Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

IPJ Dâmboviţa, plan de monitorizare a unităţilor de învăţământ şi a copiilor

Publicat

pe

Comisarul Şef Sorin Păun, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, i-a asigurat pe reprezentnţii Instituţiei Prefectului, pe conducătorii celorlalte instituţii deconcentrate şi pe cetăţenii judeţului, că ordinea şi liniştea publică în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi în zonele adiacente acestora reprezintă o prioritate a oamenilor legi dâmboviţeni.

Şi pentru anul şcolar 2019-2020, IPJ Dâmboviţa are pregătit planul de acţiune privind creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic şi de prevenire a delincvenţei juvenile. Măsurile întreprinse de poliţişti vor fi aplicate în parteneriat cu Instituţia Prefectului, cu Consiliul Judeţean, cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, cu cei ai Jandarmeriei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În fiecare unitate de invăţământ, vor fi desemnaţi un poliţist şi un cadru didactic care să urmărească şi să gestioneze prevenirea şi combaterea fenomenului antisocial în mediul şcolar. Se va proceda la consilierea de către poliţişti a cadrelor didactice şi a elevilor în legătură cu pericolele la care se expun şi la comportamentul care trebuie adoptat în cursul desfăşurării anului şcolar.

Şeful IPJ Dâmboviţa a precizat că, şi în perioada anului şcolar 2019-2020, poliţiştii vor fi prezenţi la orele de dirigenţie, pentru a le vorbi elevilor despre lege şi modalităţi de prevenţie etc.

Poliţiştii vor da dovadă de maximă vigilenţă, pentru a preîntâmpina riscul apariţiei traficului şi consumului de droguri în rândul elevilor. După cum a spus comisarul şef Sorin Păun, în anii anteriori, astfel de fapte nu au reprezentat o problemă pentru oamenii legii dâmboviţeni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!

Publicat

pe

Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești, județul Dâmbovița, înainte de a intra în administrație, a lucrat în sistemul sanitar. Așadar, cunoaște foarte bine acest domeniu de activitate, provocările la care a fost supus, lupta cu subfinanțarea, cu neimplicarea factorului politic în dezvoltarea instituțiilor medicale. Știe care sunt ofurile pacientului, dar și pe cele ale personalului sanitar.

Gabriel Dănuț Sandu vede ce fac actualii guvernanți cu spitalele în această perioadă de pandemie, cum transformă elementele etalon ale sistemului sanitar românesc (vezi cazul Spitalului Foișor din București) în unități suport COVID, iar pacienții sunt scoși afară din saloane, trimiși acasă cu perfuziiile în mână. Și tot acest spectacol macabru supravegheat, militărește, de jandarmi!

„Mă uit la televizor și nu pot să cred ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar! Nu vorbesc ca om politic, dar nimeni nu spune adevărul sau nu se dorește?

Lipsa cadrelor medicale și blocarea posturilor vacante! Cu același personal am aglomerat spitalele mari cu tir-uri containere și alte improvizații, fără sursă de căldură, legate la o rețea electrică distrusă fizic și moral!

De ce am închis Sanatoriul Moroeni, unitate cu peste 400 paturi, cândva cu dotările necesare, reabilitat în ultimii ani cu miliarde multe? Astăzi funcționează cu 30 paturi. De ce? Fiindcă am avut nevoie de personal în altă parte? De ce, de un an, am închis Secția de la Spitalul Voinești? De ce? Fiindcă am vrut detașarea personalului. Secția avea 25 paturi și toate dotările necesare, aceasta fiind reabilitată în urmă cu 3 ani. Și câte or mai fi în țară în aceeași situație! De ce containere și tir-uri? Fiindcă acolo se cheltuiesc foarte mulți bani?

Să ne ferească bunul Dumnezeu de clacarea cadrelor medicale sau de o grevă in corpore! Atunci ce vom face? Ne vom preda la voia sorții. În numele lui Dumnezeu, faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!”, a scris primarul de la Voinești, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT