Connect with us

ACTUALITATE

Se întorc acasă, în judeţul Dâmboviţa, copiii plecaţi în străinătate!

Publicat

pe

Astăzi – 2 octombrie 2019, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul general şcolar al ISJ Dâmboviţa, Cristina Stroe, a recunoscut că mai sunt multe de făcut pe tărâmul educaţional în judeţ, însă, una peste alta, suntem pe un drum bun. Există o multitudine de soluţii, de programe şi proiecte menite să ajute la dezvoltarea şi consolidarea învăţământului dâmboviţean.

Se va pune accentul pe o mai bună comunicare şi relaţionare între elev şi profesor, mai ales în mediul liceal, având ca rezultante creşterea promovabilităţii la examenul de bacalaureat şi reducerea riscului abandonului şcolar.

Pentru atingerea acestui deziderat, va fi implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, în mai multe licee din judeţul Dâmboviţa, proiectul ROSE. Finanţarea este asigurată dintr-un împrumut acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţuie şi Dezvoltare.

Cu bucurie, Cristina Stroe ne-a spus că, anul trecut, 241 de elevi cu rădăcini în Dâmboviţa s-au întors acasă din străinătate, unde erau plecaţi cu părinţii.

„Cei mai mulţi s-au întors din Italia, Spania şi Germania. În acest an şcolar, avem reveniţi deja 114 copii. Pentru 104 dintre ei, am realizat deja atestatele de echivalare. Pentru mine, este o mare bucurie să constat că se întorc acasă copiii noştri. Este pentru prima dată când constatăm că revin în număr aşa de mare. Pentru noi, pentru ţară, este un semnal pozitiv”, a precizat inspectorul general şcolar al ISJ Dâmboviţa Cristina Stroe.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats