Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Asociaţia Chindia Jurasic Park, provocare pentru şcolile din judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Asociația Chindia Jurasic Park derulează, în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, proiectul „Civic Montan”, care are ca scop atragerea elevilor şi profesorilor din judeţul Dâmboviţa, în activităţi tematice educative, pentru creşterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice, în mediul montan.

„Pentru atingerea obiectivelor proiectului, voluntarii asociației vor merge în mai multe școli dâmbovițene, urmând să prezinte elevilor și cadrelor didactice informații detaliate legate de echipamentul de munte, de pericole în munți, de echipament și tehnici de alpinism, de marcaje turistice, de orientare turistică etc.

După această primă etapă de educație montană «teoretică», derulată în perioada 1 septembrie – 7 noiembrie 2019, cei mai activi și interesați elevi (72 de elevi, împreună cu 8 cadre didactice) vor «aplica» cunoștințele teoretice în cadrul a două tabere care se vor desfășura, în perioada 8-24 noiembrie 2019, la Tabăra Căprioara de pe valea submontană a Ialomiței.

După un început de an școlar cu noi provocări didactice, elevii dâmbovițeni vor avea ocazia de a învăța lucruri noi, practice, în mirificul peisaj al văii Ialomiței, îmbrăcată în culorile arămii ale toamnei.

Așteptăm invitații din toate colțurile județului, vom merge cu inima deschisă și cu tolba plină de imagini din taberele acestei veri”, precizează Nicu Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

Proiectul „Civic Montan” este finanţat parţial de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Fetița din Gura Şuții, ucisă de un olandez care a fugit din România?

Publicat

pe

Operațiunea declanșată de autorității în cazul fetitei din Gura Sutii a fost una de excepție chiar dacă, din nefericire, copila nu a fost găsită în viață. Oamenii din sat spun că ar fi văzut în așezare o mașină suspectă, dar nu s-au gândit că la volan ar fi vorba de un criminal periculos. În spațiul public, prin zvon, s-au răspândit date cum că ar fi vorba despre un olandez şi că acesta ar fi plecat deja din România. Se mai spune, de asemenea, că la un punct vamal ar fi fost găsit ghiozdanul fetiței etc…

Faptul că oamenii legii căutau de aseară trupul copilei în apele râului Dâmbovița, prin păduri, zăvoaie și pe câmpuri denotă clar că aveau indicii serioase că obsedatul care a răpit-o pe Adriana a omorât-o. Alții spun că nu ar fi o persoană străină, ci, dimpotrivă, chiar cineva din sat, o cunoștință a familiei. Cert este că sadicul personaj a ucis copila, de frică să nu fie descoperit.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fetița dispărută din Gura Şuții a fost găsită moartă

Publicat

pe

de

Căutările copilei de 11 ani, care a dispărut vineri când se întorcea de la şcoală, s-au terminat tragic. Adriana Mihaela Ferariu, din Gura Şuții, a fost găsită moartă, în această după-amiază, pe un câmp din zona satului Ghineşti, comuna Sălcioara, lângă un lan de porumb.

Cadavrul prezintă urme de violență. Anchetatorii au stabilit un cerc de suspecți. De asemenea, vor organiza o conferință de presă la ora 19:00, pentru a prezenta informații cu privire la caz. VOM REVENI

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!