Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Asociaţia Chindia Jurasic Park, provocare pentru şcolile din judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Asociația Chindia Jurasic Park derulează, în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, proiectul „Civic Montan”, care are ca scop atragerea elevilor şi profesorilor din judeţul Dâmboviţa, în activităţi tematice educative, pentru creşterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice, în mediul montan.

„Pentru atingerea obiectivelor proiectului, voluntarii asociației vor merge în mai multe școli dâmbovițene, urmând să prezinte elevilor și cadrelor didactice informații detaliate legate de echipamentul de munte, de pericole în munți, de echipament și tehnici de alpinism, de marcaje turistice, de orientare turistică etc.

După această primă etapă de educație montană «teoretică», derulată în perioada 1 septembrie – 7 noiembrie 2019, cei mai activi și interesați elevi (72 de elevi, împreună cu 8 cadre didactice) vor «aplica» cunoștințele teoretice în cadrul a două tabere care se vor desfășura, în perioada 8-24 noiembrie 2019, la Tabăra Căprioara de pe valea submontană a Ialomiței.

După un început de an școlar cu noi provocări didactice, elevii dâmbovițeni vor avea ocazia de a învăța lucruri noi, practice, în mirificul peisaj al văii Ialomiței, îmbrăcată în culorile arămii ale toamnei.

Așteptăm invitații din toate colțurile județului, vom merge cu inima deschisă și cu tolba plină de imagini din taberele acestei veri”, precizează Nicu Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

Proiectul „Civic Montan” este finanţat parţial de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Butimanu și Glodeni au intrat în scenariul roșu COVID. Vezi incidență cazuri pe fiecare localitate din Dâmbovița!

Publicat

pe

Comunele Butimanu și Glodeni, din județul Dâmbovița, au depășit, astăzi – 20 octombrie 2020, rata de incidență 3/1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu coronavirus. Prin urmare, în următoarele 14 zile, se vor aplica măsurile de prevenire prevăzute de HG 856/14.10.2020, privind prelungirea stării de alertă în România. DETALII AICI.

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență a inclus unitățile de învățământ din cele două unități administrativ-teritoriale în planul roșu de funcționare (online). Aceeași decizie și pentru:
– clasa a IX-a B din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale Târgovişte
– clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Vulcana Pandele
– clasa a III-a B din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 IL Caragiale.

Incidența cazurilor COVID-19 pe fiecare localitate din Dâmbovița. Sursa: Instituția Prefectului

Citește în continuare

ACTUALITATE

Observații astronomice nocturne la Bilciurești, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Copiii de la Centrul Social „Şansa Ta”, din Bilciureşti, județul Dâmboviţa, vor participa, miercuri – 21 octombrie 2020, de la ora 18:00, la observații astronomice nocturne. Ei vor putea privi Luna, principalele stele din constelațiile cerului de toamnă şi planetele Saturn, Jupiter și Marte.

Acțiunea, care va continua joi, 22 octombrie 2020, de la ora 11:00 până la ora 13:00, este organizată de Asociația „Șansa Ta”, în parteneriat cu Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad cu scopul de a-i familiariza pe copii cu astronomia şi cu instrumentele performante de observare a spaţiului cosmic.

„Telescopul solar Lunt este conceput în aşa fel încât să observăm în condiţii de siguranţă cele mai fine detalii din atmosfera solară: protuberanţe, filamente şi erupţii solare. De asemenea, instrumentul va fi folosit pentru fotografierea suprafeţei Soarelui, cu scopul promovării ştiinţei şi cercetării în rândul copiilor. Acest proiect a fost posibil cu sprijinul financiar al Rostar SA”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!