Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan, singurul care a intrat la vedere în cursa pentru şefia PSD Dâmboviţa

Publicat

pe

În PSD Dâmboviţa, este, la vedere, prea multă acalmie. Semn clar că, prin culise, mai la umbră, se lucrează la greu. Spun sursele noastre că emisarii Rovanei Plumb circulă la greu prin judeţ. Cică n-ar fi zi să nu te întâlneşti cu vreunul dintre ei printr-o primărie. Unii spun că europarlamentara nu ar mai candida pentru funcţia de preşedinte, la conferinţa de alegeri care se va ţine pe 6 septembrie.

Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor vor linişte în organizaţie şi s-a dovedit că Rovana Plumb, cu întreaga sa echipă, nu a reuşit să păstreze armonia în PSD Dâmboviţa. Dimpotrivă, filiala este mai dezbinată ca niociodată. Se cunoaşte la Bucureşti că au fost comise greşeli de calcul, de tact, de comunicare.

Alţi membri PSD sunt convinşi că Rovana va candida pentru postul de lider la Dâmboviţa. Le este greu să creadă că europarlamentara pentru care mijeşte la orizont şi postul de comisar european se retrage din cursă fără luptă. Abandonul nu o caracterizează, decât dacă i-o cere conducerea partidului.

Se aude că şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, s-ar înscrie în cursa pentru şefia filialei PSD. Încă nu s-a decis să facă cunoscut acest lucru. Probabil, îşi cântăreşte toate şansele, mai lucrează la echipă, negociază… Oprea vrea să-şi securizeze candidatura pentru funcţia de şef al Consiliului Judeţean la alegerile locale din 2020. Mulţi membri ai partidului, destui primari, nu îl iubesc cu sinceritate pe Sandu Oprea, pe care îl consideră chiar mai dur şi mai insistent în impunerea propriilor idei decât Adrian Ţuţuianu.

Bine poziţionat în aceste momente se află tânărul deputat Corneliu Ştefan, singurul din garnitura tare a PSD Dâmboviţa care a declarat pe faţă război Rovanei Plumb şi echipei sale, dându-şi demisia din funcţia de preşedinte executiv, neacceptând să aibă doar un rol de decor în organizaţie.

Intrasigenţa, curajul, dorinţa de a repune pe roţi filiala i-au adus lui Corneliu Ştefan multă simpatie în rândul social-democraţilor din judeţ, care îl vor preşedinte al PSD Dâmboviţa. De altfel, Corneliu Ştefan este singurul care şi-a exprimat clar dorinţa de a candida pentru poziţia de lider al PSD Dâmboviţa.

Din câte se aude, Corneliu Ştefan a reuşit să aducă la aceiaşi masă lideri locali şi vectori de imagine importanţi ai organizaţiei, decişi să i se alăture în acţiunea de reanimare şi reconsolidare a PSD Dâmboviţa. Se pare că şi centrul îl apreciză pe Corneliu Ştefan şi îi sprijină candidatura.

Dâmboviţa

Doar 29 de semnături de susţinere pentru Viorica Dăncilă de la o organizaţie comunală PSD!

Publicat

pe

Surprize triste pentru actuala conducere a PSD Dâmboviţa, după campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidatului partidului la funcţia de preşedinte al României Viorica Dăncilă.

Nu credem că s-a mai întâmplat în istoria acestui partid-mamut o asemenea minune, ca o organizaţie locală a social-democraţilor, unde primarul este membru PSD, să adune… 29 de semnături pe lista de susţinere. S-a petrecut acum la Vişineşti!

Alte localităţi aflate în acest top al neimplicării politice sunt Vlădeni, unde s-au strâns 90 de semnături, şi Moţăieni, cu 30 de semnături. Lucrurile arată că în organizaţie, pe fondul conflictelor interne, al unor jocuri de culise, a apărut un soi de delăsare care, dacă nu va fi stopată, va face ca partidul să înregistreze eşecuri electorale în viitor.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea, coordonatorul campaniei electorale pentru alegerile prezindenţiale, a spus că o să analizeze la sânge toate aceste situaţii şi că o să discute cu reprezentanţii fiecăei organizaţii în parte, pentru a intra în ritmul normal pe care l-a avut dintotdeauna PSD.

Cele mai multe semnături de susţinere pentru Viorica Dăncilă au fost strânse de membri PSD Târgovişte, peste 10.000. Urmează Găeşti – cu 1.500 de semnături şi Răzvad – cu 1.200 de semnături. Numărul total de semnături strânse de PSD Dâmboviţa este puţin peste peste 50.000. La acest capitol stau mai bine liberalii dâmboviţeni, care îi bat pentru prima dată la acest capitol, adunând 79.000 de semnături!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ţuţuianu: Proiectele pentru Padina-Peştera n-au fost depuse la Ministerul Turismului

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu i-a adresat, ieri – 18 septembrie 2019, în şedinţa de plen, mai multe întrebări punctuale ministrului Turismului – Bogdan Trif, în încercarea de a afla care sunt pârghiile reale de a sprijini dezvoltarea Staţiunii Padina-Peştera.

„Din răspunsul ministrului, rezultă două lucruri:
– județul Dâmbovița nu a depus niciun proiect;
– Ministerul a finanțat proiecte importante de gen, inclusiv proiecte pentru pârtii de schi.

Urmează să mă adresez cu o nouă interpelare pentru a obține în scris informații concrete”, a scris Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Staţiunea turistică Padina-Peştera din Munţii Bucegi riscă să devină… kitsch!

De asemenea, vicepreşedintele PRO România a readus în atenţia şefului peste turismul românesc scrisoarea pe care i-au transmis-o, în urmă cu trei luni, 19 asociaţii şi federaţii cu activitate în acest domeniu, cu scopul de a reglementa unele aspecte din legislaţie.

„Personal, cred că punctul de vedere exprimat de oamenii care lucrează în turism este corect. Vi s-a cerut să redefiniţi organismul de managementul de destinaţie şi să introduceţi în lege anumite recomandări ale OECD. Mi se par solicitări legitime”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!