Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, un concurs care i-a încântat pe copiii din Nucet! FOTO

Publicat

pe

Zi caldă de toamnă, astăzi, la Nucet. Sub poala secularei păduri de stejari care mărgineşte curtea largă a Liceului Tehnologic din localitate, Rotary Club Târgovişte a organizat un eveniment de socializare şi comunicare de excepţie.

Această asociaţie, alcătuită pe principiile nobile ale voluntariatului, pe sprijinirea celor nevoiaşi, a comunităţilor, a grupurilor vulnerabile şi a celor care promit şi excelează în diferite domenii, a dat dovadă, în ultimul timp, de o transparenţă totală a activităţii desfăşurate, arâtând oamenilor care îi este de fapt rostul.

Sub egida „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, 52 de copii din sânul comunităţii, elevii de şcoală primară, s-au întrecut într-o competiţie de pescuit cum n-a mai fost organizată vreodată. Micuţii, înarmaţi cu undiţe, s-au aşezat în locurile stabilite de staff, pe malul heleşteului administrat de Liceul Tehnologic din Nucet.

Înainte de a purcede la agăţat peşte în cârlig, expertul în pescuit Victor Ţăruş, renumitul relizator al emisiuniii „Pescar hoinar”, le-a făcut copiilor câteva recomandări şi le-a urat „fir întins”.

Bucurie mare pe participanţi, care au avut ocazia, pentru câteva ore, să se destindă, să socializeze, să afle lucruri noi de la oameni cu experienţă, să se concentreze asupra concursului, ştiind că în joc este renumelele lor şi ceva premii destul de consistente.

Competiţia a fost supravegheată atent de Adrian George Bîlcan, preşedintele Rotary Club Târgovişte, şi de mai mulţi membri ai grupului. La eveniment au fost prezenţi, în calitate de gazde, Luisa Bărboi – primarul comunei Nucet şi Doru Gherghe – directorul Liceului Tehnologic din Nucet.

Începutul a fost mai greu. Peştişorii nu se lăsau prinşi în acul undiţei, chiar dacă momeala era diversă şi liniştea deplină. Ici-colea, se auzea câte un chiot de bucurie, semn că unii copii mai şi reuşeau să extragă din apă câte ceva…

Juriul monitoriza atent competiţia. Bifa reuşita pe tabele, în dreptul fiecărui concurent. Ce-i drept, au existat şi decepţii, fiindcă, în această dimineaţă, peştii cei mari nu au ieşit din ascunzători. Au preferat să lenevească, lăsându-i pe cei mici să se hârjonească cu momeala, ba chiar să o păţească! Norocul lor a fost că, după ce erau prinşi şi marcaţi ca puncte, erau aruncaţi în apă. A fost un concurs care i-a captivat pe copii. A contat îndemănarea fiecăruia, locul unde pescuiau şi, evident, norocul.

„Este ceva nemaipomenit. Nu am participat niciodată la un concurs. Acum să vedem dacă peştele ţine cu noi, adică să se lase prins”, ne-a spus un băieţel din Nucet.

Un pic mai sus de acest băiat, o echipă formată din două fetiţe scoatea peştişorii cu undiţele pe bandă rulantă. Au prins vreo 30 de bucăţi, iar până la final s-au mai adăugat vreo 15! Mirosea de la o poştă că ele vor fi câştigătoarele. Şi chiar aşa a fost!

Şi, uite, aşa, din vorbă în vorbă, peşte cu peşte, s-a ajuns la finalul concursului „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”. Festivitatea de premiere a fost oficiată de preşedintele Rotary Club Târgovişte – Adrian George Bîlcan. Nimic nu s-a făcut la întâmplare. Pentru câştigători a fost adus chiar şi un podium. S-au acordat diplome, cupe şi, simbolic, un ac de pescuit uriaş. Şi asta nu a fost totul! Toţi cei 52 de competitori au fost răsplătiţi de organizatori cu câte un echipament complet de pescuit!

„Prin astfel de acţiuni, Rotary Club doreşte să fie mai aproape de comunitate, de cei care au nevoie de sprijin, de o bucurie, de un zâmbet, vrem să dăm o altă faţă spiritului umanitar care ne defineşte. Aşa am ajuns să organizăm evenimente de acest tip, concursuri în care primordiale sunt comunicarea, socializarea şi competiţia”, ne-a declarat Adrian George Bîlcan.

Mâine – 29 septembrie 2019, de la ora 11:00, târgoviştenii sunt aşteptaţi, cu mic cu mare, la intrarea principală din Parcul Chindia, să participe la „Promenada inimilor”, ediţia 2019. Evenimentul are ca scop încurajarea populaţiei de a face cât mai multă mişcare în aer liber şi este organizat de Rotary Club Târgovişte în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Problemele din comunitățile de romi din Dâmbovița, aduse la cunoștința conducerii CJ

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, se află într-o continuă comunicare cu reprezentanţii autorităţilor judeţene, aducând în atenţia conducerii Consiliului Judeţean și a Instituţiei Prefectului, problemele existente la nivelul comunităţilor de romi, căutându-se soluţii de rezolvare a acestora, de colaborare pentru implementarea unor proiecte sociale.

Zilele trecute, liderul Partidei Romilor Dâmboviţa s-a întâlnit cu Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean. De faţă la discuţii au mai fost prezenţi secretarul Asociaţiei – Niculae Darman şi şeful organizaţiei de tineret – Silviu Darman.

Tudorică Răducanu a pus pe tapet campania „S.O.S. Copiii Romi”, proiect ce trebuie să aibă ca rezultantă o mai bună informare şi afluire a copiilor romi spre sistemul educativ, spre oportunităţile create în învăţământului liceal şi profesional.

„A fost un dialog fructuos, în cadrul căruia am atins o serie de probleme cu care se confruntă romii noştri. Probleme de viaţă, generate de starea de urgenţă, pe care cetăţenii le-au depăşit cu greu.

Sunt destule familii de romi care nu mai au resurse pentru a face faţă problemelor de zi cu zi, fără venituri, fără locuri de muncă. Trebuie să găsim soluţii pentru a le sprijini, pentru a le reda încrederea, echilibrul pierdut din cauza pandemiei. Este nevoie de alimente pentru familiile sărace, de materiale igenico-sanitare şi multe altele.

Împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean trebuie să identificăm toate familiile nevoiaşe din comunităţile noastre şi să le ajutăm pentru a depăşi această perioadă nefastă, plină de lipsuri şi de tot soiul de restricţii care le-au încurcat existenţa.

În acest sens, în cel mai scurt timp, vom semna un protocol între Partida Romilor Pro Europa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Am mai stabilit cu preşedintele CJD, Alexandru Oprea, să avem periodic astfel de întâlniri, în cadrul cărora să discutăm, dar mai ales să găsim rezolvare problemelor care apar”, a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ce ar trebui să fac dacă vreau să găsesc un loc de muncă în străinătate?

Publicat

pe

de

Te-a bătut de mai multe ori gândul să pleci la muncă în străinătate? Te-ai săturat de oferta și stilul de viață autohton? Nu ești singurul! Milioane de români au concretizat deja asta până în acest moment.

Majoritatea românilor care pleacă la muncă în alte țări ale Europei, au motive întemeiate să facă asta:
• Se decid să plece din lipsă de bani
• Consideră că ofertele de muncă sunt mai avantajoase
• Au perspective de viitor destul de slabe în țară
• Își doresc să plece iar în străinătate, pentru că le place viața în alte țări mai civilizate
• Au nevoie de un salariu mai mare pentru a-și achita datoriile și a-și întreține familia.

Decide în ce țară vrei să mergi!

Mulți români sunt în căutarea unor locuri de muncă în străinătate, în diferite domenii, pentru lucrători calificați și necalificați. Multă vreme, Italia și Spania erau cele mai populare țări în care lucrau mii români. Chiar și Marea Britanie a fost una dintre destinațiile preferate de români. În prezent însă Danemarca este află printre preferințele acestora.

Dacă nu ești mulțumit de câștigurile tale din România și vrei să cauți un job peste hotare, trebuie să te gândești la ce țară să alegi, desigur în funcție și de ofertele de muncă.

Mii de români au plecat de curând în Germania, la cules de sparanghel. Ei s-au bazat pe faptul că în Germania condițiile de muncă sunt bune și calitatea vieții destul de înaltă. Alte țări preferate de români sunt: Cehia, Elveția, Norvegia, Austria.

