Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, un concurs care i-a încântat pe copiii din Nucet! FOTO

Publicat

pe

Zi caldă de toamnă, astăzi, la Nucet. Sub poala secularei păduri de stejari care mărgineşte curtea largă a Liceului Tehnologic din localitate, Rotary Club Târgovişte a organizat un eveniment de socializare şi comunicare de excepţie.

Această asociaţie, alcătuită pe principiile nobile ale voluntariatului, pe sprijinirea celor nevoiaşi, a comunităţilor, a grupurilor vulnerabile şi a celor care promit şi excelează în diferite domenii, a dat dovadă, în ultimul timp, de o transparenţă totală a activităţii desfăşurate, arâtând oamenilor care îi este de fapt rostul.

Sub egida „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, 52 de copii din sânul comunităţii, elevii de şcoală primară, s-au întrecut într-o competiţie de pescuit cum n-a mai fost organizată vreodată. Micuţii, înarmaţi cu undiţe, s-au aşezat în locurile stabilite de staff, pe malul heleşteului administrat de Liceul Tehnologic din Nucet.

Înainte de a purcede la agăţat peşte în cârlig, expertul în pescuit Victor Ţăruş, renumitul relizator al emisiuniii „Pescar hoinar”, le-a făcut copiilor câteva recomandări şi le-a urat „fir întins”.

Bucurie mare pe participanţi, care au avut ocazia, pentru câteva ore, să se destindă, să socializeze, să afle lucruri noi de la oameni cu experienţă, să se concentreze asupra concursului, ştiind că în joc este renumelele lor şi ceva premii destul de consistente.

Competiţia a fost supravegheată atent de Adrian George Bîlcan, preşedintele Rotary Club Târgovişte, şi de mai mulţi membri ai grupului. La eveniment au fost prezenţi, în calitate de gazde, Luisa Bărboi – primarul comunei Nucet şi Doru Gherghe – directorul Liceului Tehnologic din Nucet.

Începutul a fost mai greu. Peştişorii nu se lăsau prinşi în acul undiţei, chiar dacă momeala era diversă şi liniştea deplină. Ici-colea, se auzea câte un chiot de bucurie, semn că unii copii mai şi reuşeau să extragă din apă câte ceva…

Juriul monitoriza atent competiţia. Bifa reuşita pe tabele, în dreptul fiecărui concurent. Ce-i drept, au existat şi decepţii, fiindcă, în această dimineaţă, peştii cei mari nu au ieşit din ascunzători. Au preferat să lenevească, lăsându-i pe cei mici să se hârjonească cu momeala, ba chiar să o păţească! Norocul lor a fost că, după ce erau prinşi şi marcaţi ca puncte, erau aruncaţi în apă. A fost un concurs care i-a captivat pe copii. A contat îndemănarea fiecăruia, locul unde pescuiau şi, evident, norocul.

„Este ceva nemaipomenit. Nu am participat niciodată la un concurs. Acum să vedem dacă peştele ţine cu noi, adică să se lase prins”, ne-a spus un băieţel din Nucet.

Un pic mai sus de acest băiat, o echipă formată din două fetiţe scoatea peştişorii cu undiţele pe bandă rulantă. Au prins vreo 30 de bucăţi, iar până la final s-au mai adăugat vreo 15! Mirosea de la o poştă că ele vor fi câştigătoarele. Şi chiar aşa a fost!

Şi, uite, aşa, din vorbă în vorbă, peşte cu peşte, s-a ajuns la finalul concursului „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”. Festivitatea de premiere a fost oficiată de preşedintele Rotary Club Târgovişte – Adrian George Bîlcan. Nimic nu s-a făcut la întâmplare. Pentru câştigători a fost adus chiar şi un podium. S-au acordat diplome, cupe şi, simbolic, un ac de pescuit uriaş. Şi asta nu a fost totul! Toţi cei 52 de competitori au fost răsplătiţi de organizatori cu câte un echipament complet de pescuit!

„Prin astfel de acţiuni, Rotary Club doreşte să fie mai aproape de comunitate, de cei care au nevoie de sprijin, de o bucurie, de un zâmbet, vrem să dăm o altă faţă spiritului umanitar care ne defineşte. Aşa am ajuns să organizăm evenimente de acest tip, concursuri în care primordiale sunt comunicarea, socializarea şi competiţia”, ne-a declarat Adrian George Bîlcan.

Mâine – 29 septembrie 2019, de la ora 11:00, târgoviştenii sunt aşteptaţi, cu mic cu mare, la intrarea principală din Parcul Chindia, să participe la „Promenada inimilor”, ediţia 2019. Evenimentul are ca scop încurajarea populaţiei de a face cât mai multă mişcare în aer liber şi este organizat de Rotary Club Târgovişte în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

120 de proiecte Regio se implementează în județul Dâmbovița!

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu a murit după ce a stat 20 de ore la audieri la DIICOT Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România trage un semnal de alarmă după moartea avocatului Ernest Andrei Moldoveanu (69 de ani), într-un accident de circulaţie petrecut în data de 4 decembrie, la intrare în oraşul Pucioasa, când se întorcea acasă după 20 de ore de audieri la DIICOT Dâmboviţa

”Am aflat cu tristețe că miercuri 4 decembrie 2019, a încetat din viață domnul avocat Ernest Andrei Moldoveanu, fost Președinte al Colegiului de avocați Dâmbovița și ulterior, după apariția Legii nr. 51/1995, Decan pentru două mandate al aceluiași barou.

Cauza decesului a fost un accident de circulație. Domnul avocat se întorcea la ora 6,00 dimineața de la sediului DIICOT Dâmbovița de la audieri care au început marți, 3 decembrie la ora 10,00, starea de oboseală accentuată acumulându-se după o noapte întreagă petrecută pe culoarele structurii de parchet, așteptând audierea clientului său și din cauza concentrării la o ora nefirească pentru lucru.

Desigur, în pofida faptului că am încercat să ne informăm și să analizăm circumstanțele care au impus acest program de lucru în privința anchetei penale, nu putem afirma acum, fără o cunoaștere a particularităților cauzei, că aceste audieri maraton la ore de noapte reprezintă un abuz al autorităților ori au la bază aspecte ce țin de specificitatea cazului și care pot fi explicate legal. Evident, fără o abordare instituțională anterioară a chestiunii programului de lucru al avocaților, este greu acum să punem acest trist și grav eveniment pe seama unui dezinteres sau chiar dispreț al autorităților sistemului judiciar față de munca avocatului. Nu cunoaștem exact motivele care au condus la audieri la ore târzii ori de ce nu s-a comunicat avocaților ordinea audierii, ora aproximativă la care se audiau suspecții sau martorii asistați de avocați. Știm însă că în principiu, justiția este diurnă, caracterul nocturn fiind de evitat din multiple explicabile motive.

Manifestând toată aprecierea pentru munca celor care lucrează în sistemul judiciar trebuie să atragem atenția că avocatul este un partener al justiției. Or, un partener al justiției trebuie tratat cu respect. Respectul nu înseamnă numai cuvinte frumoase, aprecieri generale spuse în cadrul conferințelor și dezbaterilor profesionale sau scrise în ghiduri. Respectul trebuie să fie efectiv. Efectivitatea respectului înseamnă a se lua în calcul și viața, sănătatea, capacitățile umane ale avocatului, a lua măsuri pentru ca activitatea profesională a acestuia să fie desfășurată în condiții optime.

Este momentul să ne întoarcem privirea și spre noi, avocații, pentru că așa cum pretindem sistemului judiciar să ne trateze cu respect, trebuie să ne respectăm și noi în cadrul formelor de exercitare a profesiei. Și acolo programul trebuie să fie unul care să țină seama de viața și sănătatea avocatului. Se poate muri sau pierde sănătatea și din cauza oboselii acumulate la birou nu numai pe culoarele unității de parchet.

Avocați, judecători și procurori trebuie să avem în vedere că viața și sănătatea tuturor trec înaintea justiției și adevărului”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web