Connect with us

SOCIAL

Ce servicii funerare îți poate oferi o firmă de pompe funebre?

Publicat

pe

Trecerea în neființă a unei persoane dragi este un moment de cumpănă pentru cei mai mulți dintre noi. Însă oricât de dureros ar fi, e musai să te ocupi de toate aspectele legate de înmormântare. Cea mai rapidă și mai inteligentă soluție ar fi să apelezi la serviciile funerare ale unei firme de pompe funebre.

Orice firmă de servicii funerare din București are oferte care să se muleze pe dorințele tale, dar și pe posibilitățile financiare. Important e să iei legătura cu unul din agenții firmei de servicii funerare care să îți prezinte oferta și cu care să te consulți.

O firmă de pompe funebre poate oferi următoarele servicii funerare:
– servicii de îmbălsămare
– asigură un medic constatator
– servicii legate de transportul sicriului sau transportul persoanelor care urmează să participe la înmormântare
– se ocupă de toate actele necesare:

  • Certificat medical constatator al decesului întocmit și semnat de medicul care a făcut constatarea.
  • Dovada eliberată de Poliție sau Parchet din care să rezulte că au fost sesizate (în cazul sinuciderii, accidentelor, alte cauze violente, cadavrul neidentificat și alte cazuri prevăzute expres de Codul Penal). În aceste cazuri, în actul constatator de deces se impune viza Parchetului.
  • Actul de identitate al persoanei decedatului
  • Certificatul de naștere al persoanei decedate
  • Actul de identitate al declarantului
  • Certificatul de îmbălsămare
  • Certificatul de deces (acesta se obține în baza actelor menționate, de la starea civilă sau primaria localității în raza căreia a survenit decesul)
  • Livretul militar sau adeverința de recrutare, după caz, pentru persoanele supuse obligațiilor militare până la 60 ani.

– se ocupă cu alegerea și aducerea sicriului
– oferă servicii de aranjamente florale, coroane
– asigură toate produsele necesare pentru pomană: lumânări, colivă, colaci și pachete cu mâncare.

Îmbălsămarea
Orice firmă de servicii funerare București oferă această opțiune. În marea majoritatea a cazurilor, îmbălsămarea este efectuată de personal medical specializat și cu substanțe medicale permise.

Îmbălsămarea este o metodă artificială de conservare și de împiedicare a intrării într-o stare fizică neplăcută a corpului neînsuflețit. Îmbălsămarea efectuată cât mai repede după survenirea decesului poate oferi celor îndoliați posibilitatea de a fi cât mai mult timp alături de persoana pierdută. Pentru depunerea corpului neînsuflețit la capelă, îmbălsămarea devine obligatorie. De asemenea, acest procedeu medical este obligatoriu când se dorește transportarea trupului neînsuflețit pe distanță mai mare de 30 kilometri, în vederea înhumării. Există și cazuri particulare în care îmbălsămarea este interzisă, de exemplu când persoana în cauză a suferit de boli cu înalt risc biologic.

Reclama

Toaletarea decedatului
Corpul neînsuflețit trebuie pregătit după datini și obiceiuri religioase pentru ultimul drum. Aceasta presupune, spălarea, îmbrăcarea cu haine noi sau curate, dacă este cazul bărbieritul, coafatul, fardatul. Toate firmele de pompe funebre oferă astfel de servicii funerare.

Achiziționarea sicriului
Firmele de servicii funerare București pun la dispoziție o gamă largă de modele de sicrie, din diferite esențe: plop, brad, fag, frasin, stejar, pin, nuc, mahon și multe altele. Prețurile sicrielor variază în funcție de calitatea acestora.

Transportul
Legislația din România impune cerințe stricte în privința autovehiculelor de transport funerar. Este obligatoriu ca acestea să fie înmatriculate în România și să fie omologate de către Registrul Auto Roman. În plus, autovehiculele trebuie să respecte condițiile de dimensionare a habitaclului destinat sicriului, de separare a acestuia de spațiul șoferului și de igienizarea suprafețelor unde se așază coșciugul.

Aranjamente florale
Chiar și acest serviciu intră în oferta firmelor de servicii funerare București. Indiferent că este vorba de coroane sau jerbe, ele pot fi realizate dintr-o varietate largă de flori, mărimea și modelul puând fi ales în funcție de preferințe. Aranjamentul poate fi însoțit de un mesaj de adio scris pe o panglică ce se atașază de acesta. (P)

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat din Pucioasa, prins în flagrant în timp ce voia să vândă un pistol în Moroeni

Publicat

pe

Un bărbat de 54 de ani, din Pucioasa, a mers în comuna Moroeni, cu gând să comercializeze un pistol pentru care nu poseda documente de deținător legal.

Individul a fost interceptat de polițiști, iar, în urma efectuării controlului corporal și al bagajelor, a fost găsit în geanta pe care o purta asupra sa pistolul încarcat cu 8 cartușe, armă cu potențial letal supusă autorizării.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, au demarat cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Bărbat atacat de un urs, la Rucăr

Publicat

pe

Un bărbat de 63 de ani din comuna Rucăr a fost atacat de un urs. Mamiferul l-a mușcat de picior.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvatori și jandarmi. Din primele informații reiese că victima este conștientă. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite