Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Drum bun spre ceruri, suflet nevinovat!

Publicat

pe

În aceste momente groaznice pentru familia Fieraru din Gura Şuţii, momente zguduitoare pentru întregul judeţ Dâmboviţa, pentru întreaga societate românească, trebuie să învăţăm să fim solidari, să fim mai atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să fim implicaţi în rosturile comunităţilor în care trăim.

Moartea violentă a fetiţei de 11 ani, Adriana Mihaela, ne-a îndurerat pe toţi. Ne-a demonstrat că trăim într-un mediu nesigur, în care legea nu este respectată pe deplin sau este permisivă, prea blândă.

Crima de la Gura Şuţii, comisă după toate indiciile de un cetăţean străin, arată că, în legislaţia noastră şi în activităţile de verificare şi control direct al persoanelor care intră în România, există scăpări, există puncte slabe, confuzie şi dezinteres.

Tragedia de la Gura Şuţii trebuie să fie un semnal de mobilizare pentru întreaga clasă politică românească, pentru autorităţi, pentru societatea civilă, pentru fiecare cetăţean român care doreşte să trăiască în siguranţă în ţara lui, în oraşul sau în satul lui, fără teama că, de undeva, din necunoscut, va apărea un psihopat, un maniac care îi ucide copiii.

Este obligatoriu ca instituţiile statului şi factorii politici să se aplece asupra acestor situaţii de un tragism fără de margini şi să găsească urgent soluţii viabile să nu se mai repete astfel de fapte.

Organizaţia PNL Târgovişte deplânge moartea copilei din Gura Şuţii şi este alături de familia greu încercată. Pierderea Adrianei Mihaela nu este doar a părinţilor, fraţilor şi rudelor ei, este a noastră, a tuturor românilor. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Aurelian Cotinescu,
Preşedinte PNL Târgovişte

ACTUALITATE

PERPLEX. Gata, vin câinii care adulmecă coronavirusul!

Publicat

pe

Sursa foto: Twitter

Am trăit să o vedem și pe asta. Cercetătorii finlandezi pregătesc acum o anumită rasă de câini pentru a depista persoanele care sunt infectate cu coronavirus. Misiunea este îndeplinită rapid de sensibilul patruped. Te adulmecă un pic și, gata, la spital cu tine, în izolare! Ieftin ca braga. Fără teste PCR, timp de așteptare, cheltuială.

În curând, dacă pandemia asta o să mai insiste să ne țină ocupați, putem vedea pe stradă echipaje de polițiști cu câinele din dotare, care te miroase un pic și apoi, în funcție de cum hănțăne la tine, te trimit autoritățile acasă sau la spital.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alte unități de învățământ din Dâmbovița intră în scenariul roșu de funcționare

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, astăzi – 21 octombrie 2020, o nouă hotărâre privind introducerea altor unități de învățământ din județ în scenariul roșu de funcționare, după cum urmează:

Art. 1. Până la data de 27.10.2020, inclusiv, clasa a XI-a A din cadrul Liceului „Aurel Rainu”, Fieni va funcţiona în scenariul 3.

Art. 2. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasa a X-a G – grup 1 din cadrul Colegiului Naţional „Vladimir Streinu” Găeşti va funcţiona în scenariul 3.

Art. 3. Până la data de 01.11.2020, inclusiv, clasele a VII-a A, a VII-a B, a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 4. Până la data de 02.11.2020, inclusiv, clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C şi a X-a A din cadrul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 5. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasele a VIII-a A şi clasa a IX-a A-grupa mecanică din cadrul Liceului Tehnologic Petrol Moreni vor funcţiona înscenariul 3.

Art. 6. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasele a V-a şi a VII-a din cadrul Şcolii Gimnaziale Gura Ocniţei vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 7. Până la data de 28.10.2020, inclusiv, Grădiniţa cu Program Normal Adânca, Gura Ocniţei va funcţiona în scenariul 3.

Art. 8. Până la data de 28.10.2020, inclusiv, clasa a IX-a C grupa 1, clasa a IX-a E grupa 1, clasa a X-a D grupa 1, clasa a XI-a E grupa 1, clasa a XII-a E integral, clasa a XII-a F integral din cadrul Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 9. Până la data de 26.10.2020, inclusiv, clasele a VI-a B-grupa 1 şi a VII-a B-grupa 1 din cadrul Şcolii Gimnaziale „Grigore Alexandrescu” Târgovişte (structură a Şcolii Gimnaziale „Smaranda Gheorghiu” Târgovişte) vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 10. Până la data de 27.10.2020 clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a din cadrul Şcolii Gimnaziale Lucieni vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 11. În situaţia în care până la datele menţionate la art. 1-10, D.S.P. Dâmboviţa nu semnalează niciun impediment, efectele prezentei hotărâri încetează şi activitatea claselor/ unităţilor şcolare menţionate mai sus va fi reluată potrivit scenariului anterior.

Art. 12. Hotărârea C.J.S.U. nr. 54/19.10.2020 se modifică în mod corespunzător potrivit dispoziţiilor prezentei hotărâri.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!