Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

IPJ Dâmboviţa, plan de monitorizare a unităţilor de învăţământ şi a copiilor

Publicat

pe

Comisarul Şef Sorin Păun, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, i-a asigurat pe reprezentnţii Instituţiei Prefectului, pe conducătorii celorlalte instituţii deconcentrate şi pe cetăţenii judeţului, că ordinea şi liniştea publică în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi în zonele adiacente acestora reprezintă o prioritate a oamenilor legi dâmboviţeni.

Şi pentru anul şcolar 2019-2020, IPJ Dâmboviţa are pregătit planul de acţiune privind creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic şi de prevenire a delincvenţei juvenile. Măsurile întreprinse de poliţişti vor fi aplicate în parteneriat cu Instituţia Prefectului, cu Consiliul Judeţean, cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, cu cei ai Jandarmeriei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În fiecare unitate de invăţământ, vor fi desemnaţi un poliţist şi un cadru didactic care să urmărească şi să gestioneze prevenirea şi combaterea fenomenului antisocial în mediul şcolar. Se va proceda la consilierea de către poliţişti a cadrelor didactice şi a elevilor în legătură cu pericolele la care se expun şi la comportamentul care trebuie adoptat în cursul desfăşurării anului şcolar.

Şeful IPJ Dâmboviţa a precizat că, şi în perioada anului şcolar 2019-2020, poliţiştii vor fi prezenţi la orele de dirigenţie, pentru a le vorbi elevilor despre lege şi modalităţi de prevenţie etc.

Poliţiştii vor da dovadă de maximă vigilenţă, pentru a preîntâmpina riscul apariţiei traficului şi consumului de droguri în rândul elevilor. După cum a spus comisarul şef Sorin Păun, în anii anteriori, astfel de fapte nu au reprezentat o problemă pentru oamenii legii dâmboviţeni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Cosmin Bozieru: În spatele fiecărui proiect de investiţii, se află munca unei echipe, nu a unui singur om!

Publicat

pe

PRO România Dâmboviţa a intrat în forţă în precampania electorală. Se înmulţesc atacurile la adresa edililor social-democraţi, se pun pistoalele pe masă, cum zice românul când urmează momentul adevărului. Replicile lansate, cel puţin până acum, sunt echilibrate, fără limbaj agresiv, vulgar sau defăimător, cum se mai procedează în războaiele electorale sau când apar situaţii limită şi se scoate la bătaie tot arsenalul convenţional sau neconventional în materie de discurs electoral.

Astăzi – 6 iulie, a fost, din nou, rândul vicepreşedintelui PRO România Târgovişte, Cosmin Bozieru, la scos sabia din teacă şi la împuns cu tact adversarii politicii, altădată tovarăşi pe acelaşi vas al guvernării locale. Bozieru a recurs la o strategie interesantă. A pornit discursul moderat, dezvăluind că, în data de 1 iulie, ADR Sud Muntenia a avizat o serie de proiecte derulate de municipalitate prin Grupul de Acţiune Locală „Târgoviştea Egalităţii de Şanse”. Şi a urmat exemplificarea acestora, cu tonul bine calat şi menit să demonstreze că toate aceste investiţii sunt datorate şi lui Cosmin Bozieru, fost viceprimar al municipiului, dar şi unei întregi echipe. Este vorba de locuri de joacă, bloc pentru locuinţe sociale, construire, reabilitare şi modernizare creşe şi grădiniţe, reabilitare şi modernizare străzi.

„Vă aduc la cunoştinţă că aceste obiective de investiţii se vor realiza în Târgovişte prin GAL Târgoviştea Egalităţii de Şanse”. Cosmin Bozieru a spus asta pentru a accentua ideea că nu este normal ca altcineva să-şi asume, pe persoană fizică, toate realizările, aşa cum s-a obişnuit de-a lungul timpului. Apropo-ul îl are sigur ca ţintă pe primarul Cristian Daniel Stan.

„Foarte mulţi dintre dumneavoastră ştiţi că, în perioada în care am fost viceprimar, una din principalele mele preocupări a fost să încerc să dezvolt, prin investiţii, zonele defavorizate din Târgovişte. Să ajut, prin diferite programe sociale, oamenii din comunităţiile defavorizate. În calitate de viceprimar, am avut atribuţii legate de coordonarea activităţii Direcţiei de Asistenţă Socială. În cadrul acestei structuri, am format o echipă de profesionişti la Serviciul de Proiecte şi Programe, singurii oameni din Primărie care elaborau proiecte fără să contracteze consultanţă.