Mulți români decid să caute locuri de muncă în Danemarca pentru că oferta este mare, în agricultură, sere, domeniul forestier, ferme, construcții, depozite, fabrici și în sectorul serviciilor.

Verifică detaliile despre munca în străinătate și costul vieții!


Dacă într-adevăr dorești să te realizezi în străinătate, trebuie să afli detalii despre condițiile de muncă în țara în care vrei să pleci și aspecte importante despre costul vieții în acea țară (plata chiriei, prețul la alimente, serviciul medical). Merită să acorzi atenție la toate informațiile despre o asemenea călătorie.

Prin urmare, analizează toate aspectele:
• În ce țară și oraș vei lucra, care sunt condițiile de muncă
• Cine este responsabil de cazarea ta sau dacă trebuie să-ți găsești singur o locuință
• Ce costuri vei suporta, câți bani vei putea economisi
• Cât timp vei lucra și când vei reveni în țară.

Gândește-te dacă merită cu adevărat să muncești în străinătate!

Dacă nu ai un loc de muncă în țară și nici perspectiva de a găsi, este o idee bună să cauți un job într-o țară vecină. Te gândești probabil dacă merită sau nu să pleci? Desigur, trebuie să analizezi toate aspectele. Dacă este un loc de muncă bine plătit și condițiile sunt destul de bune, atunci cu atât mai bine. Dacă ai analizat toate aspectele și angajatorul este serios, atunci nu ai de ce să-ți faci griji.

Angajatorii din străinătate se plâng de lipsă de personal. Ei caută oameni cu experiență și cunoștințe în anumite domenii. Dacă ești un om capabil și cu experiență în domeniul în care vrei să te angajezi, ai toate șansele să fii apreciat, mulțumit de job și de venitul pe care-l vei primi. În cazul în care nu este chiar ce ți-ai dorit, poți căuta alte opțiuni mai bune și desigur tot în străinătate.

Caută un site cu locuri de muncă în străinătate!


Atunci când ai de gând să pleci la muncă în străinătate ai două variante: fie vei căuta singur un angajator care oferă locuri de muncă în străinătate, fie vei apela la o companie internațională de ocupare a forței de muncă, ca de exemplu: https://balticworkforce.com/ro.

Există agenții cu locuri de muncă pe Internet, unde poți afla diferite informații privind ofertele de job-uri pe termen scurt sau lung. Când vizualizezi o ofertă de muncă în străinătate, pe un site de pe Internet, este indicat să citești cu atenție toate informațiile furnizate. Foarte important este și să afli aspecte despre persoana care prezintă locurile de muncă. Când vine vorba despre plecarea la muncă în altă țară, trebuie să fii deosebit de atent.

Obținerea unui loc de muncă în străinătate nu este dificilă, mai ales dacă apelezi la surse de încredere. Desigur, cei care au experiență în anumite domenii sau care sunt deja calificați în diferite munci, se pot afla în situația privilegiată de a găsi mai repede de lucru.

Concurența pentru acest tip de angajare poate fi uneori mare dacă ofertele de locuri de muncă sunt bune. Uneori se ia în considerare educația, nivelul de calificare și cunoașterea unei limbi străine, de exemplu engleza, la nivel conversațional. Există oferte de locuri de muncă care ignoră cunoașterea unei limbi străine, nu consideră că asta este un obstacol de a face anumite munci. Prin urmare, sunt domenii de activitate în care nu este necesară limba engleză.

Dacă totuși știi limba engleză la nivel începător sau mediu, ai deja un bun punct de pornire. Poți învăța înainte de a pleca câteva fraze și cuvinte de bază, iar pe parcurs ai timp să mai prinzi din zbor expresii uzuale care te vor ajuta să te descurci în țara respectivă. Poți utiliza și un dicționar online, cu ajutorul căruia să comunici cu angajatorul. Dacă vrei să lucrezi o perioadă mai îndelungată de timp în străinătate, atunci ai putea face un curs de limba engleză, pentru a-ți perfecționa abilitățile lingvistice, care pot fi uneori chiar o necesitate. (P)

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!