Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Asociaţia Chindia Jurasic Park, provocare pentru şcolile din judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Asociația Chindia Jurasic Park derulează, în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, proiectul „Civic Montan”, care are ca scop atragerea elevilor şi profesorilor din judeţul Dâmboviţa, în activităţi tematice educative, pentru creşterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice, în mediul montan.

„Pentru atingerea obiectivelor proiectului, voluntarii asociației vor merge în mai multe școli dâmbovițene, urmând să prezinte elevilor și cadrelor didactice informații detaliate legate de echipamentul de munte, de pericole în munți, de echipament și tehnici de alpinism, de marcaje turistice, de orientare turistică etc.

După această primă etapă de educație montană «teoretică», derulată în perioada 1 septembrie – 7 noiembrie 2019, cei mai activi și interesați elevi (72 de elevi, împreună cu 8 cadre didactice) vor «aplica» cunoștințele teoretice în cadrul a două tabere care se vor desfășura, în perioada 8-24 noiembrie 2019, la Tabăra Căprioara de pe valea submontană a Ialomiței.

După un început de an școlar cu noi provocări didactice, elevii dâmbovițeni vor avea ocazia de a învăța lucruri noi, practice, în mirificul peisaj al văii Ialomiței, îmbrăcată în culorile arămii ale toamnei.

Așteptăm invitații din toate colțurile județului, vom merge cu inima deschisă și cu tolba plină de imagini din taberele acestei veri”, precizează Nicu Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

Proiectul „Civic Montan” este finanţat parţial de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

ACTUALITATE

17 angajați de la Direcția Agricolă Dâmboviţa, în izolare

Publicat

pe

Nerepectarea măsurilor de distanțare fizică duc la tot mai multe infectări cu coronavirus. Culmea, cele mai multe îmbolnăviri apar prin instituții publice și societăți comerciale.

Aflăm că și Direcția Agricolă Dâmbovița are probleme cu COVID-19. Se pare că un angajat care a fost plecat în concediu a revenit acasă contaminat cu coronavirus.

În momentul de față, 17 funcționari ai Direcției Agricole Dâmbovița sunt în izolare. Mai mult, am aflat că unul dintre ei ar fi plecat la mare, încălcând normele în vigoare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Parlamentul l-a declarat martir și erou al Națiunii Române pe voievodul Mihai Viteazul

Publicat

pe

Sursa foto: Wikipedia

Marele Voievod întregitor de neam Mihai Viteazul a fost declarat, în Parlamentul României, ieri – 30 iunie 2020, martir și erou al Națiunii Române. După cum a precizat Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmbovița, este vorba de un act normativ-simbol, care privește atât trecutul cât și viitorul României. Votul acordat, mai spune parlamentara, a fost o onoare, mai ales că numele Marelui Domnitor este puternic legat de istoria județului Dâmbovița.

„Ziua de 27 mai, data la care, pentru prima oară, un conducător român apare în documente purtând titlul de “Domn al Ţării Româneşti, Ardealului şi Moldovei” devenind oficial conducător al celor trei ţări româneşti, la 1600, va fi marcată anual prin ceremonii și manifestări publice. Actul unirii realizate de Mihai Viteazul este, pe lângă unul de înaltă abilitate politică, unul de înaltă calitate morală, a unui om care a avut viziunea viitorului acestui neam. De aceea, personalitatea sa, care ocupă un loc de prim rang în panoplia înfăptuitorilor de neam și țară, trebuie onorată cum se cuvine de către noi, cei de astăzi.

Pentru noi, dâmbovițenii, această zi este cu atât mai importantă cu cât, în sfânta liniște a lăcașului de cult de la Mănăstirea Dealu, odihnește capul voievodului. În urma sfârșitului tragic al voievodului, decapitat pe Câmpia Turzii, capul lui Mihai Viteazul a fost luat de Turturea paharnicul și adus în Țara Românească, fiind înmormântat de Radu Buzescu la Mănăstirea Dealu, lângă osemintele tatălui său, Pătrașcu cel Bun. Dâmbovița are, astfel, marea onoare de a fi necropolă pentru primul unificator al românilor, eroul martir Mihai Viteazul”, a declarat Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!