Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, un concurs care i-a încântat pe copiii din Nucet! FOTO

Publicat

pe

Zi caldă de toamnă, astăzi, la Nucet. Sub poala secularei păduri de stejari care mărgineşte curtea largă a Liceului Tehnologic din localitate, Rotary Club Târgovişte a organizat un eveniment de socializare şi comunicare de excepţie.

Această asociaţie, alcătuită pe principiile nobile ale voluntariatului, pe sprijinirea celor nevoiaşi, a comunităţilor, a grupurilor vulnerabile şi a celor care promit şi excelează în diferite domenii, a dat dovadă, în ultimul timp, de o transparenţă totală a activităţii desfăşurate, arâtând oamenilor care îi este de fapt rostul.

Sub egida „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”, 52 de copii din sânul comunităţii, elevii de şcoală primară, s-au întrecut într-o competiţie de pescuit cum n-a mai fost organizată vreodată. Micuţii, înarmaţi cu undiţe, s-au aşezat în locurile stabilite de staff, pe malul heleşteului administrat de Liceul Tehnologic din Nucet.

Înainte de a purcede la agăţat peşte în cârlig, expertul în pescuit Victor Ţăruş, renumitul relizator al emisiuniii „Pescar hoinar”, le-a făcut copiilor câteva recomandări şi le-a urat „fir întins”.

Bucurie mare pe participanţi, care au avut ocazia, pentru câteva ore, să se destindă, să socializeze, să afle lucruri noi de la oameni cu experienţă, să se concentreze asupra concursului, ştiind că în joc este renumelele lor şi ceva premii destul de consistente.

Competiţia a fost supravegheată atent de Adrian George Bîlcan, preşedintele Rotary Club Târgovişte, şi de mai mulţi membri ai grupului. La eveniment au fost prezenţi, în calitate de gazde, Luisa Bărboi – primarul comunei Nucet şi Doru Gherghe – directorul Liceului Tehnologic din Nucet.

Începutul a fost mai greu. Peştişorii nu se lăsau prinşi în acul undiţei, chiar dacă momeala era diversă şi liniştea deplină. Ici-colea, se auzea câte un chiot de bucurie, semn că unii copii mai şi reuşeau să extragă din apă câte ceva…

Juriul monitoriza atent competiţia. Bifa reuşita pe tabele, în dreptul fiecărui concurent. Ce-i drept, au existat şi decepţii, fiindcă, în această dimineaţă, peştii cei mari nu au ieşit din ascunzători. Au preferat să lenevească, lăsându-i pe cei mici să se hârjonească cu momeala, ba chiar să o păţească! Norocul lor a fost că, după ce erau prinşi şi marcaţi ca puncte, erau aruncaţi în apă. A fost un concurs care i-a captivat pe copii. A contat îndemănarea fiecăruia, locul unde pescuiau şi, evident, norocul.

„Este ceva nemaipomenit. Nu am participat niciodată la un concurs. Acum să vedem dacă peştele ţine cu noi, adică să se lase prins”, ne-a spus un băieţel din Nucet.

Un pic mai sus de acest băiat, o echipă formată din două fetiţe scoatea peştişorii cu undiţele pe bandă rulantă. Au prins vreo 30 de bucăţi, iar până la final s-au mai adăugat vreo 15! Mirosea de la o poştă că ele vor fi câştigătoarele. Şi chiar aşa a fost!

Şi, uite, aşa, din vorbă în vorbă, peşte cu peşte, s-a ajuns la finalul concursului „Dăruieşte un zâmbet la pescuit”. Festivitatea de premiere a fost oficiată de preşedintele Rotary Club Târgovişte – Adrian George Bîlcan. Nimic nu s-a făcut la întâmplare. Pentru câştigători a fost adus chiar şi un podium. S-au acordat diplome, cupe şi, simbolic, un ac de pescuit uriaş. Şi asta nu a fost totul! Toţi cei 52 de competitori au fost răsplătiţi de organizatori cu câte un echipament complet de pescuit!

„Prin astfel de acţiuni, Rotary Club doreşte să fie mai aproape de comunitate, de cei care au nevoie de sprijin, de o bucurie, de un zâmbet, vrem să dăm o altă faţă spiritului umanitar care ne defineşte. Aşa am ajuns să organizăm evenimente de acest tip, concursuri în care primordiale sunt comunicarea, socializarea şi competiţia”, ne-a declarat Adrian George Bîlcan.

Mâine – 29 septembrie 2019, de la ora 11:00, târgoviştenii sunt aşteptaţi, cu mic cu mare, la intrarea principală din Parcul Chindia, să participe la „Promenada inimilor”, ediţia 2019. Evenimentul are ca scop încurajarea populaţiei de a face cât mai multă mişcare în aer liber şi este organizat de Rotary Club Târgovişte în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie.

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT