Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, un concurs care i-a încântat pe copiii din Nucet! FOTO

Publicat

pe

Zi caldă de toamnă, astăzi, la Nucet. Sub poala secularei păduri de stejari care mărgineşte curtea largă a Liceului Tehnologic din localitate, Rotary Club Târgovişte a organizat un eveniment de socializare şi comunicare de excepţie.

Această asociaţie, alcătuită pe principiile nobile ale voluntariatului, pe sprijinirea celor nevoiaşi, a comunităţilor, a grupurilor vulnerabile şi a celor care promit şi excelează în diferite domenii, a dat dovadă, în ultimul timp, de o transparenţă totală a activităţii desfăşurate, arâtând oamenilor care îi este de fapt rostul.

Sub egida „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, 52 de copii din sânul comunităţii, elevii de şcoală primară, s-au întrecut într-o competiţie de pescuit cum n-a mai fost organizată vreodată. Micuţii, înarmaţi cu undiţe, s-au aşezat în locurile stabilite de staff, pe malul heleşteului administrat de Liceul Tehnologic din Nucet.

Înainte de a purcede la agăţat peşte în cârlig, expertul în pescuit Victor Ţăruş, renumitul relizator al emisiuniii „Pescar hoinar”, le-a făcut copiilor câteva recomandări şi le-a urat „fir întins”.

Bucurie mare pe participanţi, care au avut ocazia, pentru câteva ore, să se destindă, să socializeze, să afle lucruri noi de la oameni cu experienţă, să se concentreze asupra concursului, ştiind că în joc este renumelele lor şi ceva premii destul de consistente.

Competiţia a fost supravegheată atent de Adrian George Bîlcan, preşedintele Rotary Club Târgovişte, şi de mai mulţi membri ai grupului. La eveniment au fost prezenţi, în calitate de gazde, Luisa Bărboi – primarul comunei Nucet şi Doru Gherghe – directorul Liceului Tehnologic din Nucet.

Începutul a fost mai greu. Peştişorii nu se lăsau prinşi în acul undiţei, chiar dacă momeala era diversă şi liniştea deplină. Ici-colea, se auzea câte un chiot de bucurie, semn că unii copii mai şi reuşeau să extragă din apă câte ceva…

Juriul monitoriza atent competiţia. Bifa reuşita pe tabele, în dreptul fiecărui concurent. Ce-i drept, au existat şi decepţii, fiindcă, în această dimineaţă, peştii cei mari nu au ieşit din ascunzători. Au preferat să lenevească, lăsându-i pe cei mici să se hârjonească cu momeala, ba chiar să o păţească! Norocul lor a fost că, după ce erau prinşi şi marcaţi ca puncte, erau aruncaţi în apă. A fost un concurs care i-a captivat pe copii. A contat îndemănarea fiecăruia, locul unde pescuiau şi, evident, norocul.

„Este ceva nemaipomenit. Nu am participat niciodată la un concurs. Acum să vedem dacă peştele ţine cu noi, adică să se lase prins”, ne-a spus un băieţel din Nucet.

Un pic mai sus de acest băiat, o echipă formată din două fetiţe scoatea peştişorii cu undiţele pe bandă rulantă. Au prins vreo 30 de bucăţi, iar până la final s-au mai adăugat vreo 15! Mirosea de la o poştă că ele vor fi câştigătoarele. Şi chiar aşa a fost!

Şi, uite, aşa, din vorbă în vorbă, peşte cu peşte, s-a ajuns la finalul concursului „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”. Festivitatea de premiere a fost oficiată de preşedintele Rotary Club Târgovişte – Adrian George Bîlcan. Nimic nu s-a făcut la întâmplare. Pentru câştigători a fost adus chiar şi un podium. S-au acordat diplome, cupe şi, simbolic, un ac de pescuit uriaş. Şi asta nu a fost totul! Toţi cei 52 de competitori au fost răsplătiţi de organizatori cu câte un echipament complet de pescuit!

„Prin astfel de acţiuni, Rotary Club doreşte să fie mai aproape de comunitate, de cei care au nevoie de sprijin, de o bucurie, de un zâmbet, vrem să dăm o altă faţă spiritului umanitar care ne defineşte. Aşa am ajuns să organizăm evenimente de acest tip, concursuri în care primordiale sunt comunicarea, socializarea şi competiţia”, ne-a declarat Adrian George Bîlcan.

Mâine – 29 septembrie 2019, de la ora 11:00, târgoviştenii sunt aşteptaţi, cu mic cu mare, la intrarea principală din Parcul Chindia, să participe la „Promenada inimilor”, ediţia 2019. Evenimentul are ca scop încurajarea populaţiei de a face cât mai multă mişcare în aer liber şi este organizat de Rotary Club Târgovişte în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie.

ACTUALITATE

Federaţia Naţională PRO AGRO în vrea ministru al Agriculturii pe Florian Emil Dumitru

Publicat

pe

Florian Emil Dumitru ar putea fi desemnat ministru al Agriculturii

Federaţia Naţională PRO AGRO, organizaţie în fiinţată în anul 2012 şi care are în acest moment 114.266 de angajaţi, reprezentând 35,98% din sectoarele agricultură şi industrie alimentară, susţine nominalizarea lui Florian Emil Dumitru pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

„Apreciem în mod pozitiv faptul că, printre numele vehiculate, figurează şi domnul Florian Emil Dumitru, membru în cadrul Federaţiei Naţionale PRO AGRO şi preşedinte în mandatul trecut. Acest lucru ne demonstrează că efortul depus de către organizaţiile profesionale de a promova obiectiv interesul legitim al fermierilor din România este apreciat şi de către mediul politic, care a înţeles că, printr-un parteneriat cu societatea civilă, va reprezenta un motor de dezvoltare a satului românesc şi a economiei naţionale. (…) Credem că este oportună nominalizarea unui fermier pentru fermieri”, se arată în scrisoarea de susţinere a Federaţiei Naţionale PRO AGRO.

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fi recunoscător este întotdeauna o necesitate și un alt mod de a mulțumi lui Dumnezeu

Publicat

pe

Au trecut 16 ani de când vicarul eparhial Ionuț Ghibanu slujește Sfânta Biserică creștin ortodoxă, 16 ani de muncă neîntreruptă în sprijinul comunităților locale, al celor care au nevoie de cuvântul lui Dumnezeu, de sfaturi, de ocrotire, de mângâiere sufletească, de încredere și speranță. Într-un text pe care îl publică astăzi, preotul Ionuț Ghibanu mulțumește lui Dumnezeu pentru această supremă chemare, dar şi celor prin care a lucrat dorința Divinității.

„A fi recunoscător este întotdeauna o necesitate și un alt mod de a mulțumi lui Dumnezeu, Care lucrează prin oameni și își manifestă bunăvoința Sa. Acum 16 ani, a binevoit Dumnezeu să mă cheme să-L slujesc, în rândul clericilor, prin bunăvoința și înțelepciunea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, cel care mi-a călăuzit pașii spre înțelegerea tainelor acestei vieți, a slujirii oamenilor și a bunei vestiri a Dătătorului a tot binele!

Bunul Dumnezeu a lucrat, cu Atotînțelepciunea Sa și la vremea potrivită, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon m-a hirotonit diacon, mai întâi, iar mai apoi, preot. Au trecut, iată, 16 ani de la acel înălțător și magnific moment când mi-am împlinit vocația.

Rămâne și astăzi minunarea înaintea misterului divin la fel de pătrunzătoare, cum de altfel crește mereu recunoștința către Bunul Ierarh care a recunoscut în mine chemarea spre cele înalte, mi-a acordat nețărmurit încredere, bunăvoință, ajutor și cu generoasă disponibilitate mi-a împărtășit din fabuloasa sa înțelepciune și cunoaștere!

Pentru toate acestea și pentru multe bune altele îi mulțumesc cu filială recunoștință, asigurându-l de respectul, prețuirea și atașamentul meu. Acum și aici, precum și mereu! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate și pentru providențiala îndrumare și de neînlocuitul ajutor venit prin Ierarhul Său-Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei”, a scris vicarul eparhial Ionuț Ghibanu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web