Connect with us

ACTUALITATE

„Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, un concurs care i-a încântat pe copiii din Nucet! FOTO

Publicat

pe

Zi caldă de toamnă, astăzi, la Nucet. Sub poala secularei păduri de stejari care mărgineşte curtea largă a Liceului Tehnologic din localitate, Rotary Club Târgovişte a organizat un eveniment de socializare şi comunicare de excepţie.

Această asociaţie, alcătuită pe principiile nobile ale voluntariatului, pe sprijinirea celor nevoiaşi, a comunităţilor, a grupurilor vulnerabile şi a celor care promit şi excelează în diferite domenii, a dat dovadă, în ultimul timp, de o transparenţă totală a activităţii desfăşurate, arâtând oamenilor care îi este de fapt rostul.

Sub egida „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, 52 de copii din sânul comunităţii, elevii de şcoală primară, s-au întrecut într-o competiţie de pescuit cum n-a mai fost organizată vreodată. Micuţii, înarmaţi cu undiţe, s-au aşezat în locurile stabilite de staff, pe malul heleşteului administrat de Liceul Tehnologic din Nucet.

Înainte de a purcede la agăţat peşte în cârlig, expertul în pescuit Victor Ţăruş, renumitul relizator al emisiuniii „Pescar hoinar”, le-a făcut copiilor câteva recomandări şi le-a urat „fir întins”.

Bucurie mare pe participanţi, care au avut ocazia, pentru câteva ore, să se destindă, să socializeze, să afle lucruri noi de la oameni cu experienţă, să se concentreze asupra concursului, ştiind că în joc este renumelele lor şi ceva premii destul de consistente.

Competiţia a fost supravegheată atent de Adrian George Bîlcan, preşedintele Rotary Club Târgovişte, şi de mai mulţi membri ai grupului. La eveniment au fost prezenţi, în calitate de gazde, Luisa Bărboi – primarul comunei Nucet şi Doru Gherghe – directorul Liceului Tehnologic din Nucet.

Începutul a fost mai greu. Peştişorii nu se lăsau prinşi în acul undiţei, chiar dacă momeala era diversă şi liniştea deplină. Ici-colea, se auzea câte un chiot de bucurie, semn că unii copii mai şi reuşeau să extragă din apă câte ceva…

Juriul monitoriza atent competiţia. Bifa reuşita pe tabele, în dreptul fiecărui concurent. Ce-i drept, au existat şi decepţii, fiindcă, în această dimineaţă, peştii cei mari nu au ieşit din ascunzători. Au preferat să lenevească, lăsându-i pe cei mici să se hârjonească cu momeala, ba chiar să o păţească! Norocul lor a fost că, după ce erau prinşi şi marcaţi ca puncte, erau aruncaţi în apă. A fost un concurs care i-a captivat pe copii. A contat îndemănarea fiecăruia, locul unde pescuiau şi, evident, norocul.

„Este ceva nemaipomenit. Nu am participat niciodată la un concurs. Acum să vedem dacă peştele ţine cu noi, adică să se lase prins”, ne-a spus un băieţel din Nucet.

Un pic mai sus de acest băiat, o echipă formată din două fetiţe scoatea peştişorii cu undiţele pe bandă rulantă. Au prins vreo 30 de bucăţi, iar până la final s-au mai adăugat vreo 15! Mirosea de la o poştă că ele vor fi câştigătoarele. Şi chiar aşa a fost!

Şi, uite, aşa, din vorbă în vorbă, peşte cu peşte, s-a ajuns la finalul concursului „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”. Festivitatea de premiere a fost oficiată de preşedintele Rotary Club Târgovişte – Adrian George Bîlcan. Nimic nu s-a făcut la întâmplare. Pentru câştigători a fost adus chiar şi un podium. S-au acordat diplome, cupe şi, simbolic, un ac de pescuit uriaş. Şi asta nu a fost totul! Toţi cei 52 de competitori au fost răsplătiţi de organizatori cu câte un echipament complet de pescuit!

„Prin astfel de acţiuni, Rotary Club doreşte să fie mai aproape de comunitate, de cei care au nevoie de sprijin, de o bucurie, de un zâmbet, vrem să dăm o altă faţă spiritului umanitar care ne defineşte. Aşa am ajuns să organizăm evenimente de acest tip, concursuri în care primordiale sunt comunicarea, socializarea şi competiţia”, ne-a declarat Adrian George Bîlcan.

Mâine – 29 septembrie 2019, de la ora 11:00, târgoviştenii sunt aşteptaţi, cu mic cu mare, la intrarea principală din Parcul Chindia, să participe la „Promenada inimilor”, ediţia 2019. Evenimentul are ca scop încurajarea populaţiei de a face cât mai multă mişcare în aer liber şi este organizat de Rotary Club Târgovişte în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT