Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Partida Romilor Dâmboviţa şi-a prezentat propunerile de colaborare cu Primăria Poiana

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița, și mai multi membri ai asociației se află în aceste zile în comuna Poiana. Vizita prelungită se înscrie în programul național intitulat „Vrem Respect”, prin care Partida Romilor şi-a propus să comunice cu autoritățile din localitățile unde există comunități de romi, să discute despre problemele cu care se confruntă romii și, totodată, să găsească soluții de rezolvare a acestora.

Campania mai are și rolul de a reanima organizațiile locale ale asociației, acolo unde ele există şi de a înființa structuri de reprezentare acolo unde nu există. Partida Romilor PRO Europa, după cum ne-a precizat președintele filialei Dâmboviţa, Tudorică Răducanu, dorește să își asume mai pregnant rolul de reprezentare, să se implice mai mult în problemele comunităților de romi, de orice fel ar fi, ba chiar să facă parte din structurile puterii locale, putând astfel să propună masuri, să urmărească implementarea lor şi să inițieze proiecte socio-economice și culturale care să ducă la dezvoltarea așezărilor locuite de romi.

Ieri, în comuna Poiana, la sediul Primăriei, delegația Partidei Romilor condusă de Tudorică Răducanu s-a întâlnit cu Marian Șerban, edilul localității. După trecerea în revistă a tuturor neajunsurilor existente, a ceea ce este bun şi ce este rău, s-a hotărât ca administrația publică locală să colaboreze cu Partida Romilor, cu reprezentanții săi ori de câte ori situația o impune.

„Este un nou început. Sunt ferm convins că ceea ce ne-am propus vom duce la capăt. Proiectul nostru este de a demonstra că și noi existăm, că avem dorințe, idei, că facem parte din comunitățile locale, că avem un cuvânt de spus, atât în jocul democratic, atunci când mergem la vot, când suntem consultați, dar și în problemele obștei. Vrem mai mult respect, vrem să fim considerați cetățeni egali, oameni folositori societății”, a spus Tudorică Răducanu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat USR: Proiectul de lege privind adunările publice lasă loc abuzurilor!

Publicat

pe

Foto arhivă (Foto: InquamPhotos/Octav Ganea)

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmbovița, consider inacceptabile propunerile cuprinse în proiectul inițiat de Jandarmeria Română cu privire la adunările publice. Spune parlamentarul că acestea limitează semnificativ dreptul constituțional al cetățenilor de a protesta public și constituie o palmă dată democrației românești, o dovadă că cei care au propus nu au înțeles nimic din evenimentele de pe 10 august 2018.

„Jandarmeria Română a primit săptămâna trecută o propunere legislativă la care se lucrează în Parlament, într-un grup transpartinic și alături de organizațiile nonguvernamentale specializate în libertatea de exprimare și drepturile omului, dar a preferat să ignore complet această propunere și să avanseze alte modificări care lasă loc interpretărilor și abuzurilor.

Cer public ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, să retragă aceste propuneri ale Jandarmeriei și reprezentanților M.A.I. să vină la dezbaterile pe marginea propunerii legislative la care se lucrează în Parlament alături de ONG-uri.

Parlamentarii USR vor vota împotriva oricărui proiect care nu are și contribuția societății civile”, spune deputatul Dumitru Lupescu – președinte USR Dâmbovița.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Le-am adus aminte liberalilor că nu copiii sunt vinovaţi de proasta gestionare a economiei ţării

Publicat

pe

de

Parlamentarii PSD Dâmbovița au respins, astăzi, prin vot, ordonanţa liberalilor care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor. Alături de ceilalţi parlamentari social-democraţi, le-am adus aminte lui Orban şi liberalilor din Parlamentul României că nu copiii sunt vinovaţi de proasta gestionare a economiei ţării.

Bani există pentru dublarea alocaţiilor, iar aceştia vor fi cheltuiți pentru bunăstarea copiilor. Sumele pe care cei mici le vor primi pot ajuta astfel la repornirea economiei țării, grav afectată de criza COVID-19 și de lipsa măsurilor de sprijin coerent și consistent din partea guvernului PNL.

Banii care ar fi trebuit să umfle conturile clientelei PNL vor ajunge acum în buzunarele copiilor din România! Astfel, 3.659.845 milioane de copii vor beneficia de alocații dublate după cum urmează:
▶️ pentru copiii de la 0 la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună;
▶️ pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună;
▶️ alocația pentru copiii cu handicap va fi de 600 de lei/lună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!