Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Justiţiei, braţ la braţ cu statul paralel?

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.puterea.ro

Nu-ți vine să crezi ce se întâmplă pe scena politică românească. După ce PSD a îngurgitat ALDE, partidul care a fost aproape de el în toate cele, care i-a salvat din multe situații de criză, mai face una tare. Ministra social-democrată a Justiției, Ana Birchall, este pe cale să scoată din uz Secția Specială pentru Investigarea Magistraților. Cât s-au luptat Dragnea și Tăriceanu, başca susținerea presei libere, pentru înființarea acestei structuri care avea rolul să stopeze abuzul, acum nu mai contează.

Ana Birchall a anunțat că un grup de lucru interministerial a ajuns la concluzia că Secția de Investigare a Magistraților nu poate funcționa în modul în care se prezintă astăzi. Vestea dată de social-democrată a fost ca un șoc pentru toți cei care luptă împotriva abuzurilor comise de magistrați, inclusiv pentru deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, care a cerut excluderea ministrului Justiţiei din patid.

La rândul său parlamentarul PSD Liviu Plesoianu a luat foc, afirmând că nu Ana Mirchall este vinovată de ceea ce se întâmplă, ci premierul Viorica Dăncilă, care a propus-o și susținut-o pentru preluarea funcției de ministru.

De asemenea, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a scris pe pagina sa de Facebook că Birchall este un soi de cal troian introdus în Guvern de echipa Maior-Coldea-Barna. Crede acesta că rolul actualei ministre a Justiției este acela de a mânca din procentele Vioricăi Dăncilă, din șansele candidatei PSD de a ajunge în turul doi la alegerile prezidențiale.

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

Românii își vor putea lua rețelele medicale online. Vezi când!

Publicat

pe

Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că românii își vor putea lua rețeta online de oriunde din Europa, după ce nota platformă informatică – PIAS va deveni funcțională, probabil în 2 ani.

„Sunt foarte multe lucruri care vor facilita accesul pacientului la servicii medicale, inclusiv sistemul de programare și sistemul de accesare al diverselor specialități”, a precizat Valeria Herdea.

A mai spus șefa CNAS, citată de HotNews, că se fac demersuri pentru ca fiecare cetățean să își poată accesa dosarul medical electronic.

„Vorbim despre redimensionarea acestei platforme și reînnoirea ei. Încercăm nu doar să o redimensionăm, ci și să o facem interoperabilă: spre exemplu, toți furnizorii de servicii medicale să poată vedea dosarul electronic al pacientului și să îl poată ajuta și să simplifice viața și traseul pacientului”.

Finanțarea provine din Componenta 7 din PNRR – digitalizarea sănătății. Peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectați la noua platformă PIAS.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite