altele. Prețurile sicrielor variază în funcție de calitatea acestora.

Transportul
Legislația din România impune cerințe stricte în privința autovehiculelor de transport funerar. Este obligatoriu ca acestea să fie înmatriculate în România și să fie omologate de către Registrul Auto Roman. În plus, autovehiculele trebuie să respecte condițiile de dimensionare a habitaclului destinat sicriului, de separare a acestuia de spațiul șoferului și de igienizarea suprafețelor unde se așază coșciugul.

Aranjamente florale
Chiar și acest serviciu intră în oferta firmelor de servicii funerare București. Indiferent că este vorba de coroane sau jerbe, ele pot fi realizate dintr-o varietate largă de flori, mărimea și modelul puând fi ales în funcție de preferințe. Aranjamentul poate fi însoțit de un mesaj de adio scris pe o panglică ce se atașază de acesta. (P)

Dâmboviţa

Turist olandez care s-a accidentat în Bucegi, transportat cu targa 5 km!

Publicat

pe

Foto: IJJ Dâmboviţa

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga, din Munţii Bucegi, au intervenit în sprijinul unui turist olandez, în vârstă de 62 de ani, care a căzut şi s-a accidentat, în timp ce se afla în drumeţie pe bicicletă, împreună cu mai mulţi prieteni, pe traseul Valea Dorului – Bolboci.

Jandarmii şi salvamontiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că bărbatul prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng şi era panicat. După ce a primit primul ajutor, a fost trasportat aproximativ 5 km cu o targă, până în apropierea cabanei Bolboci, de unde l-a preluat de un echipaj SMURD până la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Reţineţi! Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau pot suna la numerele de telefon 0749.058.037 ori 0749.034.639, pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Incendiu devastator la Moreni. Un bărbat a ajuns în spital cu arsuri grave

Publicat

pe

Un incendiu de proporții a izbucnit, azi-noapte, în municipiul Moreni. Focul, provocat de un scurt circuit electric, a cuprins o bucătărie de vară și o magazie în care se aflau mai multe obiecte gospodărești și o mare cantitate de lemn de foc.

Proprietarul, un bărbat de 69 de ani, a fost transportat la spital cu arsuri pe circa 50% din suprafața corpului. Bătrânul, disperat, a încercat să se lupte cu flăcările înainte de sosirea echipajelor de militari.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Detașamentul din Moreni cu două autospeciale cu apă și spumă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!