Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Piaţa Tricolorului din Târgovişte va fi gata în primăvară. Lucrările sunt în grafic

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a efectuat astăzi, 15 octombrie, împreună cu ceilalţi membrii ai executivului local, o vizită de lucru pe şantierul de reabilitare şi modernizare a celei mai importante pieţe publice a oraşului – Piaţa Tricolorului (Platoul Prefecturii). Lucrările sunt în grafic, astfel că edilul are convingerea că, dacă vremea nu va pune probleme majore, se va putea monta şi pavajul din granit până la finalul acestui an.

„S-au realizat deja instalaţiile electrice şi de alimentare cu apă, dar şi canalizările şi rigolele. La acest moment, se toarnă stratul suport. După finalizarea acestei etape, se va turna şapa de egalizare şi apoi se va proceda la montarea granitului. Piaţa Tricolorului va fi gata în primăvara anului viitor.

Discutăm de 9.000 mp, ca şi suprafaţă asupra căreia se intervine. Discutăm de spaţii verzi, care vor fi realizate. Discutăm de fântâni arteziene, iluminat public şi aşa mai departe. Discutăm, practic, de o întreagă intervenţie, de natură să schimbe radical această zonă din municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

A mai spus edilul că administraţia publică locală are în derulare în prezent şi licitaţiile pentru desemnarea constructorilor care se vor ocupa de proiectele care vizează reabilitarea şi modernizarea Parcului Mitropoliei şi a Pieţei Revoluţiei (scuarul pietonal dintre Casa Sindicatelor şi Primăria Târgovişte). Lucrările se preconizează să demareze în primăvara anului 2020.

Reclama

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite