Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

7,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea gestionării produselor alimentare în România

Publicat

pe

Foto: www.diena.lt

Banca Europeană de Investiții a acceptat să acorde un împrumut de 7,5 milioane de euro societății Winnow din România, care se ocupă cu gestionarea deşeurilor alimentare – informează Centrul Europe direct Târgovişte.

Banii vor fi utilizaţi pentru a dezvolta și introduce soluții software și hardware care să sprijine personalul unităților profesionale de alimentație publică în a monitoriza cantitățile și compoziția deșeurilor alimentare.

Acordul este susținut de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), care se află în centrul Planului de investiții pentru Europa, cunoscut și sub denumirea de „Planul Juncker”. În absența contribuției FEIS, Banca Europeană de Investiţii nu ar fi la fel de în măsură să sprijine această operațiune, nici din perspectiva volumului creditului, nici din cea a riscurilor.

ACTUALITATE

Punte între trecut şi prezent la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Luni – 24 februarie 2020, Muzeul de Istorie din Târgovişte deschide expoziţia ”Costumul popular românesc – artă şi tradiţie”, care va putea fi vizitată până în data de 31 martie, de marţi până duminică, între orele 08:00-16:00.

„Prin astfel de expoziţii, instituţia muzeală se dovedeşte a fi o punte între trecut, prin obiectele de valoare excepţională care se regăsesc în colecţiile sale, şi prezent, prin evenimentele culturale organizate.

Portul dintotdeauna al românului a fost costumul popular. Sobru atunci când era purtat la lucru dar elegant când era îmbrăcat la sărbători sau cu prilejul evenimentelor importante din viaţa oamenilor, costumul popular este povestea ţăranului român”, se precizează într-un comunicat remis de Complexul Naţional Muzeal 2Curtea Domnească” Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătoreşte Dragobetele la Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa!

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa va marca, luni – 24 februarie 2020, de la ora 12:00, sărbătoarea iubirii la români – Dragobetele.

Programul include momente muzicale, recital poetic, expoziţie de obiecte tradiţionale şi vizionare de film.

Vor participa elevi şi profesori de la colegiile „Constantin Cantacuzino” şi „Ion Ghica” şi de la liceul „Nicolae Ciorănescu”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT