Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Se întorc acasă, în judeţul Dâmboviţa, copiii plecaţi în străinătate!

Publicat

pe

Astăzi – 2 octombrie 2019, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul general şcolar al ISJ Dâmboviţa, Cristina Stroe, a recunoscut că mai sunt multe de făcut pe tărâmul educaţional în judeţ, însă, una peste alta, suntem pe un drum bun. Există o multitudine de soluţii, de programe şi proiecte menite să ajute la dezvoltarea şi consolidarea învăţământului dâmboviţean.

Se va pune accentul pe o mai bună comunicare şi relaţionare între elev şi profesor, mai ales în mediul liceal, având ca rezultante creşterea promovabilităţii la examenul de bacalaureat şi reducerea riscului abandonului şcolar.

Pentru atingerea acestui deziderat, va fi implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, în mai multe licee din judeţul Dâmboviţa, proiectul ROSE. Finanţarea este asigurată dintr-un împrumut acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţuie şi Dezvoltare.

Cu bucurie, Cristina Stroe ne-a spus că, anul trecut, 241 de elevi cu rădăcini în Dâmboviţa s-au întors acasă din străinătate, unde erau plecaţi cu părinţii.

„Cei mai mulţi s-au întors din Italia, Spania şi Germania. În acest an şcolar, avem reveniţi deja 114 copii. Pentru 104 dintre ei, am realizat deja atestatele de echivalare. Pentru mine, este o mare bucurie să constat că se întorc acasă copiii noştri. Este pentru prima dată când constatăm că revin în număr aşa de mare. Pentru noi, pentru ţară, este un semnal pozitiv”, a precizat inspectorul general şcolar al ISJ Dâmboviţa Cristina Stroe.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

30 de urși, alungați de jandarmi din stațiunile de pe Valea Prahovei

Publicat

pe

Urșii coboară tot mai des în colectivitățile umane. Sunt „vizitate” de mamiferele aflate în căutare de hrană stațiunile montane. Jandarmii intervin în permanență pentru alungarea lor de pe străzi sau din apropierea cartierelor de locuit.

În ultimele 48 de ore, jandarmii prahoveni au acționat pentru alungarea a peste 30 de urși din Sinaia, Bușteni și Azuga. Ar fi interesant și de apreciat dacă autoritățile române ar găsi soluții pentru asigurarea necesarului de hrană pentru sălbăticiunile care pleacă după mâncare.

Ne văităm de urși, dar nu suntem în stare să le asigurăm o alimentație corespunzătoare. Am năvălit peste habitaturile lor și acum ne plângem dar nu facem nimic. Îi ținem flămânzi prin bruma de păduri care ne-au mai rămas, buni de ucis de diferiți baștani, când se deschid sezoanele de vânătoare pe fondurile cu circuit închis…

Nu am auzit până acum că s-ar fi interesat cineva ce mai au prin pădure de mâncare aceste animale care coboară în orașe lihnite de foame.

Citește în continuare

ACTUALITATE

5 iunie, Ziua Învățătorului. La mulți ani!

Publicat

pe

de

Sursa foto: România TV

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, se află un dascăl, iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este învățătorul.

Dragi învățători, aceasta este ziua în care, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate și împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții.

Vă multumim și vă prețuim pentru munca, devotamentul și răbdarea dumneavoastră. La mulți ani!

Cezar Preda,
Deputat PNL de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!