Sub coordonarea mea, această echipă a înfiinţat GAL Târgovişte şi a scris proiecte importante, unele s-au implementat, iar altele sunt în curs de implementare”, a precizat Cosmin Bozieru.

Urmează, din nou, o exemplificare cu obiective care îi consolidează expozeul şi întăreşte nuanţa de sinceritate. Lista investiţională cuprinde o mulţime de proiecte derulate prin PNDL şi, accentuează Bozieru, banii pentru implementare au fost aduşi de Adrian Ţuţuianu, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

„Nu se spune nimic despre aceste lucruri, nici în desele postări de pe reţelele de socializare şi nici în conferinţele de presă realizate la aceste obiective. Nu numai că nu a fost recunoscută munca celor care au scris aceste proiecte, dar unii au fost îndepărtaţi din Primărie. De aceea sunt astăzi în faţa dumneavoastă, să spunem lucrurilor pe nume! Să le spunem târgoviştenilor că, în spatele fiecărui proiect de investiţii, se află munca unei echipe, nu a unui singur om”, a sunat, ca un tunet bine potrivit, vocea vicepreședintele PRO România Târgovişte – Cosmin Bozieru.

Apelul său preelectoral la echipă, la vizibilitatea ei şi a realizărilor comune, continuă cu alte argumente menite să atragă simpatia.

„Curăţenia în oraş, trebuie să se ştie că este şi munca directorului Badea şi a echipei sale. Dacă avem giratorii şi spaţii verzi întreţinute, este şi munca lui Ionuţ Beju şi a echipei sale. Dacă avem locuri de joacă în cartierele târgoviştene, trebuie să se ştie că este şi munca lui Mihail Stanciu şi a echipei lui de la Municipal Construct”.

Cosmin Bozieru cere să fie recunoscuă munca fiecăruia şi să se termine cu acest „cult al personalităţii” promovat pe toate reţelele de socializare.

„Să recunoaştem că Adrian Ţuţuianu şi Bozieru au fost la Compania Naţională de Investiţii pentru finanţarea cinematografului Independenţa. Să recunoaştem că Ţuţuianu a avut iniţiativa reabilitării Pieţei Tricolorului, pe care ne-a propus-o într-una dintre şedinţele comune ale Consiliului Judeţean şi Primăriei Târgovişte”.

Cosmin Bozieru a atras atenţia că, în următoarele zile, va veni să prezinte Programul de Dezvoltare Socio-Economică elaborat de PRO România Târgovişte. Şi, din nou, apasă dur pe pedala criticilor.

„A lipsit de la Primăria Târgovişte o astfel de viziune de dezvoltare economică şi socială. Dacă vă uitaţi la investiţiile din municipiu, o să observaţi că nu diferă prea mult de cele de la o comună mai mare, şi anume: asfalt, apă, canal şi şcoală. S-au făcut multe şi mărunte şi sunt întârziate sau ratate singurele proiecte mari: şoseaua de centură şi transportul public”, a declarat tânărul politician.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul Sănătăţii

Publicat

pe

Revolta primarului oraşului Pucioasa, Constantin Ana, pornită de la faptul că unitatea spitalicească din oraş, care deservea peste 70.000 de cetăţeni din localităţile din nordul judeţului Dâmboviţa, a devenit peste noapte instituţie medicală suport pentru bolnavii de COVID-19, nu a trecut. Dimpotrivă, pare mult mai accentuată, iar edilul doreşte să pornească cât mai curând demersurile pentru reîntoarcerea spitalului din Pucioasa la atribuţiunile sale iniţiale şi normale, acelea de a răspunde nevoilor medicale pentru toţi cetăţenii din această parte a Dâmboviţei.

Mărturiseşte primarul social-democrat Constantin Ana că autorităţile locale nici măcar nu au fost consultate, întrebate dacă ar fi de acord cu această permutare generată de pandemie. Şi, spune edilul, ce a fost și mai grav, nici măcar nu au primit sprijinul promis. Ministerul Sănătăţii, condus de liberalul Nelu Tătaru, este considerat de către Constantin Ana cel mai mincinos minister pe care l-a cunoscut până acum. Cu excepţia a 600 de combinezoane de protecţie, afirmă edilul Pucioasei, spitalul nu a primit alt ajutor din partea ministerului de resort. Nici măcar nu a fost asigurat necesarul de cadre medicale!

