Connect with us

Giurgiu

Şase fete, salvate din locuinţele celor care le obligau să se prostitueze!

Publicat

pe

Poliţiştii BCCO şi procurorii DIICOT din Giurgiu au salvat şase fete, cu vârste între 15 şi 20 de ani, care erau exploatate sexual pe teritoriul judeţelor Dolj, Bacău, Prahova şi Constanţa, în urma publicării pe diferite site-uri a unor anunţuri de tip escortă.

De asemenea, în urma descinderilor efectuate în municipiile Giurgiu şi Bacău, au fost ridicate mai multe cartele telefonice, 3.500 de lei şi trei autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurator. totodată, au fost puse în aplicare opt mandate de aducere la sediul DIICOT Giurgiu.

Fetele au fost racolate începând cu anul 2018, prin folosirea de ameninţări, după care au fost transferate între membrii grupării, pe teritoriul celor patru judeţe menţionate. Suspecţii au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„La data de 12.09.2019, organele de urmărire penală au fost sesizate de către o persoană cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a 9 la un liceu din municipiul din Giurgiu, ar putea fi victima infracțiunii de trafic de minori, în sensul că ar putea fi exploatată sexual prin practicarea prostituției, în scopul obținerii unor foloase materiale, de către membrii unei familii din municipiul Giurgiu.

Din datele deținute, coroborate cu rezultatul verificărilor și investigațiilor efectuate, a rezultat faptul că un număr de 6 inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat creat pe relații de familie, în vederea obținerii unor sume importante de bani prin identificarea, recrutarea, racolarea și ulterior exploatarea sexuală prin practicarea prostituției, a unor minore, inclusiv a minorei în vârstă de 15 ani, atât pe raza municipiului Giurgiu cât și pe raza municipiului București și a altor județe.
Totodată în cauză au rezultat indicii cu privire la faptul că inculpaţii ar fi procurat minorei, prin activități ilegale, o carte de identitate prin care să ateste că aceasta este majoră, cu scopul de a o transporta ilegal în afara României, pentru practicarea prostituției intr-una din țările europene.

În urma actelor de urmărire efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că, de la începutul anului 2019, minora a manifestat un comportament necorespunzător, lipsind de la cursuri, întorcându-se la locuința familiei la ore târzii, culminând cu plecări voluntare de la locuință pentru perioade de timp îndelungate. În această perioadă, minora nu a solicitat mamei sale sume de bani pentru uz personal, ba mai mult aceasta afișa o ținută elegantă și un aspect fizic îmbunătățit.

Pentru aceste motive mama sa a sesizat dispariția fiicei sale în cursul lunii martie 2019, acesta fiind găsită de organele de poliție și reîncredințată familiei.

În același context, ca urmare a faptului că în cursul zilei de 10.09.2019, minora a venit la locuința familiei și după ce și-a luat mai multe obiecte vestimentare a plecat fără a oferi alte amănunte, la data de 13.09.2019, mama minorei a sesizat organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu cu privire la dispariția fiicei sale.

Activitățile de căutare efectuate de către polițiști în vederea localizării și stabilirii situației minorei, inclusiv contactarea telefonică a minorei pe terminalul mobil indicat de mamă ca fiind utilizat de către fiica sa, au condus la crearea unei stări de alarmare în rândul membrilor grupului, astfel că aceștia, pentru a evita descoperirea activităților infracționale desfășurate au decis să o transporte pe minoră în municipiul Giurgiu, acesta aflându-se într-o altă localitate din România, unde existau indicii că practica prostituția sub coordonarea liderului grupului.

În acest sens, în noaptea de 13/14.09.2019 doi dintre membrii grupului s-au deplasat cu un autoturism în municipiul București, în zona Gării Obor, de unde au preluat-o și transportat-o în municipiul Giurgiu pe minoră care se afla împreună cu liderul grupului.

Ca urmare a datelor obținute, în dimineața zilei de 14.09.2019, orele 06.35, un echipaj din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Giurgiu a identificat și oprit în trafic un autoturism, care se deplasa pe DN 5 din direcția București – Giurgiu. În autoturism au fost identificate 3 persoane printre care și minora.

Având în vedere faptul că minora figura urmărită național, fiind sesizată ca persoană dispăruta, a fost luată măsura conducerii autoturismului și a persoanelor depistate la sediul Poliției Municipiului Giurgiu, ulterior minora fiind încredinţată mamei sale.

Ca urmare a controlului efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe cartele SIM, precum și mai multe prezervative.

Mai mult ca urmare a verificărilor efectuate a rezultat faptul că în data de 13.09.2019, doi dintre suspecţi au transportat din municipiul București în municipiul Giurgiu cu un autoturism, o altă tânără care se întorcea din Craiova. Tânăra a fost identificată ca fiind o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 ani, persoană care în perioada minoratului a fost de asemenea sesizată ca fiind dispărută în mai multe rânduri.

În data de 18.09.2019 a fost identificată o a doua parte vătămată minoră, în vârstă de 16 ani, din declaraţia căreia a rezultat faptul că a fost racolată, cazată şi obligată la practicarea prostituţiei de către membrii grupului precum şi faptul că la locuinţa acestora se mai află în prezent un număr de 3 minore.

La data de 18.09.2019 procurorii DIICOT – B.T. Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Giurgiu şi Bacău, în urma descinderilor fiind găsite 4 minore care se aflau în locaţiile respective”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Incendiu in Vama Giurgiu. Focul a fost pus!

Publicat

pe

Două depozite din Vama Giurgiu, în suprafață de aproximativ 120 mp, au fost cuprinse de foc, în această dimineață. Potrivit ISU Giurgiu, focul a fost pus intenționat.

În interior se găseau diferite mărfuri, respectiv tutun vrac, cartușe de țigări, articole textile, încălțăminte, alcool sanitar în recipiente din plastic, parfumuri, sticle cu băuturi alcoolice și diverse recipiente cu substanțe inflamabile.

La fața locului au fost mobilizați 30 de pompieri, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o descarcerare. De asemenea, pentru degajarea tuturor bunurilor care ardeau mocnit, Primăria Giurgiu a pus la dispoziție un motostivuitor și un utilaj cu cupă.

Incendiul, care a fost întreținut de cantitatea mare de materiale combustibile din interiorul celor două depozite, a fost lichidat după aproape nouă ore.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Giurgiu

Revoltă în Bolintin Vale, după ce romii au omorât un șofer de microbuz

Publicat

pe

Aseară, până târziu în noapte, micuțul oraș Bolintin Vale din judetul Giurgiu a fost locul de desfășurare a unei revolte. Unii spun că zona de centru, acolo unde se află Primăria, se transformase într-un adevărat teatru de război. Câteva sute de localnici, înfuriați, plini de mânie, de deznădejde, veniseră să manifeste împotriva romilor, dar și împotriva autorităților care, în opinia lor, nu ar fi acționat corespunzător în cazul unei crime oribile.

Totul a pornit de la moartea unui șofer. Tragedia s-a petrecut în noaptea de 9 ianuarie. Șoferul unui microbuz de transport călători își terminase cursa. Ultimii pasageri fuseseră lăsați la capăt de linie. Pornise spre casă când mai multe persoane de etnie romă au ieșit în stradă, făcând disperați semn cu mâna. Cu siguranță, voiau să ajungă undeva. Conducătorul auto care își terminase treaba nu a răspuns insistențelor lor și și-a continuat drumul.

Văzând că nu are de gând să oprească, indivizii din stradă, nervoși, au pus mâna pe pietre și au aruncat după microbuz. Au reușit să spargă unul dintre geamurile mașinii. Supărat, șoferul a oprit și a coborât pentru a le reproșa fapta comisă. Gestul omului nu a fost unul inspirat în condițiile date. Romii din stradă l-au încercuit rapid și au început să îl lovească.

Unul dintre ei, dezlănțuit, a luat o cărămidă și l-a pălit în cap. Omul s-a prăbușit la pământ. Ulterior, a sosit o ambulanță care l-a transportat la Spitalul din Bolintin unde, din păcate, s-a stins. Medicii nu au mai putut să îi salveze viața.

Tragica veste s-a răspândit rapid în întrega localitate. Oamenii au început să comenteze evenimentul pe rețelele de socializare. Îndemnuri la mobilizare. Indignarea era fără de margini. Toate paginile de Facebook din Bolintin Vale abundă de filmulețe, de transmisiuni de la fața locului și comentarii. Pentru a calma spiritele au venit la Bolintin și prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, și adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție – comisarul șef Viorel Polexe, care a condus mulți ani Poliția Moreni – județul Dâmbovița.


După aflarea morții șoferului de microbuz, cetățenii au decis să iasă în stradă. Au pornit în marș pe arterele localității, ba chiar și pe strada locuită de romi scandând „afară cu ei, afară răcăreni”, „rușine să vă fie”. A existat intenția unora să intre peste romi, dar forțele de ordine prezente au reușit să preîntâmpine o astfel de situație critică. A fost invocată de protestatari și motivația că oamenii legii din Bolintin nu acționează cum trebuie în astfel de situații, că trec cu vederea multe din faptele comise de anumite grupuri de romi din cartierul Răcari. Spun localnicii că se cheamă așa fiindcă, în urmă cu mai mulți ani, în zonă s-au aciuat aici zeci de romi din Răcari, Dâmbovița.

În publicația giurgiupesurse.ro este citată declarația unui polițist din cadrul IPJ Giurgiu care explică situația romilor din Bolintin.

„Aceştia stau în case improvizate de carton ori au ocupat ilegal mai multe terenuri. Au terorizat locuitorii din Bolintin, le sparg locuinţele, îi agresează. Ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul faptului că Poliţia a scăpat total fenomenul de sub control. Nimeni din Poliţie nu vrea să ştie că aceşti indivizi locuiesc fără forme legale în acest loc, infracţiunile nu le sunt monitorizate şi anchetate. Dacă nu sunt luate măsuri urgente şi ferme, situaţii asemănătoare cu cea de astăzi se pot întâmpla oricând. Oamenii au ajuns la capătul răbdării şi poliţia este complice la această situaţie”.

Aseară, de față cu presa, cu autoritățile, oamenii povesteau ce se întâmplă în orașul lor, faptul că li se face teamă, că sunt timorați, speriați de anumiți indivizi care fac legea în oraș.

Pentru a preîntâmpina manifestări violente în centrul orașului, au fost dislocate importante forțe de jandarmi și poliție.

Individul care l-a lovit în cap pe șofer cu cărămida cauzându-i moartea a fost identificat. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani. Acesta a fost reținut inițial pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a dispus ulterior arestarea sa preventivă.

Președintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, după acest tragic incident, a solicitat ministrului de Interne să îl demită pe șeful Poliției Giurgiu.

„Avem un nou scandal uriaş în care este implicată Poliţia Giurgiu! Al doilea, în ultimele 4 zile. Mai mulţi giurgiuveni din Bolintin Vale s-au revoltat faţă de oamenii legii, în urma unui tragic incident în care un om şi-a pierdut viaţa.

Iată că, din nou, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu este arătat cu degetul de către toată ţara! S-a umplut paharul şi, ca atare, îi cer imperativ ministrului de Interne să îl demită pe şeful Poliţiei Giurgiu, Cătălin Georgescu!

I-aş cere demisia inspectorului şef, dar este clar că nu are onoare, având în vedere că s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate, de fiecare dată, după atâtea cazuri incredibile, dezbătute intens în presa locală şi naţională: furt dintr-o clădire a IPJ Giurgiu, furt de muniţie de la Postul de Poliţie Mihăileşti, cazul „porcului de Crăciun”, acuzaţii grave la adresa unor şefi de post susţinuţi şi promovaţi de Georgescu, distrugerea unui alt post de poliţie din judeţ, cazuri grave de furt ori tâlhărie, nesoluţionate nici după ani buni.

Niciodată, imaginea Poliţiei Giurgiu nu a avut atât de mult de suferit cum s-a întâmplat în ultimii ani, de când la conducerea instituţiei se află Cătălin Georgescu. Consider că inspectorul şef şi-a dovedit incompetenţa cu vârf şi îndesat. Este timpul ca Poliţia Giurgiu să recâştige încrederea şi respectul cetăţenilor! Este timpul ca toţi profesioniştii din IPJ Giurgiu să îşi facă meseria aşa cum trebuie, fără să mai sufere din pricina aroganţei, nepriceperii, încăpăţânării şi prostiei unuia a cărui singură calitate este că are prieteni în acelaşi partid din care face parte şi şeful său de la Interne”, precizează deputatul social-democrat.

Tensiunile de la Bolintin Vale sunt departe de a se stinge. Oamenii au anunțat că vor ieși și astăzi în stradă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT