Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Certificatul de integritate comportamentală este obligatoriu la angajare în unele domenii!

Publicat

pe

Ştiai că, în baza unei legi care a intrat în vigoare la începutul lunii iulie 2019, poţi solicita la Poliţie eliberarea unui certificat de integritate comportamentală, din care să rezulte dacă ai săvârşit sau nu infracţiuni sexuale? Acesta este valabil 6 luni, nu se substituie cazierului judiciar, însă se eliberează în aceleaşi condiţii.

În judeţul Dâmboviţa, ne informează IPJ, au fost eliberate până acum 230 de adeverinţe în baza Legii 118/2019.

Atenţie! Instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane au obligația de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi prezentarea certificatului de integritate comportamentală.

ACTUALITATE

Al doilea prefect al judeţului Ialomiţa a depus jurământul

Publicat

pe

Sursa foto: Instituţia Prefectului Ialomiţa

Formulă completă, de astăzi – 25 mai 2020, la conducerea Prefecturii Ialomiţa, după ce Tudoriţa Ionescu a depus jurământul în calitate de subprefect. La ceremonie a fost prezent secretarul de stat Gheorghe Sorescu, care a dat citire Hotărârii de Guvern privind numirea în funcţie, aprobată în şedinţa din data de 21 mai. Până acum, Tudoriţa Ionescu, al doilea subprefect al judeţului Ialomiţa, a fost secretar al comunei Mihail Kogălniceanu şi are o experienţă de 17 ani în administraţia publică.

Prima funcţie de subprefect este ocupată, din decembrie 2019, de Emilian Barbu – care a fost până atunci şef al Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Slobozia, iar prefect este, tot din decembrie 2019, Toniţa Manea – fost director economic al Casei de Pensii Ialomiţa. Toniţa Manea a fost, în 2016, prima femeie subprefect al judeţului Ialomiţa, pentru ca acum să fie prima femeie prefect al judeţului Ialomiţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Coronavirus România, 25 mai: 18.283 cazuri, 177 persoane la ATI, 1.193 decese

Publicat

pe

Până astăzi – 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19, cu 213 mai multe ca ieri – informează Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, 1.193 de persoane au decedat, 11.630 au fost declarate vindecate şi 177 sunt internate la Terapie Intensivă.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!