Connect with us

Dâmboviţa

Primarul de la Voineşti, către colegii din PSD Dâmboviţa: Treziţi-vă odată!

Publicat

pe

Dănuț Gabriel Sandu, primarul comunei Voinesti, fost vicepreședinte al PSD Dâmbovița, este unul dintre cei care au tras un semnal de alarmă, spunând că partidul se duce în cap încă de pe vremea când filiala mai era condusă de Adrian Tutuianu. După plecarea acestuia, prin eliminarea mârșavă cu accente fanariote, lucrurile au scăpat total de sub control. A fost momentul în care edilul de la Voinesti a renunțat să mai facă parte din structurile de conducere ale organizației județene alături de indivizii aduși la putere doar pe criterii de simpatii și afinități de grup.

După el au urmat și alții care nu au vrut să aibă doar rol de marionete. Îl numim aici pe deputatul Corneliu Ștefan, care și-a dat demisia din funcția de președinte executiv, nemaifiind de acord cu modul în care se relaționează și este condusă organizatia.

Sursele noastre spun că, pe rețeaua de comunicare online a organizației, Dănuț Gabriel Sandu este unul dintre cei mai vehemenți susținători ai ideii de unitate și de schimbare rapidă a pârghiiilor de conducere din filială. Nu de puține ori, se războiește dialogal cu susţinătorii Rovanei Plumb. Ba chiar unul dintre ei i-a cerut să părăsească organizatia. Pană aici s-a ajuns în marele partid care are nevoie mai mult ca oricând de unitate, coeziune și transparență decizională.

„Cum d… să mai fim puternici cu 32%. PSD Dâmboviţa a pierdut alegerile în 2008 cu 38%. Astăzi, spunem că am câștigat cu 32%. Cum se poate aşa ceva? Vorbim de unitate când așa-zișii conducători ai noștri se întâlnesc în cârciumi pentru strategii. Cum putem exclude un membru din partid fără să existe o hotărâre a CEX București sau fără a comunica organizației din care face parte? Instant vă spune adevărul. Cum putem numi în două minute un BPJ, că avem derogare de la centru, fără a respecta statutul PSD? Cum putem numi vicepreședinți în organizație pe banda rulantă, ca să satisfacem diverse mofturi? Cum putem căuta alţi candidați unde avem primari in funcție și care doresc să mai candideze? Cum secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu, face afirmaţia «mă piş pe ei de primari, dacă nu fac ce spun eu»? Cum putem demite un BPJ ales statutar, că așa dorim noi? Cum putem spune că 25 de primari pleacă după Ţuţuianu și nimic nu a fost adevărat? De ce? Toate acestea ne-au adus în situația în care suntem astăzi. Treziți-vă odată! Să nu fie prea târziu”, a scris Gamba pe grupul WhatsApp al PSD Dâmbovița.

ADMINISTRAŢIE

Prefectura Dâmboviţa, punct de vedere pe subiectul Consiliul Local Lungulețu

Publicat

pe

Prefectura Dâmboviţa, exercitând controlul de legalitate, apreciază că Hotărârea prin care a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Lungulețu, aferent anului 2021, întrunește toate condițiile de formă și fond prevăzute în lege.

„La ședință au participat 15 consilieri, toți figurând în lista cuprinzând aleșii locali în funcție, întocmită în temeiul art. 263 din Codul Administrativ și a Ordinului Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 2341/2019.

Din foile colective de prezență rezultă că s-au întrunit comisiile de specialitate ale consiliului local, iar în procesul-verbal întocmit în cadrul ședinței se menționează că avizele comisiilor de specialitate sunt favorabile.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 14 voturi pentru și o abținere”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Județului Dâmboviţa, ca urmare a faptului că, în spațiul public, au apărut informații că proiectul de hotărâre a fost votat de o persoană care nu depusese jurământul în calitate de consilier local (Vezi declarații Ionuț Lăscaie)

Cât privește adoptarea bugetului local în ședință extraordinară, Prefectură apreciază că acest aspect ține de „oportunitatea adoptării actului administrativ și nu de legalitatea acestuia”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Cea mai mare creșă din Târgovişte a intrat în faza de recepție

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedura de recepție la finalul lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere și dotare executate la Creșa Nr. 16 (Micro IV) în cadrul unei proiect de peste 6 milioane de lei derulat cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Practic, unitatea de învățământ antepreșcolar a fost reabilitată integral și a fost construit, totodată, un nou corp de clădire, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 1.400 mp, adică dublu față de cel vechi. A rezultat, spune primarul Daniel Cristian Stan, cea mai mare creșă din municipiul Târgoviște, o unitate cu spații extrem de generoase, unde vor putea fi primiți, la finalul perioadei de pandemie, peste 200 de copii.

„În acest moment, se mai lucrează la Creșa Nr. 2, tot pe PNDL. Raportat la infrastructura educațională a municipiului Târgoviște, se lucrează la Grădiniţa Nr. 8 – Rază de Soare, pe fonduri europene, la Școala Nr. 13 – Matei Basarab, tot pe fonduri europene și facem toate eforturile ca în luna septembrie să avem gata și această unitate de învățământ. Acolo, avem un proiect de peste 20 de milioane de lei și veți vedea din nou o școală schimbată și una dintre cele mai moderne din România.

De asemenea, la finalul anului școlar, vor debuta și lucrările la Școala Nr. 6 – Tudor Vladimirescu. Este vorba de un proiect de aproximativ 21 de milioane de lei, care va schimba radical acea unitate de învățământ. Va fi transformată integral, așa cum au fost transformate toate unitățile de învățământ la care am intervenit. Să ne aducem aminte de Școala Nr. 8 – Mihai Viteazul sau de Grădinița Nr. 13, 14, de Creșa Nr. 13, 8, 14, de baza sportivă de la Colegiul Național Constantin Carabella, de reabilitarea sălii de sport de la CSȘ – pentru a aminti numai câteva dintre investițiile derulate în ultimele 12 luni pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște, o infrastructură educațională care arată din ce în ce mai bine”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul este nemulțumit de faptul că actualul Guvern a refuzat să finanțeze alte câteva proiecte pe care administraţia municipiului Târgoviște le are pregătite.

„Este vorba, spre exemplu, de Școala Nr. 10 – Radu cel Mare. Din păcate, la aprobarea bugetului național s-a refuzat finanțarea acestei unități de învățământ, inclusiv prin votul parlamentarilor de Dâmbovița ai actualei coaliții de guvernare, care au fost și împotriva finanțării stadionului și a unor pachete de străzi din municipiul Târgoviște. Căutăm o soluție de finanțare pe CNI, unde am depus deja solicitarea și așteptăm să vedem dacă se concretizează. De asemenea, Școala Nr. 1 – Vasile Cârlova face obiectul preocupărilor noastre. Problema majoră pe care o avem în acest moment este generată de un buget foarte strâns. Sper să reușim, în perioada următoare, să depășim aceste probleme fără precedent. Este cel mai mic buget din ultimii 7-8 ani, iar presiunea este una deosebit de mare”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT