Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Candidatul PMP Theodor Paleologu vine la Târgovişte, în data de 20 septembrie

Publicat

pe

Sursa foto: psnews.ro

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie 2019, Theodor Paleologu, se va afla vineri, 20 septembrie, în municipiul Târgovişte. Acesta va susţine o conferinţă de presă la ora 17:00, după care se va întâlni cu membrii şi simpatizanţii partidului.

Paleologu vine împreună cu Eugen Tomac – liderul PMP, Mihail Neamţu – purtător de cuvânt şi Ioana Constantin – secretar general adjunct.

Theodor Paleologu este al doilea candidat la prezidenţiale care descinde în judeţul Dâmboviţa. Primul a fost Dan Barna, de la USR-PLUS, care s-a aflat în Târgovişte în data de 8 septembrie, împreună cu membrii caravanei de strângere de semnături.

ALEGERI

Theodor Paleologu, candidat PMP: Constituţia trebuie schimbată, pentru că este ilogică!

Publicat

pe

Sursa foto: psnews.ro

Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru Preşedinţia României, a explicat, în cadrul dezbaterii Libertatea „Eu contez, eu votez” cu Adriana Nedelea, de ce trebuie să fie schimbată Constituţia – legea fundamentală a statului. Spune Paleologu că toate crizele politice din România, ale căror urmări sunt catastrofale pentru ţară, îşi au cauza în Constituţie.

„Suntem abonaţi la asemenea crize extrem de păguboase. Nu este normal să avem asemenea scenarii, şi anume ca alegerile prezidenţiale să fie bruiate de crize guvernamentale, de moţiuni de cenzură… Este absolut inadmisibil aşa ceva, iar cauza se află în Constituţie. Acum 10 ani, pe 13 octombrie 2009, era răsturnat în Parlament Guvernul Boc, din care făceam şi eu parte.

Aduceţi-vă aminte, Emil Constantinescu cu cele trei guverne pe care le-a avut, în special conflictul cu Radu Vasile, apoi tensiunile dintre Ion Iliescu şi Adrian Năstase, sigur, mai puţin vizibile, dar care erau cât se poate de reale. Apoi, conflictul Băsescu-Tăriceanu, Băsescu-Ponta… Apoi, tensiunea dintre Iohannis şi toate guvernele PSD. Fără a mai vorbi de cele două suspendări inutile din 2007 şi din 2012. Eram ambasador în 2007 şi ţin minte cât de consternaţi erau partenerii noştri europeni.

Nu înţelege nimeni aceste panarame absolut groteşti. Pe de o parte ne facem de râs, iar pe de altă parte pierdem foarte mult, din punct de vedere economic, din cauza acestor crize politice recurente”, a declarat Paleologu.

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie 2019 susţine că toate crizele politice cu care România se confruntă sitematic sunt „programate în Constituţie”, întrucât legea fundamentală este contradictorie şi ilogică.

„Am copiat modelul francez al constituţiei generalului de Gaulle, de la sfârşitul anilor 50, numai că l-am copiat cu greşeli. Şi anume: dacă preşedintele este ales de tot poporul, şi am convingerea că majoritatea românilor sunt ataşaţi acestui principiu – alegerea preşedintelui prin sufragiu universal, firesc este să aibă şi atribuţii care să corespundă acestui capital enorm de încredere şi de legitimitate. El numeşte primul ministru în momentul de faţă, dar nu poate scăpa de el. Este o absurditate. Asta duce la blocaj.

Mai trebuie, de asemenea, ca preşedintele să poată dizolva Parlamentul mult mai uşor, să se poată organiza alegeri anticipate mult mai uşor. Alegerile anticipate nu sunt un moft. Alegerile anticipate sunt un mecanism indispensabil pentru a debloca situaţii de criză. Dacă nu ai un mecanism mai simplu de dizolvare a Parlamentului şi de organizare a alegerilor anticipate, ai o situaţie de criză care poate dura şi un an de zile.

Am mai avut un dezastru politic în 2015-2016, pentru că, după demisia lui Victor Ponta, nu s-au organizat alegeri anticipate, nu se puteau organiza alegeri anticipate pentru că este prea complicat, şi am avut dezastrul din noiembrie 2016, după care preşedintele Iohannis a tot numit prim-miniştri PSD, culminând cu ruşinea-ruşinilor Guvernul Dăncilă”, a punctat Theodor Paleologu.

Citește în continuare

ALEGERI

Klaus Iohannis promovează educația, sănătatea și bunăstarea economică

Publicat

pe

Klaus Iohannis și-a lansat programul pentru alegerile prezidențiale, intitulat ”Împreună pentru România normală”. Documentul menționează, printre priorități, creșterea calității educației, îmbunătățirirea serviciilor de sănătate, stoparea defrișărilor ilegale, dezvoltărea economică pe baze sănătoase.

România normală înseamnă România educată, cu un sistem de învăţământ echitabil și de calitate, centrat pe câteva principii. Printre aceste principii se numără accesul fiecărui copil la o educaţie de calitate, care să îi ofere premisele unei cariere de succes, diminuarea decalajelor dintre urban și rural, reducerea abandonului școlar.

Toate spaţiile educaţionale trebuie să reprezinte medii sigure pentru elevi și profesori. Pentru aceasta, este necesară alocarea de fonduri pentru atingerea standardelor igienico-sanitare și de siguranţă la incendiu. Programul menționează și alocarea de resurse suficiente pentru educaţie, atât pentru școli, cât și pentru salariile cadrelor didactice.

O Românie normală este o ţară în care se construiesc spitale, în care sistemul sanitar este centrat pe asigurarea accesului tuturor cetăţenilor la servicii medicale de calitate. Concret, se impun: consolidarea medicinei primare și ambulatorii, asigurarea sustenabilităţii sistemului de medicină de urgenţă, oprirea exodului medicilor, prevenția și educația pentru sănătate, creșterea finanţării și controlul cheltuirii banului public.

Integrarea socio-economică a persoanelor din comunităţile marginalizate este o prioritate esenţială. Se impune adoptarea cât mai rapidă a unor măsuri eficiente de revitalizare a comunităţilor defavorizate din mediul urban și rural prin integrarea funcţională a serviciilor medicale, sociale și educaţionale.

România normală înseamnă investiţii în creșe și grădiniţe cu program prelungit, în sisteme de tip after school, în centre de plasare și reconversie a forţei de muncă, precum și în măsuri de promovare a „îmbătrânirii active”, astfel încât trendul demografic negativ să se atenueze, iar riscul de sărăcie să se diminueze semnificativ.

Stoparea defrișărilor ilegale

În România normală, protejarea mediului înconjurător este obligatorie. Defrișările ilegale constituie o reală problemă, iar stoparea acestora trebuie să reprezinte o prioritate în direcţia protecţiei pădurilor. Acţiunile de împădurire și regenerare trebuie să continue într-un ritm alert pentru a diminua, astfel, din efectele negative ale defrișărilor. În ceea ce privește pădurile virgine, este importantă finalizarea, cât mai rapidă, a procesului de identificare și cartare, astfel încât starea acestora să nu fie periclitată.

România normală înseamnă stabilitate economică și creștere sănătoasă pe termen lung. Concret, asta înseamnă proiecte de buget fezabile, nu bazate pe cifre false cum le-a făcut PSD. Programul vizează și eficientizarea ANAF în colectarea veniturilor, prin informatizare și digitalizare, dar și prin eliminarea politizării care a afectat funcţionarea instituţiei în ultimii ani. Președintele dorește și recuperarea prejudiciilor din diferite forme de evaziune fiscală sau corupție, consolidarea sectorului privat.

Industria auto este vârful de lance al al competitivităţii industriale și trebuie sprijinită prin măsuri ferme de dezvoltare a infrastructurii rutiere și feroviare, precum și prin interconectarea învăţământului superior, a cercetării-dezvoltării cu sectorul auto și IT&C. Infrastructura de transport rutier este principala provocare, dar trebuie dezvoltată și infrastructura feroviară, maritimă sau aeriană.

Sectorul IT&C trebuie să devină un vârf de lance în modificarea structurală, tehnologică și inovativă la scara întregii noastre economii, precum și în sfera sectorului public.

În agricultură, producătorii mici și mijlocii trebuie susţinuţi pentru a asigura nevoile pieţelor locale, iar marii fermieri trebuie sprijiniţi pentru a rămâne conectaţi la pieţele naţionale și regionale.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web