În momentul de faţă, există 62 de persoane infectate cu coronavirus internate în spitalul de la Pucioasa. Acum şi aceşti pacienți, conform deciziei Curţii Constituţioanale, pot solicita externarea şi acordarea tratamentului la domiciliu. Măsura este aidoma unei săbii cu două tăişuri. Pe de o parte, respectăm drepturile cetăţeanului, dar pe de altă parte, pericolul ca alţi oameni să fie contaminaţi creşte simţitor.

„Nimeni nu ne garantează că, după 14 zile, respectivul pacient s-a negativizat. Nimeni nu ne poate garanta că, astăzi, pacienţii care se externează sunt suficient de serioşi şi suficient de responsabili, încât să stea acasă restul de zile, până când se connsideră că virusul nu mai este periculos”, a precizat Constantin Ana.

Pornind şi de la această realitate în care pacienţii vor solicita ieşirea din spital, iar unitatea va rămâne goală, edilul Pucioasei doreşte să iniţieze procedura de scoatere a spitalului orăşenesc din circuitul unităţilor suport COVID-19.

„Vrem să redăm corpul central pacienţilor. Avem 70.000 de oameni care, de patru luni, suferă, avem cetăţeni cu boli cronice care nu pot să beneficieze de un tratament corect din cauza faptului că spitalul nostru a fost total blocat. Consider că a venit momentul să tratăm mai serios, mai aplecat, această problemă, iar Spitalul Orăşenesc Pucioasa să redevină unitate medicală în adevăratul sens al cuvântului, să poată deservi tot nordul judeţului Dâmboviţa”, a declarat primarul Pucioasei.

Mai mult decât atât, Constantin Ana mai face o dezvăluire îngrijorătoare. Stocurile de materiale de protecţie s-au cam terminat și nici nu ar mai fi teste în judeţ.

„Am ajuns să ne jucăm de-a actul medical, în condiţiile în care Primăria Pucioasa a fost singura instituţie care a susţinut acest spital în toată această perioadă dificilă. Nu mai suntem dispuşi să cheltuim niciun ban. Avem probleme cu încasarea taxelor şi impozitelor locale, cât şi cu sumele pe care le-am cheltuit pentru finanţarea acestui spital şi pe care nu le-am recuperat. Nu mai suntem dispuşi să facem nici un sacrificiu. Am renunţat la prea multe investiţii de interes local pentru a susţine acest spital”.

Mai spune Constantin Ana că Pucioasa, în toată această perioadă cenuşie de pandemie, a rămas totuşi un oraş sigur. A existat un singur bolnav care s-ar fi infectat la secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

„Nu am avut niciun pacient din Pucioasa. Cadrele medicale de la spitalul nostru s-au comportat exemplar din punct de vedere al respectării protecţiei şi măsurilor de siguranţă. Nicio persoană nu s-a contaminat”, a mai adăugat edilul Pucioasei.

O altă problemă a fost generată de neseriozitatea factorilor de decizie din cadrul Ministerului Sănătăţii care, afirmă Constantin Ana, nu s-au achitat de obligaţiile ce le-au revenit. Practic, la începutul pandemiei, s-a hotărât ca personalul medical să fie cazat la un hotel din oraş, respectiv Complexul Ceres, pentru a nu mai merge acasă după consumarea programului de lucru. Plata pentru aceste servicii, a precizat primarul, a făcut-o administraţia publică, urmând ca, ulterior, Primăria să-şi recupereze banii, în mai multe tranşe, de la Direcţia de Sănătate Publică.

„Partea de cazare a fost rezolvată. Numai că surpriza a venit în momentul în care ni s-a comunicat verbal că Ministerul Sănătăţii nu este dispus să plăteasacă pentru hrana cadrelor medicale. Este vorba de aproximativ 100.000 de lei”.

Autorităţile Pucioasei au solicitat un punct de vedere oficial de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de la Ministerul Sănătăţi şi de la Ministerul de Interne. Răspunsul primit nu a fost unul mulţumitor şi nici nu demonstrează că situaţia invocată de primarul Constantin Ana va fi rezolvată. Tocmai de aceea, Primăria Pucioasa este hotărâtă să acţioneze în instanţă Ministerul Sănătăţii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!